Stingumkrampji

Aizsāka trollis 

Stingumkrampji
04.05.2010 15:24
Sveiki,sanaca taa ka 6dien 'iekasiju' infekciju kajaa,kaja uzpampa no celja liidz potitei,piepampa limfs,temperatura 1dien pacelaas liidz 37 gradiem,1dien biju pie arsta un tika izraxtitas zales pret infekciju-Amoksilav un dabuju poti pret stingumkrmpjiem.Mans jautajums-ka darbojas shii pote un vai no vinjas ir jega peec 2dienaam,kad iespejams tika ieguta infekcija,vai shii pote iznicina stingumkrampju izraisosho bakteriju tikliidz kaa ir iepoteta?Jautaju jo pashlaik juutu kkadu divainu sajutu zhoklii,un inetaa izlasiju,ka stingumkrampji sakas no zhoklja muskulaturas...
Re: Stingumkrampji
04.05.2010 15:32
http://www.neslimo.lv/client/product_guest_doc_data.php?doc_id=3211
Re: Stingumkrampji
04.05.2010 15:38
Ar infekcijām nav nekādi joki, cerams, ka nesēdi mājās viens, nebūs, kas izsauc ātros, ja kas.
Mēri temepratūru un skaties, vai nav kādi vispārējie simptomi - temepratūras celsanas vai "lēkāšnaa" uz augšu un leju, nogurums, svīšana, reiboņi utt.
trollis
Re: Stingumkrampji
04.05.2010 15:45
puce Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> http://www.neslimo.lv/client/product_guest_doc_dat
> a.php?doc_id=3211

jaa sho es jau redzeju,bet mani vairaak satrauc tas vai vakcina pret stingumkrampjiem,kas ir ievadita 48h peec iespejamaas inficeshanaas speej noverst stingumkrampjus?vienigais ,kas varetu buut simptoms pa6laik ir miegainiba un minimali paaugstinata temperatura...nu un ta divainaa sajuta zhoklja labajaa pusee-taads ka bi6k spiediens.
Re: Stingumkrampji
04.05.2010 16:10
Jāskatās vai ir saņemta pret difterijas pote. Jo viņa tiek potēta kopā ar stingumkrampju poti.Jāskatās savā potēšanas pasē. Pretdifterijas pote un līdz ar to prettetānusa pote ir spēka līdz pieciem gadiem pēc pilna kursa saņemšanas.
Ārsts katrā gadījumā ir iepotējis drošībai.Pote izsauc organisma aizsargreakciju un tas sāk izstrādāt aizsargvielas pret infekciju.Laiks ir vajadzīgs nedēļu-divas.
Lai būtu mierīga sirds ar potēšanas pasi,kādam radiniekam jāaiziet uz savu poliklīniku vai LIC (ifekcijas slimnīcas) ambulatoro daļu. Tur visu sīki izstāstīs. Parasti sāpes sākas ievainojuma vietā.
Veiksmi.
Re: Stingumkrampji
04.05.2010 17:11
Riit jadodas uz polikliniku lai parsietu apakstilbu,apjautashos par savu poteshanaas pasi.Ja es pareizi izlasiju wikipedia tad sho mikrobu/indi-eksotoksīnu nevar redzeet asins analizees,sanaak ka jega vinjas taisiit arii nau.Jasezh un jagaida vai buus komplikacijas,njaa diezgan nepatikami.Atceros ka mani skolaa,tapat kaa citus poteja pret difteriju un veel kautko bet neesmu parliecinaats vai sanjemu visas potes-kautkada fobija no poteem man ir un varbuut buu6u aizlaidies no kadas.Sasoditi nepatikama situacija.
Re: Stingumkrampji
04.05.2010 17:19
Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ārsts katrā gadījumā ir iepotējis
> drošībai.Pote izsauc organisma aizsargreakciju
> un tas sāk izstrādāt aizsargvielas pret
> infekciju.Laiks ir vajadzīgs nedēļu-divas.

ārsts iepotē antitoksisko serumu (gatavus imūnglobulīnus), nevis vakcīnu!
Re: Stingumkrampji
04.05.2010 17:22
trollis:

eksotoksīnu varbūt arī nevar, bet pašu Clostridium, manuprāt, vajadzētu izdalīt...
Re: Stingumkrampji
04.05.2010 20:01
ārsts iepotē antitoksisko serumu (gatavus imūnglobulīnus), nevis vakcīnu!

sanaak ka shis antitoksiskais serums saak cinju ar stingumkrampju bakterijaam uzreiz kaa ievadiits,ja tadas bakterijas ir organismaa?
Re: Stingumkrampji
04.05.2010 23:00
Re: Stingumkrampji
05.05.2010 03:40
Clostiridium tetani, vai citas klostiridijas/gazes gangrenas, utml ari lidzigas sugas bakterijas izraisa/.
Pasu Cl tetani diez vai kads pulesies izdalit.
Vina jaaudze anaeroba videe, t.i bez gaisa.
Parak atri barotnes neaug.
Tad kraso, skata preperatus.
Nem un ar reakcijam nosaka sugu utml.
Nebutu atrs pasakums.
Vispar, dazi antibiotiki iedarbojas uz so nujinu.
Tad janem internets un Google talkaa.
Diemzel laboratorijas analizes un visadi citi prieki diez vai LV prioritate.
Svarigak atdot AMP masinu bazi arzemniekam, no ka iret par valsts naudu auto.
Pec tam,ko kliegt internetaa.
P.S par krampjiem zina ari kirurgi traumatologi un lidzigi specialisti.
Maca primara apdaree u.t.t.
Sen nenemos ar medicinu, piemirsu daudz labu lietu.
Re: Stingumkrampji
05.05.2010 03:41
Re: Stingumkrampji
05.05.2010 15:08
Pūce rakstīja:
ārsts iepotē antitoksisko serumu (gatavus imūnglobulīnus), nevis vakcīnu!
......................................................................................................................................................................


Ja jau pūce ir lasījusi pacienta ambulatoro kartiņu tad jau viņai ir taisnība.Tikai tad jājautā,ar kādām tiesībām ārstējošais ārsts nepiederošai personai sniedz datus par pacientu.
Ja nav lasījusi,tad apgalvojums nevarētu būt 100 % pareizs.Man nav tieksme meklēt publisku kašķi un pārkāpt medicīnas darbinieka ētikas pamatus. Cilvēkiem, kas šeit griežas pēc padoma galīgi neinteresē mediķu savstarpējie kašķi, kas ir raksturīgi Dr.lv. Neticu,ka Veselības ministrijas oficiālā nostāja atbilst Dr.lv pašreizējai tendencei.
Jau jau moderātors uzskata,ka viņam ir tiesību neievērot Hipokrāta zvērestu un medicīnas ētikas pamatus tad rodas jautājums, vai normālam mediķim,kas ciena likumus un medicīnas aprindu pamatprasības, šeit ir kas darāms......
Cieņā.



Edited 1 time(s). Last edit at 05.05.2010 15:09 by Mazdakteris1.
Re: Stingumkrampji
05.05.2010 15:37
...normālais mediķi, ko tu ar to zvērestu, kuru, šķiet, i lasījis neesi, bāzies visur... nu neesi tu kompetents visos jautājumos, kuros pats sev liecies kompetents esam. un nez vai kāds zvērests un ētika liek ilglaicīgi paciest "normāla mediķa", atvainojos, glupības.....
Re: Stingumkrampji
05.05.2010 20:48
To >>> ,,,
Lai tev sirdsmiers un laba veselība. Lai tavi bērni un mazbērni spētu saskatīt tevī tikai to labāko.
Lai tevi priecē pavasara saule un pretējā dzimuma pārstāvju labvēlība.Lai miers un labestība tev dod spēku!
Re: Stingumkrampji
05.05.2010 20:50
... kaa man patiik shii teelotaa pazemiiba :) ...
Re: Stingumkrampji
05.05.2010 22:13
Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Cilvēkiem, kas šeit griežas pēc
> padoma galīgi neinteresē mediķu savstarpējie
> kašķi, kas ir raksturīgi Dr.lv.

cilvēkiem, kas šeit griežas pēc padoma, interesē informācija par viņa slimību, nevis klajas muļķības, kuras neviens nedrīkst apstrīdēt, jo tas neesot ētiski. sorry.
Re: Stingumkrampji
05.05.2010 22:24
nesaprotu vispār, kāpēc 1) tik saasināti jāuztver kritika 2) jākomentē lietas, par kurām neesi pārliecināts 3) visu laiku jāpiesauc ētika attiecībā uz kolēģiem - forums ir anonīms, visi var izteikt savas domas, un zem jebkura segvārda var būt jebkurš.

vai Tu personīgi uzņemsies atbildību par pacientu, kuram rastos slimības sarežģījumi dēļ Tava kļūdainā komentāra? vai arī šeit ētika vairs nestrādā?
Re: Stingumkrampji
06.05.2010 09:29
trolli, lūdzu piedod par offtopic. vai Tev ir kādi jaunumi?
Re: Stingumkrampji
06.05.2010 11:37
Pavisam pareizi būtu motivēt interneta pacientu meklēt klātienē mediķu palīdzību un konsultācijas.

Vai tad konkrētajā gadījumā pacienta problēmas var būt tikai tetanuss?
Re: Stingumkrampji
06.05.2010 22:00
Raimonds1, lasi uzmanīgāk - pacients jau saņem ārstēšanu klātienē, vnk viņam radās papildus jautājumi.
Re: Stingumkrampji
09.05.2010 19:42
Sveiki,nu pa6laik ir 8taa diena kop6 iespejamaas inficeshanaas,lasiju internetaa,ka slimiba parasti sakas no 8-14 dienai,ar slimibu domaju pirmos neapgazhamos simptomus-Zhoklja krampjus.Visu nedelju temperatura turas 37-37,5 pashsajuta itkkaa laba...pedejaas 3dienas jutu uzpampumu,spiedienu zhoklja apviduu,ka ari noveroju muskulju raustishanos pirms iemigshanas(kad esu atslabinajies).Vakar pamaniju ka ir grutaak riit siekalas-bi6ku kakla limfi uzpampushi.Shodien saka reibt un bi6ku sapeet galva...Labajai rokai pedejaas 4h raustaas raditaajpirksts.Nu tas laikam ir mans pashreizejais stavoklis,pa6am liekas ka ir ljoti iespejams ka esmu inficejies...Riit do6os uz polikliniku un meginashu sarunaat kadas izmekleshanas,norikojumu,ja nesaksies kautkas jau shonakt.
Re: Stingumkrampji
09.05.2010 19:57
Raimonds1
1.maijaa guvu kajas traumu.
2.maijaa brinijos kapeec kaja uzpampa.
3.maijaa sapratu ka nav labi un devos uz Stradinjiem-NMP punktu(lokalaa poliklinika nestradaja liidz 5tajam maijam)sanjemu poti pret stingumkrampjiem,un parseja bruci.
4.maijaa kukoju majaas
5.maijaa devos uz lokalo polikliniku pie gimenes arsta un apvaicajos par inficeshanaas risku...arsts pajautaja vai esmu potets skolaa-teicu nezinu-arsts pajautaja cik gadi-teicu 20-arsts teica ganjau esi un tatad pote deriga liidz 24gadu vecumam.
6.maijaa pamaniju ka muskulji sakushi divaini uzvesties,bi6ku raustaas...bija 1ns naktii un izsaucu nmp brigadi,neuztvera mani nopietni,iedeva nomierinosho...
7.maijaa biju poliklinikaa pie gimenes arsta,izraxtija zales pret caureju ko es sakeru no antibiotikaam Amoksilav(uzpampa mele peec vinju lietoshanas)
8.maijaa skatijos hoki
9.maijs,jutu ka nav labi.
Riit do6os pie gimenes arsta un lugshu lai mani nosuta uz kautkadaam parbaudeem.
Re: Stingumkrampji
09.05.2010 21:57
turu īkšķus par Tevi, trolli!!
ziņo, kā ies turpmāk...
Re: Stingumkrampji
25.06.2010 18:54
10.maijs.apmekleju GA,nodevu asins analizes.
11.maijs.apmekleju GA,asins analizees nekkas neuzradaas,sudzos par paaugstinatu t.pazinjo ka taa visticamaak ir mana normala kjermenja t 37,2 +-
12.maijs.kautkur ap sho laiku tiku valjaa no caurejas,estgribas zuduma,stipriem galvas reibonjiem vairaku h garumaa,bezmiegu,kurus itkka ierosinaja Amoksilav.
13.maijs +- paris dienas.pampums kajai ap sho laiku pariet.
14.maijs-17.junijs.lenaam pariet bazhas par stingumkrampjiem,muskulji pie iemigshanas veljoprojaam raustaas,bet bazhas sagadaa patstavigaa temperatura un piaugoshais nogurums vakaros...
17.junijs.apmekleju GA un sanjemu nosutijumus uz Asins biokimisko analizi,urin analizi,plausu rentgenu.Pamatojums:nogurums vakaros un patstaviga paaugstinata temperatura 1/2menesha garumaa.
19-20 s. un sv.
21.junijs.nododu analizes.
22.junijs.apmekleju GA,bi6k paaugstinats holesterina limeni,plaushas ir ok(brinos jo pipeju)un atrastas bakterijas urinaa-secinajums...urincelju iekaisums.

Nu tas taa isumaa-pashlaik lietoju Furamags,ap 3juuliju atkartotas urina analizes.Jutos slims,piekusis,vakaros,naak miegs ap plkstn 18:..,sakaas viss ar to noladeto kaju-kop6 taa brizha es saaku meriit temperaturu un vinja bij paaugstinata-liidz pat shim bridim ir tada,varbuut bij paaugstinata arii pirms tam,nogurumu un drudzi jutu pedejaas 3nedeljas,biedee GA vienaldziba un tas ka nejautaa gandrizz nekko-vienigie simptomi,kas ir vienadi ar urincelju iekaisumu ir nogurums,un t,nau sapes urinejot,nau ljoti biezhas urinacijas,GA pat neteica lai dzeru daudz skidruma,dzervenju teju-izvairos no asiem edieniem,to es izlasiju inetaa.

Ap 3.o juliju atsvaidzinashu temu ar atkartotiem analizu rezultatiem,ja teema ir lieka tad moderators var dzeest.
Re: Stingumkrampji
25.06.2010 23:36
nu vismaz nav stingumkrampji, tā jau ir laba ziņa... asiņu bioķīmija bija ok, izņemot holesterīnu?
Re: Stingumkrampji
26.06.2010 08:38
Asins biokimiska analizee tikkai holesterins minimali paaugstinats.Bet tur netika veikti visi testi-aslat vai ailat-viens no tiem netika veikts un vel paris.
Uztraucos tagad par temperaturu un nogurumu-baidos vaitik nau hepatits c,hiv/aids,vai vel kaads no shiem mesliem,pa6reizeja diagnoze-urincelju iekaisums liekas bi6ku shaubiga.

Man tads jautajums gimenes arstiem-vai Jums algu maksaa mazaku ja juus sutat savus pacientus uz analizeem,nosutijumiem?Taa vien liekas kad aizeju pie savas GA.Bezmazvai jaludzas lai nosuta uz analizeem,godigi sakot man pie kajas tie paris lati es vnk gribu vismaz dzirdeet padomu no arsta,lai pasaka kur varetu buut vaina un kadas analizes vajag,parejo es takka pats varetu izdariit.
Re: Stingumkrampji
27.06.2010 22:38
nu uz HIV, ja nemaldos, taisa automātiski; ja neziņo, tātad, nav.
Re: Stingumkrampji
29.06.2010 22:14
...vispaar jau uz HIV driikst taisiit tikai ar pacienta piekrishanu...
Re: Stingumkrampji
29.06.2010 22:41
Nu tas gan ir debili-kadelj taa ;/ ?Jo vairaak analizes,jo labaak.

Njaa velviens limfs uzpampa no nekka-apriebies man shitas viss.Bishkit palasiju par limfiem/vairogdziedzeri un saskatiju lidzigus simptomus-tur bij minetas 2vas slimibas hiper... un hipo... un vienai no vinjaam simptomi stipri lidzigi,ieskaitot paaugstinatu holesterina limeni asinis un muskulju konvulsijas,ari pazeminats asinsspiediens man dienas otraja pusee paradas...

Par to hiv un c hepatitu-neesmu narkomans un alkoholu ari lietoju ljoti reti betnu sex gan ir forsha lieta un ir gadijies visadi...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 10?
Ziņa: