Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?

Aizsāka J.J.C. 

Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?
14.12.2008 23:35
Sveicinâti!

Kâda ir Jûsu pieredze ar smçíçðanas atmeðanu, cik ilgi pçc tâs vçl plauðas "prasa" to darît?
Vai ieraduma atkarîba ir spçcîgâka par nikotîna atkarîbu?

Ja kâds raksta savu pieredzi, lûdzu, miniet smçíçðanas stâþu.

Paldies! :)
Re: Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?
15.12.2008 01:37
Nu mans smeketaja stazs ir 8 gadi. Un sobrid esmu atmesanas procesa... Nesmekeju jau kadus 2 menesus. Ir sanacis vairakas reizes kompanijas pec kadu smekiti nokupinat... Bet principa nepipeju. Pirmas 3 dienas ir pagrutak, pec tam jau nav tik gruti nepipet. Man tas pieradums vairak bija uz procesu ne nikotinu. Nu ta, ka piemeram darba pusdienlaiks, aizej paest, pec tam uzpipe. Un tad kad atmet, tad tados brizos ir pagruti, jo tu tachu visu laiku esi gajis pipet... Nepipet nav nemaz tik gruti. Gruti attureties ir tikai tad, kad iedzer alinju...

-----Kas mak - tas dara.
Kas nemak - tas maca citus.-----
mana pieredze:

smçíçju apmçram 30 gadus, izòemot bçrna gaidîðanas laiku un pçc tam (kopâ apmçram 4 gadus nesmçíçju) , pa 1/2 paciòai dienâ. nu baigâ kuriïðíica biju :)

tagad ir pagâjuði tieði 2 gadi, kopð atmeðanas. cigareti esmu redzçjusi tik pa gabalu, bet rokâ neesmu òçmusi.

atmest bija viegli. nekad to nebiju mçìinâjusi iepriekð darît, bet, kâ apòçmos decembrî 2 gadus atpakaï to izdarît, tâ arî atmetu. tam nolûkam izlietoju vienu iepakojumu Nikoret koðïenes un viss. pa reizei vçl tagad sagribas uzpîpçt, îpaði, ja fiziski esmu nogurusi, bet tâdas domas âtri padzenu prom, un zinu skaidri, ka tajâ nikotîna purvâ vairs neiebridîðu.. :)
Re: Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?
15.12.2008 12:17
Pats sâku smçíçt, jo mûþîgi kâds bija jâgaida un ko lejâ iesâksi pie maðînas - uzpîpçsi. Tad gari gabali jâbrauc - ir iemesls apstâties.
Atkal ja ir, ko darît, tad nemaz tâ negribas. Aiz gara laika.

Rockeri un anon, Jûs gan baigie malaèi - atmests pçc tâda stâþa. Nepazîstu nevienu cilvçku, kam tas bûtu izdevies.

anon, tos 4 gadus gribçjâs, bet nedrîkstçja jeb vispâr negribçjâs? Kâpçc atsâki?
Re: Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?
15.12.2008 20:01
Smçíçðanas atmeðanai ir tikai divi iemesli.
1)Individam ir laimçjies un viòð nav dubultâ atkarîbas gçna nçsâtâjs.
Tie kam ir ðis gçns,atkarîbu (narkotika,smçíi,azartspçles.grâdîgie....) atmest tikpat kâ nav iespçjams.

2) galçjie nâves draudi(plauðu vçzis) un citi.
Secinâjums. Labâk nesâc.
Re: Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?
15.12.2008 22:51
Jâ, vienmçr esmu raudzîjies uz cilvçkiem - vieni kïûst atkarîgi, daþas reizes pamçìinot. Citi nekïûst atkarîgi nekad - vienmçr visu kontrolç.

Kâ tad medicîniski ir? Ko smçíçtâjs teorçtiski sevî pa gadu sabojâ?

Lasot komentârus, rodas tâds iespaids, ka smçíçðana ir vairâk dzîvesstils, nekâ atkarîba. Kas sâcis smçíçt, tas nemâcçs dzîvot bez tâ - ko Tu darîsi ârâ, kâpçc iemesls iziet no teâtra, kafejnîcas, viesîbâm... kâpçc kâds labprât izved suni pastaigâ... utt. Grûti, grûti...
Re: Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?
15.12.2008 23:02
kaads veel atkariibas geens... :D

atkariiba ir psihologjiska lieta, un katram veidojas savu iemeslu deelj. ko nu kuram vajag no taas smeekjeeshanas un kas kuram taa ir.

visu bojaa... cik daudz pa gadu sabojaa, tas buus individuaali, jo arii ne visi 2 pakas smeekjeejoshie mirst no plaushu veezha. bet plaushas, sirds un aknas buus pirmajaas liinijaas...

kaa atmest -- man nav pieredzes, bet iz veerojumiem secinu, ka kaut kas tiek aktiivi likts smeekjeeshanas vietaa...
padomâju par to, kâpçc pçc 4iem nepîpçðanas gadiem atsâku un secinâju, ka cçloòi bija vairâki -

mainîjâs darba vieta uz tâdu, kurâ visi pîpç,

tad vçl ìimenç tâdas nepatîkamas lietas bija, kuras nervus beidza,

tad vçl nemaz ar negribçjâs pîpçðanu atmest pavisam, bet tikai bçrna dçï.

tas arî viss.
man nekâdas gan veselîbas problçmas uz to nespieda, bet bija vienkârði apriebies - gan cenu celðanâs cigaretçm, gan smaka piegriezâs, gan sâku ar visâm savâm atkarîbâm tâ kompleksi cînîties, ne tikai ar cigaretçm..

jâ, un viegli man izdevâs tieði tâpçc, ka , kâ jau Runcene te augstâk teica, es vietâ liku aktîvu dzîves veidu - sâku ikdienâ skriet, tâ nopietni - pa 8-10 km, un pirmâs 2 nedçïas savienoju skrieðanu ar pîpçðanu, bet tad secinâju, ka pîpçðana jâatmet, jo grûti bija elpot skrienot.

skrienu vçl joprojâm :) un pîpçðanu atmetu kâ sev nevajadzîgu lietu. :)

Lai veicas jums atmest!
Re: Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?
17.12.2008 07:27
Ak jâ - smçíçtâji, Jûs nepalikât dikti nervozi atmeðanas sâkumâ?

Paldies! :)
ja nervozitâte bija, tad tik paðâ sâkumâ, kâdu mçnesi.. bet tagad tas viss sen aizmirsies, un sajûta laba. atceros tikai, kad apjçdzu, ka esmu tikusi no smçíçðanas vaïâ, tad biju ÏOTI laimîga :)
Re: Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?
17.12.2008 15:15
Es biju nervozs pirmas 3-5 dienas. Bet ta nervozitate skiet ari ir uzpusts pasakums. Piem. pirms kadam 3 nedelam es par nepilnam 2 dienam tusejoties nopipeju 2 pacinjas cigaresu. Pec tam atkal nepipeju. Gribejas nedaudz, bet noturejos un ari nervozs nebiju. Ari vasara biju atmetis pipesanu uz 2 menesiem. Un kad saku atmest ari nebiju nervozs.

-----Kas mak - tas dara.
Kas nemak - tas maca citus.-----
Re: Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?
19.12.2008 00:21
Es kaut kaa reizeem uzsmeekjeeju... reizeem nee.. lai gan tagad vispaar 1-2ciigas nedeeljaa uzvelku.. agraak 2 pacinjas dienaa vilku... fig vinj zin.. man kaut kaa pofig uz taam ciigaam... laikam nav taa dubultgeena :D

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?
20.12.2008 20:46
Treðo dienu nepîpçju, pa dienu pofig nekâda vaina, vakarâ gan gribâs. Man tagad tâda kâ lomkâ, tâ kâ uz klepu velk, jâiet sameklçt kada koþïene. Vakar vakarâ tieði tas pats, no rîta un pa dienu pat neiedomâjos par pîpçðanu, vakarâ, tâ kâ sâk niezçt kakls un gribâs pîpçt. KO ieteiksiet, Jâ un esmu tagad sâcis svîst.
Re: Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?
22.12.2008 00:00
Es, personîgi, ieteikðu Tev saglabât gribasspçku! Turies!

Ieçd, nopçrc mandarînus, burkânus - vienk., lai rokas ir aizòemtas. Tici man - palîdz!
man bija tâ
Re: Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?
22.12.2008 19:01
Smçíçju, bet tas man vienreiz piegriezâs, jo iedomâjos, kâ es, sieviete, izskatos no malas:(( Dusmâs pârplçsu paciòu ar visâm cigaretçm -un viss.Negribçjâs ne mirkli un grûti nebija- jau pçc pâris dienâm nevarçju paciest dûmus, ja tâdus sajutu.Pirms tam domâju- izpîpçðu paciòu lîdz galam, bet jaunu nepirkðu, bet nekâ- pirku gan. Bet kad saplçsu dusmâs pusissmçíetu paciòu- nostrâdâja! Bet tâpçc, ka bija riebums paðai pret sevi!
Re: Smçíçðana, atmeðana - pieredze!?
23.12.2008 00:17
Jâ, brîdî, kad vçlies atmest, to izdarît ir visvieglâk - nevajag nosmçíçt paciòu lîdz galam, nevajag gaidîtu kâdu konkrçtu dienu, nevajag nolikt atskaites punktu.

Kad sagribi, tad vienk. izmet cigareðu paciòu, kaut vai pilnu. Lûk, tas ir gribasspçks :)
man ir 17 gadi, smekeju no 13 gadu vecuma, esmu meginajis atmest bet nevaru, itka vienreiz apriebas iemetu cigaretes pilnu pacinu daugavaa, bet vakara atkal gribejas smeket un gaju meklet to pacinu :D
smçíçju 20 gadus, pirms 6 gadiem atmetu itin viegli - vakarâ laikam biju pârpîpçjusies, no rîta pamodos, galva ka spainis, visas drçbes smird, un pateicu sev, visss, nesmçíçðu vairs nekad. Lîdz tam biju mçìinajusi atmest simtâm reiþu un nekâ. Jau no pirmâs dienas, kad atmetu, saku kaifot par to,cik fiziski labi jûtos, skaidra galva, drçbes nesmird, jûra enerìijas. Pirmâs divas nedçïas no rîtiem pçc pamoðanâs ðausmîgi klepoju un atklepoju, arî svars ir nâcis klât, jo uzçdu vairak tomçr. ESmu nervoza un stresaina bûtne tapçc visu laiku kaut ko gremoju. Un joprojam atceros vakara cigareti, kad viena sçþu virtuvç, kâjas uz krçsla sastutçtas un kaifoju:)) Kad bûðu pensijâ, laikam atkal uzvilkðu dûmu paris reizes dienâ:)))))))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 22?
Ziņa: