Bioloģiskie preparāti

Aizsāka Janciigais 

Janciigais
Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 08:27
Sveiki! Slimoju ar drausmīgu kaiti, tā saucamo Behtereva slimību. Daktere vēlās nozīmēt ārstēšanu ar bioloģiskajiem preparātiem - Humira, Remicade, Enbrel. Cik lasīju internetā, tad šīs zāles diezgan reāli palīdz apkarot šīs slimības simptomus, vienīgi tās blakusparādības... smagas infekcijas, t.s., tuberkoloze utt, limfu vēzis. Vairāk nekā vienam no desmit pacientiem iznākums ir letāls. Laistas pārdošanā ar domu, ka tas labums no zālēm atsver to lielo risku. Es tā īsti nevaru saprast cik tas ir nopietni, jo arī tam pašam aspirīnam ir visādas blakusparādības norādītas. Varbūt kāds zin ko konkrētāk pateikt. Varbūt kāds lietojis?
fifiaa
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 15:28
vairāk nekā vienam pacientam no 10, lietojot šīs zāles iznākums ir letāls?????????????????? Un tādas zāles ļauj lietot??? Kaut ko neesi pārpratis???
neticās, ka kaut ko tādu pieļautu..lietot..!!!
Esmu lasījusi par infekcijām, tuberkulozes iespējamību..
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 15:56
" Vairāk nekā vienam no desmit pacientiem iznākums ir letāls" Kur tas ir izlasīts? Tādas zāles nekad nelaistu pārdošanā.
Janciigais
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 16:00
Jap, nedaudz pāršāvu pār strīpu. Vairāk, nekā vienam no desmit pacientiem ir šīs blakusparādības. Cik daudzi ar letālu iznākumu nav minēts.

"Serious side effects of ENBREL".
Risk of infection. ENBREL can lower the ability of your immune system to fight infections. Some people have serious infections while taking ENBREL. These infections include tuberculosis (TB), and infections caused by viruses, fungi or bacteria that spread throughout their body. Some people have died from these infections.

# Risk of cancer.

* There have been cases of unusual cancers in children and teenage patients who started using TNF-blocking agents at less than 18 years of age.
* For children, teenagers, and adults taking TNF-blocker medicines, including ENBREL, the chances of getting lymphoma or other cancers may increase.
* People with rheumatoid arthritis or psoriasis, especially those with very active disease, may be more likely to get lymphoma.

http://www.enbrel.com/possible-side-effects.jspx
http://www.ema.europa.eu/docs/lv_LV/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/human/000262/WC500027364.pdf
fifiaa
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 16:10
Janciigais
SILTI IESAKU pēc iespējas atturēties no šīm zālēm. Bet vislabāk aiziet pie dakteres un nopietni un atklāti izrunāties. Piem. pie profesores Andersones vai dakteres Buliņas, kas ir fantastiska daktere!
Esmu lasījusi par dažiem medikamentiem reimatoloģisku sl-bu arstesana, piem., metotreksātu, kuru arī lieto pie šīm sslimībām, tur arī riskos ir minēta limfoma, bet VIENMĒR VAJAG ATCERĒTIES, ka visām zālēm ir blakusparādības, kuras visbiežāk nemaz neparādās, vienkārši farmācijas firmām, lai nebūtu jātiesājas, ir jāmin visi riski, pat visniecīgākie!
Es zinu vairākus cilvēkus, kas lieto metotreksātu un minētās blakusparādības nav, vienkārši ir ļoti jāseko savam veselības stāvoklim un kaut mazākā aizdoma, mudīgi pie ārsta. Zinu, ka cilvēki skrēja pie hematologa runāt par šīm zālēm un hematologs nenoliedza dzert tās zāles, tikai rūpīgi sekot savai veselībai.
Jā, tie nav vitamīni, bet, ja labi rezultāti, tad varbūt epizodiski var tomēr palietot?
Behtereva sl-bai ļoti rūpīgi jāvingro, praktiski visu laiku, tas neļauj slimībai iet uz priekšu.
Biloģiskie medikamenti esot paši, paši iedarbīgākie šo vainu apturēšanā. lieto visā pasaulē. NETICĀS, ka tādas ļautu lietot, ja visiem lietotājiem tik vienkārši mestos vēži...
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 16:25
Labdien. Domaju, ka padomus var sniegt tikai ārsti,kas gadiem ilgi ārstē šo slimību.Sīkāk vispārējus padomus varēšu dot kad zināšu vecumu,auguma un svara attiecības.Lai veiksme un labvēlība.
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 16:31
nevajag neko SILTI citiem IETEIKT... turklāt internetā.

katram cilvēkam vajag ļaut pašam domāt.

visām zālēm ir blaknes, daudzām ir riski. vajag domāt vispirms, vai bez zālēm ir cerības dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi. nevienam neviena slimība nerit tāpat kā citiem. vajag atrast ārstu, kam var uzticēties, un censties, kā arī meklēt iekšēju stabilitāti, lai arī kāda būtu dg. tas atvieglo visu hronisko kaišu gaitu, un arī zāles tad vajag mazāk.

principā visās instrukcijās vajadzētu ietvert arī tādu teikumu, ka visi, kas dzer šīs zāles, kaut kad mirs...

turklāt vēža riski nu arvien biežāk tiek tais lapiņās minēti... visādās. insulti, diabēti arī. cilvēks dzer kaut kādas zāles, dabū vēzi un pēc tam tiesājas. ASV, šķiet, daļa sabiedrības tikai tā pavada laiku un tā pelna iztiku. medicīnas ziņās par to var lasīt it bieži, bērni manto prāvas no vecākiem, tāpat arī juristi. neviens nevar droši pierādīt, no kā konkrētais vēzis ir.



Edited 1 time(s). Last edit at 22.03.2011 16:37 by Runcene.
fifiaa
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 16:43
Runcene, Jums tomēr arīdzan SILTI IESAKU nelīst tēmās, par kurām nezināt neko!
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 16:48
fifiaa Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Runcene, Jums tomēr arīdzan SILTI IESAKU nelīst
> tēmās, par kurām nezināt neko!

tas nebūs tiesa... man ir diploms, kas apliecina, ka šo to zinu...
fifiaa
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 16:59
Tas, ka Jums ir kaut kāds diploms, nenozīmē, ka esat kompetenta reimatoloģijā.
Jūs esat satikusi cilvēkus, kuri lieto šos medikamentus???
nunu
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 17:05
vajag atrast ārstu, kam var uzticēties, un censties, kā arī meklēt iekšēju stabilitāti, lai arī kāda būtu dg. tas atvieglo visu hronisko kaišu gaitu, un arī zāles tad vajag mazāk.
--
1.p piekrītu
par 2. runājot - vai Jūs nepateiktu, kā var meklēt un galvenais atrast to iekšējo stabilitāti? Iestāstīt sev, ka esi vesels?
pašsuģestija?
kā tu vari būt iekšēji stabils, ja sāp visas maliņas???
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 17:05
fifiaa

jā, cienītā. turklāt es ieteicu, kur varētu meklēt lielāku kompetenci.

patiesībā mans un Jūsu rakstītais sevišķi neatšķiras. pieņemu, ka nepatika "ieteikums silti neieteikt" internetā, bet pie tā nu es palieku.



Edited 1 time(s). Last edit at 22.03.2011 17:06 by Runcene.
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 17:10
nav korekti vienas tēmas ietvaros mainīt nikus...

ja gribat, varat to saukt par pašsuģestiju vai vēl ko. ir tūkstošiem veidu, ko pasaule pazīt, kopš tā pastāv.
fifiaa
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 17:17
nav korekti izmantot citas personas nickname, nedarot zināmu, ka esat cita persona. Tas par korektumu.
Pateikt, ka ir tūkstošiem veidu, nenosaucot kaut pāris, ir nepateikt neko. Teikt un nepateikt neko, parasti gan raksturīgi citas "profesijas" jeb amata pārstāvjiem mūsu valstī - politiķiem, ministriem utt :D
Re: Bioloģiskie preparāti
22.03.2011 18:03
par spīti tādiem mājieniem, būs diezgan grūti ko konkrētu ieteikt, jo cilvēki to visu parasti izvēlas atkarībā no ģimenes tradīcijām, audzināšanas, pasaules uzskata vai arī tieši pretēji – pilnīgi ko atšķirīgu vai citu meklējot. šaubos, ka nekas tāds nav dzirdēts.

ja es minēšu ko vienu, tā būs izvēles ierobežošana.

viens labs veids ir meklēt atbalsta forumus angļu valodā, daudzu hronisku slimību pacientiem tādi ir. noteikti parādīsies kas pieņemams.



Edited 1 time(s). Last edit at 23.03.2011 15:05 by Runcene.
Es gadu lietoju ENBREL (delj psoriatiska artrita) nekadu blakusefektu pagaidam nav " ir rezultati pozitivi !
Pirms sakt terapiju ar so medikamentu bija daudz dazhadu analizha janodod..un jabut parliecinatam,ka nav nekadas infekcijas organisma utt ! Visu nokontrolejam ! Un ari sakuma tika veiktas patstavigas kontrol analizes ! Viss bija zem kontroles !
Nu meginajat biologiskas zales? Ka palidz.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 20?
Ziņa: