mugura

Aizsāka ludzu palidziet!! 

mugura
23.11.2009 16:01
Sveiki,Es gribēju uzdot dažus jautājumus par muguru . Skoliozi operējot var iztaisnot, lai ir taisna mugura, vai tā pat būs līka?
Un vai pēc muguras operācijas viss būs labi, varēs dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, vai būs jābraukā ratiņos?? Lūdzu atbildiet.


Paldies jau iepriekš!!!
Kaste
Re: mugura
26.11.2009 19:36
par operāciju pirmā dzirdēšana, bet intresē kāda ir vingrošanas jēga... varbūt tā iztaisno un ko uzlabo, reitterapiju arī iesaka...
Re: mugura
27.11.2009 19:01
Tēmas autoram: nav taču vērts taisīt operāciju staigājošam cilvēkam, ja pēc tam būs jābraukā ratiņos! Kaut kāda neveiksmīgas operācijas iespēja % jau vienmēr pastāv, bet tas atkarīgs no operācijas veida un daudziem citiem apstākļiem. Vari šo to precīzāk uzzināt www.tos.lv
Kaste: vingrojot fizioterapeita ieteiktos vingrojumus, Tu stiprini muskuļus, kas ir dabīgā korsete Tavam mugurkaulam. Iztaisnot muguras ārsti, diemžēl, nespēj. Regulāri vingrojot, panāksi, ka mugura tālāk nešķiebsies. Ja kaite nav ielaista, sāpes mugurā pat pāries. Ar jāšanu ir līdzīgi- tā trennē muskuļus.
Re: mugura
28.11.2009 20:52
Operē nestabilas skoliozes, ja Kobba leņķis (Cobbs angle) ir lielāks par 40 grādiem.

Vingrojot var mēģināt nostabilizēt mugurkaulu un apturēt skoliozes progresēšanu. Jāšana gan nebūtu īpaši rekomendējama īstas nestabilas skoliozes gadījumā.
Re: mugura
28.11.2009 22:59
Ja tev tās problēmas nav tik lielas, tad netaisi operāciju, tas var būt galīgais lēmums, tad, ja tu paliec nespējīga darīt ikdienišķas lietas, nevis kā vienkāršākais risinājums.!

Ietikt varu vingrot, peldēt un jāt ar zirdziņu.!
Re: mugura
29.11.2009 17:05
Man jau ilgstoši sāp mugura, tirpst kājas, sāp rokas. 2008, gadā sāku bieži krist uz ielas, nemaz nemanot, ka būtu kaut kur aizķērusies. Sāka tirpt labā kāja no pikstgaliem līdz pat celim. Griezos pie neirologa, nosūtīja uz kopjūtertomogrāfiju,. Rezultātā--lumbāla skolioze, spondiloze un artroze ar būtiskāk foraminālām substenozēm un īpaši L5-S1 sinistra. L4 diska trūce. L3 un L5 disku foraminālas asimetrijas. Darbā sāku klibot. Neirologs ieteica griezties pie speciālista, ko ari darīju, pie izslavēta. Protams pierunāja veikt operāciju. Piekritu, jo vairāk nespēju paciest sāpes, cerēju , ka operācija palīdzēs. 2008, novembrī tika veikta operācija, tikai diemžēl līdz pat šim brīdim nekas labāks nav. Griezos pie ārstējošā ārsta ar sūdžzbām, jo sāpe no labās puses pārgāja uz kreiso. Lietoju nepārtraukti zāles, kuņģis jau beigts. Nosūtija mani uz magnētisko rezonansi un kāju elektromiogrāfiju. Protams aibildes nevisai patīkamas. Magnētiskā rezonanse neko labu neatklāja--piepiests nervs kreisajā pusē, izveidojušies saaugumi un vēl daudzkas, EMG slēdziens--hronisks lumbālo saknīšu bojājums : L5-S1 dxt<sin, kas radies operācijas laikā. Griezos vēl pie daktera- plāta rokas un neko konkrēta nesaka--lietojiet zāles. Bet es vairs nevaru izturēt, kreisā kāja liek sevi manīt-tirpst, mugura sāp, sāku atkal klibot, kustibas un iešana ierobežotas. Bet es vēl gribu strādāt un būt noderīgai , jo man tikai 53. gadi. Lūdzu ieteiciet , kur man griezties pēc palīdzības un ko darīt. Ar cieņu un pateicību.
Inara
Re: mugura
21.12.2009 00:26
Visas veselibas problemas ir arstejamas, bet ne jau ar zalem! Ir janovers slimibas celonis, tad organisms pats tiks gala ar jebkuru kaiti. Stradaju ar Reiki, kombinejot to ar Ajurvedas masazhu, tapec varu izteikt sadu apgalvojumu, ari vadoties no savas prakses. Ar informaciju par Reiki un Ajurvedas masazham ir pilns Internets.



Edited 1 time(s). Last edit at 21.12.2009 09:35 by puce.
Re: mugura
25.02.2013 23:33
noteikti vajag ,lai cik loti saap iet uz masažam , arstnieciskajam nevis relaksejoshaam , ka ari noteikti meginaat peldēt vai vismaz ko darii ar ūdeni ,jo tas muskulus atslabina, katru vakaru karstas vannas!!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 21?
Ziņa: