Izcilā medicīna.

Aizsāka serea 

Izcilā medicīna.
02.11.2009 13:29
Vienkārši izcili!

Reti, kad apmeklēju medicīnas iestādes, bet pat tajās retajās reizēs, tās spēj novest līdz baltkvēlei.

Šodien apzvanīju vairākus potenciālos manus ģimenes ārstus, bet rezultātā esmu turpat, kur biju, pirms paņēmu rokās telefona klausuli.

Ilgu laiku jau nedzīvoju dzimtajā pusē. Arī ar ārstiem esmu uz Jūs. Ja pie ģimenes ārsta aiziešu reizi gadā, tad tas jau ir jumta skurstenī ieskrāpēšanas vērts pasākums. Tā kā gatavojos pēc kāda noteikta laika saņemt autovadītāja apliecību, jāiziet arī ārstu pārbaudes. Biju nolēmusi, ka nomainīšu ģimenes ārstu un pārbaudes iziešu tur, kur man to ir ērtāk un tuvāk izdarīt.

Zvanīju ģimenes ārstam nr. 1:
Māsiņa paziņoja, ka viņiem jau tā esot daudz pacientu. Lai meklējot citu ārstu.
Biju nedaudz mēma, jo atsauca atmiņā ne visai veiksmīgu gadījumu pirms kādiem 5 mēn.: Proti, biju guvusi galvas traumu, izsaucu ātro palīdzību. Aizveda mani uz traumatoloģiju, sašuva visu, kas šujams, noplāksterēja un aizūtīja pie kaut kāda tur ģ.ārsta, kas varētu arī zilo lapu uzrakstīt. Negribu apgalvot, bet šķiet tā bija tā pati, kurai šodien vēlējos uzprasīties kā viņas pacients. Lieki piebilst, ka zilo lapu nedabūju, kur nu vēl pārrakstīties pie viņas. Māsiņa mani labvēlīgi sūtija pie cita ģ.ārsta, kuram mazāk pacientu. Nekas, ka seja lupatās un galva dulla no nebūt ne mazās traumas.
Tad nu šodien zvanītajai dakterītei pateicos par viesmīlību un pieklājīgi atvadījos.

Sekoja zvans ģimenes ārstam nr. 2:
Izstāstīju situāciju, ka nepieciešams tikt pie mācību braukšanas atļaujas, māsiņa paskaidroja, ka ārstu pārbaudes es nevarot iziet, jo pie jaunā ģ.ārsta jābūt uzskaitē vismaz 6 mēn. Pēc tam tikai varot iet uz pārbaudēm, lai saņemtu jau minēto braukšanas atļauju.
Sāku histēriski smieties, jo tādu murgu dzirdēju pirmo reizi! Kaut ko nobubināju par mūsu sakārtoto medicīnu un atkal pieklājīgi atvadījos.

Nenoliegšu, ka biju mazliet sašokējusies no dzirdētā, bet mēģināju zvanīt nu jau ģimenes ārstam nr. 3:
Tad nu arī ieviesās maza skaidrība. Situācijā, ja auto kursus kārtoju pirmo reizīti, nepieciešams arī psihiatra novērtējums par manu garīgo stāvokli. (Jaunais ģ.ārsts par mani galvot nevarot, jo nepazīstot. Tas, varbūt, ir arī izskaidrojums par ģ.ārsta nr. 2 minēto 6 mēn. uzskaiti.)To es varot saņemt pilsētā, kur esmu deklarējusies. Atkal klapata, jo jaunajā dzīves vietā dzīvoju tikai faktiski. Arī mans, šobrīd vēl esošais ģ.ārsts varot izsniegt šādu izziņu. Tātad, jebkurā gadījumā jādodas uz dzimto pusi. Bet vismaz jau kaut kāda skaidrība radās.

Rezumē.
- Ģimenes ārstu neizvēlas pacients, bet gan otrādi.
- Mūsu medicīnas sistēma ir tik ļoti sarežģīta, ka pacientam ir jāizskraida vēl 10 dažādas vietas, lai dabūtu to, kas viņam nepieciešams.
- Tev jau jāsaplāno uz priekšu, lai zinātu, kas notiks pēc gada.
Re: Izcilā medicīna.
02.11.2009 14:05
...nu, ja ārtam ir virs likumiigajiem 2K pacientu, vinjam ir visas tiesiibas paareejos atshuut, ja gribas...

Ja gribi izzinju par veseliiba staavokli no gjimenes aarsta, tad protama lieta, ka normaals doks to nedos cilvim, kuru redz pirmo reizi... bet apejot gjimenes aarstu to komisiju var iziet, piem, VC4... gan jau veel kaadaa iestaadee ar...
vecs dr
Re: Izcilā medicīna.
02.11.2009 14:36
Viss ir pilnīgi normāli - lai iegūtu medicīnisko izziņu auto vadītāja apliecībai vai arī ieroču nēsāšanai ir jāapmeklē psihatrs un narkologs, ģimenes ārsts var aizvietot minētos speciālistus un izsniegt vienpersoniski tikai tad ja pacients ir piereģistrēts pie šī ģimenes ārsta vairāk kā 6 mēn, toparedz likumdošana un nav ko lieki cepties!!!
Itin droši var iet uz VC4, kur par nelielām naudiņām varēs apskriet visus minētos speciālistus un iegūt kāroto papīrīti:))))))))))))
Re: Izcilā medicīna.
02.11.2009 15:13
par savu naudu var dabūt visādus papīrus, par valsts nevar. tur ir noteikumi. ārsts riskē parakstīdams, un Tu par to viņam maksā. un ģimenes ārsts tiešām var neņemt jaunus pacientus, ja viņam 2000 jau ir. tas ir sen zināms. voava (vai kā viņ tagad sauc) lapā bij liste ar visiem, arī ar tiem, kam nepietiekams skaits.

valsts ģimenes ārstu praksēm dod tādus grašus, ka ar vienu tiesas procesu par nepamatoti izdotu izziņu viņš bankrotēs.

un fakstiskā dzīvesvieta vienmēr rada neērtības. ar to jārēķinās.
Re: Izcilā medicīna.
02.11.2009 15:45
Hm... tādēļ ja vajag, es eju uz VC4 vai Uniklīniku.
Ja jau nedzīvoji šajā zemē, tad jau zini, ka te pat privātklīnikā cenas ir kapeikas, salīdzinājumā ar vidējo eiropas cenu, tā kā... viss kārtībā :)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Izcilā medicīna.
03.11.2009 16:04
Man ir saprotams viss, kas šeit minēts, bet trakākais jau ir tas, ka pats mediķis pat paskaidrot neprot.
Man nav jāzin par tiem 2000 pacientiem vai sešiem mēnešiem. Bet ja reiz esmu piezvanījusi uz attiecīgo iestādi, tad cilvēkam otrā galā ir jābūt tik saprotošam un kompetentam, kā arī taktiskam, lai apskaidrotu man, ierindas, neko nesaprotošam cilvēkam, saprotamā latviešu valodā to, ko valsts no manis prasa.
Pēc apzvanītā ģimenes ārsta nr. 3 tikai pieleca viss pārējās. Saprotu, ka trīs lietas - labas lietas, bet vai tiešām jāapzvana viss pagasts, lai saprastu pareizi esošo situāciju?
Re: Izcilā medicīna.
03.11.2009 16:12
Ja Tev teiktu, ka ir nevis daudz, bet 2K pacientu, tev tas kaut ko mainiitu? Diez vai...

Kopumaa- jaa, situaacija ir pabaisa...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 17?
Ziņa: