Saaukstēšanās 6mēn. vecai meitenītei

Aizsāka Dzidze 

Labdien!

Mēs dzīvojam jau kādu laiku ne Latvijā,un tieši tādēļ man ir tik ļoti svarīgi saņemt kāda LV ārsta viedokli!
Manai meitiņai ir 6 mēneši,un nu jau nedēļu mēs esam slimas,un neredzam ne malu ne galu slimībai. Viss sākās ar iesnām un tempratūru agri no rita,kas bija 37.8C....pārējo dienas daļu tempratūras vairs nebija,bet vakarā bija jau 38.7C. Iesnas mums ir nevis tekošas,bet gan tādas kas aiztaisa degunu,un mums nekas nenāk ārā. Pilinājām sākumā tikai jūras ūdeni,jo citu šeit tā īsti nevar dabūt,mums ataisīja degunu uz mazu laiku,un nāca zaļi punķi dažas reizes. Ta mes mocijamies 5 dienas,kuru laikā meitiņai tempratūra bija ari 40C...braucam katru dienu pie ārsta lai pārbauda,vai nav iekaisušas austiņas,un vai nav trokšņi plaušiņās. Aizvakar itkā palika labāk,vismaz nebija vairs tempratūra,lai gan iesnas mums nav mazinājušas kopšs saslimām. Bet šonakt viņa visu nakti raudāja un nevarēja pagulēt. Izmēriju tempratūru un tā bija atpakaļ,pluss vēl liels klepus,kurš skan tik ļoti nesmuki,itkā ļoti dziļi,un caureja. Viņai kaka ir šķidra un ļoti gaišā krāsa,un smird kā gunģa sula.
Un tagad jau otro vakaru viņa mums mieg ciet visu laiku,viņa ēdot pie galdiņa aizmieg. Guļ ļoti daudz,bet mazus laikus. Naktī mums nesanāk daudz pagulēt,jo viņa ceļas visu laiku augšā.
Viņai dodam dzert ļoti daudz,ko viņa arī dara,bet uz izdzertā fona,vinai pampers ir sauss. Vina daudz svīst arī neko nedarot.
Lietojam Viburcol svecītes,jo tās ir homeopātiskas.
Šodien bijām pie ārsa atkal un viņam stastījām,ka mums nav labak,es pat teiktu ka sliktāk,jo meitiņa ir vārga un miegaina visu laiku. ārsts tik mums pateica,ka viņai jau esot sācies otrais vīrus..un ka man tagad esot jauzmanās,lai nedabūtu RS vīrusu.
Vai tiešām nav nekas,kas varētu mums palīdzēt? Viņi saka,ka tas viss ir normāli..tikai mums neliekas,ka tas ir normāli,un ka maziņā varētu šo cīņu izcīnīt,jo viņa jau paliek ar katru dienu vājāka...
Ko jūs mums ieteiktu? Tiešām nezinam,ko darīt :(

Paldies.
Ar cieņu,Vita
Re: Saaukstēšanās 6mēn. vecai meitenītei
09.02.2010 22:49
es steidzami brauktu uz slimnīcu! iespējams, viņai ir plaušu karsonis, un izklausās, ka stāvoklis ir gana nopietns! nebaidieties taču no viltus trauksmes, vai bērna dzīvība un veselība nav svarīgāka?
Re: Saaukstēšanās 6mēn. vecai meitenītei
09.02.2010 22:49
dodiet ziņu rīt, kā jums iet!
Derētu pārbaudīt arī deguna blakusdobumus. Veiksmi!
Re: Saaukstēšanās 6mēn. vecai meitenītei
10.02.2010 18:42
Saulīte un Pūce!
6 mēnešu vecam bērnam nevar iekaist blakusdobumi, jo viņam tādu nav ( sāk augt ap 3g.v)
Autorei- noteikti rādat atkal ārstam- jātaisa pilna as. aina, urīna nal, c reakt. olbaltums, iespējams, vajadzīgs plaušu rentgens. Latvijā visus zīdaiņus ar augstu temperatūru tomēr cenšas stacionēt, jo situācija bēbjiem var ļoti strauji mainīties, arī pie vienkārša vīrusa var ātri atūdeņoties.
Lai meitiņa veseļojas!
Re: Saaukstēšanās 6mēn. vecai meitenītei
10.02.2010 19:02
38.7 nedēļu un vienīgās zāles ir homeopātiskas svecītes?
Re: Saaukstēšanās 6mēn. vecai meitenītei
10.02.2010 19:23
Hmm? Točna nav to blakusdobumu? Aš ņeveritsa...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Saaukstēšanās 6mēn. vecai meitenītei
10.02.2010 19:43
Līdz kkādam vecumam nav gan
Paldies...sodien ejam atkal pie arsta parbaudit. Sodien beidzot nav tempratura,tikai vairs klepus un iesnas! Redzes ko teiks,jo mes ka jau Jus ieteicas,prasisamies uz analizem,lai gan seit tas gruti,jo vini pasaka uz visu,ka tas normali.
Stella - jaundzimušajiem ir augšžokļa un pieres dobums. Tikai spraugveida, nelieli. Bet iekaist var. Ja neticat man, profesors Sokolovs Jūs noteikti pārliecinātu ;)
Re: Saaukstēšanās 6mēn. vecai meitenītei
12.02.2010 16:35
Saulīte!
A normally sterile environment, paranasal sinuses are spaces in the facial bones. The sinuses open into the nose via small openings called ostia.7 The maxillary and ethmoid sinuses form at 3-4 months' gestation. Thus, an infant is born with 3-4 ethmoid cells and tiny teardrop-shaped maxillary sinuses. By the teenage years, each maxillary sinus progressively enlarges to an adult capacity of 15 mL. In healthy individuals, the ethmoid sinuses increase in number to 18-20, and each drains by an individual ostium that is 1-2 mm in diameter.

The frontal sinus develops from an anterior ethmoid cell and moves to its supraorbital position when the individual is aged 6-7 years. Frontal sinuses may begin to develop at this age but usually do not appear radiologically until the individual is aged approximately 12 years. The maxillary, anterior ethmoid, and frontal sinuses drain into the middle meatus; the posterior ethmoid and sphenoid sinuses drain into the superior meatus

Dobumu nav, ir atsevišķas viegli uzpūstas asaras lieluma šūnas.
Un kā ir iespējams šīs asaras lieluma šūnas pārbaudīt, kā tika ieteikts postā 09.02.2010.?
Pieres dobumi sāk parādīties tikai no 6 gadiem. Vai nu profesors neprecīzi mācija, vai kāds ne visai labi mācījās.
Kāds mācījās un dabūja 9 eksāmenā, atbildot arī uz šo jautājumu. Nu bet gan jau internets zina labāk nekā profesors ;)

Bet šī diskusija jau vairs neattiecas uz tēmu!
Un kura valsti Jus esat? Visur ir dabujami deguna pilieni! Gan salsudens, gan ar zalem, bet nav tik liela izvele ka latvija. Un ir tak ari homeopatiskas aptiekas, kur dabu dabiskos preparatus. Pati dzivoju norvegija un zinu situaciju, kad skiet, butu latvija skrietu uz aptieku un pirktu skidros paracetamolus(neatceros ka sos sauc latviski) un traki arstetu, bet ta jau ir, ka lielakas vainas pariet pasas. Un paracetamols ir ari norge piemeram dabujams gan sveces berniem, gan skidrais ar karoti dodamais. Es butu devusi paracetamolu temperaturai piemeram.
Re: Saaukstēšanās 6mēn. vecai meitenītei
12.02.2010 22:37
Stella!

"teardrop-shaped" nenozīmē "asaras lielumā" :)

The maxillary and ethmoid sinuses form at 3-4 months' gestation. Thus, an infant is born with 3-4 ethmoid cells and tiny teardrop-shaped maxillary sinuses.

- sinus maxillaris un sinus ethmoidalis veidojas 3.-4. grūtniecības mēnesī. tādējādi, bērns piedzimst ar 3-4 etmoidālām šūnām un maziem augšžokļa dobumiem asaras formā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 2?
Ziņa: