elpas trūkums---kas pie vainas?

Aizsāka vivianna 

vivianna
elpas trūkums---kas pie vainas?
25.08.2010 15:19
varbūt kāds var padalīties kas var būr pie vainas ,ja ir elpas trūkums nu jau kādu gadu periodiski,bet pēdējo laiku jau ap mēnesi--sirds,plaušu vai nervu vaina?
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
25.08.2010 22:05
vai nu sirds, vai nu plaušas, vai nu nervi ;)
Atbnilde jau rokā... nav pārāk grūdi fizioloģiskos izslēgt. Nedēļas laikā - īzī. Kardiologs, terapeits un viss

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
iz pieredzes
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
26.08.2010 11:30
kruza
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
27.08.2010 18:28
Sirds un plaušu iespējamo vainu tiešām nav grūti ātri pārbaudīt un apstiprināt vai izslēgt. Ja nervu, tad pēc savas pieredzes varu pateikt - pēc ļooooti ilgiem risinājuma meklējumiem palīdzēja 2 gadu ilgs eksistenciālās terapijas kurss. palūri www.cii.lv Dr. Gunta Deģe.
vivianna
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
28.08.2010 17:02
man jau pašai arī liekas,ka tā ir VD ,bet ĢĀ pasaka ka jānoraksta uz nerviem un viss,kā tikt vaļā no tās VD ,jo patiešām pēdēj'\a gadaa laikā daudz kreņķu bijis
kruza
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
28.08.2010 21:09
Ir divi ceļi - uzsēsties uz antidepresantiem vai nervu tabletēm vai strādāt ar sevi un savām apspiestajām emocijām, kuras truacē elpot. Vieglāks un ātrāks ir pirmais, bet otrais ir paliekošāks. Es gāju otro. Man smakšanas lēkmes nāca tādas, ka bija pat ātrie jāsauc. Pagāja divi gadi ļoti smagā darbā ar sevi pie psihoterapeita, kamēr tiku vaļā no savām smacējošajām emocijām.
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
30.08.2010 15:19
Kapec uzreiz janoraksta uz VD?
Es vel saprastu, ja so diagnozi uzliktu, kad cilvekam elpas trukums butu piem., satraukumu brizos, bet, ja jau menesi visu laiku, tad jamekle cits iemesls. Sakuma aizej pie gim.arsta, lai paklausas plausas, varbut ko dzird. Var but astma un milzum citu iemeslu, nedomaju ka butu VD
Var gan būt visu laiku! Man elpas trūkst un brīžem kamols kaklā ir jau vairāk kā gadu! pilnīgi katrdu dienu un visu laiku ir elpas trūkums tikai pēc sportošanas elpas trūkums uz kādu laiku pazūd. Esmu visu pārbaudījis man arī VD
estere
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
31.08.2010 13:36
sirdi var pārbaudīt, vienkārša peocedūra, pēc tam plaušām rentgenu un alergologu. man ir tieši tas pats, pamostos no rīta panikā, ka nevaru gaisu ievilkt..Iešu uz rentgenu un pie kardiologa. pēc tam pie alergologa, jo ir alerģija.
iedzerot pretalerģijas zāles un iepūšit degunā nasonex, plus xanax.., man elpas trūkums momentā pārgāja. krekšķis gan ir laiku pa laikam un tas mani vedina domāt, vai nav tomēr astma.., jo klepus nav ne sauss, ne dziļš, bet tāds tiešām krekšķītis.., tukrlāt esmu ļoti alerģiska - esmu bijusi pie alergologa, kas teica, ka līdz astami viens solis, ja ir alerģisks cilvēks.Tikai pēdējais, ko baudīšu būs nervi.
Nervus būs grūti parbaudīt. Ja izslēgsi fiziskās saslimšanas tad vien nervi būs vainīgi.
estere
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
31.08.2010 15:26
prtms, ka nervus pārbaudīt būs grūti, vienkārši tad neiebildīšu, ka man arī piekabina VD diagnozi
vivianna
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
31.08.2010 15:35
nu man faktiski kādu laiku apm,6 mēneši atpakaļ
viss pārbaudīts un ģ.a teica,ka jānoraksta uz nerviem,nu pati jūtu ka esmu iedzīvojusies VD ,bet kā lai tiek uz strīpas bez tiem antidepresantiem nezinu.
estere
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
31.08.2010 15:53
nu man jau ar VD ir sen kā piekabināta.Protams, ka no tās ar var būt, ja esi tikko kā baudījusies, tad droši, ka no tā.Man gan rentgens gadu atpakaļ taisīts un eho sirdij arī vairak ka gadu atpakaļ.
man VD kardiologs rakstīja magne plus b6 un adaptolu
vivianna
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
31.08.2010 17:18
vai tas magne B6 ir tās ampulās 10 gabalas vai cits?
estere
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
01.09.2010 00:31
magne b6 ir ampulas,jaa
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
01.09.2010 06:25
Mandele17 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Var gan būt visu laiku! Man elpas trūkst un
> brīžem kamols kaklā ir jau vairāk kā gadu!
> pilnīgi katrdu dienu un visu laiku ir elpas
> trūkums tikai pēc sportošanas elpas trūkums uz
> kādu laiku pazūd. Esmu visu pārbaudījis man
> arī VD
Pēc Tava teksta skaidrs,ka ir paveicies nopietnās lietās, proti nopietna organiska salimšana nav . tikai VD
vivianna
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
01.09.2010 07:37
Cossa,
vai tad VG nav nopietna saslimšana? Es jūtos kritiski,nezinu kā uzlabot savu pašsajūtu--jūtos bezspēcīgi--nezinu ko darīt lietas labā.
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
01.09.2010 08:04
VD ...kad no malas skatos uz tādu cilvēku tad domāju nu ko cepies taču nav tev nekas . Kad pašam visādi mošķi lien virsū tad ...pasaule palīdziet man taču slikti , 9 meneši kopš man ir VD dzīves kvalitāte smagi mainījusies , visu laiku bažas . Protams arī tagad novedusi pie atviļna slimības kas raksturīga "uz nervu pamata "

Man ļoti īslaicīgi bij elpas trūkuma lēkmes tagad par to smaidu un gribu labāk tās , nekā tagad esošās gremošanas prob;ēmas
Vivianna,
man arī bija elpas trūkums, nevarēju neparko līdz galam ievilkt elpu. Kārtīgi gāju pie visādiem ārstiem. Plaušu ārsts pat atklāja man, ka bērnībā esmu izslimojusi tuberkulozi, kaut man pašai par to nebija ne jausmas. Nu tam gan īsti nenoticēju. Beigās kardiologs konstatēja nelielu miokardītu. Ārstējos diezgan ilgi - pāris mēnešus. Tagad viss kārtībā. Par VD neviens ārsts pat neieminējās.
Kāpēc jābūt bezspēcīgai - jāiet taču pie ārsta!
vivianna
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
01.09.2010 09:18
esmu bijusi un nekāda jēga---cik var staigāt.---atliek neticēt ārstiem---kam tad ,ja pasaka ka jānoraksta uz nerviem
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
01.09.2010 09:22
ja ir organiska kaite (miokardīts), to var atklāt. ja nav nekas organisks, tad nervi. turklāt nervi uzvedas biku savādāk. man kardiologs savulaik teica, ka tur diferenciāldiagnoze vispār nav lielas problēmas. vismaz, viņasprāt.

un, ja tā ir, tad jābeidz staigāt. cik nu mana nelielā :) pieredze.

jādodas uz meditācijas pasākumiem, pie psihologa vai tml.
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
01.09.2010 10:15
Kardiololoģiski grūtāk ir diagnstēt aritmiju , viņas ra'
sanās mezglu un gan jau vēl ko . Bet tādu BĀZI kā elpas trukums ir no sirds vai elpceļiem vai plaušām it sevišķi jaunam cilvēkam ,elementāri .

Tipiskas drauga 16 gadigās metas sūdzūbas par elpas trukumu vakaros un tad kad runā , fizkultūrā kad skrien vis labi , nu 258 % ka vis no nerviem . Protams viens otrs LORs pielēja eļlu ..sakn deguna starpsiena izliekta , jāoperē , kamēr citi lori tik par to smīkņā
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
01.09.2010 10:18
Mani mātei jaunībā bij miokardīts tagad tūlīt 70 un iet savām kājām ,protams nav jau pilnīgi vesela , bet vēl skolā strādā , ne naudas dēļ ,bet sabiedrības
Cossa
Man arī tas pats kas Tev. bernībā bij nelielas problēmas ar kuņģi bet pēdēja laikā nebij nekādu problēmu ne sāpeja ne citu sūdzību. Apmēram pusgadu pēc saslimšanas ar VD sākās mistiska spiešana pakrūtē. Sākumā domāju sirds vaina bet biju izgājis visas sirds pārbaudes un sirds pilnīgi vesala. Tad "riju kobru" un tur parādijās ka ir atviļņa sindroms. Domāju kā es tādu varēju dabūt agrāk taču nekas tāds man nebij un te pēkšņi. Tātad vainīgi nervi. Tagad dzeru zāles vairāk nespiež bet man cita problēma no tā atviļņa man vinš dedzina kaklu un jau kādu laiku kakls sāp un sarkans ir pa laikam temperatūra parādās bet nu jau paliek nedaudz labāk.
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
01.09.2010 10:55
Mandele17

Cik ilgi dzer zāles kuņģim
Es dzeru omeprazolu laikam 8 dienas. Nedaudz labāk ir jo vairs tik ļoti nesāp kakls. Bet no rītiem tā pat jūtu skābu garšu mutē un tieši no rītiem tas kakls sāp visvairāk un vizsliktāk jūtos. Laikām tā skābe kka pa nakti man tieši vairāk nak uz augšu
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
01.09.2010 12:18
es nexium 20 mg rita un 20 vakarā
un kā palīdz?
Re: elpas trūkums---kas pie vainas?
01.09.2010 18:38
Palīdzdzēja kautkur nedēļas laikā , tikai tagad uz rudeni atkal itkā sākas, kapēc itkā jo jūtu tik kakla augšdaļā var būt šoreiz tikai kakls , nubet ļooti viegli sūrst . Un reiz pa reizei kals jau gadiem sāp (domāju sezonas laikā ) un pusaudžu gados vispār visa ziema vienas kakla sūrkstēšanas , tikai padomju armijā nekas nesāpēja
Sveiki! Gadu mokos ar elpas ievilksanu,taada sajuta,ka elpa pazud kakla! Vǧ nau neticu tam,jo biju saelpojies tosolu,un tagad liekas,ka pipejot ir grutak,vai tas varetu but no smēķēšanas?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 1?
Ziņa: