Slinkums

Aizsāka Slinkums 

Slinkums
Slinkums
14.03.2011 17:55
Vai slinkumu iespējams izārstēt? Tātad, eju 12. klasē un matemātika man ir melna bilde. Man matemātika nekad nav padevusies(vienmēr balansēju uz robežas par sekmību), jo man padodas tikai humanitārie priekšmeti. Bet, kad 10. klasē matemātikā apvienoja abas grupas kopā, tad man nepatika tā skolotāja un speciāli sāku nemācīties. Tieši 10. klasē arī pirmo reizi biju nesekmīgs, bet tad es zināju, ka ar 1 nesekmīgo atzīmi man nekas nedraud. Tā nu tagad, nemācoties matemātiku vispār, esmu aizmirsis elementārus pamatus, ko agrāk biju arī zinājis. Tuvojas eksāmeni, un es pat baidos, ka nedabūšu F, jo tagad "haļavas metode" testā neies cauri tik viegli, jo ierastā 1 punkta vietā, kas nodrošina F līmeni, šogad būs nepieciešams savākt 5 punktus. Jau esmu vienu eksāmenu pagājušogad nolicis - vēsturē. Dabuju B līmeni.. angļu valoda un latviešu valoda arī nekādas grūtības nesagādās, bet ar matemātiku būs ļoti grūti! Man nav nekādas motivācijas pagaidām neko iemācīties, jo esmu pārāk slinks. Stundās arī nevaru koncentrēties sekot līdzi un ieklausīties, ko saka skolotājs. Tikai tupi norakstu kladē, kas neko nedod.
Re: Slinkums
14.03.2011 19:00
Man skola bija tā pat. Bez problēmām padevās humanitārie priekšmeti, kuros pat bez mācīšanās vienmēr bija labas atzīmes, bet vispār nerubiju matemātiku. Man viņa pilnīgi riebās. Ja tavs mērķis matemātikā ir vismaz E līmeni dabūt tad es domāju ka tā nebūs problēma. Nav tie eksāmeni tik grūti un kkādus punktus var savākt. Man viena draudzene kas ir pilnīga nulle matemātika, nu pilnīga viņa vispār neko nesaprot, dabuja eksāmena D līmeni jo pārsvarā visu nošpikoja no blakussēdētja un pati kko arī uzrakstija. Atrodi kādu draugu kam labi iet matemātika un sēdi blakus lai stāsta:D Tagad jau vairs neko īpaši neiemācisies, aizej uz konsultācijām kas pirms eksāmeniem būs, tur parasti pastāsta kas varētu būt eksāmenā, to arī pieraksti un pamācies. Skolotāja jau pateiks kas vairāk jāmācās un tad mēģini paburties tam cauri. Es arī izdomāju ka gribu likt eksāmenu fizikā, kaut gan neko daudz nesapratu, bet pašam likās ka saprotu. Visa klase smējās kad pateicu ka likšu eksāmenu fizikā, beigās dabuju C līmeni kas prieks manis bija labi, jo gadā man bij knaps 4 , bet veinam klasesbiedram gadā bij 10 viņš olipiādē dabūja 3 vietu un eksāmenā arī C līmenis:D dzīvē gadās visādi!
Slinkums
Re: Slinkums
14.03.2011 21:34
Ja es matenes eksāmenā dabūtu D, tad es aiz laimes nezinu ko izdarītu, bet es pretendēju pagaidām tikai uz F.. jo man galvā ir pilniga 0 tagad, attieciba uz matematiku.. vienigais ir atkārtot pirms examena visu, savadak es ko iemacos matematika, to pec 2 nedelam pilnigi aizmirstu, it ka nekad nebutu to macijies.
špikotājs
Re: Slinkums
17.03.2011 03:12
špiko, es pagājušogad saņēmu f līmeni, kautgan nēesmu mācījies matemātiku kopš 3 klases, kad man iemācīja reizrēķinu un ar to arī viss, nau jau tik grūti nemaz, nedaudz loģiskās domāšanas un , galvenais bez stresa, stresu atstāj kādā bārā vai pie draudzenes, dzīve ar vienu eksāmenu nebeidzās, būs nākamie eksāmeni arī, pret slinkumu ir labas zāles, sports,
ja esi atkarīgs no datorkastes, tad mēģini mācīties matemātiku pildot sarežģītas misijas spēlēs...
Oto
Re: Slinkums
19.03.2011 02:35
Ne jau slinkums ir pie vainas, tev nekas nekaiš. Ar mateni ir tā, ka atliek vienu stundu nokavēt, kur māca jaunu vielu un esi jau izkritis no aprites. Reāli nezini kādu vienu pamatprincipu un turpmākās vielas apguve praktiski paliek neiespējama un tiešām var riebties, ka nesaproti. Diemžēl LV izglītības sistēma nav uz to orientēta, lai izskaidrotu jauno vielu saistībā ar veco. Vienkārsi tev ir robi zināšanās un tas arī ir kas traucē. Ja labi saproti valodas, paņem internetā pameklē labas matemātikas grāmatas angļu valodā piemēram. Tas ir kā diena pret nakti, salīdzinot ar LV grāmatām, katra jauna nodaļa nedaudz atkārto arī iepriekš zināmos pamatus, kuri nepieciešami tālāk. Pat ja tā būtu 7. klases viela vienalga tiek pieminēta, jo varbūt ir piemirsusies.
Re: Slinkums
19.03.2011 10:34
Smadzeņu darbības īpatnības.... Vairāk attīstīta labā smadzeņu puslode un matemātikai vari teikt ardievas. Es mocījos ar matemātiku šausmīgi. Vēl tagad rādās murgi .Kad auditorijā ienāca matemātikas skolotaja,tad es ,armiju beigušais, sarāvos melns un maziņs.Centos lai mani neredz un nedzird.
Glāba kalšana ,mini konspektu rakstīšana. Pirms eksāmenu kalšana mani izglāba.Visam kursam par brīnumu eksāmenā dabūju 4(5 baļļu sist.).
Starp citu būtu labi,ja mums vecajiem paskaidrotu, kas tie par līmeņiem( C<D<F)?
Vēl pret slinkumu palīdz adrenalīna izsviešana. ( pozitīvas bailes,uztraukums,sāpes). Sports! Jāizguļas obligāti.Skābekli smadzenēm.Jāpalieto lecitīna kapsulas. "B1" vit. uzlabo signālu nosūtīšanu. Atkārtošana.
Ir "īsā" atmiņa un "garā" atmiņa. Garo atmiņu nodrošina atkārtošana un miegs. Tieši miegā notiek informācijas analīze ,sakārtošana ,sistematizācija.
Mani vienmer interese prasītāja augums(garums) un svars. Pēc tā var noteikt daudzas organisma īpatnības un iespejamās atšķirības. ( Piemēram nervu tipus -holeriskai/flegmātiskais...) Iespējamos n.sistemas traucējumus. Aptaukošanās veicina noteiktas slimības un tendences. Svara trūkums citas slimības un tendences.Man jautajums. Ka tev ar redzi un dzirdi? Vai strādā abas ausis un acis vienādi ?Ar kuru roku rakstam?Kādā krāsā tev ir mati? Vai nav apsārtuši apakšējie acu plakstiņi?
Jācīnās ar slinkumu.Jādõma par savu nākotni. Nemācoties tu kaitē sev nevis skolotājai.Vidusskolu nav vērts veikt, ja nedoma par augstskolu. Tad jau labāk uzreiz uz profeni,kur dod vidējo + amatu.
Lai veicas.



Edited 2 time(s). Last edit at 19.03.2011 10:37 by Mazdakteris1.
Slinkums
Re: Slinkums
19.03.2011 15:07
augums ~184cm, svars ~68kg, rakstam ar kreiso roku, mati - pelēki, apakšējie acu plakstiņi cīnās ar pārmērīgu daudzumu alus, bet nav apsārtuši(vismaz tā liekas)
Re: Slinkums
21.03.2011 10:19
Labdien. Vēl nav teikts ,kā ar redzi un dzirdi.Kādā krāsā acis? Cenšamies lūdzu atbildēt uz visiem jautājumiem.
Svara trūkums norāda uz iespējami divām lietām. Spēcīga seksualitāte vai/un olbaltumvielu trūkums organismam(smadzenēm). Kreilība varētu norādīt,ka labāk attīstīta ir labā smadzeņu puslode.Tātad,loģiskā domāšana ir palēlināta. Jo par to atbild kr. smadzeņu puslode.
Olbaltumvielas ražo visu nepieciešamo normālai smadzeņu darbībai. Enzīmus,skābekli nesošos eritrocītus.Vitamīnus ,kas ir katalizātrori visiem procesiem. Par alu. Tas noslogo aknas, kas atbild par vismaz 7 procesiem organismā. Alus satur sievišķos hormonus. Jauniešiem tas nebūtu ieteicams,jo viņiem sievišķo hormonu daudzums ir relatīvi palielināts jau dabiskā procesā. Var attīstīties vienpusēja vai abpusēja ginekomastija- sievišķās krūtis. Nosliece uz histērisku-sievišķīgu uzvedību. Var nostiprināties signāls uz tieksmi mīlēt vīriešus. Līdz 25 gadiem es alu lietot neieteiktu.
Cieņā.
Slinkums
Re: Slinkums
21.03.2011 10:57
Ar redzi un dzirdi it kā normāli. Acis zilas.

Ja jau alu var lietot tikai no 25 gadiem, tad kas notiks ar visu mūsu jaunatni, jo reti kurš nedzer alu no zināmajiem, daži katru dienu gandrīz(es arī). Tad jau izaugsim par histēriķu paaudzi ar sievišķīgu izskatu :D
Re: Slinkums
21.03.2011 15:10
Alus tātad jādzer sievietēm, lai kļūtu sievišķīgākas:D
Re: Slinkums
21.03.2011 16:58
Tik traki jau nav. Bet..... sievietēm piemīt sīkumainība. Viņas ir labas taktikā un vājas stratēģijā.Jāskatās visi aspekti, kas tev traucē koncentrēties.
Alus nav tik bīstams.Bet jauniešiem ar svārstīgu testosterona līmeni asinīs .pie zema testosterona līmeņa + alus (sievišķie hormoni)...........
Pēc tam jau testosterons uzlec augšējā līknē. Bet vajadzētu saprast un palīdzēt organismam koncentrēties uz loģisko domāšanu. Alkohols to nedara.



Edited 1 time(s). Last edit at 04.04.2011 18:47 by Mazdakteris1.
Oto
Re: Slinkums
22.03.2011 23:32
>Starp citu būtu labi,ja mums vecajiem paskaidrotu, kas tie par līmeņiem( C<D<F)?

Pus pa jokam,tā ir tā pati 5 baļļu sistēma. F= 1 jeb Fail(izgāšanās), A ir 5

Nu nav tā, ka nevar apgūt matemātiku, ja smadzenes vairāk ar iztli apveltītas. Uz D vai E jau nu vajadzētu varēt nolikt jebkuram. F līmenis drīzāk liecina par to, ka ir kāda "trauma" vielas apguvē. Rekur Mazdakterim bērnības trauma - "Kad auditorijā ienāca matemātikas skolotaja,tad es ,armiju beigušais, sarāvos melns un maziņs." Tā kā ts veido attieksmi uz paša priekšmeta apguvi. Vispār ir nožēlojami, ka mūsu tehnoloģiju laikmetā ir tik vāji attīstīta izglītības sistēma. Skolotajiem pieejot tai lietai radoši(uzskates materiāli, prezentācijas utt), apguve būtu elementāra ne tikai zubrīšiem. Pensionētos učukus vajag ar mietu no skolām triekt projām, atstājot tikai tajos prieksmetos, kur tas nav noteicošais faktors. Nesen nomira Mencis, no kura grāmatām es mācījos sava laikā, godīgi sakot tik murgainu mācību materiālu pat man, algebru un ģeom vidusskolā mācoties uz 9 un 10 bija ļoti grūti sagremot.

Kā ir jāmācās grūtie priekšmeti?
1. Stundās viss jāpieraksta pat ja maz ko no tā saprot. Trenējas redzes atmiņa.
2. Vakarā pirms gulētiešanas viss pierakstītais ir vēlreiz jāpārlasa, lai pa nakti nostiprinās ilgtermiņa atmiņā. Protams matemātikas gadījumā der arī izprast izlasīto.
3. Ideāli vēl no rīta būtu pārlasīt.

Neko no tā nedarot smadzenes atceras tikai 10% no stāstītā. Iedzerot vakarā aliņu no rīta pieceļas apaļa 0, vakaros nekādu alu. Tā kā atslābināties var tikai brīvdienās. Reāli skola ir pat grūtāk nekā pēc tam darbs, jo darbu var piemeklēt tādu kas patīk un nemaz uz mājām negribēsies doties.

Tavā gadījumā to pavilkt būtu grūti, jo tas "slinkums" ir dēļ tā ka trūkst zināšanām pamatu un tad tiešām ielekt braucošā vilcienā ir ļoti grūti. Noteikti vajag privatskolotaju, kas uzķers kuras tēmas esi palaidis garām.

Vairāk šitādu učuku:http://www.youtube.com/user/jeromeawhite#p/u/19/30pHx19Rk20
vivalaviva
Re: Slinkums
04.04.2011 16:16
Jautājums Mazdakterim!
uz ko norāda, ja arī slikti tā matemātika iet, bet ir ļoti slikta dzirde ar kreiso ausi??
Re: Slinkums
04.04.2011 19:03
Kreisās auss signāli nonāk labā smadzeņu puslodē. Tā atbild par emocijām.
Lb. auss signāli nonāk kr, pusē.Šī puslode atbild par loģiku. Sīkāk nevaru paskaidrot. Jo katrs cilvēks ir unikums. Ja man nav dati par personu,tad ar zīlēšanu es nenodarbojos. Man vajag datus par dzimumu, augumu, svaru. Protams ,sīkāk par problēmu. Kāpēc iet slikti,jūsuprāt. Pamatzināšanas, slinkums. Kas padodas labāk. Muzika, zīmēšana.Vēsture,ģeogrāfija.Kā ar gulēšanu. Vai mācamies pirms došanās gulēt. Vai ir mērķis ko sasniegt. Alus dzeršana.Smēķēšana.



Edited 1 time(s). Last edit at 04.04.2011 19:04 by Mazdakteris1.
vivalaviva
Re: Slinkums
04.04.2011 22:20
22g, sieviete, 176cm 59kg (nebadojos). pat nezinu kāpēc slikti ar fizikām, ķīmijām, matemātikām.. slinkums ar droši vien, jo nepadodas un nav motivācijas, bet pat bez slinkuma vienkārši nepadodas. Guļu diezgan labi, bet šat tad tomēr naktī pāris reizes pamostos no murgošanas, bet tad atkal ātri aizmiegu. pirms gulētiešanas mācos. labāk padodas zīmēšana, vēsture, latv.val utml. smēķēšana nē, alus šat tad. pašlaik vidusskolu esmu pabeigusi, tāpēc matemātika kā tāda nav mērķis, bet vnk ieinteresēja vai tam kāds sakars ar dzirdi.
Re: Slinkums
05.04.2011 14:51
176-59 kg. Var norādīt uz nepareizu ēšanas stratēģiju. Olbaltums ir viens no atmiņas veidošanas pamatakmeņiem.Olbaltuma avoti -olas,visi piena produkti,pupas, zirņi zivis,ziedkāposti,rieksti,šokolāde putnu gaļa. Lielopus nevaru ieteikt. Jo par tiem ir pārāk daudz negatīvi norādījumu gan zinātniski, gan reliģiski.
Otrs iemesls ir iedzimtība. Ir cilvēku grupa , kam matemātiskā domāšana nav lemta. Te vajag pielikt lielas pūles lai ko saniegtu, vismaz vidējā līmenī..Daudz kas atkarīgs no skolotāja talanta un pēctecības. Dzirde,manuprāt arī varētu kalpot, kā viens no veidiem, kas var traucēt( kavēt) matemātisko uztveri.Jums lemts uztvert un saprast klasisko muziku. Gandrīz vienīgo muzikas veidu ,kas var izsaukt ekstāzi. Nejaukt ar dzīvniecisko uzbudinājumu, ko dod ritmiskie trokšņu veidotāji.
Lai veicas dzīvē un mīlestībā.



Edited 1 time(s). Last edit at 05.04.2011 14:52 by Mazdakteris1.
vivalaviva
Re: Slinkums
05.04.2011 23:21
ar uzturu man daudzmaz viss kārtībā; olbaltumvielas pat par daudz uzņemu no ieteicamās dienas devas.
pieņemu, ka man visticamāk varētu būt tas, ka nav lemta matemātika man. pateicos par atbildi!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 2?
Ziņa: