migrēna, aura, redzes traucējumi

Aizsāka RS 

Labdien,

Jautājums šāds:

Man jau gadus 15 ik pa laikam ir pirms galvassāpēm abu acu priekšā parādās mirgojošs plankums, kas 40 min laikā pārriet, un tad sāk sāpēt galva - uzzināju, ka tā ir migrēna ar tā saucamo auru. Taču burtiski pirms 3 dienām pēkšņi man redzei pazuda fokuss un bija tāda sajūta it kā es šķielētu. Nevarēju sakoncentrēt skatienu uz kādu minūti. Tad atkal redze kļuva normāla. Varbūt kāds(-a) kaut ko zina, vai šie redzes simptomi ir saistīti ar migrēnu, vai tomēr nav informācijas par ko tādu. Un ja varat iesakiet lūdzu, kādu neirologu, kas specializētos šādos jautājumos.
Paldies jau iepriekš.
Re: migrēna, aura, redzes traucējumi
23.08.2010 18:42
Man ir bijusi tāda migrēna, pie ārsta ar to neesmu gājusi, kad acij migla priekšā, kāds vairs fokuss?
Nezinu, ko iesaka neirologi, man toreiz palīdzēja pašas auras sākumā iedzerti divi citramoni un divas tabletes validola, ko sūkāju uzreiz. Aura, protams, turpinājās, bet galvassāpes nesākās. Pusstundas laikā biju kārtībā.
Tagad šitā liga ir pārgājusi un domāju, ka diēta pie tā ir "vainīga". Pilnīgi droši zinu, ka neizgulējusies nedrīkstu dzert sliktu vīnu un ēst šokolādi, bet pamazām pārgāja sākot vairumā lietot dārzeņu sulas.
Man ir tāda pati problēma - migrēna ar auru. Zinu kā tas ir kad ir zudis šis fokuss, bet nezinu vai tas ir saistīts ar migrēnu, jo man parasti nesākas ne galvas sāpes, ne aura.
Tāpat kā strawderry esmu secinājusi, ka pirmkārt vajag labi izgulēties, nedzert vīnu, vēl man palīdzēja muguras masāža it sevišķi sprandas rajonā.
Man ļoti patīk dr Baltgaile, viņa pieņem ARSā un vēl kaut kur ,šķiet, ka galvas sāpju kabinetā (laikam tā to sauc).
Re: migrēna, aura, redzes traucējumi
24.08.2010 23:51
galva nesaap bet to ko juus par auru saucat esmu shad tad redzeejis. Man pateica, ka vnk redze paarpuuleeta un biezhaak jaatpuutina acis i jaagulj vairaak.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Man arī migrēna gadiem sākās ar auru, iemanījos laicīgi izdzert citramonu, galvas sāpes bija vismaz ciešamas, bet ne mokošas.
Bet pēdējā gada laikā, kopš esmu UK, ne reizi nav mocījusi migrēna. Varbūt tāpēc, ka dzīvoju pie pašas jūras, vai tāpēc, ka darbs salīdzinoši vēsā un atspirdzinošā telpā. Vai arī tāpēc, ka naktīs labi nāk miegs, jo nemoka ikdienas problēmas, kas bija Latvijā.
KrisRaps Akmens
Re: Migla Acīs
12.10.2010 15:16
Sveiki! Man Pirms 4 Dienām Parādījās Sāpes Acu Rajonā Bet Bija Jūtamas Ka Nāk No Kādiem AssinsVadiem Jeb To vainu Dēļ! Nez
Un tagad Man jau 4 Dienas Kreisajai Acij Ir Migla Priekšā! Nespēju Kārtīgi redzēt Ar Kreiso Aci!
Labā Rāda Izcili,Bet kreisajai Migla Priekšā! Esmu izgulējies Utt! Vis Kaŗtībā,Bet Migla paliek! Esmu berzējsi To kas Protams NEKAD nepal'di man ir Bijušas masāžās Bet ATas Ar nelīdz !
Tgd Domāju Iet Pie ārsta,Bet Pirmstam iegādāties Vizine Un Pamēģināt Ar To Ko Līdzēt
Agrāk Bij Kā Jau iepriekš Minēja!
Acu Migla Un Sāpes uz Ka'dām 40 Minūtēm Un tad Pazūd! Tā man Bij Agrāk Bieži!
Loti Bieži!

ES Domāju ka Tie Ir Kādi Nērvu Bojājumi VARBUUT ;)

Ko Sakat?
Re: migrēna, aura, redzes traucējumi
22.10.2010 22:35
varētu būt asinsrites traucējumi....man arī tā bija.....jādodas pie neirologa!
ne visiem migrēna sākas ar auru, redzes, sajūtas traucējumiem. Man pašai ir bijusi smaga migrēnas lēkme, kas sākas ar mirgošanu acīs, roku, sejas tirpšanu, kas meidzās ar redzes zudumu uz dienu, varēju redzēt tikai to, ka ir vai nu gaišs vai tumšs, neko vairāk, pēc tās reizes 2 ned. nevarēju attiet un biju darba nespējīga (šī lēkme ir kā pagrieziena punkts manā dzīvē, to saucu par lielo lēkmi).
Ģimene mani aizveda uz Stradiņiem, jo domāja, ka ir insults, bet ārsti saka, ka migrēna. Arī iepriekš ir bijušas migrēnas, bet vieglāk un vienmēr ar auru. Es Jums visiem ļoti silti iesaku iet pie neirologiem, kas izrakstīs migrēnām domātās zāles, kas vienmēr jānēsā līdzi un kā sākas auras pazīmes jāiedzer, viņas gan nav lētas. Man pamatā ir asinsvadu (sprandas rajonā) saspiešana bet migrēnas parasti ir reizi mēnesi dažas dienas pirms mr., ko varu kontrolēt ar zāļu palīdzību, jāguļ tikai uz ortopēdiskā spilvena, jāiet pie fizioterapeita, jāvingrina sprandas, muguras muskuļi, jāpēld, pietiekamā daudzumā miegs, jo arī nogurums provocē migrēnu, nekādu stresu, jo kad ir stress, tad savilkti muskuļi, īpaši sprandas, ikdienā to nejūtam, bet tā nu tas ir. Meklējiet info internetā, ir ļoti daudz kvalitatīvu rakstu par to, kas ir migrēna, kā to atpazīt, kā sadzīvot. Un galvenais nevajag vilcināties iet pie neiraloga, tas Jums nepalīdzēs. Man nekad citramons nav palīdzējis, gluži otrādi, galva sāpēja vēl vairāk. Man labi palīdz Ibumetīns 400(to arī dzeru pie mazākām g.sāpēm) vai Ibugesic-600 tās noņem pašas galvas sāpēs migrēnas laikā, bet lai atslābinātu sprandas muskuļus palīdz Trigans vai Nimisil pulverītis, lai pārstrauktu pašu migrēnu un auru dzeru Relpax (bet visas šīs zāles ir piemērotas tieši man, jo ar ārstu kopīgi piemeklētas) uz savu galvu ar zālēm un to kombināciju eksperimentēt neiesaku.
Re: migrēna, aura, redzes traucējumi
24.10.2010 14:21
Es noteikti aizietu pie neiropatologa.J'aizsl'edz taa saucamaa mazaa epilepsija, galvas asinsvadu aneirisma,labdabiigi vai citi veidojumi galvaa,Lai veiksme,Kaa vienmeer par maz informaacijas, lai vareetu saprast, kas par lietu.Jaazin vairaak! Dzimums,svars,nodarboshanaas, vecums,,,,aptuveni! Lai veicas,



Edited 1 time(s). Last edit at 27.09.2011 10:49 by Mazdakteris1.
Acu migrēna
27.09.2011 01:11
Sveiki!
šodien satapos ar tādu terminu kā acu migrēnu ko pirms tam nebiju pat dzirdējusi un gribētu uzzināt kas tas ir? jo traumunkta daktere man nemācēja šo lietu izkaidrot varbūt kāds no jums to varēs!
Paldies
Re: migrēna, aura, redzes traucējumi
27.09.2011 15:43
Neviens neko nevarās ieteikt,ja netiks dota pamatinformācija. Vecums,dzimums,augums, svars. Ar ko slimots.Cik ilgi slimots. Kas palīdzēja.Vai nēsājam brilles.? Kad ir mērīts asins spiediens? VAi ir problēmas ar kakla un muguras skriemeļiem?
Ja ir problēmas ar acīm ,ir jāiet pie acu ārsta, neirologa. Pārējos ieteikumus lasīt augstāk.
Lai veselība un cerība.



Edited 1 time(s). Last edit at 27.09.2011 15:45 by Mazdakteris1.
Tas viss izklausās pēc asinsvadu saspiešanās , vienkārša masāža un ēterisko eļļu lietošana varētu palīdzēt
Sveikas "bedu masas" .Man ari diemzel ir tapati "skabarga"-migrena ar auru.Nevienam uz pasaules nenovelu.Loti smagi,tomer esmu samierinajusies,dzivoju talak,stradaju darba uz tausti,kad uznak migrenas akluma lekmes...Ta ir dzive katram savs...Berni jaaudzina ,nauda japelna....Neviena darba nikuli,invalidi nav vajadzigi.Tadel darba vieta kolegus pabridinaju....ta ari dzivoju.Man ne imigrans ne citas zales nepalidz.Kad paradas redzes traucejumi iedzeru nimesilu,loti labi palidz.Nenormalais asinspiediens ari nokritas .Taka meitenes,zeni nenokarat degunus.Vitina
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 18?
Ziņa: