alkohola nepanesamība?

Aizsāka Alaila 

Jautājums ārstam varbūt narkologam:
Vīram pietiek ar pavisam nelielu daudzumu alkohola, lai būtu skaidri redzams, ka cilvēks ir dzēris - paplašinātas zīlītes, kustību koordinācijas traucējumi, valodas traucējumi.
Dažreiz tā ir viens pudele 0.5l alus. Sevišķi izteikti tas ir tad, ja ir noguris.

Pēdējā laikā novērojams, ka nepietiek, ja vienu vakaru iedzer alu vai balzāmu, gribas ari nākamajā dienā un vēl nākamajā. Pašam nešķiet, ka tas ir kas nopietns. Man gan.
Ko Jūs ieteiktu?
Re: alkohola nepanesamība?
19.10.2009 13:14
ja tas ir kaut kas pilnīgi nebijis, tad jāmēģina runāt par to, kas ar viņu notiek, kas viņu satrauc. stresam ir kaut kāds iemesls. bet nevis par dzeršanas kaitīgumu — tas tikai radīs jaunas problēmas.

viņš norok kaut kādas savas baiļu sajūtas, stresu utt. tai pašā laikā šīs ir situācijas, kurās sievietei jābūt uzmanīgai, lai viņa neinvestē sevi pārāk daudz... dzeršanas dēļ radušās problēmas vīra vietā nedrīkst risināt. viņam arī jāsaprot, ka tā nav metode, kā tikt galā ar problēmām.

ja dzerts jau ilgi, tad Tev jāmeklē kāda grāmata par līdzatkarību vai psihoterapijas grupas šādām sievietēm, jo viens tipisks jautājums še vienmēr būs: kāpēc viņš pats neinteresējas, bet to dara sieviete?

p.s. neesmu nedz ārsts, nedz narkologs, bet ir bijusi saskare ar atkarībām visādos veidos.
Re: alkohola nepanesamība?
20.10.2009 09:14
nez, man arī tā ir gadījies, tiesa gan 2 aliņi - un jau reāli slikti paliek, tā itkā būtu izdzēris vismaz 8. kādus 2 gadus tā bija, pēctam pārgāja... bet tas tieši uz alu.
Re: alkohola nepanesamība?
21.10.2009 10:43
Alkohola nepanesībai varētu būt vairāki iemesli.
Alerģija pret kādu no dzēriena sastāvdaļu.
Aknu mazspēja( sarukšana vaiciroze un aptaukošanās-hepatoze).
Man pārmet cietsirdību, bet alkoholisms ir neārstējama slimība.Kā jau teikts augstāk,draud ar līdzatkarību.
Drošākais ārstēšanās veids ir bēgt no viņa. Jo ātrāk jo labāk.Atgriešanās atpakaļ būtu iespējama tikai tad,ja otra puse saprot problēmu un adzīst savu vainu.Labāk lai ir sabojāta viena dzīve nekā divas un vairāku pilnīgi nevainīgu līdzcilvēku dzīve.
Veiksmi.
Re: alkohola nepanesamība?
21.10.2009 12:55
iespaids, ka neko nevar darīt ar alkoholismu (un ar jebkuru citu atkarību), rodas tāpēc, ka retais ir tik drosmīgs, lai pats sāktu ko lietas labā darīt. bet daži, kuri dara, tie izpeld.

no malas gan neviens neko nevar pasākt, tas tiesa, bet nabaga latviešu kristīnes cer, ka var...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 3?
Ziņa: