Vegetativa disfunkcija

Aizsāka Rockeris 

Tatad domaju, ka seit daudzi varetu zinat kas tas ir. Tatad man jau kaut kadus 3 menesus t ir ta no 36.6 lidz 37.5 tad te vienu dienu, kadu menesi atpakal draudzene pastastija, ka ir mani piekrapusi... Es protams pievilkos, nakosaja diena atkal ar draugu pievilkos, mes tipa nedaudz sakavamies (ta draudzigi, pa chomiskam). Nakosaja diena no sakuma bija normali, velak, kad uzpipeju palika slikti reiba galva, likas, ka izslegsos, ka saku est ta nelaba dusa... Pec 4 dienam atskartu, ka tas tak smadzenu satricinajums. Saku dzert Nootropilu. It ka palika labak. Biju uz laicinju izbraucis uz arvalstim. Tur pirmas divas, tris dienas jutos ta ne visai. Pec tam pargaja un jutos ka cilveks. Bet iepriekseja diena, pirms brauksanas atpakal atkal saka griezties galva, ar sirdi slikti palika... Tagad jau atkal ar sito brinumu. Principa visu laiku vairak vai mazak reibst galva, sirds pa briziem sak paatrinati sisties, nelabas domas skraida pa galvu, briziem kajas paliek nedaudz lenganas, u.t.t. Tas varetu but VD? Kur to var parbaudit? Varbut tas ir neizdakterets smadzenu satricinajums? Busu pateicigs par jebkuru infu!
Re: Vegetativa disfunkcija
02.11.2008 22:21
Nu, pie daktera to var pârbaudît, nevis internetâ. Pie neirologa vai ìimenes ârsta.
Un kur var atrast labu neirologu? Un cik apmeram maksa vizite pie tada?
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 00:47
www.1188.lv zvani visaam kliinikaam un vaicaa peec cenas ;)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 09:54
Vizîte pie neirologa ar ìimenes ârsta nosûtîjumu maksâ 2Ls, bez nosûtîjuma- no ...lîdz 50Ls- kâds dakters. Neirologi un neiropatalogi parasti strâdâ poliklînikâs un slimnîcâs.
P.s. Cik zinu, viena no smadzeòu satricinâjuma pazîmçm ir samaòas zaudçðana pçc sitiena pa galvu. Var bût arî tâ, ka "filma pârtrûkusi", t.i., cilvçks kâdu brîdi no notikuma neatceras.
Sise
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 10:21
Veìetatîvo distoniju gan âstç psihoterapeits, nevis neirologs. Atrodi labu psihoterapeitu un ej aprunâties! Ceru ka palîdzçs!
www.psihe.lv
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 11:45
kachenite: Tev gan daargas kliinikas. Manupraat Unikliinikaa vairaak pa 20Ls neviens specs nenjem. Lai gan nezinu kaadi tur ir, jo esmu gajis pie kjirurgiem, loriem utm tikai.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 11:50
Nu kâpçc, jûs visi, kam ir VD, cenðaties savai biedrîbai pievienot pârçjos? Lai tak aizstaigâ cilvçks vienu, divas reizes pie daktera un dzîvo tâlâk laimîgs! Nevis, lai piekar sev birku "MAAN IIR VçDç! :(( " un mocâs ar to gadiem. Daþiem tak pietiks tikai ar 1 vizîti pie ârsta!
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 13:32
Mateus: kad es vasarâ meklçju vienu ârstu-speciâlistu, pavîdçja arî cena 50Ls. Strawberry pieminçja 60Ls. Zinu, ka Rîgâ vidçji ir 20-30Ls. Man gadîjâs neiroloìe par 7Ls. Laukos daudz kas ir lçtâks.



Edited 1 time(s). Last edit at 03.11.2008 13:42 by kachenite.
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 13:53
Jâ, es arî piekrîtu kachenîtei, ka nupat ðo diagnozi nupat grib piekarinât visiem, kam tik vispâr ir kâdas veselîbas problçmas. Nu var jau bût, ka var arî, visi esam nervozi palaikam, bet jâmeklç taèu arî îstais cçlonis.
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 14:43
...nepieljauj iespeeju, ka tas arii ir iistais ceelonis...
Nu es pielauju, ka mana gadijuma VD varetu but istais celonis... Savadak man jadoma, ka, ja man ir bijis smadzenu satricinajums, tad iespejams neesmu vinju izarstejis, ja nav bijis tad jamekle iemesls galvas reiboniem, kuri pa laikam uznak un bonusa vel kaut kadas problemas ar sirdi... Es domaju, ka ar VD man butu vieglak tikt gala...
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 15:19
Komat, lielâkoties nç. Jo visiem distoniíiem ir lîdzîgas sûdzîbas par konkrçtâm fiziskâm vainâm, kas tomçr nav tâpat vien. Droði vien, ka izmaiòas vispirms ir kaut kur citur, un tad parâdâs ðie VD simptomi. Sâkums, bieþi vien, ir sasita galva, vai traumas- to visu ârstçjam pie psihoterapeita? Nç, nu var jau, domu spçks ir varena lieta, bet tâ kâ ne visiem ir pa spçkam to attîstît pietiekoði jaudîgu, tad rumpîtim arî bûtu jâpievçrð uzmanîba.
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 15:55
...tev, kaa energjijas teoriju miileetaajai paarsteidzoshi tomeer gribas piekjerties tiiri organiskiem ceelonjiem...

...pilniigi achgaarna ceelonjsakariibu virkniite...
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 16:49
Man arii VD parâdîjâs pçc n-tâ smadzeòu satricinâjuma...
Ja izstaigâta smadzeòtrîce, tad (vismaz man) pçc aptuveni mçneða sâka nenormâli galva sâpçt!

Aizej vispirms pie neirologa un tikai tad domâ par VD, tâ teikt, izslçdzam citas slimîbas...
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 17:52
Komat, nu ja jau esi tâda gudriniece, tad piesakies uz kâdiem diagnosticçtâjiem, no pacientiem atkauties nevarçsi...jo vispâr ârstiem ar ðitâm lietâm nevedas. Vismaz par konsultanti piestrâdâ. Bet laikam bûs diagnoze VD, da VD :D
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 19:06
Rockeris, cilvçks, pats pateica, ka smadzeòtrîce viòam liekas pârâk sareþìîta diagnoze- ar to viòð nevarçs tikt galâ. VD viòam labâk patîk. To arî cilvçks ârstçs un paðiedvesma viòam palîdzçs.
Pag, pag, es neko tadu neteicu. Man smadzenu satricinajums nav parak sarezgita diagnoze un domaju, ka mierigi ar to varetu tikt gala. Es uzrakstiju savus simptomus, un cereju, ka kads kam kaut kas lidzigs ir gadijies varetu man dot kadu padomu vai ieteikumu. Rakstiju, ka labak butu VD jo ja ne ta, tad man ir pereodiski uznakosas problemas ar sirdi un ar galvas reiboni. Par cik pie arsta tiksu tikai nakamnedel, tad gribejas pakonsulteties ar zinosiem cilvekiem un domaju, ka saja foruma tadiem vajadzetu but daudziem... Es nekur un neviena bridi neesmu teicis, ka man VD patik labak un ka es to ari arsteju.
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 22:10
mellene

...diagnoze kaa reiz nebuus VD, jo te esoshiem 99% nav VD...
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 22:58
Bet atbildot uz 15:55- tâ cçloòsakarîbu íçdîte veidojas no disbalansa kâdâ no sfçrâm : garîgâ, emocionâlâ vai fiziskâ.
Ja íermenim trûks kâda no tam nepiecieðamâm vielâm (un tas var bût gan sliktas pârtikas dçï, gan arî kaut kâdu bojâjumu rezultâtâ), cietîs arî cilvçka garîgâ sfçra. Tâpçc kâdreiz svarîgâks bûs tieði organiskais cçlonis un nevis tas, kas norisinâs galvâ. Protams, tieði tâpat cçlonis var bût galvâ, t.i., domâðanâ, pasaules uztverç, utt. Un to vajag precizçt.
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 23:08
...organiskie ceelonji ir pietiekami labi diagnosticeejami, ja vien, protams, taas nav multibreedijas...
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 23:26
Pieredze râda, ka nav vis tik viegli diagnosticçjami. Vispirms jau tradicionâlai medicînai ir grûtîbas ðajâ ziòâ, ja ir kas nopietnâks par gripu vai angînu (un arî vienu no otras daþkârt pagrûti atðíirt), otrkârt, kâ zinâms, ârsti ïoooti nelabprât nosûta uz izmeklçjumiem. Ne velti ir kantori vairumâ, kas var meklçt multibrçdijas :D Pieprasîjums rada piedâvâjumu.
Re: Vegetativa disfunkcija
03.11.2008 23:39
...mediciinai kaa zinaatnei nav gruutiibas... sisteemai gan ir...
Kas ir multibredijas?
Re: Vegetativa disfunkcija
04.11.2008 00:44
Komat, tas ir labi, ka esi tik augstâs domâs par medicînas zinâtnes sasniegumiem. Ir reizes, kad tas viss ïoti labi var tikt pielietots, bet ir, kad tas neder.
Re: Vegetativa disfunkcija
04.11.2008 08:45
Komat, kas ir multibrçdijas?

Man ar liekas, ka ar diagnosticçðanu ir grûtîbas- katrs doks, kur biju, uzrakstîja kaut ko savu. Kâds sildît un ðpricçt gribçja, kâds griezt, viens vispâr, tâ sarakstîja, ka nâkamie trîs brînîjâs (it kâ nodaïas vadîtâjs ar tiesîbâm apmâcît jaunos dr. viòð ir!). Man atliek vienîgi teiciens: "Izvçlies, ko vçlies, dabûsi, ko izvçlçjies". :) Ja es neinteresçtos te, dr.lv un googlç, nezinu, ko vispâr saprastu par notiekoðo!



Edited 1 time(s). Last edit at 04.11.2008 08:56 by kachenite.
Re: Vegetativa disfunkcija
04.11.2008 11:54
...multibreedijas ir taads dristu folkloras teels...
Re: Vegetativa disfunkcija
04.11.2008 13:02
Tâ laikam ir kâda zinâtniskâ folklora :)
Re: Vegetativa disfunkcija
04.11.2008 13:45
Autores laikam ir Komats un Noela...kurð tad vçl ko tik zinâtnisku var izdomât :D
Skaidrs par multibredijam. Piekritu Kachenitei - cik dakteru tik diagnozes.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 7?
Ziņa: