vakcinācija!

Aizsāka gaidu bērnu 

gaidu bērnu
vakcinācija!
05.05.2010 21:22
Nesen raganai līdzīga sieviete pa TV mani kaut kā nozombēja, ka teju uz sārta pilsētas laukumā būs jādeg, ja tiks izvēlēts vakcinēt bērnus (bija kaut kāds raidījums - diskusija pa LTV). Tas uz mani ir atsājis neomulīgu iespaidu. Bet viņa nepateica, ka var pasargāt bērnu, piemēram, no difterijas (difterija Latvijā ir) un tuberkulozes - tā arī ir, pat mūsu mājā dzīvo tuberkulozes slimnieks. Mans bērninš teju būs klāt un es gribu, lai viņu sapotē. Bet es nevaru aizmirst to briesmīgo sievieti TV, un man ir neomulīgi. Kaut nebūtu to TV ieslēgusi.
Re: vakcinācija!
05.05.2010 21:29
līdzīgas sejas ir arī visādiem dzīvnieku aizstāvjiem, sektantiem un tamlīdzīgiem fanātiķiem. mēģini saprast, ka Tavs mazulis viņai ir pilnīgi vienaldzīgs. saturam te nav nozīmes: cilvēks tādā veidā pauž savu agresiju.

tagad tādi laiki, ka katrs drīkst kaut ko teikt, bet katrs arī oponēt. farmācija ir bizness, bet ne jau tādā sazvērestības teoriju līmenī. Dr. Hausa seriālā bija laba epizode, kur viņš teica kādai mātei: prove them wrong... tas bija teikts par tiem pašiem vakcīnu ražotājiem. un kamēr bērni nevakcinēti bērni mirs, tikmēr viņiem būs taisnība.
Re: vakcinācija!
05.05.2010 21:43
Iesaku aiziet vizītē pie homeopāta dr.Naumova - sirdsmieram. Bērniņu nevajag vakcinēt. Ja nav slinkums, vari paskatīties filmu par tēmu: http://sovest.dnepro.org/2010/953.html
Re: vakcinācija!
05.05.2010 22:03
Estemante Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Bērniņu nevajag vakcinēt.

pasaki to vecākiem, kuru nevakcinēts gadu vecs puisītis pavisam nesen nomira no tuberkulozes!
Re: vakcinācija!
05.05.2010 22:11
aizej gan pie Naumova... cik par šitādu murdziņu tagad jāmaksā? treknajos gados bija 60–70 lati.

kamēr nebūs tiesu darbi, tikmēr šitā muldēs. kad tie sāksies, tad tas beigsies.
pingvins
Re: vakcinācija!
06.05.2010 07:16
Nesaprotu, kā vispār var ienākt prātā nevakcinēt bērnu??? Kaut kur palasījos, kur caurkrituši mediķi jau iesaka nevakcinēties pret ērču encefalītu- tipa imunitāte pati tiks galā... kaut kāds marasms... Iesaku aizbraukt uz Āfriku un padzīvoties tur- redzēsi kā bērni mocās ar stingumkrampjiem u.c. šausmām. Žēl, ka vecākiem dota tāda vara- izvēlēties vakcinēt vai nē- un mediķi neko tur nevar darīt. Cilvēki pat savus suņus un kaķus vakcinē, jo tie nez kāpēc netiek galā ar tādām briesmīgām infekcijām kā trakumsērga, kaut šķiet, viņiem ar imunitāti viss ok.
Eila seila
Re: vakcinācija!
06.05.2010 07:54
Tā ir Aelita Folkmane. Ņemas pa calis.lv. Aizmirsti, aprunājies ar pediatru vai ģimenes ārstu, kad mazulis būs klāt.
Re: vakcinācija!
06.05.2010 09:21
Un cik cilvēku ir nomiruši, sakropļoti no vakcīnām, vai to maz zināt? Principā, nav jāgaida kaut kādu mistisko pareģojumu piepildīšanās, bioloģiskie ieroči jau sen tiek laisti lietā. Filmiņu tomēr iesaku paskatīties.
Re: vakcinācija!
06.05.2010 09:36
Estemante:

jebkurai medicīniskai (un arī nemedicīniskai) manipulācijai ir savi riski. bet tie nav salīdzināmi ar ieguvumu, īpaši autores gadījumā, kad mājās dzīvo tbc slimnieks (un arī rezistentā tbc gadījumi Latvijā arvien pieaug).
sazvērestības teoriju filmas ir daudz, arī par citplanētiešiem un mistiku; katrs vērtē pats.
pingvins
Re: vakcinācija!
06.05.2010 10:14
Nez vai mēs vispār būtu šodien, ja savulaik netiktu atklātas vakcīnas, antibiotikas (tās taču arī nevajag lietot)
Re: vakcinācija!
06.05.2010 12:57
Folkmane?

ak dies... viņa ir kaut kāda pašpasludināta mistiska ASV institūta "psiholoģe" bez formālas izglītības. nevajag aizmirst, ka visas lietas, kuras sauc par netradicionālajām, arī prasa līdzsvarotu domāšanu, nevis pa kaktiem sagramstītas muļķības. paklausieties Dalailamu un citus dižgarus: nav tur nekādas emocionālas bļaušanas.
pingvins
Re: vakcinācija!
06.05.2010 13:28
Un palasies par poliomielītu, difteriju, TBC, encefalītu u.c.- cik cilvēku ar šīm infekcijām izdzīvo un kādas komlikācijas tās atstāj. Pretī liec blakusparādības no vakcīnām- ja nemaldos, tās ir kādi 0,...%. Tad saliekam visu matemātiski kopā un izdarām secinājumus-.
Re: vakcinācija!
06.05.2010 13:42
Nu, žēl...
Re: vakcinācija!
06.05.2010 14:40
Vajag vakcinet! Loti labs izgudrojums! :) Miers sirdi! Varbut jautajums ir par to, cik atri vajag vakcinet???? tur vel varetu but diskusijas... :)

Estemantei zel, ka farmacija nopelna uz potem! Iemacies pati pelniit! :P
Re: vakcinācija!
06.05.2010 18:45
Manā diskusiju pieredzē ir bijis ļoti interesanti pavērot reakciju attiecībā uz trim tematiem - antidepresanti, veģetārisms un vakcinācija, kur it kā būtu jābūt skaidram, kurā pusē atrodas veselais saprāts, taču agresīvākos viedokļus nākas lasīt tieši par pretējo, t.i., cik vajadzīgi ir antidepresanti (līdzīgi-antibiotikas), cik vitāli svarīga ir gaļa un cik humāna - vakcinēšanās.
Katrs izvēlas savu ceļu, kā dzīvot Pilnvērtīgu dzīvi. Tāpat neviens no mums nezin, cikos mirsim:)
Re: vakcinācija!
06.05.2010 18:59
http://www.whale.to/vaccines/risk.html

Neslinkojiet, izlasiet. Zināšanas ir spēcīgākas par "viena-tante-teica".
Re: vakcinācija!
06.05.2010 19:33
protams, ka antidepresanti ir slikti. labāk ir aizbraukt uz Īriju, kur var pakārties un atstāt mazus bērnus bez vecākiem. nafig indēt sevi ar kaut kādu ķīmiju un bojāt kuņģi...
Re: vakcinācija!
06.05.2010 19:34
tēmas autorei

(Dr. Gardovskas komentārs vienam minētās Aelitas Folkmanes rakstam)

Prof. Dace Gardovska,pediatrs, bērnu infektologs, 10.10.2005 23:53

Ar lielu satraukumu izlasīju rakstu un diskusiju.Es vēlētos ticēt, ka visus diskusijas autorus apvieno viena doma - redzēt mūsu bērnus veselus un laimīgus. Folkmanes kundzes rakstu vērtēju negatīvi, jo tas nav balstīts uz zinātniskiem pierādījumiem t.i. metodiski pareizi izdarītiem pētījumiem šajā jomā.Neesmu dzirdējusi, ka Folkmanes kundze pati veiktu kādus pētījumus bērnu vakcinācijas jautājumā , tāpēc raksta veidošanā būtu jāizmanto zinātniskās publikācijas, kuras nav norādītas. Nezināmas izcelsmes anonīma intervija angļu valodā, atsauce uz nezinātniskām mājaslapām krievu valodā nevienā valstī netiek ņemtas vērā kā uz pierādījumiem balstīts arguments.Autore nav izmantojusi nevienu no tiem 30 000 zinātnisko rakstu, kuri publicēti par vakcinācijas problēmu pasaulē pēdējos desmit gados.Liela daļa no šiem rakstiem ir veltītas vakcīnu drošibai un efektivitātei.Vakcīnas pret vienu un to pašu infekciju var atškirties pēc to efektivitātes un iespējām radīt blaknes. Nevar salīdzināt vakcīnu, kas ražota Krievijā ar tām vakcīnām , kuras lieto Latvijā, Eiropas valstīs un ASV.Mūsu valstī neizmanto Krievijā ražotās vakcīnas bērniem, tāpēc jautājums par to tīrību, blaknēm u.c. problēmas neskar Latvijas iedzīvotājus. Vakcīnu sastāvs visu laiku tiek pilnveidots, tāpēc blaknes ir novērojamas ļoti reti. Ne katrs notikums bērna veselībā, kuru novēro pēcvakcinācijas periodā ir saistīts ar vakcīnas darbību, tāpēc visi gadījumi Latvijā un pasaulē tiek rūpīgi analizēti. Strādāju Bērnu klīniskā universitātes slimnīcā no 1977. gada , tomēr nevienu nāves gadījumu , kura tiešais cēlonis būtu reacija uz vakcīnu , neatceros.Pretēji tam varu minēt neskaitāmus gadījumus, kad nepotēts bērniņš tiek zaudēts no
infekcijas, pret kuru ir piejama vakcīna. Šovasar mūsu slimnīcā ir miruši divi mazi bērni no difterijas, kuri nebija potēti. Man ir ļoti žēl, ka raksts ir satraucis daudzu bērnu vecākus un vēl vairāk - veicinājis pieņemt lēmumu nevakcinēt bērnus pret bīstamām infekcijām, no kurām cilvēks var aiziet bojā.Diskusija liecina tikai par to, ka par vakcinācijas jautājumiem jārunā vairāk un daudz detalizēt. Sabiedrība ir jāinformē par zinātnes saniegumiem, un tam jāatrod nauda un vieta mēdijos.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.05.2010 19:35 by Runcene.
Re: vakcinācija!
06.05.2010 20:32
Estemante, varbut kadreiz kad tevi nosiekalos kads traks suns, savas domas mainisi par vakcinacijas lietderibu un pateiksies tam cilvekam, kas to izgudroja.... Es ari pazistu cilvekus kas parcietushi erchu encefalitu, nu piedodiet, vinji tagad ir imuni, bet par kadu cenu??? Viens nekad vairs nevares vadit auto, otrs pacelt rokas uz augshu un ko satvert.

Vienkarshi tagad tada mode noliegt vakcinas un apeest dzivniekiem vinju edienu (vegetarisms)!

Kad gaidiju mazuli, man bija tads nieru iekaisums, kad tikai antibiotikas mus abus izglaba!

Es esmu par zinatni, un nost ar tumsonibu! Lai mazie aug lieli un veseli, laimigi :)
Re: vakcinācija!
06.05.2010 22:06
kleo Rakstīja:
-------------------------------------------------------

> Es esmu par zinatni, un nost ar tumsonibu! Lai
> mazie aug lieli un veseli, laimigi :)

parakstos :)
Eila seila
Re: vakcinācija!
07.05.2010 10:49
Tagad jau arī negrūž to B hepatītu uzreiz pēc dzemdībām, ja vien māte nav pati B hep. nēsātāja. Ar dakteri vēlāk varēs apspriest Rota vakcīnas nepieciešamību, tāpat vējbaku.. Nav jau jāpotē it visu.
Galvenais, lai mazulis būtu vesels uz potēšanas brīdi. Un vēl labi, ja ir ģimenes ārsts vai pediatrs, kuram vecāks uzticas un labs kontakts.
Re: vakcinācija!
07.05.2010 11:45
Tai Folkmanei ir ļoti ļoti ļoti vājas zināšanas imunoloģijā. Kad viņai ko tādu aizrāda, viņa atbild, ka tā imunoloģija, kuru ārsti mācās, ir farmindustrijas sponsorēti meli.
Man ar šo pilnīgi pietika.
Un par to kā aizsargāt nepotētus cilvēkus pret infekcijām - елементарно, Ватсон! - vegānisms un svaigēšana, kurus minētā būtne arī propagandē.
Re: vakcinācija!
07.05.2010 14:50
Esmu piedalījies 30 gadus pēc kārtas potēšanas procedūras,kur tika potēti simtiem ja ne tūkstošiem cilvēku.Pie tam šie cilvēki no diviem līdz desmit gadiem atradās manā redzes lokā. Neatceros nevienu nopietnu vai letālu gadījumu pēc potes saņemšanas.
Bija viens anafilaktiskais šoks, no kura izdevās izvest. Bet tur tika injekcēts cits preperāts.
Tieši otrādi. Pēc neatkarības iegūšanas par potēšanu tika aizmirsts. Katru gadu mocījāmies ar gripas epidēmijām,komplikācījām( plaušu karsoņi,vidus auss iekaisumi,bronhīti,Haimorīti). Tikko atsākām pretgripas potes, viss nostājās savās vietās. Samazinājās pat citas ARS kaites. To varu droši apgalvot. Jo ārstu kurš uzstāja par pošu ieviešanu,apvainoja korupcijā. Man pieprasīja objektīvus datus. Nācās sēsties pie slimnieku uzskaites žurnnāliem vairāku gadu garumā līdz potēm un pēc pošu ieviešanas. Fakti bija viennozīmīgi. Potes deva ieguvumu visās jomās.Cilvēku resursu saglabāšanā un dārgo medikamentu ekonomēšanas ziņā.To pašu varētu teikt arī par Difteriju,Ērču encefalītu,Tetāniju.



Edited 1 time(s). Last edit at 07.05.2010 14:54 by Mazdakteris1.
Re: vakcinācija!
07.05.2010 20:23
nu redz, Mazdakteri, tātad Tu arī esi farmindustrijas nopirkts (cik samaksāja, ja nav noslēpums?) :D
mad piedurās
Re: vakcinācija!
08.05.2010 11:02
...katrs savas laimes vai nelaimes kalējs...tā viš i...te jau tik daudz par šo tematu sarakstīts, ka vai nu..man patīk vakcinācijas aizstāvju šūmainās mutes, metoties aizstāvēt šo te visnotaļ apšaubāmo štelli...mazdakteris rakājies...nja...viendien kantainajā rādija vakcinācijas flagmaņzemju kustoņu vispārējā veselības stāvokļa un slimību dinamiku laika periodā no vakcinācijas uzsākšanas brīža līdz šim laikam...tikai statistiku, sausus skaitļus...vēlreiz uzsveru - vispārējā stāvokļa...

...laikam tā lemts - vecvecvecāki iznīcina pēctečus...
Re: vakcinācija!
08.05.2010 13:40
...ti jaajem veeraa taada siika lieta kaa diagnostika tais vakcineeshanas saakumos un tagad... ne vienmeer pieaug saslimstiiba, dazhkaart vnk uzlabojas diagnostika...
Vakcīna
Re: vakcinācija!
15.02.2011 16:52
Te var noskatīties filmu "Правда о прививках" (Patiesība par vakcīnām) - http://video.google.com/videoplay?docid=3332068114357180200#

Interneta plašumos var atrast grāmatas:
* Александр Коток «Беспощадная иммунизация» (Nežēlīgā imunizācija)
* Г.П. Червонская "Прививки - мифы и реальность" (Vakcinācija - Mīti un realitāte)
* Александр Коток "ПРИВИВКИ В ВОПРОСАХ И ОТВЕТАХ для думающих родителей" (Vakcinācija - JAUTĀJUMI UN ATBILDES domājošiem vecākiem)
Re: vakcinācija!
15.02.2011 20:26
Noela Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> nu redz, Mazdakteri, tātad Tu arī esi
> farmindustrijas nopirkts (cik samaksāja, ja nav
> noslēpums?) :D
Tagad jau pensija. Lai izdzīvotu ,pirku zivju kotletes un ēdu bundžu uz divām trīs dienām. Ar pelēko maizi ekonomiski.
Farmkologi apsolīja 3 miljonus .:):):)
memory 2
Re: vakcinācija!
17.02.2011 23:07
Estemante, lai Dies gar tevi nogrābstās!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 21?
Ziņa: