spondiloartropātija

Aizsāka realla 

spondiloartropātija
05.01.2011 14:31
Sakiet lūdzu,vai var uzlikt diagnozi reaktīvais artrīts-seronegatīva spondiloartropātija,ja visi izmeklējumi un analīzes ir mormālas(Scintigrāfija,CT,RF,HLAB 27 un citi),bet ir sāpes krustos un muguras krūšu daļā.Paldies.
traljivalji
Re: spondiloartropātija
06.01.2011 18:12
jā, domāju, var, bet gan jau, ka CT un scintigrafija ir kkadas izmaiņas.sāpes pašas no sevis nav
Re: spondiloartropātija
06.01.2011 19:10
Jā,krustos ir deformējošā artroze,bet kakla daļā spondilozes aina.Vai tās ir artrīta pazīmes?
traljivalji
Re: spondiloartropātija
06.01.2011 23:02
Nu deformējošā artroze ir visīstākais artrīts un vēl kakla daļas izmaiņas..Nesaprotu, kurā vietā ir " visi izmeklējumi ir normāli"???
RF pie spondiloartropātijām parasti ir normāls un HLBA27 vispār ir gēnu marķieris..un, ja tas ir normāls, nenozīmē, ka spondiloartropātijas nav..
traljivalji
Re: spondiloartropātija
06.01.2011 23:04
Scintigrāfija arī noteikti NAV normāla, bet gan ar izmaiņām....Sakroileālās locītavas laikam ir ok-saksroileīta nav? Ja tas būtu, tad būtu Behtereva sl-ba.
Re: spondiloartropātija
10.01.2011 11:13
Paldies par tik izsmeļošu atbildi,citādi,viens ārsts saka ir artrīts,citi,ka nē.
Scintigrāfijā pataloģiskas pārmaiņas nav konstatētas,CT datu par sakroileītu nav.
traljivalji
Re: spondiloartropātija
12.01.2011 06:04
Principā visbiežāk raksta artropātija ne artrīts..Bet..deformējošā artroze parasti ir pie spondiloartropātijām..Ja ir artroze, vienīgais veids kā to lietu nelaist tālāk, ir vingrošana un pa laikam medikamenti..Parasti sulfasalazīns plus akūtajā periodā nesteroīdie.
Kurš reimatologs saka, ka ir artrīts un kurš, ka nav artrīts?
Tas, ka scintigrāfijā nav izmaiņu ir ļoti labi
Re: spondiloartropātija
12.01.2011 10:38
Paldies Jums par ziņu. Jau 5.gadus kā ārstējos pie dakteres Mikažānes Linezerā. Un mana diagnoze tieši ir seronegatīva spondiloartropātija,reaktīvais artrīts. Tikai man vairāk sāpēja iegurnis,gūžas, un lietoju es medrolu 4mg un plakvenīlu,bet tad, neskatoties uz to,ka lietoju zāles, sākās stipras muguras sāpes plecos, muguras krūšu daļā, roku nevaru bez sāpēm pacelt. Vai tas var būt saistīts ar šo slimību? Agrāk tā nebija.Diemžēl sulfasalazīnu lietot nevarēju,jo metās sāpīgas kakla čūlas.
Kad ar tām muguras sāpēm nonācu Gaiļezerā, man ārsti tur pateica,lai zāles pārtraucu dzert,jo nekāds artrīts man nav.
traljivalji
Re: spondiloartropātija
12.01.2011 18:39
Sāpes mugurās, plecos,krūšu daļā, rokā ir no spondiloartropātijas. Mikažāne ir ārste ar milzu pieredzi un kā reimatologs noteikti zinoša, tā kā klausiet gan viņu. Gaiļezerā tagad strādā viņas skolniece dr. Kadiša. Es domāju, ka ir gan tā spondiloartropātija, diemžēl slimība uz vietas nestāv un progresē, iesaistot iekaisuma procesā arvien vairāk locītavu..Šai slimībai ir raksturīgi arī tas, ka tās sāpes migrē no vienas vietas uz otru. Man diemžēl arī ir šī diagnoze un zinu, ka tā ir riebīga lieta - ar miera un saasinājuma periodiem, bet diemžēl tā ir diagnoze uz mūžu.
Re: spondiloartropātija
12.01.2011 20:21
Es Jums milzīgi pateicos par šo saraksti un Jūsu zināšanām,jo esmu jau izmisumā no neskaidrības , sāpēm un stīvuma.
Varbūt Jūs esat draugos.lv?
traljivalji
Re: spondiloartropātija
13.01.2011 10:33
Kādas tur zināšanas, vienkārši, par cik pati ar to slimoju, esmu izmalusies tam cauri. Draugos esmu :D
Re: spondiloartropātija
13.01.2011 16:18
Sakiet,vai asins analīzes Jums bija normālas,iekaisumu neuzrādīja? Un kādas zāles Jūs dzērāt? Vai tiešām, izņemot hormonus nekā citādi neārstē?
Visi ārsti, kas redz,ka lietoju medrolu pie normālas asins ainas,saķer galvu.
Tā kā daktere Mikažāne jau kādu pusgadu nepieņem,gaidu rindu pie dakteres Zavgorodnajas,interesēšos pie viņas par tālāko rīcību.
Gribēju Jūs uzaicināt pie sevis draugos, ja piekrītat?
traljivalji
Re: spondiloartropātija
13.01.2011 19:49
Es neesmu dzērusi medrolu nevienu dienu, vienīgaias, ko dzeru ir sulfasalazīns - jau 6.gadu un akūtajā periodā, kad ir saasinājums - movalis 7,5,mg 1x2. Man asins analīzēs iekaisumu uzrādīja tikai tad, kad pirmo reizi saslimu, tas bija amēram 6 gadus atpakaļ.
Es Jums ieteiktu dr. Buliņu, bet Zavgorodnaja arī nav slikta.
par tiem draugiem - caur e pastu nugan4@inbox.lv
Labdien neta mekleju kurs slimo ar behtereva slimibu,atradu ka jums ta ir,vai var parunat ar jums par so slimibu? Man uzlika to diognozi,gribas parunat kam ta ir. Mans posts ir andron09@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 21?
Ziņa: