nieres

Aizsāka DZD 

nieres
23.03.2010 11:25
Labdien,
Esmu 32 gadus veca sieviete. Veicu visparēju veselības stāvokļa pārbaudi, ārsts vērsa uzmanību uz to, ka kaut kas nav kārtībā ar nierēm.
Diagnostikas centrā saņēmu sekojošu atbildi:
"Kreisā niere rotēta uz priekšpusi, nieres vārti atrodas priekšpusē, paplašināta kaliču-pielona sistēma, kontrastējas vienlaicīgi, bet kontrasta evakuācija kavēta. Abi urīnvadi nav paplašināti, konkrementu ēnas urīnvados un urīnpūslī neredz. Secinājums: Hidronephrosis sin."
Pierakstījos pie nefrologa, bet mieru līdz vizītei neradīšu. Ko tas nozīmē, cik tas ir nopietni? Kāda varētu būt ārstēšana? Kādas sekas?
Gan asins, gan urīna analīzes ir labas, bet kreisā pusē sānos ik pa lakam jūtu vieglas spiedošas sāpēs.
Iepriekš biju slimojusi ar nieru iekaisumu, pirms 6 gadiem veicu nierakmens skaldīšanu kreisajā nierē. Cerēju, ka ar to manas nedienas būs beigušās, plānoju grūtniecību.
Re: nieres
23.03.2010 12:56
Mierīgi plāno grūtniecību (protams, saskaņojot ar doku), man arī ir/bija hidronefroze, ir taisīta operācija. Bija diskomforta sajūta mugurpusē, tad nu uzlika man šo diagnozi. Kad konsultējos Stradiņos, ārsts teica, kad noskaņosies, tad nāc uz operāciju, jo jāoperē būs šā kā tā :-))
Kad mazais piedzima, pēc laika gāju un uztaisīju to operāciju. Hidronefroze skaitās, ka ir urīna atteces rtraucējumi un man taisīja
pieloplastiku (plastisko operāciju). Iesaku Stradiņos Vjateru!
DZD
Re: nieres
23.03.2010 13:09
Paldies, Sance par atbildi. Kā tā operācija notiek? Vai ir kādas griezuma rētas, vai to visu kaut kā ārēji neredzami salabo? Un vēl, vai varētu būt, ka šīs kaites dēļ ir paaugstināts asinsspiediens?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 12?
Ziņa: