smaka!:(

Aizsāka Julija24 

smaka!:(
26.04.2010 19:50
Sveiki! esmu panikā,nesaprotu kas notiek - pēdējās pāris dienas no manis nāk izkārnījumu smaka!!! problēmas sākās precīzi tajā brīdī,kad darbā tiku pie jauniem pienākumiem, tā iemesla dēļ visas šīs dienas nemitīgi stresoju, utt. Nesaprotu,kas par lietu, jo ēšanas paradumus neesmu mainījusi, vienīgais dzeru kafiju vairākas reizes dienā.. no otras puses, vienmēr esmu bijusi liela kafijas dzērāja, neticās, ka tas ir pie vainas. vēders iziet regulāri, viss tādā ziņā ir kārtībā..
Lūdzu palīdziet ar padomu, kas tā par problēmu?! vainīgs ir stress? un galvenais, kā to novērst??? :(:(
Re: smaka!:(
26.04.2010 21:51
Kā tas ir - nāk izkārnijumu smaka? No kurienes? Varbūt problēma ir nevis Jūsos bet santehnikā? Vai vienkārši kāds nelabvēlis sūdu zem galda nolicis...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: smaka!:(
26.04.2010 22:48
nezinu precīzi no kurienes, laikam jau no zarnām vai anālās atveres - vārdusakot, no tā gala!! nē, tas jau vairs nav tikai darbā, arī sabiedrībā izejot saskaros ar šo problēmu. Un vienmēr stresa apstākļos. Ir kādi varianti???
Re: smaka!:(
26.04.2010 23:21
Hmm? Parasti jau to tomēr jūt, ja gāzes tiek palaistas. Vai arī veļa sāk sasmērēties. Tāpat vien dibens neko cauri nelaiž jo kā nekā ir divi slēdzējmuskuļi. Ir cilvji, kam sasvīstot nelāgi ož dibens, bet ja pastiprināti ivēro higiēnu (tas ir vismaz reizi vai divas pa dienu to vietu apskalo tad problēmām nevajadzētu būt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: smaka!:(
27.04.2010 18:13
tās nav gāzes un nav arī veļas sasmērēšanās, higiēnu ievēroju un problēmai nevajadzētu būt svīšanā. varbūt kādas problēmas ar tiem slēdzējmuskuļiem?
Re: smaka!:(
27.04.2010 19:23
Ļoti maza varbūtība, ka problēmas ar slēdzējmuskuļiem jo tad visticamākais būtu arī veļas smērēšanās. Kaut gan pilnībā izslēgt to nevar. Tāpat var būt kādas problēmas ar zarnu darbību. Taču es gribētu to jautājumu novirzīt citā virzienā. Pirmkārt, smaka var izplatīties arī no citām vietām, it īpaši ja esi sieviete. Otrkārt jautājums tīri psiholoģiskā plaknē. Vai vēl kāds cits jūt to smaku vai tikai Tu?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: smaka!:(
28.04.2010 12:34
Neesmu nekāds speciālists, bet tas varētu būt no stresa. Ēd kaut kādu vieglāku pārttiku, kādas putras. Lieto daudz šķidruma. Varbūt var palietot kādu nomierinošu bezrecepšu medikamentu.
Re: smaka!:(
28.04.2010 19:47
Tas varētu būt saistīts ar enterokokus fekālis ( streptokoka paveids?) nokļūšanu mutes dobumā. Smaka laikam nāk no mutes?
Ar šo jautājumu varētu griezties pie mutes dobuma higēnista vai LOR speciālista. Abi apskatīs un ieteiks ko darīt. Tas ir tikai mans pieņēmums. Neesmu infekcionists un mikrobiologs.
Cieņā.



Edited 1 time(s). Last edit at 28.04.2010 19:47 by Mazdakteris1.
Re: smaka!:(
28.04.2010 20:28
Tādu domu es apsvēru taču parasti ir tā, ka smakas kas nāk no muter vai deguna dobuma cilvēks pats praktiski nejūt... Tā kā vaina varētu būt citur...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: smaka!:(
28.04.2010 23:06
Paldies par atbildēm!
smaku jūt arī citi, diemžēl. Bet līdz psiholoģiskiem sarežģījumiem arī vairs nav tālu, pateicoties šai problēmai.
Smaka nenāk no mutes, bet no apakšas. Varu paskaidrot sīkāk - ja senāk bija tā, ka stresa apstākļos "salēcās sirds", vai kā tamlīdzīgi, tad tagad visa darbība notiek vēderā - stresa brīdī tur visu pārņem pēkšņas, spazmatiskas sāpes, sajūta, ka vēders burtiski apgriežas rinķī! uzreiz pēc tam arī smaka!

neesmu speciālists, bet man, kā jau kārtīgam latvietim, ir tieksme ārstēt kaites ar googles palīdzību.. tad nu pameklēju info par simptomiem utt., atradu jēdzienu 'spastiskais kolīts' - vai tas nevarētu būt mans gadījums?
Re: smaka!:(
28.04.2010 23:34
Nu šī informācija jau būs izsmeļošāka. Ne, spastiskais kolīts tas nav. Kolīts moka cilvēku visu laiku vai kā minimums gariem periodiem. Raksturīgs ar sāpēm vēderā un kakām bumbiņās ar gļotu piejaukumu. Tavu problēmu arētu raksturot vienkāršiem vārdiem kā nesaturšanu no uztraukuma. Tikai mani nedaudz izbrīna tas, ka smaka ir bet veļa nav nosmērēta. Tātad Tev ir ciets vēders. Pilnībā izslēgt kolītu tomēr nevar jo tā ir lielā mērā neirogēna slimība...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: smaka!:(
29.04.2010 17:14
Izlasot ku! atbildi, pārliecinājos, ka tas tiešām varētu būt kolīts..

Starp citu, šorīt biju pie gastroenterologa. Veltīgi izmesta nauda, jo dakteris pat ne ar pušplēstu vārdiņu neieminējās par to, kas varētu būt par vainu, tikai izrakstīja nosūtījumu uz kaudzi analīzēm, kurām tuvākajā laikā naudas man nebūs.

Kādus medikamentus, terapijas parasti lieto kolīta ārstēšanā?
Re: smaka!:(
29.04.2010 18:34
Kāpēc tāda pārliecība, ka kolīts? Manuprāt pēc tāda ne visai izskatās... Un kāpēc negāji pie proktologa tādā gadījumā? Vienkārši interesanti... Kaut kāda neskaidra ir tā Tava problēma... Vari rakstīt man privāti uz guru03@inbox.lv varbūt kaut ko varēšu ieteikt ko pamēģināt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
cupi
Re: smaka!:(
30.04.2010 18:18
Spastisks kolits ir vecu cilveku slimiba. So diagnozi var uzstadit tikai veicot kolonoskopiju, ta izlasot google kkadus simptomus ir pilnigi stulbi uzlikt sev tadu diagnozi. Logiski, ka gastroenterologs nosutija tevi uz analizem, vins tacu tev acis paskatoties nevar pateikt kas tev tur ir. Ta ka labak seko ārsta ieteikumiem un uztaisi analizes, kaut vai pie gimenes arsta, kas bus pa velti nevis nodarbojies ar kaut kadu mistisku pasarstesanos!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 5?
Ziņa: