koronarogrāfija

Aizsāka sance 

koronarogrāfija
17.03.2010 09:15
Ir nepieciešams pēc kardiologa ieteikuma steidzīgi veikt koronogrāfiju, bet Stradiņos rinda uz maija beigām, kur vēl, vēlams ar labiem speciālistiem un aparatūru var veikt koronogrāfiju?
Un kur varētu būt labāka aparatūra/spečuki - Gaiļezerā vai Stradiņos? Kā ir ar Arsu?



Edited 1 time(s). Last edit at 17.03.2010 10:44 by sance.
vecs dr
Re: koronarogrāfija
17.03.2010 13:07
Rinda līdz maijam ir ļoti ļoti īss laika periods, kas jāgaida!!!! Ņemot vērā apgrieztās finanses.

Nav starpība, vai to dara Strados, vai Gaiļezerā ( var jau arī Daugavpilī un Liepājā), jo tas jau ir tikai parasts angiogrāfisks (asinsvadu) izmeklējums, svarīgi ir, kas pēc tam jādara, kad ir atbilde iegūta.
Alternatīva "parastajai koronorogrāfijai" ir datortomogrāfijas koronorogrāfija, kas nav angiogrāfisks izmeklējums, bet virtuāla koronorgrāfija ( ja sākšu dziļāk skaidrot tad būs vēl mazāk saprotams) to vislabāk viennozī'migi r veikt Strados un ne jau aparāts ir tas noteicošais, svarīgāks ir tas, kurš tājās bildēs lūkojās un saprot no tām!! Uz DT koronarogrāfiju rinda nav tik gara.Tikai šī metode ir vairāk kā skrīninga metode, kas pasaka ir problēmas sirds asinsvados, vai nav.patreiz vēl valsts šito apmaksā, bet domājasm ka ne jau ilgi:)))
Parasti jau nu gan kardiologs, kas konsultē to visu zin un var arī sakārtot, lai nav jāklimst pa internetu meklējumos!!!!
Re: koronarogrāfija
17.03.2010 13:34
Paldies, vecs dr!
To es arī saprotu, ka galvenais ir kas un kā nolasa rezultātu, bet ir tā, ka man "tikai" :-)) 40 gadi un kad vakar biju pie kardiologa Strados, tad doma bija tāda, ka, ja es būtu vīrietis, tad mani no kabineta pa taisno uz nodaļu nosūtītu, bet tā kā sievietēm ir maķenīt savādāk (citēju dakteri), tad man jo ātrāk, jo labāk esot jāveic un jāiet jāsarunā Stradiņos to KG, bet tur dienas stacionārā administrators kā mūris, var tikai uz maija beigām! Tāpēc paralēli arī skatos uz Gaiļiem un Arsu (tur arī ir tā datorkoronogrāfija), tāpēc esmu apjukusi un nezinu kā rīkoties. Arsā var tik jau nākošnedēļ, bet man nav tās pārliecības, ka tur tādi speciālisti kā slimnīcās.
Re: koronarogrāfija
17.03.2010 13:37
tad Tev vajag uzzināt, kas ARS to veic, jo principā tā iestāde ir pilna ar slimnīcu speciem.
vecs dr
Re: koronarogrāfija
17.03.2010 14:57
67069200 Stradiņu Radioloģijas nodaļas reģistratūra, tur pieraksta uz DT koronarogrāfiju, bet ja runa iet par invazīvo iejaukšanos( parasto angiogrāfiju), kuru veic Strados Kardioloģias centra dienas stacionārā - tad nu jāsēž mierīgi rindā, citas alternatīvas.
Gailezer dienas stacionārs - tel. 6704 2911
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 1?
Ziņa: