Meksikāņu seriāls "Kā piedabūt vecu cilvēku neklausīt sliktiem padomiem"

Aizsāka dadzz 

Labdien!

Pirmkārt,

Šī nav desa.

Otrkārt,

mana saistība ar aprakstīto - esmu veco cilvēku vedekla un tieši ietekmēt nevaru (jo esmu persona nevēlamā, lasīsiet tālāk, sapratīsiet.). Ietekmētājs ir mans vīrs - kuram nav laika šeit rakstīt (bet ja vajadzēs, pienāks) - pati esmu BKA mājsaimniece klasiskā.



Situācija.

Vīram tuvākie cilvēki no ģimenes ir vectēvs+vecmāmiņa. Tēvs no ģimenes prom, māte pēc tam ir izdarījusi pašnāvību. Sekas - manu vīru, viņa brāli, māsu no 10g.v.audzināja šīs pašnāvnieces vecāki.Tātad liela saistība.

Nu ir pienācis brīdis, kad vecvecākiem jāpalīdz.

Vectēvam smaga sirds mazspēja. sākās pirms pusgada (ne slimība, bet konstatācija un gulēšanas slimnīcā)

Mazdēls vadāja uz ārstēšanos, visu darīja pēc labākās sirdsapziņas.

Tagad jāveic Strados asinsvada paplašināšana - stentēšana (nāves risks ir ļoti ļoti mazs, nevajag tik sacīt, ka ļoti bīstami, abi ar vīru esam šajā jomā zinātāji)

Un problēma - vecmāmiņa ir sagājusi sviestā un atrunājusi no ārstēšanās tik tālu, ka vectēvs iesēžas viņai klēpī un pasaka - es nekur nebraukšu.

Vecmāmiņa ir holeriķe. Un kas slikākais - nav tā, ka viņa neko nejēdz no medicīnas, tad vēl varētu kaut kā tikt galā. Viņa ir oldschool medmāsa, kas uzskata, ka Strados naudas dēļ veic izmēģinājumus ar gados veciem pacientiem utml sazvērestības teorijas, kas jau ar NWO robežojas.. viņa nodarbojas tikai ar to, ka klausās ziņas - visu diennakti - lai iegūtu max daudzumu negatīvo faktu. Ar tiem tiek bombardēti piederīgie, kas izraisa ģimenes pilnīgu izolāciju. Vēl tur dzīvo jaunākā mazmeita, kam 18 - līdz šim bija pilnīgs bezgribas bezmugurkaulnieks.

Risinājumi, kas veikti no ģimenes puses.

Uz šo stentēšanu rinda jau vienreiz palaista garām. Vectēvu ārstēja ar zālēm. Bet viņam vecmāmiņa aizliedza tās dzert - un sūtīja fiziskas aktivitātes veikt, sak, esot sirds jātrenē. Rezultāts -divas nedēļas bija uz nāves robežas slimnīcā, jo tie, kas zina medicīnu, zina, ka pie šādiem apstākļiem sirds patoloģiski turpina paplašināties, vaina iet tālāk. Bet vilkām ārā, kā varējām. Atkopās.

Tagad viss sākās no gala (tas beidzās pirms Zsv.) - atkal sāk musināt nedzert zāles, bet, kad atbrauc pakaļ,lai vestu uz Stradiem - skandāls.

Šoreiz veiktie pasākumi. Vīrs atjēdzās par vēlu, ka ar labu nekas nebūs - un naktī pirms procedūras ielika tēmu sapforumā, te ir viņa palags.

"pierunāt - nesekmīgi
- izskaidrot - nesekmīgi
- izskaidrot sekas un cēloņus tad, kad vecaistēvs nokļuvis kārtējo reizi slimnīcā - daļēji sekmīgi - tiklīdz ir novērsti draudi - aiziet pa vecam
- aizsūtīt pie ārsta, lai izskaidro - atsakās iet - uzaicināt ārstu mājas vizītē - tieši šodien izgāzās. Ārsts bija izslēdzis telefonu, atnāca pie vecvecākiem, kamēr es vēl biju mašīnā, vecvecāki neko nesaprata un aizsūtīja prom (pa domofonu), pēc tam ārsts, izrādījās, bija dzirdējis bļaušanu domofonā un atteicās čakarēties.

NB - šis nav viņu ģimenes ārsts, bet mums Valmierā ir tāds viens, kas nāk pie visiem Nu ģimenes ārstu viņi nesauc - jo tā ir jauna sieviete, kuru vecmāmiņa dzīvoklī nelaidīšot. Iespējams, ka to tieši vajadzēja veikt - BET menedžēt sāka par vēlu. Tajā dienā ģ.ā. nestrādāja.


nav mēģināts:
- sasiet un tad aizvest vectēvu kur vajag, diemžēl sagaidāma apvainošanās un kautiņš gan no viņas gan vectēva puses. Man pat šis variants vislabāk patiktu, tikai tas var radīt vēl lielāku pretdarbību,
- pasaukt kaimiņus un palūgt parunāties, palīdzēt aizvest. Diemžēl ne man, ne viņiem nav pazīstamu kaimiņu nav.
- pasaukt ātros lai izskaidro vecmammai - ātrie saka, ka ar šādām lietām gan viņi nenodarbosies
- pasaukt policiju - kā pamatot? Īstermiņā jau neviens no šis procedūras neveikšanas nemirst, arī vecmamma vectēvu netur sasietu zem gultas..."


Tikko vīrs mēģināja visu, izņemot kaimiņus. Privāto iestāžu apsargi atteica, loģiski. Kaimiņu 9os no rīta vairs nebija. Ātrie atteicās. Policija arī, jo nozieguma sastāva nav.

Kamēŗ tas viss darījās Valmierā, es zvanīju Valmieras sociem. Tur tā ģimenīte ir zināma, jo bāreņi (vecvecāki aizbildņi). Ieteica - pirmkārt, ģ.ā. uz mājām; tā esot pirmā legālā instance, kur šādus robežgadījumus risināt. Otrkārt, ja netiek tā galā, var mēģināt pansionātā kādus sociālos darbiniekus dabūt par maksu (?). Jautājums.

Loģiski, ka tālākais plāns ir - pierakstīties Strados vēlreiz uz rindu - kas pienāks marta beigās. Un rīkoties pēc socu ieteikumiem.

Ģim.ārste ir informēta par dīvaino vecmāmiņu,viņa tikai neticēja, ka var netikt galā, tb ka vectēvs ietiepsies.

Ko gribam no jums, cienītie Cālisti.

VVKTIG? KMTD?

Nopietni, kādu pieredzi, varbūt kādus neparastākus risinājumus. Man nav tādas bijis, līdz šim ir ar pašas vecvecākiem viss noticis korekti, un līdz tādai stadijai nekad nav nonākts.

Un - jūs te esat medicīnai pietuvināti. Kamēr pamazām risināsim caur ģimenes ārstu,. varbūt jūs zināt kādus labākus variantus.

Cieņā, lietotāja Dadzz
pirmkārt, Tu nevari izglābt nevienu pret paša gribu...

otrkārt, babenei psihiatru. vai aizej aprunājies, viņi parasti ir pēdējie, kuri var ko ieteikt, jo tur nav nekāda old school medmāsa, bet vecuma čau uz ne jau tās labākās personības fona. meita pašnāvniece, nū, tur jābūt skarbai mammītei.

man ir paziņa sociālā darbiniece. tādu gadījumu ir daudz, turklāt soci ir ar ļoti lielu vajadzību glābt, bet ar varu neviens nevar, un pārsvarā viņi padodas.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.01.2011 13:40 by Runcene.
Man arī soci pa tel.teica, ka viņi padotos.
Runcene - tb lai es aizeju pie psihiatra pēc padoma?
Vecmammai jau nevar to uzsūtīt, elementāri nelaidīs iekšā.
ja viņa runā par eksperimentiem ar cilvēkiem, tad tā ir psihiatrija. jā, pati. protams, ka viņa nelaidīs, turklāt neviens psihiatrs tā arī nenāks... varbūt vnk viņi var ko ieteikt, kā labāk runāt. gan jau ka tur ir kāds valsts psihiatrs.

ja tas nestrādā (ir lielas iespējas, ka tā), tad diemžēl nekā...

no otras puses, kāpēc vectēvs tā klausa? gan jau visu mūžu ir klausījis. vai varbūt cilvis jūt, ka tāpat ilgi nav atlicis. cilvēki mēdz to just...



Edited 1 time(s). Last edit at 26.01.2011 13:35 by Runcene.
Ak,Dievs,cik man tas viss ir pazīstams.Risinājums-ieslēgt duročku un nebojāt savus nervus.
Paga, kas ir duročka? :D

Nu..vectēvs ir visu mūžu klausījis..kāpēc, ej nu saproti. Tā droši vien ir mierīgāk, un pieļauju, ka jaunībā jau vecmamma nebija tik traka - viss atklājās, kad bērni sāka kļūt patstāvīgi, kad sāka līst meitas dzīvē utt., bet vini nebija tā paaudze, kas viegli šķīrās, īpaši jau ar bērniem apgādājušies utt.

Nez, par to psihiatriju - cilvēks, manuprāt, somatiski ir diezgan vesels vēl - ir cita lieta, kaut kādas fobijas, kuras radušās no izlaista rakstura..cik nav literatūrā kaut vai tādu teroristu, vēsturē..un tur vajadzētu, manuprāt, labu psihologu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 6?
Ziņa: