ārsti un uztura bagātinātāji

Aizsāka pirmdiena 

pirmdiena
ārsti un uztura bagātinātāji
07.06.2011 15:30
Vai uztura bagātinātāji tiešām ir tik labi un veselīgi un kādēļ ārsti cenšas par katru cenu tos pacientam iebarot? Izmantojot atvaļinājumu, apmeklēju vairākus ārstus - vienkārši, lai pārbaudītos + dažas nebūtiskas sūdzības, piemēram, sausums acīs, nēsājot kontaktlēcas, mazliet krikšķ locītavas utt. Rezultātā man ir vesels saraksts ar uztura bagātinātājiem, kuri man būtu jālieto - zivju eļļa, linsēklu eļļa, kaut kādi kalciju saturoši UB, kaut kādas alvejas tabletes, ginko biloba, melleņu tabletes, glikozamīns, 'vitamīnu komplekss, ko var iegādāties tikai pie manis' un noteikti kaut ko vēl piemirsu pieminēt :). No visa šī saraksta iegādājos vienīgi glikozamīnu. Es gribētu dzirdēt jūsu pieredzi, vai tiešām pacientiem ir kaut kādi, jebkādi redzes uzlabojumi, piemēram, pēc melleņu tablešu lietošanas?! Manas niecīgās medicīnas zināšanas ir pilnīgi nesalīdzināmas ar ārstu zināšanām un pieredzi, tādēļ konsultācijās neuzdrošinos apšaubīt šo visu tablešu lietderību. Saskaitot kopā visus iespējamos izdevumus par tām tabletēm, sanāk vismaz 100Ls, un, ņemot vērā, ka man īstenībā nekas nopietns nekaiš, man tas šķiet krietni par daudz :)) Vai nav tā, ka ārsti ir pabijuši kādās prezentācijās un pēc tam iesaka šos UB katram pacientam? Varbūt nākamais teikums būs pilnīgi naivs - bet - kā lai es saņemu normālu atbildi no ārsta - vai manām sūdzībām ir piemērojama diagnoze un normāla ārstēšana, vai arī ar tām vienkārši jāsamierinās un neko nevar darīt? Piemēram, nupat biju pie zobārsta (paziņas) - apskatījās, teica - tev kaut kad būs šajā zobā kariess, bet pagaidām neko nevajag darīt. Un nelika profilaksei dzert nekādas tabletes :)
Re: ārsti un uztura bagātinātāji
07.06.2011 17:13
No nebūtiskām sūdzībām vēlāk sākas būtiskas, un tad jau palīdzēt ir daudz grūtāk. Mūsdienu medicīnai gan ar to problēmu nav- tabletes, operācijas, utt.
Un jautājums, no kā tad viss sākas- sūdzības un slimības?
Viens no iemesliem tiešām ir noteiktu vielu trūkums, kas nepieciešams organisma dzīvotspējai.
Protams, uzmanīgi jāizvērtē, ko vajag un ko nē, var arī iztikt bez, ja uzturs ir sabalansēts.
Re: ārsti un uztura bagātinātāji
07.06.2011 18:02
100 lati manuprāt būtu pārspīlēts bet vispār bez uztura bagātinātājiem mūsdienās iztikt nevar. Pareizāk sakot var bet uz saas veselības rēķina... Nu jau gadus 7...8 lietoju un nenožēloju...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: ārsti un uztura bagātinātāji
08.06.2011 09:24
Šeit jasaprot, ka ārsti arī ir tikai cilvēki. Firmas,kas nodarbojas ar zāļu izplatīsanu vada arī ārsti. Un viņi semināros māk pierādīt, kas kam ko vajag.
Lai dabūtu visu,ko organismam vajag ir daudzpusīgi jāēd. Diemžēl, ar hamburgeru un Colām organisms šīs vielas nesaņem.
Liela nozīme ir profilaksei. UB izpilda profilakses lomu. Uztura bagātinātāji nav zāles. Viņi ir tikai palīgmateriāls ārstēšanas procesam. Katrs ārsts izraksta UB vadoties no savas specializācijas. Korekcijas var ienest ģimenes ārsts.
Protams,labāk ir aiziet uz mežu un mellenes salasīt. Aiziet uz Rīgas jūrmalu un paelpot tās unikālo gaisu,kas ir vienīgais visā pasaulē.
Diemžēļ mēs to nesaprotam. Jūrmalas gaisa unikums tiek iznīcināts. Pārvēršõt jūru par nedzīvu.Izcērtot priedes.Piesārņojot gaisu ar mašīnu izpūtes gāzēm. Ceru,ka mūsu pēcteči to sapratīs. Jūrmalā ir jāiegulda miljardi.Atpakaļ nāks simtiem miljardi.
Visbeidzot. Cilvēkam ir pašam jāizglītojas un kopā ar ģimenes ārstu jāpieņem lēmums.
pirmdiena
Re: ārsti un uztura bagātinātāji
10.06.2011 11:48
Paldies par atbildēm. Tur jau tā lieta, es gribētu, lai ārsts iesaka, kā nepieciešamās vielas iegūt ar uzturu, kas jāmana ēdienkartē vai dzīvesveidā, un tikai īpašos gadījumos ieteiktu UB. Es ēdu daudz maz normāli - putras, dārzeņus, liesu gaļu, pilngraudu makaronus, piena produktus; kolu, bulciņas neēdu. Bet tik un tā es nezinu, vai mana diēta ir sabalansēta un vai man kaut kā netrūkst.
Mana ģimenes ārste ļoti atsaucīga, varētu tiešām kopā ar viņu izdomāt, ko tad īsti lietot. Imho galu galā, ja šīs vielas kaut kā ietekmē organismu, tad taču viņām varētu būt arī kāda savstarpēja ietekme un varbūt nemaz nav labi lietot visu reizē.
Re: ārsti un uztura bagātinātāji
10.06.2011 14:44
no uztura organisms maz ko uzņem, jo tagad visi dārzeņi un gaļa ir nekādi, pārbāzti ar nez ko
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 24?
Ziņa: