Krampji

Aizsāka imk 

Krampji
02.07.2011 10:30
Sveiki!
Esmu 22 gadus vecs, aktīvi sportoju un šobrīd man ir radusies tāda problēma , ka naktīs guļot manus kāju ikrus savelk krampjos. Agrāk tas notika reizi mēnesī un tam nepievērsu uzmanību, taču tagad tas notiek jau sesto dienu pēc kārtas. Šie krampji ir ļoti sāpīgi - no rīta uzreiz vēl nevar kārtīgi paiet, jo sāp kāja. Agrāk tas vienmēr notika tikai ar kreiso kāju, taču tagad rauj arī labo. Pa dienu nekad nav sarauts krampī - tas notiek tieši naktīs.
Kāds tam varētu būt iemesls un ko varētu darīt, lai tas neatkārtotos?
Re: Krampji
02.07.2011 10:52
Problēēma visticamāk ir saasinājusies tāpēc, ka karstā laikā organisms svīstot zaudē sāļus bet vajadztu steidzīgā kārtā palietot Magvit B6 un Calcigran. Bet jāņem vērā, ka efekts iestāsies pēc nedēļas bet nostiprināsies pēc ilgāka lietošanas laika... Vēlāk Magvit B6 var pārtraukt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Krampji
02.07.2011 14:39
Pievienojos KU.
Vēl varētu dot savu augumu un svaru.
Cik reizes nedēļā trenējamies.
Cik km treniņā noskrienam,nobraucam?
Sīkāk par sevi,tad atbilde arī būs pamatotāka.
Re: Krampji
02.07.2011 16:13
Augums - 178cm.
Svars - 65 kg.
Trenējos regulāri 6 reizes nedēļā - trīs dienas zāle, trīs dienas skrienu 5km vai arī HIIT.
Ja svīšana ir kāds faktors, tad arī svīstu diezgan daudz - kaut vai ja telpa ir nevēdināta, tad reizēm ir tāds nepatīkams smacīgums un uzreiz sākas svīšana.
Re: Krampji
02.07.2011 23:26
Steidzgi jasamazina treniņu skaits. Tas ir neprāts. Ku teica pilnīgi pareizi. Notiek intensīvs kalcija zudums organismā. Krampji ir nopietns brīdinājums organismam.
Vai nesāp apakšstilbi? Vai nenovēro apakšstilbu pietūkumu un sāpīgumu,kad piespiež uz kaulu?

Kas tev ir ieteicis tādus intensīvus treniņus? Jākonsultējas steidzīgi ar savu ģimenes ārstu.
Augums un svars arī neatbilst vidēji noteiktai normai. Kam tu trenējies? Maratonam? Krosiem? Vai Nila Ušakova liktenis tev nav brīdinājums?
Baidos,ka kaulos ir sācies stresa lūzuma process.
Lai atjaunotu kalcija līmeni kaulos ir vajadzīgs:
-kalcijas;
-"D" vitamīns;
-"C" vitamīns;
-fosfors;
-saules gaisma.
Lai saprāts un veiksme
Re: Krampji
03.07.2011 14:06
Šķiet, ka nesāp - spaidu, bet neko nejūtu. Kā minēju iepriekš, sāp tikai nākamajā rītā, ja nakts laikā ir savilkts krampī.
Par treniņiem - šo programmu esmu izveidojis pats lasot dažādas diskusijas, rakstus. Būtībā tas kardio treniņš būtu jāveic tajā pašā dienā uzreiz pēc zāles(un tad starpā būtu viena diena atpūtai), bet pēc manām domām, tas būtu par traku un ilgi, jo kopējais treniņa ilgums sanāktu aptuveni 1h un 40 min, kas nenormāli noslogotu sirdi. Tāpēc esmu izvēlējies šos kardio taisīt ne treniņu dienās. Trenējos, lai tiktu pie tiem pareizajiem kg un tajā pašā laikā netiekot pie liekiem taukiem (cenšos ēst pareizi - sabalansētu uzturu).
Kāpēc tik intensīvi treniņi - tāpēc, ka pēc iespējas ātrāk ar šiem treniņiem gribēju tik vaļā no ''riepas'' un problēmas par kuru jums biju rakstījis privāti 15.08.2010. Man ir problēmas arī ar sirdi/asinsspiedienu, tāpēc šo treniņu laikā cenšos maksimāli domāt līdzi tam, ko es daru un kā es daru. Pirms aptuveni 3 mēnešiem biju pie ģimenes ārstes, lai veiktu asins analīzes un kardiogrammu - rezultāti esot bijuši ļoti labi. Vienīgi par šiem krampjiem neko nerunājām, jo kā jau teicu tie notika reti un nepievērsu tam uzmanību.
Būs jāiegādājas šie vitamīni un laikam jāapciemo ģimenes ārsts.
Paldies par atbildēm, ieteikumiem.
Re: Krampji
03.07.2011 14:28
Tie krampji ir ļoti riebīga lieta un no viņiem ir ļoti grūti tikt vaļā (to es no personiskās pieredzes zinu)... :(

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Krampji
03.07.2011 22:40
imk, nu musīši milzīgi tad gan jau tev, ja jau 6 dienas nedēļā.. Švarcnēgeru gribi panākt ? :D
Re: Krampji
04.07.2011 01:50
vitamīnus jādzer katru dienu kaut vai multivitamīnus, man uzreiz tāda problēma pazuda, vienkārši vajag profilaksi nevis darīt kaut ko tikai tad kad jau organisms pats "bļauj"
Re: Krampji
04.07.2011 16:53
jamm Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> imk, nu musīši milzīgi tad gan jau tev, ja jau
> 6 dienas nedēļā.. Švarcnēgeru gribi panākt ?
> :D
Sarkasms? Jo gan jau Tu saproti, ka pēc programmas, ko es minēju neko daudz uzaudzēt nevar.


Bu. Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> vitamīnus jādzer katru dienu kaut vai
> multivitamīnus, man uzreiz tāda problēma
> pazuda, vienkārši vajag profilaksi nevis darīt
> kaut ko tikai tad kad jau organisms pats "bļauj"

Dzeru arī multivitamīnus, šad tad arī zivju eļļu. Nopirku Maginiju B6 un Calcigran (košļājamās) - sālīti un īsam laika periodam tik sanāk. Varbūt ir kādas alternatīvas Calcigran - šķiet, ka esmu arī no kāda dzirdējis sliktas atsauksmes tieši par Calcigran, vienīgi neatceros, kas tieši bija tas sliktais viņā.
Re: Krampji
04.07.2011 18:20
labāk jau laikam nepirkt tās preces kam lielas reklamas.
vienkārši šķiet ka tu iznēsā organismu ātrāk nekā tas spēj uzņemt kaut ko, tāpat uzturam ir liela nozīme . draugam arī bija tāda kaite, bet vislabāk palīdzēja dzelzs nevis magnijs...
Re: Krampji
04.07.2011 21:02
Krievu Calcii gluconici 05 lēti un labi.Rīgā vaar dabūt. Ja var tad labāk Calciglicerofosfati (kalcijs +fosfors).
Zivis satur fosforu.... Labāk ir pārtraukt varot organismu.
Lai saprāts un māka ieklausīties.
Re: Krampji
15.10.2013 18:17
labvakar,sveru 91 kg un esmu 178 gars.trenejos svaru zale 3 reizes nedela.pirms trenina kad iesildos skrienot viss kartiba,bet pec trenina paskrienu 3 minutes un sak ikros raut krampi.Saku lietot LIQUID MAGNESIUM,lietoju jau pusotru nedelu,pagaidam neesmu skrejis pec trenina.Bet sodien pec trenina un pec dusas nemot bikses,sarava abas rokas pie ikskiem,ta sarava ka dabuju 5 minutes lauzt vala ikskus.Diezgan sabijos es,vai tas var ko ietekmet ka ta rauj krampjus??
bmw
Re: Krampji
15.10.2013 18:48
Cik to magnesium dzēri,cik mg dienā?Protams,ka var ietekmēt,pie neirologa varbūt der aiziet,varbūt stāvoklis pirmsepilepsijas...Nu,jebkurā gadījumā-tas nepavisam nav nekaitīgi un mazsvarīgi.
Re: Krampji
17.10.2013 21:06
Cik mums gadu? Diedz pie ķirurga vai ģimenes ārsta.Jāizslēdz muguras pataloģija. Jāsamazina slodzes. Jāizslēdz kalcija deficīts organisma (kaulos).
Krampji ikros ir pirmā pazīme par mikroelementu deficītu un pārslodzi muskuļiem. Pārāk liela muskuļu masa vai tauki. Nesaprotu...?
Re: Krampji
18.10.2013 15:36
man 32 gadi, LIQUID MAGNESIUM dzeru katru vakaru pa 40 gramiem.sonedel atsaku+ vel 2 reizes nedela spelet basketbolu,nebija ne kripatinu krampji.bet ka nakama diena aizgaju uz svaru zali tad pec dzelzu cilasanas nevareju atkal paskriet,saka atkal raut krampji:( .un muskulu masa nekada liela jau nu nav man:).
bmw
Re: Krampji
18.10.2013 16:37
Kas par 40 gramiem? Vajag dienā vismaz 400mg magnija un 800-1000mg kalcija,proporcijas jāievēro precīzi,nekādu kalciju atsevišķi,tas ir ļoti svarīgi.Vēl labāk-lietot somu ražojumu Calcia800,kur viss jau ir sabalansēts,fosfors organismā ir pārbagātībā,jo to satur konservanti-visas desas,dzērieni,konservanti satur fosfātus.Tas ir viens no mikroelementu deficīta cēloņiem-jāizslēdz fosfātus -konservantus saturošs ēdiens,zivis nav kaitīgas.
bmw   
Re: Krampji
18.10.2013 17:20
Fosforu satur e vielas:

E 338 fosforskābe
E 339 nātrija fosfāti
E 340 kālija fosfāti
E 341 kalcija fosfāti

Tāpat to satur augsnes-lielos daudzumos,mazgāšanas līdzekļi,sakarā ar to arī ezeri un jūras ir piesārņotas ar milzīgu fosfora daudzumu,tā ir liela mūsdienu vides sērga.Rezultātā cilvēkiem masveidīgi trūkst pārējie mikro un makroelementi.
Re: Krampji
18.10.2013 20:47
...sveru 91 kg un esmu 178 gars. Svara un auguma attiecības liek domāt,ka kaut kā ir par daudz.
Ja ir krampji ir jāsamazina fiziskās slodzes. Uz laiku pat ievērojami. Līdz nebūs noskaidrota situācija. Mēs dzirdam to ko saka?
Ja nē diskusiju var pārtraukt.
bmw
Re: Krampji
18.10.2013 21:08
manuprāt Tev jāapskatās
cik konkrēti mg sanāk magija,jo-krampji ir samērā bieža parādība,arī ku te rakstīja,ka zin tādu lietu,Ja trenējies,tad vajadzētu vismaz 400mg dienā,es konkrētā gadījumā palielinātu devu 2 reizes-līdz 800mg,īpaši,ja ir lietots fosfors vai kalcijs,tā mijiedarbība ir visai sarežgīta,bet abi elementi rada būtisku magnija trūkumu,tas savukārt ļoti daudz ir muskuļos,ja pārsvarā ir muskuļi,tad varētu būt,ka magnijs ir daudz par maz,kaut arī ir lietots,ar slodzēm neaizraujies,kamēr krampji neizzūs,jo -ņem vērā,ka magnijs var trūkt arī sirds muskulī,ja tā sarausies krampī,kirdik būs.
bmw
Re: Krampji
19.10.2013 00:16
Neliels labojums,fosfāti ir vēl dažas e vielas:
E343
E 442 Amonija fosfatīdi. .
E 450 Difosfāti (I) Dinātrija difosfāts (II) Trinātrija difosfāts (III) Tetranātrija difosfāts (V) Tetrakālija difosfāts (VI) Dikalcija difosfāts (VII) Kalcija dihidrogēndifosfāts - sekvestranti, emulģējošie sāļi, stabilizētāji. Pievieno putukrējumam, zivju un gaļas produktiem, maizei, kausētajam sieram, konservētiem dārzeņiem.
E 451 Trifosfāti.
E 452 Polifosfāti

buķete visai bagātīga......tā kā fosfors darbojas visciešakajā saistībā ar kalciju,tad -izsauc magnija deficītu....Magnija nozīmi organismā grūti pārvērtēt.
bmw
Re: Krampji
19.10.2013 00:29
un vēl:
E 1410 Monocietes fosfāts
E 1412 Dicietes fosfāts
E 1413 Fosfatētas dicietes fosfāts. Var būt saldējumā, aromatizētā jogurtā, konservēti produkti zīdaiņiem
E 1414 Acetilētas dicietes fosfāts. Var būt marinētos dārzeņos, jogurtā, mērcēs, sausajos kūku maisījumos un konservētos             augļos
E 1442 Hidroksipropildiciete fosfāts. Var atrasties, saldētos desertos, konservētās konservētās zupās, mērcēs, kūku             sausajos maisījumos

Kaitīgs nav pats fosfors-fosfātu formā,bet tā nesamērīgi lielais daudzums,kas izraisa magnija,dzelzs,cinka,mangāna,vara u.c. mikroelementu deficītu.
Tā izskatās vidēja pilsētnieka iespējas ēst veselīgi un neciest no pārējo mikroelementu deficīta.
bmw
Re: Krampji
19.10.2013 13:48
Jā-vēl,kalcija glicerofosfāts jeb viela E 383 ir aizliegta daudzās pasaules valstīs lietošanai pārtikas rūpniecībā,tostarp arī Krievijā un Ukrainā,un lietojot to kā kalcija avotu-zāles,tiek rekomendēts vienlaicīgi lietot dzelzs preparātus:

http://academic.ru/dic.nsf/ruwiki/92908

bet tas pats būtu attiecināms arī uz cinku,mangānu,magniju, uc mikroelementiem.
Un diez vai būtu prātīgi ieteikt vielu ,kas daudz kur pasaulē ir aizliegta,jo veicina holesterīna izgulsnēšanos un ļaundabīgos audzējus.
.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 2?
Ziņa: