Noslīdējis kuņģis. Kā ārstēt?

Aizsāka Skrejejs 

Sveiki!

No pārmērīgām pārslodzēm un lielas ēšanas man ir noslīdējis kuņģis. Ik pēc 2,5 vai vairāk stundām kuņģis sāk sevi dedzināt ar skābi. Ja steidzami kaut ko neieēdu, tad organisms pamatīgi tiek nogurdināts un es jau ap 20:00 vakarā miegu ciet.
Nesapratu vai tas pa jokam vai kā, bet ir dzirdēts, ka palīdz, ja pa nakti ejot gulēt paliek zem nabas dzijas kamolu. Tas itkā veicina kuņģa atspiešanu pareizajā vietā. Taisnība?
Ja es turpināšu ēst pa nelielām porcijām ik pēc 2.5 st, tad kuņģis atgriezīsies normas robežās, tas ir nemētāsies tik daudz ar skābi?

Paldies.
Priecīgus Jums svētkus.
Re: Noslīdējis kuņģis. Kā ārstēt?
27.12.2009 00:00
aizej pie gastroenterologa un noskaidro, kas par problēmu. visdrīzāk dabūsi Omeprazola kursu pret helikobaktērijām un lieta tiks atrisināta...
Biju, viņš tā arī teica: ēd mazāk, bet biežāk. Omeprozolu jau lietoju 1/2 gadu, domāju, ka palieku imūns pret viņu.
Re: Noslīdējis kuņģis. Kā ārstēt?
27.12.2009 18:55
Ja ir helikobaktērijas, tad to iznīdēšanai tiek lietots trīs zāļu kurss, kura sastāvā ir arī antibiotikas. Vai ir helikobaktērijas, to var noteikt arī ar asins analīzi. Helokobaktērijas ražo papildus skābi, tāpēc viens pats omeprazols var netikt galā.
Re: Noslīdējis kuņģis. Kā ārstēt?
28.12.2009 05:08
to strawberry :D Tu kluusti gudraaka! Adjos
Re: Noslīdējis kuņģis. Kā ārstēt?
28.12.2009 11:16
Nākas- lai kompensētu robus dakteru zināšanās :)
Arī to 3 zāļu kompleksu esmu lietojis, pat 2 reizes. (Katru reizi gan 3. preperāts atšķīrās, katrs ārsts savu variantu uzskatīja par labāko). Rezultāts gan nekāds. Kamēr to nedēļu spīdzināju savu imunitāti ar tām antibiotikām, skābe tik daudz nededzināja, bet 2 nedēļas pēc kursa beigām viss atgriezās.
Tās helikobatkērijas man ir, bet ārsti teica, ka viņi gandrīz visiem esot.
Tā kā man tās antibiotikas nepalīdz, tad vnk jāēdod mazākās porcijās un biežāk. Es tā arī daru. Vienkārši radās jautājums: vai tā ēdot ar laiku man kuņģa skābes izdale samazināsies, vai tas uz mūžu?
Un vai kuņģis laika gaitā saraujas, ja viņš agrāk ir izstaipīts ar lielām porcijām?

Paldies
Re: Noslīdējis kuņģis. Kā ārstēt?
28.12.2009 18:17
Man noindēja tās helikobaktērijas, nav vairāk. Bet, jā dedzināšana pēc kāda laika atsākās. Ir pilnībā jāmaina ēšanas paradumi, ja grib, lai nekas kuņģī nededzinātu. Man ļoti labi palīdz arī skuju dzēriens Ho-fi.
Strawberry, manējām helikobaktērijām izskatās, ka ir bruņuvestes un vairogi, tik viegli nemirst :)
Par tādu skuju dzērienu pirmo reizi dzirdu, paldies, ka painformēji. Gan jau garšo šausmīgi, bet jebkas garšos labāk par kuņģa skābi.
Re: Noslīdējis kuņģis. Kā ārstēt?
28.12.2009 22:30
Nekas briesmīgs, iedzert var, ja vajag:) Bet labs patiešām.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 19?
Ziņa: