Par 2 ârstiem.

Aizsāka kachenite 

Par 2 ârstiem.
30.04.2008 21:19
Man te tâds interesants piedzîvojums ar ârstiem:
ÌÂ iedeva nosûtîjumu, devos pie traumatologa.
Tâlâk rentgens,2 citi ârsti speciâlisti, rehabitologs un vingroðana, USG, MR un atpakaï uz to paðu slimnîcu pie traumatologa.
Reìistratûtâ man pateica, ka rindâ ir vairâk nekâ mçnesis jâgaida. Sadusmojos un meklçju citu traumatologu, citâ vietâ. Atradu, pierakstîjos, tik sanâca, ka pie abiem traumatologiem vienâ dienâ jâiet- pie viena no rîta, pie otra- vakarâ, jo tai pirmajâ iestâdç izdevâs rindu "izsist" îsâku. No abâm konsultâcijâm neatteicos- rindas vienâ iestâdç jau bija apnikuðas, varbût, ka izdodas atrast ko labâku?
Lai saprastu, kas notiek, internetâ atradu info par slimîbâm, ko man sarakstîja pçc USG un rezonanses. Par ârstçðanu googlee krievu un angïu valodâ var atrast tîri labus rakstus. Ja jâgaida 2mçneði, laika, lai tos atrastu,ir pietiekoði.
Ar izmeklçjumiem atrâdîjos savai ÌÂ- viòa teica, ka problçmu var atrisinât, izmantojot fizioprocedûras. Rehabitoloìe teica to paðu. Vçl kâds no ârstiem man teica, ka ja saite bûtu pilnîgi pârplçsta, es ar to locîtavu nespçtu veikt visas kustîbas. Man sâp, bet es spçju 100% visu- tâtad saite tikai ieplçsta ir.
Ðonedçï tiku pie abiem ârstiem-
pirmais bija iestâdç, kur taisîju RTG un gâju pie citiem speciâlistiem. Pateica, ka jâsmçrç un jâdzer zâles,jâiet uz procedûrâm. Ja tas nepalîdzçs, bûs jâtaisa blokâde. OK! Baigi labi! Bija sajûta, ka pie tâ otra traumatologa braukt nevajag- tâpat viss skaidrs. Tomçr aizbraucu.
Kad es tur iekðâ tiku, bija jau krietni pçc darbalaika beigâm- dr. nâkot no operâcijas, tâ man teica. Ieraudzîjis manus papîrus,palika dusmîgs, prasîja, kâpçc es pa daþâdâm iestâdçm staigâju? Teicu, ka nemaz ar tâ nestaigâju, tikai pie viòa atnâcu. Kâds man viòu internetâ ieteica un tajâ pirmajâ iestâdç man kaut kas nepatîk. "Kas tad ðitas tâds?", viòð teica un râdîja uz vienu no papîriem. (Tâs specialitâtes ârstu ir ïoti maz, rindas lielas, es biju atradusi privâtpraksi, kur tiku pie ârsta 2dienu laikâ.) Atbildçju, ka tur bija lçtâk.
UN TAD SâKâS! Viòð teica, ka negribot bût lçtais. Un lçti maksât nenozîmçjot labu pirkt. Un ka viòam ir apnicis, ka viòa algu pielîdzina pârdevçjas algai. Ka viòu mâjâs gaida ìimene, bet viòð to neredz, strâdâjot tik vçlu. Ka no tâ bojâjas veselîba un beigâs nav ne naudas, ne veselîbas. Jo par katru pacientu VOAVA viòam maksâjot 50santîmus un apdroðinâðanas sabiedrîbas neesot daudz dâsnâkas.Un pusrîga tâ skraidot no viena ârsta pie otra.
Es teicu, ka es tâ nemaz ar to lçtumu nebiju domâjusi viòu apvainot, man taèu arî jâdomâ, ko es varu ar savu algu atïauties, ko nç. Pateicu, kas man nepatika pirmajâ ârstn. iestâdç. Teicu, ka neesmu vainîga, ja valstî medicînas sistçma tâda. Un ka tâ ir viòa izvçle- bût lçtajam, vai nebût. Mçs vçl ilgi bûtu runâjuði un nonâkuði pie kopîgas ddomas, ja vien aiz durvîm nesçdçtu vçl 5cilvçki un nebûtu jau 8 vakarâ. Sapratu, ka jâbeidz.
Pateica, ka saite locîtavâ ir galîgi saplîsusi un jâtaisa operâcija. Tas bûðot 2-3 mçneðu darbs. Sapratu, ka nebûs tas vairs "lçti". Es no operâcijas atteicos, ja jau man 3reizes teikuði, ka var bez operâcijâm iztikt. Viòð teica, ka òemðot mani pretî uz operâciju, tad kad es bûðot tam fiziski un garîgi nobriedusi. Tagad man nekas nesâpot, esot labi. Kaut arî "pa lçto",viòð nespçjot kâdam atteikt un palîdzçðot.
Nosûtîja uz ârstniecisko fizkultûru, procedûrâm. Vçl kaut ko ierakstîja, ko es nesaprotu.
Ja cilvçks 15gadus strâdâ par ârstu, viòð nezina, ka plîsuðas saites gadîjumâ nav iespçjams izdarît visu, ko es varu izdarît? Jeb negrib zinât, vai dusmas radâs, par to, ka "lçtais"? Redzçju, ka gaida, lai piemaksâju. Nemçdzu maksât, ja nav îsti skaidrs, par ko maksâju.
Tajâ naktî es slikti gulçju- visu laiku pa galvu ðî saruna ar ârstu malâs. Redzu, ka dakterim bija uz sirds sakrâjies, paðai ar neçrti, ka tâ vienâ dienâ pie diviem ârstiem gâju. (Viòð varbût to juta?) Un visu laiku domâju, ka varbût vajadzçja atstât uz galda to naudu, cik man kabatâ bija. Bet tâs diagnozes?
Jau pâris dienas pagâjuðas, kaut kâ nevaru aizmirst.



Edited 4 time(s). Last edit at 05.05.2008 07:32 by kachenite.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 10?
Ziņa: