ÞILBÇRA SINDROMS

Aizsāka VITNIJAA 

VITNIJAA
ÞILBÇRA SINDROMS
09.07.2008 13:47
Ðodien uzzinâju, ka man ir Þilbçra sindroms. Man ir 16 gadi. Sen jau biju pamanîjusi iedzeltçjuðos acu baltumu ik pa laikam un tâ arî nevarçju tik skaidrîbâ, kas ar mani notiek. Tad nu beidzot, tikai neiepriecinâja man ðis viss, ka tas esot uz mûþu, + -.
Gribçju pajautât vai ir iespçjams kâdâ veidâ tikt vaïâ vismaz no ðîm iedzeltçjuðajâm acîm, kâdi medikamenti, kas jâievero, ko drîkstu çst, dzert, ko nedrîkstu. Kâ ar aktivitâtçm?
Ko tas manâ dzîvç ietekmçs? . Kâdas blakusparâdîbas. Lûdzu apgaismojiet manu prâtu,jo nekur internetâ nevaru atrast, ko sîkâk.
Tikai nesakiet, ka nu pilnîgi nekâdîgi lîdzçt nav iespçjams! ?
VITNIJAA
Re: ÞILBÇRA SINDROMS
09.07.2008 14:13
LÛDZU PALÎDZIET :(

VAI TIEÐÂM NEVIENS NEKO PAR ÐO NEVAR PATEIKT?
to Vitnijaa
Re: ÞILBÇRA SINDROMS
09.07.2008 14:14
Slikti meklçji.

http://med2000.ru:8080/ans/gilber.htm
http://www.dr.lv/phorum/read.php?3,102665,102665,quote=1
http://www.stomed.ru/directions/gastro/gilber.php
http://www.art-med.ru/articles/list/art65.asp
http://www.gilbertssyndrome.com/

un daudzi citi.....
VITNIJAA
Re: ÞILBÇRA SINDROMS
09.07.2008 14:30
liels paldies!!
bet tur ir ne tik daudz aprakstîts tieði tas, kas notiek ar mani.
es nejûtu un neredzu nekâdus simptomus izòemot acu baltumu iedzeltçðanu.
varbût ir kâdas grâmatas par ðo sindromu?
cruise
Re: ÞILBÇRA SINDROMS
09.07.2008 14:53
Vai nav vienkârðâk pavaicât savam ârstçjoðam ârstam, kas redz Tevi paðu un Tavas analîzes? Nedomâju gan, ka mûsdienu jaunieðiem ir tik izteiktas komunikâcijas problçmas.

"es nejûtu un neredzu nekâdus simptomus izòemot acu baltumu iedzeltçðanu" - vai tieðâm jaunam cilvçkam 16 gados nav ar ko nodarboties un par katru cenu jâmçìina atrast sev kâdus papildus simptomus un kaites?! Nesteidzies, gan pçc pâris gadiem daþâdas slimîbas atnâks paðas, nu tuvâk vecumam noteikti...
Wii
Re: ÞILBÇRA SINDROMS
09.07.2008 17:22
Ârsti neko nerunâs, vien pasmiesies.
Man vîrs ilgu laiku slikti jutâs, viòam arî jau no agras jaunîbas laikiem dzelteni acu âboli bija, tik neviens ârsts uz to nereaìçja, lîdz pçc kâda smagâka vîrusa viòð ne pa kam nevarçja tikt uz íepâm. Analîzes uzrâdîja stipri virs normas bilirubînu. 10 dienas pagulçja ar sistçmâm, viss OK. Lîdz nâkamajam vîrusam. Bet tagad sen nav atkârtojies.
Ja angliski nesaproti, krieviski daudz aprakstîts. Jâbût uzmanîgam ar zâlçm(antibiotikâm un paracetamolu), bet visâdi citâdi dzîvot tas netraucç.
Re: ÞILBÇRA SINDROMS
09.07.2008 18:31
Wii - tev laikam tadi dakteri patrapijusies.
autore - droasi udod jautajumus savam arstejosajam arstam.
Re: ÞILBÇRA SINDROMS
09.07.2008 18:51
Nu nez, pietiekami ilgi jau interesçjos par medicînu un droði varu teikt, ka meklçt informâciju patstâvigi ir prâtîgi darîts jo ârsts nav nekâds dievs un visu tâpat nezin... laika gaitâ jânoskaidro ko ir jçga prasît savam ârstam un ko nav...

Frâze "vaicâjiet savam ârstam" atgâdina tâs srânâs zâïu reklâmas pa TV...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
VITNIJAA
Re: ÞILBÇRA SINDROMS
09.07.2008 20:53
tur jau tâ lieta ka ârsts man nevar neko pateikt, viòð saka ka ar to bûðot jâsadzîvo un tikai pasmaida. es taèu to saprotu un cenðos samierinâties vienkârði gribu tomçr zinât no cilvçkiem ar pieredzi , varbût tomçr ir kaut kâ iespçjams to visu kaut nedaudz apârstçt. ârts kâ man tik jaunai noteikti neïaus lietot nekâdus medikamentus jo viòs saka ka esmu vçl jauna, maza utt. bet es tomçr gribu kaut nedaudz sev palîdzçt. varbût naivi cerçt ka kaut ko vari darît ðîs lietas labâ, bet es negribu arî sev nodartît pâri neko nezinot .
MEDEJA
Re: ÞILBÇRA SINDROMS
10.07.2008 08:51
Þilbçra sindroms - iedzimts bilirubîna vielu maiòas traucçjums, bez îpaðas nozîmes un bez îpaðâm sekâm. Nav ârstçjams, bieþi pusaudþiem, ar laiku var izzust. Nekâdas problçmas nav jâtaisa, dzîvo tik nost.Diçtâ ievçro to ko parasti aknu saslimðanu gadîjumos - neçd treknu, stipri þâvçtu, stipri saceptu, mazâk alkohola.
kri
Re: ÞILBÇRA SINDROMS
11.07.2008 00:48
esmu dzirdejusi ka shis sindroms nepanes dazhadus medikamentus. braalja deelam arii taads bija bet ar laiku pazuda.
maz ziams kas palidz. citam pariet citam ne.
bet domaju ka jaiet pie arstiem.
þilbçra sindroms nevar izzust, tas var saasinâties, pierimt. varbût nekad neparâdîties. tas atkarîgs no situâcijas. man ,piemçram, ieçdot taukainu çdienu kâ frî kartupeïus ilgâk par nedçïu viss saiet grîstç ^^ nu ne jau vemju, tas tikai îpaðiem gadîjumiem.pârsvarâ vienkârði grûti çst.


``esmu dzirdejusi ka shis sindroms nepanes dazhadus medikamentus. braalja deelam arii taads bija bet ar laiku pazuda. `` negribu baidît, bet nâks atpakaï, stiprâk. jo âtrâk þs atklâj jo proporcionâli izteiktâks tas ir. gan jau ir arî izòçmumi. varbût viòam bija kas cits.


izvairies- tauki, saldumi, ðokolâde, cigaretes, alkohols. izklausâs maz, bet stâvokli var ietekmçt pat tik jauka lieta kâ îsts lauku krçjums, kas vairâk ir piena tauki nekâ çdiens.nu kâ kuram, protams.
Re: ÞILBÇRA SINDROMS
14.01.2009 00:33
Arî man ir 16 gadi. Dzîvoju ar þilbçra sindromu jau vairâk kâ gadu. Daþkârt uznâk neliels nogurums. Ja kâdu laiku aktîvâk pastaigâju uz trenaþieru zâli, arî var manît iedzeltenus acu âbolus. Tas pats arî, ja ir izdzertas kaut vai divas ðampanieða glâzes. Taèu viss efektrs ir ïoti atkarîgs no visu problçmu summçðanas kopâ. Bet savâdâk - nekas îpaðs.
Bilirubîns asinîs kâ norma ir laikam ap 10 vienîbâm uz mg. Man ir 59. Dzîvoju. :)



Edited 1 time(s). Last edit at 14.01.2009 00:34 by Pacients.
man arii 16, bet iezdelteni acu baltumu vairaak vai mazaak ir visu laiku... Bet taa jau vis oki, eedu kas garsho un gribu... Vai tieshaam nav neviens liidzeklis pret iezdeltenejaam aciim?/?
man kopeejais bilirubiins asiniis 75..
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 6?
Ziņa: