āda

Aizsāka ptaki 

āda
04.07.2011 22:33
Tātad... meitene, 16 g., garums – 158, svars – 57. Visādas ādas problēmas man bijušas jau no kādiem 10 gadiem, bet tagad kādu pusgadu vai vairāk mokos ar niezošu galvas ādu, nereti sakasu līdz asinīm un pakausis vienās krevelēs. Lietoju šampūnu ar darvu, ko ieteica dermatoloģe, nepalīdzēja. Uz vairāk sakasītām vietām smērēju Elocon, it kā palīdz, bet viņu jau nevar uz visas ādas uzsmērēt, līdz ar to niez tāpat un blaugznas/vai vienkārši āda ar plēksnēm nāk nost.
+ vēl kaut kāds iekaisums ap plakstiņiem(sausa, niezoša āda ). Viena ārste teica, ka tas ir blefrīts, lika ar kumelīšu tēju tīrīt katru dienu un kaut ko dezinficējošu smērēt, ko es arī darīju, kad bija tik traki, ka nevarēju no mājas iziet un no rīta acis atvērt, jo sāpēja. Un tagad (gandrīz pusgadu) smērēju hidrokortizonu, kurš tikai nedaudz ‘nomierina’ to ādu, bet pavisam neizārstē. Ģimenes ārste tikai parausta plecus, dermatoloģe arī neko jēdzīgu nepateica.

Nu un ir tā, ka man praktiski sanāk dzīvot cigarešu dūmos, pastāvīgā stresā (tikai lūdzu nevajag – „kāds tur stress 16 gados?”) un tā ir bijis vienmēr. Droši vien jau, ka visas problēmas ir no tā, vēl varu pieminēt arī tahikardiju, kurai dzeru zāles, elpas trūkumu, galvassāpes. Pēdējā laikā paliek arvien grūtāk – gan fiziski, gan morāli. Vairs nevaru kontrolēt dusmas, koncentrēšanās spējas – 0, redzu vienkārši nenormālus murgus, naktīs pamostos no mazākā troksnīša, un tā varētu turpināt vēl ilgi.
Savu iespēju robežās cenšos kaut ko darīt – dzeru daudz ūdeni, ēdu dārzeņus, sportoju, bet nezinu, cik tas viss var palīdzēt, un tā vien šķiet, ka ar visām problēmām būs jāsadzīvo vēl +/- 3 gadi, kamēr varēšu mainīt kaut ko savā dzīvē, un tas liekas nereāli.
Ģimenes ārste gan zina šo to par maniem dzīves apstākļiem un ieteica aiziet pie psihoterapeita, kurš izrakstītu tabletes, bet, pirmkārt, man nav iespējas pie tāda tikt, otrkārt – tas tiešām ir vajadzīgs? Tiešām nevar no tām ādas problēmām kaut kā citādāk tikt vaļā, kā vien ārstējot nervus?
ahh, piedodiet, ka tik gari sanāca, cerams būs pacietība kādam izlasīt.
Re: āda
04.07.2011 23:35
Domaaju, ka te buus Runcenei ko piebilst, bet nu stress viennoziimiig ir veicinoshs faktors VISAAM probleemam
Re: āda
04.07.2011 23:37
pacietība bija... bet nezinu ko ieteikt... es pats esmu cilvēks, kas ne pārāk lielu nozīmi piešķir nerviem taču nervi ietekmi pilnībā noliegt nevaru... Pieturos pie viedokļa, ka daudzas likstas var pārvarēt stiprinot organismu ar vitamīniem, minerālvielām un mikroelementiem. Tas ir ar tām vielām kurām BŪTU jāietilpst mūsu uzturā... un tas stiprinātu arī nervus un tātad mazinātu stresa negatīvo ietekmi...

Varbūt var kā mazināt to stresu, nu piemēram mazinot spriedzi starp Tevi un citiem... vairāk piekāpjoties...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: āda
04.07.2011 23:54
Nebiju domājusi te tik daudz rakstīt, bet nu es negribu piekāpties alkoholismam un absolūtam egoismam. Tas pazemo. Bet tā jau laikam ir tikai mana problēma ;)
Re: āda
05.07.2011 00:58
ptaki

Saproti pareizi, tā nav nekāda pavēle... vnk zinu, ka Tava vecuma jaunietes mēdz protestēt par pilnīgiem sīkumiem... tāpēc arī tāds jautājums...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: āda
05.07.2011 01:33
ku! uzturs te varētu būt ņepričom, ja 50 % stresa rada apstākļi mājās, ēd cik gribi un ko gribi nepalīdzēs
Re: āda
05.07.2011 11:18
ku! es saprotu, bet man nav tādas privilēģijas - protestēt par sīkumiem

Beet tad es neko nevaru darīt lietas labā? Ja nekas cits nepalīdz, tad varbūt tiešām jāiet pie psihot. un jālieto kaut kas....?
Re: āda
05.07.2011 11:20
Bu

Varētu būt ņepričom, bet ticamākais, ka pričom... Un es jau iepriekš teicu, ka pieturos pie uzturvielu ietekmes varianta... Tas ir mans viedoklis ko ne vienu vien reizi esmu praktiski pārbaudijis...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: āda
05.07.2011 14:07
kas der vienam, neder otram :)
Re: āda
05.07.2011 14:22
Iespējams... bet mēs ne viens ne otrs īsti nevaram zināt kas der... Tas ir forums...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 6?
Ziņa: