bungvālīšu pirksti + pulksteņstikla nagi

Aizsāka esnopeseres 

Sveiki,

Man ir 30 gadi un pēdējā laikā man paziņas un draugi smejas par nagu un pirkstu dīvaino formu. Tam uzmanību sāku pievērst tikai nesen (pāris mēnešus atpakaļ). Cik atceros, tad tādi nagi man ir bijuši vismaz no 20 gadu vecuma (arī spriežot pēc fotogrāfijām) - par to, kas bija iepriekš grūti spriest. It kā vectēvam esot bijuši lieli nagi, bet tas nav ļoti precīzi zināms.

Cik palasīju, tad šādas lietas ir saistītas ar plaušu vai sirds slimībām. Kopš 12 gadu vecuma esmu regulāri nodarbojies ar sportu un bijis pakļauts samērā lielām slodzēm + arī šobrīd skrienu, peldu, braucu ar riteni un īsti nekādu ārpus normām problēmu nejūtu. Katrā ziņā noskriet vismaz 10 km varu bez problēmām. Ja būtu kādas plaušu slimības, tad visticamāk kaut kāda problēmas parādītos slodzes laikā, vai ne tā?

Par sirdi - man ir ātriju starpsienas defekts, bet esmu bijis uz EHO kard. un Stradiņos pie kardiologiem, bet šķiet, ka tur viss ir ok, un tas sirds caurums nav nekas dramatisks - vajadzīgas tikai regulāras pārbaudes.
Turklāt vēl cianozes arī nav.

Jūtos vesels un nekādi tādi īpaši slimību simptomi nav, bet nagi izskatās, ka cistiskās fibrozes slimniekam.
jautājums - vai varētu būt tā, ka šādi pirksti var būt bez nekāda nopietna iemesla?
Re: bungvālīšu pirksti + pulksteņstikla nagi
19.04.2011 00:24
imho ja jau viņi tādi ir, tad iemeslam arī ir jābūt...
Re: bungvālīšu pirksti + pulksteņstikla nagi
19.04.2011 11:34
bungvālīšu pirksti un pulksteņstikla nagi var būt pie sirds iedzimtām problēmām, pie plaušu problēmām (bronhektāzēm, piemēram). Ja jau ir ātriju starpsienas defekts, tad ko tur brīnīties. Nākamreiz kad iesi pie kardiologiem - pievērs viņu uzmanību un lūdz, lai izskaidro.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 13?
Ziņa: