kas mani sagaida nākotnē?

Aizsāka leagh 

Viss, patiesībā, vienkārši- vecums nenāk viens. Tikai , šķiet, izdomājis pārsteigt agrāk, nekā cerēju.

Problēma: pēdējo 2 gadu laikā, ir novērota neliela roku un kāju trīce. Pirmās, šīs pazīmes, pamanīju tieši kājām, kad , nostiepjot tās noteiktā leņķī, pēdas sāk neapturami trīcēt. Aptuveni pirms gada, konstatēju skārienu nejūtīgus ādas gabalus uz labās kājas, nedaudz uz pēdas un potītes - simptomi pieskaroties - tirpšanas sajūta, bez skudriņām. Rokām ir mazliet citādi. Tās trīc tikai retos gadījumos, nav novēroti īpaši apstākļi, kuros tās pastiprināti trīcētu. Ar koncentrēšanos pieprasošiem darbiem, nav problēmu, veselība un pašsajūta - lieliskas, esmu izgājusi pat aviācijā nepieciešamās medkomisijas veiksmīgi. Liekā svara nav, asinsaina normā (donors ar 18 gadu stāžu) , vecums - 36, atmiņu trenēju, tā ir lieliska, fiziskā forma- atlētiska, špagatu arī vēl spēju izpildīt. Medikamentus nelietoju pat akūtu sāpju gadījumos, kas ir visai reti, cenšos izlīdzēties cik var, ar tautas līdzekļiem, sāpes izkliedējošam masāžām un atpūtu. Nekādu stresu, čīkstēšanu par sūro dzīvi, mentālu noviržu, vai citu, nervu sistēmu ietekmējošu faktoru! Vienīgie mani netikumi - darbs pie datora, praktiski diennaktīm, smēķēšana un nenormāli litri kafijas.
Un, ja mani sāk mocīt migrēnas, vai esmu ar stīviem kauliem, tad zinu, tā mana vaina - iepriekšējo diennakti centīgi strādāju, nepieceļoties no datorkrēsla.
Par kafijas, smēķu un šāda darba režīma ietekmi uz organismu, lūgums morālīti nelasīt, to man jau lasa mediķi manā ģimenē,
jautājums vienkāršs - kam, mani vecumdienās sagaidošam, man sākt gatavoties jau tagad? Rekomendācijas, ieteikumi, hipotēzes!?
Paldies, bierdīši!
Re: kas mani sagaida nākotnē?
30.05.2011 20:42
Tomēr,auguma un svara attiecības man vajag. Matu krāsa. Acu krāsa. Apspalvojums uz krūtīm,vēdera???? Principus namainu.:)
:) nu, lai jau Tev tiek, mazdakteri, ar nosacījumu, ja spēsi kaut vienu hipotēzi izvērst detalizētā izklāstā..
augums 172, svars 51, acis pelēkzaļas, mati - kaut kas uz rudo modi, apmatojums uz vēdera -saucas skārientīkama, maiga pūciņa.
Principus mainu. Bieži. Taču neesmu ietekmējama.
Jā, piemirsu piebilst, esmu precējusies, taču neveiksmes gadījumā, Tu būsi pirmais, kuru painformēšu. :))

Jauku dienu!
Re: kas mani sagaida nākotnē?
31.05.2011 10:17
- kam, mani vecumdienās sagaidošam,.......esmu precējusies......
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No teksta nevar īsti saprast,kas mēs eam. Vīrietis,sieviete vai hermofrodīts:) ????? Pēc pēdējā teksta var noprast,ka tomēr sieviete?
Godīgi sakot sievietes nav mans darba lauciņš. Pieredzes par maz.
Arī par kafiju (kofeīns), smēķēšanu (nikotīns, radioaktīvais polonijs, kancorogēni, zilskābe, CO2, paaugstināta lokālā t*) nevar nerunāt. Nedrīkst klusēt arī par miega bada sekām. Mazais svars pret auguma garumu arī nav nekas labs. Jāsaka, ka sievietes organisms var pretoties nelabvēlīgo vielu ietekmei nedaudz ilgāk bet ne mūžīgi.
Par jūtības zaudēšanu kājām un trīci ekstremitātēs ir jāiet pie neiropatologa. Jāizslēdz muguras skriemeļu un muguras skriemeļu starpliku saslimšanu. Tas varētu būt arī signāls par kalcija trūkumu organismā. Jāpiebilst, ka izmaiņas mugurkaulā un starplikās ir neatgriezeniskas. Kā veicinošu faktoru ekstremitāšu audu barošanas traucējumiem jāmin ne tikai nikotīns,kas spazmē perifēros asinsvadus bet arī sēdošais darbs. Sistemātisks asins sastrēgums var novest pie sieviešu orgānu iekaisumiem mazajā iegurnī.Tas savukārt veicina miomas,ļaundabīgos audzējus,neauglību.
Kofeīns rada sausu ādu,neirastēniju,bezmiegu,aizcietējumus,ātrāku novecošanu. Aizcietejumi veicina hemoroju rašanos ,organisma saindēšanos un kāju vēnu bojājumus. Zarnu darbības traucējumi,ūdens deficīts un kaitīgās vielas var radīt "B" grupas vitamīnu deficītu,kas arī rada perifēro audu salimšanas.Sistemātisks bezmiegs ļoti pazemina imunitāti un ir katalizātors ļaundabīgo procesu veidošanai organismā. Kofeīns un nikotīns rada abstinenci- sliktu garstāvokli,depresiju, roku trīci,mutes sausumu,galvas sāpes, niknuma lēkmes. Šīs vielas izsauc tolorenci-nepieciešamību pastāvīgi palielināt devas. Adrenalīns un kofeīns izsauc īslaicīgu mundruma sajūtu , kas nomainās ar depresiju un garīgo spēku izsīkumu.
Prognozes. Plīsīs tur, kur ir vājaka aizsardzība.



Edited 1 time(s). Last edit at 31.05.2011 10:24 by Mazdakteris1.
Čorvena, pagaidām bez suņa
Re: kas mani sagaida nākotnē?
31.05.2011 10:50
Jāsāk apmeklēt fizioterapeits, masāžas, jānopērk velosipēds vai mājās jādarbojas ar trenažieri (regulāri). Jādzer ūdens, diezgan daudz, 2–3 litri dienā, no sākuma riebsies, vēlāk rumpis pats prasīs.

Bet ne visu uzreiz.

Sagaidīt var viss kas, bet vai to vajag?

Es principā tāda pati (daudz datora), tikai bez tik daudz cigaretēm (pa retam) un kafijas (jo spiediens), bet vismaz kustību ziņā sāku ieviest korekcijas.

Varbūt jāievieš kāds zvērs?

Domāju, ka, tā racionāli rēķinot var agrāk mirt, turklāt no visa kā: vēža, plānprātības, infarkta, insulta... mazliet ironijas par sevi nav slikti, bet šite tomēr vērts kaut ko mainīt, jo tā miršana jau nenāk vienmēr: kirdik, un gatavs... augstie spēki dod kādu laiku, ko pamocīties un grēkus nožēlot.

Bet vispār darbaholisms... tātad jāmeklē veselīgākas atkarības formas.
Es tā īsti paliku neziņā par tām, procesos iesaistītajām acīm un apspal.., apmatojumu nabas rajonā... :))

p.s. hermAfrodīti dakteru forumos zināšanas nemēdz paplašināt...
p.p.s. no visa palaga, noderīga bija viena vienīga lieta, par to - paldies!
:) Pateicos par atbildi. Jāteic (aizstāvībai) , ka mans dzīvesveids nav dīkstāve, jo ir gan zvēri, gan mezha pastaigas, gan peldes piemājas ūdenskrātuvē, no agrīna pavsara līdz vēlam rudenim, ir ogas, sēnes, slidas, slēpes un...darbs. Vienvārdsakot - ir no visa vienlīdz.
Ūdens tempšana jau sen pārsniedz 3 l un papildus, tiek domāts par veselīgu uzturu, vitamīniem un minerāļiem.
Bet, nu, jā... mazdakteris mani norakstīja lūžņos... :)
Re: kas mani sagaida nākotnē?
31.05.2011 22:17
Man tagad vēders sāk sāpēt:D:D:D
Ko darīt? :D
Re: kas mani sagaida nākotnē?
01.06.2011 09:49
leagh: ja simptomi pastiprinās, varbūt, ir vērts aiziet pie neirologa pārbaudīties.
Ir vērts, taču es diez vai to darīšu. Lietderīgāk, šķiet, būs patērēt šo laiku, sagatavojoties lēnam un visai mokošam vecumdienu beiguposmam... :)
Re: kas mani sagaida nākotnē?
01.06.2011 16:26
"kas mani sagaida nākotnē?" - kapsēta, kas gan cits. Tāpat kā mums visiem.
Nē, nepareizi! :) Kapsēta ir "sagaida beigās".
Es ar ieteiktu aiziet pie neirologa,un labi atri... Iespejams ka vainīgi karpālie nervi. Pati dien dienā redzu kā mans tētis mokās ar šo problēmu...ne karotīti rokā noturēt var,ne pie stūres nosēdēt...Mazbērniņi no mašīnas ar mokām tiek izcelti... :( Diez vai tu būsi priecīga pēc pāris gadiem iet uz operācijas galdu,ja zināsi ka tagad varbūt vēl var tikt cauri ar citādāku ārstēšanu...
Bet tāds nu ir mans ieteikums... katrs jau pats savu likteni lemj ....
Re: kas mani sagaida nākotnē?
01.06.2011 21:05
Jā, bet beigas jau arī ir nākotnē. :)
ik
Re: kas mani sagaida nākotnē?
01.06.2011 23:42
pie neirologa arii es ieteiktu aiziet, pie shaadiem simptomiem jebkas varbuut ( MS,Parkinsonisms, audzeejs utt) ieteiktu MRI, lai izsleegtu ljaunaako, labaak slimiibu nokjert saakuma stadijaa, ja taada ir.
Ou, tās nevienam garām nepaskries. :)
>>Čorvena, pagaidām bez suņa
Re: kas mani sagaida nākotnē?
21.06.2011 10:30
Vispār jau kafija spiedienam nav nemaz tik kaitīga kā liekas. Pāris krūzes dienā "nesper desās". Toties kafija un cigaretes dod foršu emocionālu atslodzi, kas nebūt nav mazsvarīgi.
Iesaku pierakstīties šeit

http://tavai-veselibai.blogspot.com/

uzzināsi kā cīnīties ar vecunu
Re: kas mani sagaida nākotnē?
22.06.2011 15:44
Nu, roku un kaju.Tatad jamekle vaina , ja skriemelos, tad virs zonas , kur beidzas roku nervu iet... ja tikai kajas, y tad visa mugura.
Tatad galvai, kakla skriemeliem un krusu skriemeliem MR un CT. Asinsaina ar Ca , K, Na un vairgdziedzerim hormoni.
Neirologs.
Zilniece/ burvis par nakotni . Gara diagnostika uz lastu, noburumu utml. Labi papildus pasakumi! Musdienas daudz noburumu un laastu liek. Vini darbojas labi un vienalga, tic vai ne.
Tikai salonos vini biezi izdoma visiem tos lastus/ ir cenrazi lastu nonemsanai/ tapec tiem , kam tadi atseviski cenradii, nevar ticeet. Tapat tiem, ,kas te prognozi liek - ka reklamejas sevi par Fdievu un ko tur vel...murgo par pagatnes karalu apkalposanu, peckrizes prognozes stelle augsaa, cik nu h gudri bijusi, ko paredzejusi. Ja var atrast passlavinosos tekstus Google, par savu visvarenibu, tad nekaa labi deriga no tada nebus. Daudziem ir tadi teksti, kaa no psihiatrijas gramatas ieksaa reklamaas. Avizes liek intervijas un panesas murgi nenormalakie. Dazreiz brinos, kapec tie murgotaji nearstejas slimnicaas...gan tomer ir kadi jedzigaki, kas sita nepsiho...

Citreiz ir loti mazi traucejumu avoti= vienai bija siikonja galvaa, sakuma neatrada, kapec , tagad MR ir uzlabojusies un atrada divus mazus asinsvadus nosprostotus dzirdes nerva apasinosanas zonaa,
Mao
Re: kas mani sagaida nākotnē?
23.06.2011 02:21
Sveiki!

Neesmu arsts un ne tuvu tam patreiz nestavu.

Pats stradaju 7 stundas pie datora, ar partraukumiem 10min, tad 30 min un tad 5 min. Tads darbs + parnakot majas atkal dators un sheit iet vala izklaide kas ilgst vel aptuveni 5 stundas. Rezultata pec pusgada sajutu kautko nepatikamu kajas un rokas, kam par iemeslu bija sedeshana pie datora. Laikam tika nospiesti asinsvadi vai kas tamlidzigs kura rezultata bija tirponas un vieglas trisas.

Sports daudz nelidzeja, toties lielu ieguvumu ieguvu no masieres un udens peldem.

Jateic ka ta ir tikai mana pieredze, bet tas daudz ko mainija. Jateic ka ne smekeju, ne dzeru kafiju. bet varbut ka tomer vajadzetu ieklausities ko saka arsti un apmeklet to saucamo arstu profesionali lai izslegtu pashu nepatikamako. Kas attiecas uz drizu kirdick :D tad par to nav jauztraucas vel mazak jadoma, kad pienaks tad pienaks. Neesam japanu samuraji kas alkst pec naves tapec vienmer tai gatavi. vai kautka tamlidzigi.

Oi sanaca velviena lapele.
Re: kas mani sagaida nākotnē?
25.06.2011 07:01
Ja, pie datora var nosedeties. Tagad jaunie ari biezi liek uz celiem mobilo un noliekusi galvu tur darbojas. Nejedz pie acim pacelt rokaas to uzparikti. Lasa forumus utml, spelites.

Tiesa gan, palidz mazliet ari gara diagnostika uz lastu, noburumu. Zinami gadijumi, kad pec tas ir kaadi uzlabojumi . Plus vel parasta medicina...pasakumi.
Oto
Re: kas mani sagaida nākotnē?
26.06.2011 01:56
Muguras muskulji ir jaatrenee, lai ir muskulju korsete ap mugurkaulu. Vai tad masiere to nezina? Tāds dzīvesveids taču vienkārsi atrofē visu ķermeni, sports ir obligāts.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 6?
Ziņa: