osteopatija, manuala terapija un kineziologija

Aizsāka guna6 

Ar ko atskiras? Kāpēc Latvijā ir tik maz (7) osteopati? Kur var apgut sis specialitates? Cik man zinams, tad algas ir daudz maz normalas, bet laikam cilvekiem nav informacijas.
Re: osteopatija, manuala terapija un kineziologija
07.06.2009 14:41
Nu tā osteopātija pēc būtības robežojās ar šarlatānismu, droši vien tāpēc arī popularitāte nav liela...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: osteopatija, manuala terapija un kineziologija
08.06.2009 01:31
hmm, ij no kurienes tāds viedoklis, ka osteopātija robežojas ar šarlatānismu? Ar to drīzāk robežojas visādi kosmodiski un smēres, kuras neuzsūcas dziļāk par dažiem mm, bet cilvēkiem tiek iegalvots, ka uzlabo venozo atteci, mazina locītavu sāpes un dziedē iekaisumus :D


Osteopātijai, manuālajai terapijai un kinezioloģijai ir viena izcelsme - tās nāk no hiropraktikām. Vispār jau varētu teikt, ka tās visas ir manuālā terapija, jo strādāts tiek ar rokām, taču Latvijā joprojām par manuālo terapiju ir pieņemts dēvēt vien atrovertebrālās manipulācijas, ignorējot mīksto audu tehnikas.

Osteopātijas tehnikas ir maigas, taču masīvi iedarbīgas. Ir jau daži slideni jautājumi, piemēram, par galvaskausa kaulu mobilizāciju.

Manuālā terapija atzīst arī locītavu manipulācijas, taču progresīvākiem manuālie terapeiti pielieto arī mīksto audu tehnikas un tās pašas osteopātu muskuļu enerģētiskās tehnikas.

Kineziologi - nnja, šī nozare man ar vēl nav īsti skaidra, aiz tam nejemšos skaidrot citiem.

Latvijā, lai apgūtu jebkuru no šīm specialitātēm, obligāti nepieciešama augstākā medicīniskā izglītība, ārzemēs ir arī osteopāti bez medicīniskās izglītības, bet, ja pareizi jaucu, mācās viņi kādus 5 vai 6 gadus.
Osteopātija ir ārsta papildus specialitāte (ministru kabineta noteikumi.268 - 24.03.2009. )
Osteopātijas izglītība ir otrā līmeņa medicīnas rezidentūra LU . Apmācība 3 gadi .
Re: osteopatija, manuala terapija un kineziologija
21.06.2009 14:39
Vispār man a radās jautājums dr Zemītim - sakiet, aiz kam osteopātija Latvijā ārstu vidū tiek pieskaitīta ezotērikai un bāzta vienā maisā ar visādiem reiki u.c.? No kurienes šim viedoklim aug kājeles?

To mazumiņu, ko par osteopātiju zinu, apguvu pie dr Kasvandes, un man nekas neradīja iespaidu, ka osteopātija robežotos ar ticību paranormālajam. Tieši otrādi - ir skiadrs, ka. lai kaut cik nopietni nodarbotos ar osteopātiju, nepieciešamas ļoti pamatīgas zināšanas anatomijā, fizioloģijā, embrioloģijā, histoloģijā utt
Re: osteopatija, manuala terapija un kineziologija
21.06.2009 19:46
Nezinu, ko atbildēs dr.Zemītis, bet tas ir jauki , ka ir kāda medicīnas nozare, kas ņem vērā arī enerģētisko plūsmu esamību cilvēka ķermenī (nu gluži kā reiki ;D).
Nesen runājos ar trīsgadīga bērna māmiņu, kas vedusi savu bērnu pie osteopātes, un šī māmiņa man tieši tā arī stāstīja, ka ārste teikusi, ka mazulim viena puse mazāk attīstīta, jo savulaik traumas rezultātā daļēji nobloķēta enerģijas plūsma šajā pusē. Un ar osteopātijas palīdzību to varot labot.
Re: osteopatija, manuala terapija un kineziologija
21.06.2009 23:44
...es tik atļaušos domāt, ka tās nav gluži tās pašas enerģijas, kas reiki izpratnē...
Re: osteopatija, manuala terapija un kineziologija
22.06.2009 00:10
Tās pašas gan :)
Jeb, precīzāk sakot, tā pati.



Edited 1 time(s). Last edit at 22.06.2009 00:11 by strawberry.
Re: osteopatija, manuala terapija un kineziologija
22.06.2009 00:19
ak, kunks, kāda starpība, galvenais tak ka strawberry kādā medicīnas nozarē dabū jel kādu strāvu :), kur nenesas virsū psihoterapeits...
Re: osteopatija, manuala terapija un kineziologija
22.06.2009 00:28
Nu ja...bet ja nav lietā laists psihoterapeits, Runcene kļūst nīgra :D
Re: osteopatija, manuala terapija un kineziologija
22.06.2009 01:00
...joprojaam apshaubu, ka taas pashas...
Labdien!
Lai apgūtu osteopātiju , ir nepieciešamas cītigas anatomijas , fizioloģijas , biomehānikas studijas . Protams , cikveks nav tikai tas , ko mēs rezam un taustam 'Ir arī elketromagnētiskie spēki cilvēkā , ko māca fizikā u.c. Es negribētu runāt par REIKI u.c. dziedināšanas metodēm , bet jasaprot , ka cilvēks dzīvo ar savu struktūru , funkciju , emocijām, psihi . Visi speciālisti , kas spēj palīdzēt cilvēkam ,neatkarīgi , kāda ir viņa specialtāte dara savu darbu . Un LABS masieris ir LABS vai arī REIKI speciālists .
Enerģijas pastāv , bet tikai kopā ar mūsu fizisko ķermeni . Nevar ārstēt enerģiju , neārstējot fizisko ķermeni ar viņa struktūras un funkciju traucējumiem .
Par ezotēriku - tas ir vienkārši no nezināšanas . Tas , ko mēs nezinām un kas ŠODIEN IR KONKURENTS , to reizēm " noliek " . Laiks visu noliks pa vietām .
Latvijas Universitātes medicīnas rezidentūras programmā "Osteopātija " uz šodienu ir 2 osteopātijas aktīvi lektori , kas spētu Jums izskaidrot, kas tad galu galā ir OSTEOPĀTIJA , lai nerastos nepinīgs un varbūt nedaudz nepareizs priekšstats .
Ar cieņu Dr.A.Zemītis
Guna, papildinformācija par osteopātiju Jūs varat atrast www.osteopat.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 8?
Ziņa: