Kāpēc vīrieši mirst pirmdienās

Aizsāka Mazdakteris1 

Kāpēc vīrieši mirst pirmdienās
01.06.2011 20:48
Pēc izskanējušā pziņojuma par kārtējo karavīra nāvi,kas bija pirmdiena ,sarunājos ar savu paziņu- armijas bijušo mediķi.Piezīmēšu, ka runa ies par nevardarbīgu nāvi.
Kopumā atcerējāmies 3- 4 nāves gadījumus. Daži no viņiem bija tieši pirmdienās. Tos varētu vienot vienādu iemeslu grupa.Šeit varētu pievienot arī Nila Ušakova traģisko gadījumu.
1) Iet bojā karavīrs, kas patvaļīgi bez pietiekoša nodrošinājuma, brīvdienās trenējas publiskā peldbaseinā. Treniņa mērķis- apgūt prasmi pēc iespējas ilgāk aizturēt elpu zem ūdens. Kas pats par sevi, bez vajadzīgā nodrošinajuma ir ļoti liels risks.
2) Mirst karavīrs ,kas apgūst svešvalodas. Nāves iemesls trombs.Cilvēks jauns pēc gadiem.Prelūdija varētu būt sekojoša. Atvadas no draugiem Latvijā. Nedaudz grādīgie,kas izsaukuši organisma dehidratāciju.Ilgstoša sēdēšana transportā,dodoties uz nozīmēto valsti.Mazs šķidruma patēriņš. Asins sabiezināšanās .Sēdošas nodarbības. Kas arī veicināja tromba rašanos.
3) Pēc 3 km.krosa karavīram paliek slikti un viņš, neskatoties uz tūlītējiem pieņemtajiem mēriem mirst.

Pirmo iemslu minējām- mazs šķidruma pielietojums,kas izsauc asins "sabiezināšanos". Asinis nav spējīgas iekļūt sīkajos kapilāros un nodrošināt audus ar skābekli.Sevišķi jūtīgas pēc skābekļa ir galvas smadzenes un sirds muskulis.
Otrais iemesls- ir organisma dehidratācija ar toksīnu uzkrājumu. Alkohols izvada no organisma daudz šķidruma.Šķidruma trūkums traucē inžu izvadīšanu no organisma. Aknas no alkohola ir "apdullušas" un neveic vienu no savām funkcijām-organisma atindēšanu.Stāvokli pasliktina arī gāzēto dzērienu lietošana. Ogļskābā gāze nav skābeklis un nokļuvusi organismā neveicina audu barošanu ar skābekli. Stāvokli pasliktina konservantu daudzums, ko satur gāzētie dzerieni. Arī kofeīns,kas sākumā veicina CNS uzbudinājumu,sabrūkot organismā nav dāvana viņam.
Trešais iemesls ir bieži jaunības trakulībā negulēta nakts.Tas neļauj organismam sakoncentrēt uzmanību uz savu sistēmu sakārtošanu.
Organisms kļūst ārkārtīgi jūtīgs pret jebkuru skābekļa trūkumu. Pietiek ar ciešu formas tērpa apkaklīti, spiedošu formas tērpa krāgu, kas traucē venozo atteci. Karstums,kas paplašina perifēro asins riti un atņem asinis(skābekli) SNS un sirdij.Cieš arī nieres un aknas.
Vēl šajā kompleksā varētu minēt kārtīgas brokastis vai pusdienas. Tas arī veicina asins aizplūšanu uz kunģa-zarnu traktu.
Visbeidzot jāmin arī intensīvi priekštreniņi.Tā rezultatā organismā uzkrājas lielā daudzumā audu intensīvas darbības sabrukšanas produkti, kas no organisma izdalās lēnām. Visu minēto iemeslu kopa- dehidratācija, skābekļa trūkums, organisma intoksikācija, asins aizplūšana uz perifēriju un kaunģa-zarnu traktu- izsauc skābekļa trūkumu CNS un sirds muskulatūrā. Rada nieru darbības traucējumus, bezsamaņu, komu un nāvi.

Ieteikumi. Neorganizēt sporta nodarbības ar lielām slodzēm pirmdienās. Veikt plašu ,pastāvīgu un plānveidīgu izskaidrošanas darbu par organisma nepieciešamību pēc ūdens un atpūtas. Aizliegt intensīvas fiziskās nodarbības bez kontroles un nepieciešamā pārtraukuma. Aizliegt rīta rosmes pārvērst par intensīvajiem treniņiem. Jo tās notiek katru dienu.Veikt pulsa kontroli pirms fisiskajām nodarbībām un svinīgiem masu pasākumiem.Ieviest rotās un vados sanitāra-instruktora amatus. Neatļaut nodarbības ja katram karavīram,sportistam nav līdzi dzeramā ūdens rezerve.
Ceru, ka manas pārdomas papildinās un koriģēs cienījamie foruma dalībnieki un kolēģi.



Edited 1 time(s). Last edit at 01.06.2011 20:50 by Mazdakteris1.
Es gan neesmu virietis.
Un pagaidam ari nemirstu.
Par udeni - tas ir fakts, bez udens var nomirt.
Vienigo reizi muzhaa nogjibu Riga uz ielas atudenjoshanas delj. Kad atbrauca aatrie, tad labi cilveki bija mani uz pekam dabujushi un iedevushi padzerties udeni.
Tas patiesi ir nopietni - liekas, kas tur! - vnk udens ;D
Re: Kāpēc vīrieši mirst pirmdienās
02.06.2011 18:01
Uz to mums jāiedzer.
pirmdiena
Re: Kāpēc vīrieši mirst pirmdienās
02.06.2011 23:11
man nekad nav patikusi pirmdiena, arī kad pohu nav :DD
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 2?
Ziņa: