Traucēklis kaklā

Aizsāka Andris B. 

Traucēklis kaklā
17.10.2009 23:18
Sveiki, ložņāju pa saitiem, līdz nokļuvu pie jums, ceru palīdzēsiet. Rijot siekalas ir sajūta, ka kakla lejas daļā ir it kā kaut kāds traucēklis, uz muguras vairs neguļu, jo "aizkrīt" kakls/elpvads. Tas viss jau kādus piecus/sešus gadus pamazām progresē. Ģimenes ārsts lika iziet analīzes laikam jau nekas ļauns viņaprāt nebija un nosūtīja ārstēt kakla skriemeļus (deformējoša spinoze, iniciāla spondiratroze, starpskriemeļu disku protūcijas). Vai varat ko ieteikt?
Re: Traucēklis kaklā
18.10.2009 23:26
Līdzīgas sūdzības var radīt skābes atvilnis. Ir vērts parādīties Loram- tas var labi redzēt gļotādas izmaiņas rīklē un balsenē. Pie atviļņa gļotāda kļūst it kā apdedzināta. Ārstēšanā lieto kuņģa skābi pazeminošus līdzekļus, kā arī jāēd bieži, bet nelielām porcijām, jāpaceļ galvgalis gultai.
Vēl "kamols kaklā" ir tipiska veģetatīvās disfunkcijas pazīme.
Lors skatījās, tiesa pirms gada. Šogad izārstējām kņģa čūlu. Kādreiz bija dedzinošas sajūtas, bet pedējā gada laikā nav novērots, taču ir tā, ka guļot kuņģi itkā plēš, ka pieceļšās- pāriet. Balseni skatījās. Kas ir "veģetatīvā disfunkcija"?
Sajūta ir tāda ka kaklā kaut kāds svešķermenis atrodās, bet ēdod netraucē, labi jūt rijot siekalas.
Re: Traucēklis kaklā
19.10.2009 13:04
jāstabilizē psiholoģiskais stāvoklis. kuņģa čūla vienmēr ir "uz nervu pamata", tikai sekas iekšējiem procesiem. pārējais stāsts no tās pašas operas. mugurkaula problēmas arī no allažiņ aiz stresa savilktiem muskuļiem.

"veģetatīvā disfunkcija" ir medicīniskais nosaukums tam visam.

ūdens procedūras, meditācijas, masāžas, dzīvesveida, arī domāšanas maiņa. ja ļoti grūti un pats netiek galā, tad psihoterapeits vai/un antidepresanti (mazinās trauksmi) no ģimenes ārsta, jo ilgstošs šāds stāvoklis var raisīt rumpī citas, vēl nopietnākas psihosomatiskas slimības.

neesi pārmēru perfekcionists, pārmēru kautrīgs, vispār jūtīgs? tādas lietas, ko tautā sauc par kompleksiem... kāda ir tikšana galā stresa situācijās?

vienvārdsakot kaut kas ir sevī jāmaina.
Nu jā, +/- kaut kā tā, stresa situācijās ir gadījies ka palieku neadekvāts, bet lielākoties "noriju". Nav iepēju pagaidām pa "lielajam" neko mainīt, tad jau, laikam, paliek tikai antidepresanti...
Biju pārliecināts, ka kaklā kaut kas ļaundabīgs veidojas.
Re: Traucēklis kaklā
19.10.2009 19:40
tak tev arī veidojas kaklā kaut kas ļaundabīgs! iespējams tu pat rīt nomirsi!
tev pašam neliekas, ka vajag vēlreiz pie LOR aiziet, nevis prašņāt forumā par savu veselību? tavam kamolam kaklā var būt vismaz 15 iemesli. un izdedzināt kaklu var arī bez dedzinošas sajūtas (personīgā pieredze).
Biju pie LORa, teica, ka problēma esot ar barības vadu, kur nokļūst no kunģa ēdiens, izrakstīja "drabiņas". Pēc divām nedēļām jāatrādās.
Re: Traucēklis kaklā
26.10.2009 20:41
Tur jau ta lieta, ka Tu stresu ´'norij'- viņš Tev kaklā sakrājas un liekas, ka tur kaut kas traucē. Kaut kur taču tām emocijām, ko Tu jāpaliek!
Palasi V. Sineļņikova grāmatu 'Izproti savu slimību.' Tur ļoti labi aprakstīts, kā tādas kaites veidojas.
Ieeva
Re: Traucēklis kaklā
27.10.2009 12:19
Sveiks! :)
Neklausies visa shiis psihosomatikas muljkjiibas. Protams, stress muus visus grauzh, bet probleema ir reaala. Man ar taa seezh kaklaa, un pat spiezh, biju iedomaajusies, ka vairogdziedzeris. Izraadijaas atvilnis, nez no kurienes uzradies. Skaabi mazinoshaas tabletes paliidz, bet ne uz ilgu. Bet risinaajuma shim nav. Nearsteejam kaite!
Nezinu pagaidām dzeru zāles. Vakar vēl pie LOC loriem biju aizgājis neks ļauns neesot.
Re: Traucēklis kaklā
28.10.2009 23:08
Te forumā ik pa laikam kāds sūdzās, ka viņam kamols kaklā. Bieži pēc kāda laika izrādās,ka tuvinieku nesen apglājis vai vēl kāda bēda, kas nav izsāpēta līdz galam.
Labvakar! Man ir jautājums, kāpēc ēdiens sprūst kaklā? Sakošļāju un noriju un rijot tā kā līdz galam nenorijās, tā kā kaut kur ieķerās un pēc tam ar krēpām nāk atpakaļ, citrreiz visu dienu stāv kkādi miniatūri ābolu, vai riekstu gabaliņi. Neviens neņem nopietni, saka ka uz nervu pamata, taču, tad jau man ēdiens noietu pavisam lejā, nevis kkur tur ieķertos un stāvētu.Visu laiku atkrēpoties gribas, lai dabūtu ārā.Gaidīšu kādu padomu.
Re: Traucēklis kaklā
28.10.2013 19:04
Dzimums,vecums,svars/augums. Kāpēc neejam pie LOR speciālista?
Sieviete, 28 gadi, neprecēta :) 173cm, 48kg (svars man tāds ir visu laiku bez speciālām novājēšanas diētām). Pie LOR biju, pie pulmanologa biju, teica, ka nekas tur neesot. Izteica variantu, ka ar kuņģi problēmas. Bet kā tas saistīts ar sprūšanu kaklā vai atkrēpošanos? Dažreiz pat tādas tizlas domas, ka ēdiens iekļūst elpceļos, bet varūt tās tikai manas iedomas. Ģimenes ārste teica, lai plaušu rentgenu uztaisu, tur uzrādīja pneimoniju, ko citi dakteri nemaz nesaskatīja, kad parādīju bildi, bija man jādzer antibiotikas Augmentin, no kurām man slikti palika, likās, ka nevaru paelpot un vēl ar nerviem kaut kādas problēmas bija, kad beidzu dzert tās zāles, sliktās sajūtas pārgāja. Bet krēpas krāšanās kaklā no tā nemazinājās un dažreiz vēl starp krūtīm, virs krūtīm tāda spiedoša sajūta. Nosūtīja pie psihiatra, lika dzert Alprazolamu, nedēļu lietoju tās zāles, bet pārtraucu, jo miera vietā ieguvu nevaldāmu vēlmi priecāties un "tusēt". Tik un tā krēpas nemazinājās un šad tad ēdot sprūst kaut kur ēdiens tā liekas.
Re: Traucēklis kaklā
13.11.2013 18:55
Iemesli varētu būt vairāki. Atlieku parādības pēc pneimonijas. Atviļņa slimība ( neveras ciet kuņģa sfinkters).Veģetatīvā distonija, kas izsauc barības vada spazmas.Vai arī psihiska saslimšana. Var būt katra slimība atsevišķi vai to kombinācija. Jārisina kopā ar ģ. ārstu.
Lai veselība un veiksme.



Edited 1 time(s). Last edit at 13.11.2013 18:57 by Mazdakteris1.
Aurēlija
Re: Traucēklis kaklā
15.12.2016 01:19
Sveiki. Jau kādu laiku pēc zāles dzeršanas man kaklā paliek sājūta, ka tabletīte nav norīta. Tā kā man ir gastrīts un paaugstināts kunga skābes līmenis, dzeru ,,Nolpaza,,. Tabletīte jau it kā maza, bet vienmēr pēc tās izdzeršanas man tāda sajūta, ka vina sēž man tajā barības vadā un izraisa nepatīkamas sajūtas. Pilnīgi jūtu kā viss kungis un barības vads sasprindzinās un paliek slikti. Kā šīs sajūtas novērst? Dēl šīm sajūtām naktīs nevar gulēt, jo tāda sajūta, ka vemsu, bet tā nav.
P.s- iedzerot zāles vienmēr izdzeru daudz ūdens pa virsu.
Re: Traucēklis kaklā
15.12.2016 11:33
Tu esi ļoti jūtīga un nervoza.

Psihiatrs var pieteikties pa īstam, ja nekā ar sevi nedarīsi.

28 gados cilvēks jau apmēram izprot savu dzīvi, pastāvīgās spriedzes cēloņus utt., bet ne vienmēr tos var novērst pats.

Jāmaina skats uz sevi, uz pasauli. Var palīdzēt psihoterapeits.
Sveiki nesaprotami kakla itka diskonforts jutu itka lifmezgluss kautkur citreiz itka kautkas ieduras kakla rijot siekalas itka nokrašk abols drusku kautkada trauksmes sajuta kautkas nav riktigi bet nekas nesap citreiz ieduras kautkas nevaru saprast
Labdien. Man pēdējās dažās dienās ir sajūta, ka es aizrīšos, vai aizpamps rīkle. Ir bijis , ka kaut kas pielīp iekšā un rijot ūdeni tur kaut kas traucē, man bail aizrīties. Protams , arī kā te jau minēja , arī rijot mazas “noplaza” tabletes . Esmu sieviete ,29g jauna un veselību pārnaudījusi esmu pirms gada no A-Z, ja neskaita analizes ko veicu 2-3x gadā pat uz onkologiju-viss ok. Vai tam var būt kas saistīts ar VD vai ar iesnam? Sorry ja kādam
Liekas smiekligi..nestradaju medicina. :) lai visiem forsa diena ????
Sveika, kādas tieši analīzes uz onko Tu nodod? Man arī vajag, drošības pēc jo kunkulis liekas ka kakla ir un tā itkā smacētu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 2?
Ziņa: