Alerģija

Aizsāka Kāmene 

Alerģija
26.08.2009 12:53
Man ir astma, kas tiek uzskatīta vidēji smagā formā, lai gan kopš pirmo reizi mainīju dzīvesvietu, nekādas astmas pazīmes vairs nebija. Šobrīd atkal esmu mainījusi dzīvesvietu un pirmā mēneša laikā, kopš es tur dzīvoju, man sākās alerģija - asaroja un uzpampa acis, tecēja deguns, bija grūti elpot. Apstākļi, kas atšķiras no iepriekšējās dzīvesvietas, ir tādi, ka tuvumā ir pļavas, ir būvniecības putekļi un ar mani kopā dzīvo maziņš kaķēns (iepriekš dzīvoju kopā ar pieaugušu kaķeni un nekādas alerģijas nebija).

Aizgāju pie alergologa, man uztaisīja testu uz alergēniem, kur uz rokas uzpilināja kaut kādu šķidrumu, iedūra ar adatu un tad varēja redzēt, no kā man ir alerģija pēc uzpampuma. No šī testa noskaidrojās, ka man ir alerģija no visādām pļavu zālēm, kaut kādu d.farinae, d.pteroniss., taču pret kaķi alerģiju neuzrādīja vispār. Alergologs papildus nosūtīja uz asins analīzēm.

Nodevu asins analīzes un rezultātos uzrāda, ka Alergēnu specifiskais IgE (kas tas ir?) D1 Dermatoph. pter. ir 58,4; D2 Dermatoph.farinae ir 63,2; kaķa epitēlijs un spalvas ir 83,9 (!!!) un pļavu zāles līdz 15. No tā izraksta sapratu, ka normāli ir, ja rādītāji ir līdz 0,35.

Tagad man nav skaidrības, no kā man ir alerģija. Iešu pie ģimenes ārsta, varbūt viņš man palīdzēs iztulkot rezultātus, taču ienāca prātā apjautāties šeit, ko nozīmē šādi rezultāti, ka viens tests uzrāda vienu, cits citu. Kam ticēt - "ādas" testam vai "asins" testam?
Re: Alerģija
27.08.2009 22:08
Kas tur vēl nav skaidrs? Ir alerģija pret mājas putekļu ērcēm, kā arī pļavu zālēm ( uzrādās abās analīzēs- gan ādas, gan asins testos), iespējams arī pret kaķi- tur precizēšanai jātaisa smalkāks ādas tests- nevis ar pilināšanu, bet ar injicēšanu.
Aizej vēlreiz pie alergologa, gan visu izskaidros.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 14?
Ziņa: