Kaulu krakšķēšana bērnam.

Aizsāka gatis bērziņš 

Labvakar!Vēlējos pajautāt par kaulu krakšķēšanu 6-gadīgam zēnam.Apmēram pirms mēneša sāku ievērot,ka mazajam krakšķ kauli pat tikai staigājot.Un nav kā pieaugušajiem-vienu reizi nokrakšķ un tad kādu laiku tajā vietā vairs nekrakšķ.Viņam krakšķi ir visas dienas garumā.Kad staigājot uzlieku roku uz viņa dupša,var pat sajust,ka kauliņi ar tādu kā krakšķi pārlec viens pār otru.Krakšķ visur-gan ceļgalos,gan gūžās,gan mugurā,gan plecos.Sāpju un nekādu sūdzību nav.Agrāk tā nebija.Vai man ir jāuztraucas?Ko darīt?
Re: Kaulu krakšķēšana bērnam.
16.11.2009 13:06
Man peec traumaas diagnosticeetas "nesalauztas" peedas arii vienai kaajai visu laiku krakshkj. Varbut ari kaut kas nepamaniiti bijis salauzts?

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Nē,viņam krakšķ pilnīgi visas locītavas-gan gūžas,gan ceļgali,gan pleci,gan mugurkauls.Nekādas traumas nav bijušas.
Re: Kaulu krakšķēšana bērnam.
16.11.2009 22:25
dzer pietiekami daudz?
vispār es noteikti parādītu bērnu ārstam...
Nu,īstenībā ar dzeršanu ir pašvaki-dēlēns pats dzert vēlas reti.Jāskubina,jāmudina padzerties.Jāstaigā pakaļ ar ūdens krūzi.Viņam slāpst tikai vasarā ļoti karstā laikā.Vai tas varētu būt iemesls kaulu krakšķēšanai?
Re: Kaulu krakšķēšana bērnam.
17.11.2009 20:36
protams, var...
Re: Kaulu krakšķēšana bērnam.
18.11.2009 13:11
psc....pie ārsta neesi iedomājies aiziet?
Vedu pie ķirurga-teica,ka iespējams sakarā ar straujo augšanu-varbūt saites esot par vājām.Teica,ka ja nesāpot,lai pagaidām neņemot vērā.Fizioterapeits savukārt teica,ka varbūt trūkst kaļķis.Tagad dodu gan vitamīnus,gan kaļķi,gan zivju eļļu.Vienkārši nolēmu pajautāt.Ar domu-ka varbūt kāds varēs vēl ko ieteikt.Jo mēs tacu visi zinām,ka ne vienmēr ir lemts nokļūt pie ĪSTĀ ārsta,vai ne?
Re: Kaulu krakšķēšana bērnam.
18.11.2009 15:32
...neviens pediatrijas guru LV vēl man nav atbildējis uz šo jautājumu... tikai minējumi... katram savi...
sauliite45
Re: Kaulu krakšķēšana bērnam.
18.11.2009 22:53
Nu manam bērnam maziņam arī krakšķēja un atklāja kaulu osteomas. Bet to krakšķēšanu es jau atklāju ap bērna 6 mēnešiem.
Labdien! Pagajis jau ilgs laiks, bet ja nu tomer vel seit ieskatieties! Ka Jums tomer atrisinajas si situacija un ka ir tagad? Jautaju, jo manam bernam, kuram tagad ir 6 gadi, ir tiesi tada pati kaulu krakskesana, ka Jus aprakstijat savam bernam!
Re: Kaulu krakšķēšana bērnam.
25.01.2014 11:14
Jākonsultējas ar bērnu dakteri. Varbūt kavējas kaulu (skrimšļu) veidošanās. Starp locītavu un mugurkaulu diski slikti attīstās,varbūt. Trūkst saules, D vitamīna, zivis (fosfors) un C vitamīns. Tie ir komponenti,kas veido kaulus un tātad arī skrimšļus.Stapskriemeļa skrimšļi atbild par locītavu gludu un maigu , bezberzes kustību.
Lai veicas.



Edited 1 time(s). Last edit at 25.01.2014 11:20 by Mazdakteris1.
Ir izstaigati visi iespejamie dakteri, taisitas analizes (viss ok), rentgens un USG (ari ok), un galu gala viss ko arsti var pateikt - katram ir savas anatomiskas uzbuves ipatnibas. Bet vel pirms gada nekrakskeja. Tie krakski ir tik skali, ka tos dzird visi, un pie katra sperta sola. Ir ari dakteri, kuri saka - kamer nesap, tikmer nekas nav jadara!!! Bet kad saks sapet, ko tad??? Tadel man intereseja autora pieredze - ka viniem tas atrisinajas?
Re: Kaulu krakšķēšana bērnam.
25.01.2014 11:34
Šķidrums,augu eļļas iekšķēji un ārēji ap locītavām,zivis un visu augstāk minēto. Un bez panikas. Ja pataloģija nav atrasta, tad priecāsimies.Neirozi sev un bērnam nebūtu vēlams attīstīt. Pāries.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 1?
Ziņa: