Nieru iekaisums

Aizsāka Samantux 

Samantux
Nieru iekaisums
05.07.2011 14:41
Sveiki! Lūgšu jūsu komentārus/ieteikumus kādā lietā. Sieviete, 28, kreisās nieres nav, labā - dubultniere, kā rezultātā mēdz būt problēmas ar recidivējošiem pielonefrītiem. Pēdējā epizode - 2010.g. septembris. Šobrīd atkal tāda sajūta, ka niere uzdarbojas, jo parādījusies minimāli paaugstināta temp., smaguma sajūta un trulas sāpes labajā pusē nieru apvidū, neuzņemot pastiprināti šķidrumu parādās dedzināšanas sajūta urinējot. No rīta aizpampušas acis, bet tas droši vien no tā, ka daudz dzeru. Kopumā visai slikta pašsajūta.
Nolēmu nodot analīzes - bet viss (urīna analīze, EGĀ, CRO, kreatinīns) ir normā! Pazemināts ir hematokrits un hemoglobīns, bet tas noteikti izskaidrojams ar to, ka pirms mēneša ziedoju asinis. Kā tā var būt? Un kā vēl var pārliecināties, ka tai nierei viss ir daudz maz štokos? Parasti visas sūdzības pāriet, ja daudz dzeru un ēdu dzervenes, bet šoreiz jau vairāk kā nedēļu netieku nekādā jēgā. :(
pingvins
Re: Nieru iekaisums
05.07.2011 16:45
Hronisks pielonefrīts ir viltīgs un var sākumā sākties bez redzamām novirzēm analizēs. Jums noteikti vajag atrast savu nefrologu un regulāri to apmeklēt. p.s. man pirms 2 gadiem (arī hronisks pielonefrīts) bija tieši tāda pati situācija- neliela t, sāpes mugurdaļā, bet analīzes ok, tomēr iebāza slimnīcā, jo urīna uzsējumā bija stafilokoks saaudzis.
Samantux
Re: pingvins
05.07.2011 16:57
Vai varat kādu ārstu ieteikt?
pingvins
Re: Nieru iekaisums
05.07.2011 18:50
Esmu no Liepājas, pieņemu, ka jūs no Rīgas, iesaku nefrologu Čerņevski, tā laikam viņu sauca. Noteikti vajag ''uzturēt attiecības'' ar savu nefrologu un neielaist kādu nopietnāku šaizi. Lai veicas!
Samantux
Re: pingvins
06.07.2011 12:22
Paldies par atsaucību! Vēl tikai 1 jautājums - vai, pirms doties pie ārsta, būtu lietderīgi uztaisīt vēl kādu izmeklējumu, lai dokam tā bilde uzreiz taptu skaidra?
pingvins
Re: Nieru iekaisums
06.07.2011 12:43
Jā, vajadzētu ''svaigas'' asins bioķīmiskās analīzes- ar nieru rādītājiem, aknu. Pazemināts hemoglobīns var būt hroniskas nieru kaites sekas. Vēl usg vēdera dobumam, urīna analīze ar mikroskopu, derētu arī pie reizes uzsējumu uz baktērijām. Vispār jau normālam ģimenes ārstam būtu tas viss jākoordinē un jāsūta pie speca, bet... ir tā kā ir ar viņiem. Lai veicas atrast savu ārstu un turas veselība, no sirds novēlu!
Samantux
Re:
11.07.2011 12:37
Laikam būs jāiet nevis pie nefrologa, bet psihiatra. Tikko dabūju urīna uzsējuma rezultātus - viss ok, mikroflora neaug. Arī mikroalbumīnūrija ir normas robežās (zem 20). Bet nu smeldz tā niere, sevišķi pie fiziskas slodzes. Esmu pilnīgā neizpratnē, kāpēc viss it kā OK, bet jūtos kā sabraukta slieka. :( Ar hipohondriju liekas nesirgstu. Ir kādi minējumi?
pingvins
Re: Nieru iekaisums
11.07.2011 13:40
Aha, ir bijis arī tā... Mēdz teikt, ka visas kaites no nerviem, aizturētas sajūtas dod simptomus ķermeniskus. Man līdzēja psihoterapija.
Re: Nieru iekaisums
11.07.2011 18:00
tāds simptomātikas apraksts - smeldz niere, vispār nav pieņemams, sāpes nieru apvidū, bet smeldz niere..., pie galvas sāpēm ekvivalenti varētu teikt - sāp smazdenes!! Sāpes nieru apvidū var būt arī no citām kaitēm,.... muskuļu iekaisums.... starpribu nervu iekaisums, pankreatīts, pat infarkta sāpes var iradiēt uz nieru apvidu,...
Samantux
Re: nex
11.07.2011 19:18
Nesimptomatiski (smaguma sajūta un trulas sāpes labajā pusē nieru apvidū) rakstīju tēmu piesakot. Pēdējais paziņojums bija jūtu uzplūdā, jo sajūtas ir baigi līdzīgas kā pie nieru iekaisuma paasinājuma. Atvainojos.
moljers
Re: Nieru iekaisums
11.07.2011 19:36
US nierei, ja arī tur nekā nav, tad domāt par citām problēmām
Vijolīte:)
Re: Nieru iekaisums
15.07.2011 00:57
NMS laboratorijā uzrādīja iekaisumu, pēc pāris dienām Gulbja lab. uzrāda ka viss O.K.,USG uzrāda iekaisuma pazīmes.Jautājums: kā tas var būt un kam ticēt?Ģ.ā. arī tagad bola acis un jūtas nedaudz apmulsis... Laikam turpmāk apmeklēšu NMS, jo ar G. lab. rezultātiem tā nav pirmā reize.
pingvins
Re: Nieru iekaisums
15.07.2011 08:33
Interesanti gan, cik daudz tad atšķiras tās analīzes? Varbūt savākšanas tehnika....
Vijolīte:)
Re: Nieru iekaisums
17.07.2011 15:24
Tur jau tā lieta, ka atšķirīgas ir arī analīzes kurām nav vajadzīga "īpaša" savākšanas tehnika:)
Analīzes nododu Gulbja laboratorijā. Kas ir NMS laboratorija???
RA
Re: Nieru iekaisums
20.07.2011 20:29
Man šobrīd pilnīgi pretēja pieredze. Uztaisīju analīzes NMS laboratorijā. Esmu stāvoklī. Tur man parādīja ka manas analīzes ir apmēram kā vecam smēķētājam un pirmās grūtniecības laika jau ir izstrādājušās antivielas, kas parasti nenotiek tik ātri. Man iet 17 nedēļa. Daktere šokā un aizsūtīja uz |Gulbi - tur analīzes kā vajag un kā drīzāk ir. Antivielas neuzrāda. Daktere teica, ka sazināsies kas tur noticis. Savu kāju vairs NMS nesperšu. Tas ko šo dienu nācās pārdzīvot bija briesmīgi.
Vijolīte:)
Re: Nieru iekaisums
24.07.2011 23:43
...man ir jautājums: pēc kādām analīzēm var noteikt ka cilvēks ir vecs smēķētājs??? Neesmu gan vēl tik veca lai par mani tā varētu teikt, bet smēķēju ļooooti ilgi, taču nekad par nevienām analīzēm dr. nav teicis, ka tās būtu kā smēķētājam.
Viktors
Re: Nieru iekaisums
16.07.2012 09:22
Sveiki. Lasīju Jūsu diskusiju. Man pašlaik ir 20 gadu, bet es cīnos ar nieru problēmām no 14 gadiem.
1) Nepareizu bikšu velkāšana ir viens no daudzu problēmu risinājumiem ieskaitot nieres.
2) Apģērbs mugurai un pēdām, ļoti svarīgi.
4) Sāls, cukurs, cepti ēdieni, trekni ēdieni, gaļas ēdieni. (ieteicams nepārspīlēt) un protams alkohols (nav slikts attiecīgos daudzumos- lieto tīru un kvalitatīvu alkoholu, bez dažādām krāsvielām un piedevām ((NAV IETEICAMI LIĶIERI))
5) No medicīnas puses- Visas tējas nevajag dzert, jo dažas var tikai noslogot nierītes un arī akniņas. Es lietoju Miltenes teju nierēm (15 dienu grafiks) un ANTICYSTICUS teju priekš nierēm un urīn ceļiem.
6) Sports- mazliet paskriet (pirms skrienat konsultējaties ar speciālistu- jautāt par apaviem, skriešanas stilu, un to cikos ieteicams skriet), pavingrot, locīties.
7) Pagulēt

Tas arī viss.

P.S. Tie kas šo informāciju zin, lai kalpo par atgādinājumu ievērot šīs lietas, bet tie kas nezin, sāciet ievērot šīs lietas. Pētiet sevi, savu organismu, izprotiet viņu un viņa darbību.

P.S.S. Dators ļoti kaitē veselībai.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 7?
Ziņa: