vai alkoholisms?

Aizsāka Letiicija 

Letiicija
vai alkoholisms?
03.02.2010 12:02
Vai tad, ja vīrietis katru vakaru izdzer 1-2 divus aliņus, ir alkoholiķis? Tas notiek gandrīz katru vakaru un bieži par to ir kašķi, kas tāpat neko nedod - nākamajā dienā noslēpj kaut kur tās alus pudeles un dzer tāpat, pēc vēl lielākiem kasķiem nākamajā dienā tos vienkārši izdzer ārpus mājas. Pats uzskata, ka nekad nav piedzēries no šiem diviem aliņiem, taču mani vairāk uztrauc tas, ka ilgāk par 1-3 dienām viņš vienkārši no tā nespēj atteikties, pats sakot, ka tā nav nekāda dzeršana. Vai manas bažas ir pamatotas un kur lai meklē palīdzību?
Re: vai alkoholisms?
03.02.2010 14:45
Jā, sadzīves alkoholisms. Tādi gan mums šobrīd drošvien čutj ne puse populācijas. Bet- tas var gan novest pie kārtīga alkoholisma, gan var arī nenovest. Tavi kašķi par to situāciju tikai pasliktinās. Kas tieši Tevi tajā neapmierina? Nevis vnk- man nepatīk, ka viņš dzer, bet pa punktiem- tas, tas un tas... Un par to arī runāt, vai nu nonākot pie kompromisa vai nē. Cerēt, ka nu viņš tagad vairs tā nedzers, ir naivi. Vai nu Tu to vari pieņemt vai nevari un attiecīgi rīkojies. Palīdzība vajadzīga Tev, viņam jau tas netraucē, sekojoši jāizvēlas tas, kas nu Tavai pasaules uztverei tuvāks. Es par psihoterapiju, bet citi izvēlas dziedniekus, pūšļotājus, astrologus u.c. Un TEV, nevis viņam...
Letiicija
Re: vai alkoholisms?
03.02.2010 16:22
Man nepatīk tas, ka viņš jau pēc vienas pudeles alus paliek tāds jokains - šķiet, ka pilnīgi citā pasaulē, tāds miegains, gļēvs, vai tieši pretēji - pasaules naba, kas visu spēj un kalnus gāzīs, kaut ko vervelē, ko pēc tam tāpat neatcerās. Vēl man nepatīk arī tas, ka arī mīlēšanās pēc tām 2 pudelēm nekāda - vai nu viņam nāk miegs, vai gluži vienkārši nekas vairs nesanāk.. Visas šīs pretenzijas viņš zin un šķiet, ka viņaprāt jāsamierinās būs man, nevis viņam. Viņš ļoti ātri noreibst un man ir bail. ka viņš varētu sēsties pie stūres vai arī darbā savas iedzeršanas dēļ radīt problēmas. Es nesaprotu, kā lai palīdz. Ja es samierināšos un pieņemšu to kā normu, tad tā būs bezierunu pakļaušanās arī visām tām negatīvajām sekām, par kurām es nemitīgi viņu brīdinu... :(
Re: vai alkoholisms?
03.02.2010 16:36
Kāpēc jāpalīdz? Viņs Tev lūdza palīdzību? Nē. Viņam ir labi. Tad ko Tu grasies palīdzēt?
Re: vai alkoholisms?
03.02.2010 16:41
"nesaprotu, kā lai palīdz"...

to neviens nesaprot, jo nekā nevar palīdzēt.

"par kurām es nemitīgi viņu brīdinu"...

vot, vot. tā ir riktīga braukšana auzās. kad viņš šmigo, ej pie draudzenes, paliec pa nakti, vēl kaut ko izdomā. velc sevi projām no tās situācijas. Varbūt jāapmeklē kāda līdzatkarīgo grupa?

Tu tagad dzīvo viņa dzīvi un esi šim par mammu, ko viņam ikurāt gribas.
femka
Re: vai alkoholisms?
03.02.2010 18:22
Man draugs ari majas tur alus iekrajumus un pa vakariem izdzer 1 vai 2 alinjus. Neesmu aizdomajusies, ka tas ir alkoholisms. Esu tikai pakacinajusi vinju par to,ka driz uzaugs alus vederinjsh - tad gan shis aizdomajas un saka, ka negrib :D Bet pie tadas iesmigoshanas var pierast, man ari gribas, ko iedzert pa vakariem, kadu likieri... Man dikti garsho lacenju likieris! bet to ir gruti dabuut, visos veikalos nemz nav! tad nu man sanak ta iedzersana paris reizi menesii :)) kad noperku likjieri tad ari viena vakaraa izdzeru un draugs man palidz dzert, un savus alus tad noliek malaa - gruutaakiem laikiem. Taa nu mes dzivojam! :))
Re: vai alkoholisms?
03.02.2010 18:57
No diviem aliem tač nevar noreibt, ja neizrauj 5 min. Ja draugs nesen sācis, tad tur var daudz ko labot, ja ar gadiem, tad grūti teikt.
Re: vai alkoholisms?
03.02.2010 21:48
Es labāk domātu, kā no viņa aiziet.
Nežēlīgi bet tāda ir realitāte.
Draugs ir tas, kas otrā ieklausās.
Būs traucēts sex ar vien vairāk.
Tas ie noslēgts loks, no kura iziet ( 70%)nav iespējams.
Nezinu,kāpēc sievietes uzskata, ka viņam kāds ir jāglābj.
Atvainojos par tiešumu.
Re: vai alkoholisms?
04.02.2010 04:26
Vispar ja.
Par alu.Ir stiprinatais alus, kura efekts ir loti specigs.LV ir svaks 7-9gradi,ASV ir pat 10gradi, t.i ar spirta piesprici.
Vieglajam alum varetu but tada reakcija, kad organisms ieverojami nolietojies.
Ja ir kaut kadi stprinatie ali, var but tads.
Piemeram, alkaholisms tiesam specigs, salidzinajumam, es varu izdzert kadi 350grami 40 gradiga, pat 43gradiga.
Un sitadi simptomi man no ta nav.Nekadas lurinasanas un cita mineta.
Bet alu nevaretu 2 pudeles turet.
Tad, ja 2pud, stipra alus katru dienu...specigs alkaholisms.
Katra zina, ja tas ir nesen, varbut ko var.
Ilggadigiem dzerajiem 2pud.diena diez vai kas lidzetu.
Alkaholisms ir ari vel neuzkritosaks- t.s. menedzeru alkaholisms, kad 50 grami brokastis u.t.t
Pazinu vienu sadu alkaholiki.Kamer nebija iedzerts, nejauks komunikacija/loti/.Tika noverots,ka pec dosanas uz kafejnicu garastavoklis uzlabojas.Kafejnica pirka edienu, klat vienmer nema 50grami, vai vina glazi.
Katru darba dienu.Uz darbu ieradas vienmer bez majas ienemtas devas.
Darba del apkart talu nevareja vazaties, tapec, kad kafejnica taja eka bija slegta uz remontu, cilveks palika neganti nejauks saskarsme ar visiem.Tad saka nest blaskiti uz darbu.Paslepsus, jo amats labs/ iestades vaditajs/.
Vel ir veci alkaholiki, tiem pietiek ar alu, dazam karotem degvina, saka vecs dzerajs reibst no karotes.
Re: vai alkoholisms?
04.02.2010 04:51
Vel jau ka tu uz to reage.
Manas radinieces meitai ir draugs, jauns puisis.Vinam ir vairakas alkaholisma pazimes, bet gimene par toposa znota tendenci piedzerties ne ipasi satraucas.Tapat ari pati jaunaa sieviete nesatraucas.
Bijaam beres ne parak sen.
Ko lai saku.Vareja stipri redzet, ka puisim ar spirtotajiem ir uz tu.Izdzertais daudzums un uzvediba neparprotami _tolerances pieaugums pret alkaholu izteikts.Sen neredzeju tik lielu izturibu daba, nemot vera izdzerto daudzumu.
Par spiti izdzerta daudzumam bija loti pieklajiga, adekvata uzvediba, pat labaka ka vairumam nedzeruso viesu.
Ta dzersanas maniere vinam ari tada- it ka vel pieklajigi.Pagaidam.
Cita reize tika atrasts iemesls un darbavieta piedzeras ta,ka nespeja piecelties no kresla.Sada stavokli vel formeja naudas dokumentus,Par brinumu neko nesajauca/ gan jau pienaks reize./.
Pats uzskata, ka tas nu nekas neesot.Kas par to, mani neviens nevar atlaist/ ta ir taisniba/.Izputinat tomer vins var.
Vina atkal saka- ja, redzu, bet re, vins luk censas, izdara, visadus attaisnojumus atrod.Uzskata , ka nekada vaina nav.Nedelu tacu nedzera.Sasniegums liels????
Ka Jums liekas, vai sads alkaholisma stavoklis 100% nearstejams?Nekadu slimibu neatzist, ka jau parasti.
Ja, man patik iedzert/ attaisnojumi uzskaititi./.Vina atkal- un tad?Citi nedzer, ir parados, vins mazliet dzer...maza beda.
Tas mazliet ir loti maigi teikts.
femka
Re: vai alkoholisms?
04.02.2010 11:55
Starp citu kamer es stradaju Vacijā par aukliti, vecaki katru vakaru dzera vinu pie vakarijaam, katrs pa glazei :) Pec tam sak skaidit ar udeni, kad saprata, ka iet pa traku, bet parejo pudeli izkoda pie televizora biezhi vien. Pec skata normali, intelegenti cilveki ar augstu atbildibas sajuutu, labiem ienakumiem, milestibas pilnam attieciibaam ar berniem. Sadzives alkoholisms tas saucaas? Zinu vienu maaminju, kas katru vakaru izdzer pa glazei vina, dazhreiz ari vairak, kad saka gaidit nakamo bernu, tad partrauca sho nodarbi. Tagad viina pudeles davina citiem, un gaida, kad vares pati atsakt baudiit (jo baro ar kruti). varbuut vajag veikt petijumu par so alkoholisma paveidu? butu interesanti!
fox
Re: vai alkoholisms?
04.02.2010 14:58
neko nevar darīt, vispār neko. Viņam notiek kaut kāds process, ko tikai viņš pats zin. a Tev labāk par to nedomāt un atrast vakaram kādu citu nodari, nepievērst viņam pilnīgi nekādu uzmanību, kad viņš dzer savus aliņus. Nu ir ju vēl variants pamest viņu, bet tas tā radikāli:)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 2?
Ziņa: