29 un 41 gadīgi potenciālie vecāki, augļa analīzes uz dauna sindromu

Aizsāka hārlīte 

Labdien!
Sākšu ar to, ka man interesējošo tēmu jau meklēju forumā, bet, diemžēl, neveiksmīgi.
Man ir 29 gadi partnerim 41, vecāki vēl neesam bet varbut kaut kad...domas ir, runājuši, sprieduši esam, bet ir viens moments, kas mūs mazliet satrauc. Partnerim no iepriekšējām attiecībām ir bērns, kuram ir dauna sindroms, par to neko sīkāk nestāstīšu. Mans jautājums ir sekojošs, ja mēs paliekam stāvoklī, vai ņemot vērā mūsu abu vecumus un tēva iepriekšējo pieredzi (ja tā drīkst izteikties), analīzes uz dauna sindroma varbūtību nozīmē automātiski vai man pašai jāizrādā iniciatīva, lai tiktu veiktas analīzes? (Atvainojos, je nesakarīgi, bet man grūti formulēt, ko gribu uzzināt).

Lūdzu, kam ir bijusi pieredze, padalieties. Saprotu, ka to vislabāk būtu jautāt ārstam aci pret aci, bet tik tiešām šis jautājums vienmēr vizītes laikā izslīd no atmiņas.

Paldies visiem!
Re: 29 un 41 gadīgi potenciālie vecāki, augļa analīzes uz dauna sindromu
16.07.2011 13:39
Domāju, ka Jūsu gadijumā tās nozīmēs automātiski (ja faktu par daunīti darīsiet zināmu) bet ieteiktu pakonsultēties ar ģenētiķiem no Rīgas dzemdību nama...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Vēsturiski ir novērots,ka jaunām māmiņām +veciem vīriešiem dzimst ģeniāli berni.Jauna māmiņa = 18-25.
Bet jo vecāki vecāki, jo lielaka iespēja uz ģenētiskām slimībam.Riska faktors ir jāskaidro kopā ar ārstiem.Nekas automātiski nenotiks.
Re: 29 un 41 gadīgi potenciālie vecāki, augļa analīzes uz dauna sindromu
17.07.2011 13:23
Iespējams, ka ārsts pats piedāvās (Bet trisomijas bieži vien ir "nejaušas". Bet in general - ja skrīningos viss būs ok, skausta kroka un deguna kauls ok, tad jau paši var domāt - vajag to amniocentēzi vai nē. Ja skrīningos kaut kas nebūs tā kā vajag - tāpat piedāvās veikt amniocentēzi un citoģenētiku
29 un 41 ir vecums, par kuru mūsdienās briesmīgi agrāk nemaz nav ļoti jācenšas tikt pie bērna.

izglītība, karjera, un tad... būs emocionāli stabilāks bērns.

Tas, ka D. sindroms ir kaut kādu "vecu vecāku" problēma, ir psrs medicīnas stereotips. pasaulē nekā tāda nezina, turklāt tas nav pierādīts.
Re: 29 un 41 gadīgi potenciālie vecāki, augļa analīzes uz dauna sindromu
17.07.2011 15:28
Ha, ha, ha... nu protams... psrs medicīnas stereotips... es teikšu tā, ka tas ir skaudīgo veceņu izgudrojums, ka agrāk par 29/41 nemaz nav jācenšās tikt pie bērna... jo pašas jūt, ka šī realizēšanās iespēja slīd no rokāmlaukā un tad sāk citiem stāstīt, ka nav kur steigties, ka tie ir aizspriedumu un psrs tur vainīgs u.t.t. Bet patiesībā ir tā, ka dabā neviens radijums negaida reproduktīvā perioda beigas lai sāktu vairoties... vienīgi cilvēks var tādu huiņu izdomāt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
ku!, Tev ir zināmas fantāzijas par tēmu, kas neatbilst patiesībai...

par reprodutīvo vecumu varētu būt tiesa, un es nedomāju viss, ka Tev būtu kādas tiesības mani saukt par skaudīgu veceni... es lūgšu šo vietu cenzēt...

vienkārši ir tā, ka cilvēkiem lietas katram notiek pa savam, neba nu kāds speciāli gaida.

par D. sindromu te jau ir bijušas diskusijas, un es gribētu statistiku, kas kaut ko no Tevis minētā pierāda.
bet Tu man to nekad neiedosi, jo tādas statistikas nav, tikai pļāpas.
Re: 29 un 41 gadīgi potenciālie vecāki, augļa analīzes uz dauna sindromu
17.07.2011 16:04
Protams, ka Tev ir tiesības lūgt šo vietu cenzēt. Tas vienkārši vēl vairāk apstiprina manu vārdu patiesumu... Un pats galvenais! Kurā brīdī es Tevi nosaucu par skaudīgu veceni? Ja Tu sevi asociē ar tādu tad kāpēc citiem vajadzētu liegt šo informāciju??

Es nevienam nepārmetu par viņu izvēli. Es vienkārši atgādinu par pašsaprotamām lietām. Bet kas attiecas uz statistiku tad tā ir lieta ko stiepj tā kā kādam ir izdevīgi un optomālais bērnu dzemdēšanas vecums ir viena no tādām lietām...

Es arī varētu minēt lietas kurām Tu neatradīsi statistisku pierādijumu, bet tas galīgi nav pa tēmu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
+ Mūsdienās medicīnas iespējas ir ļoti lielas.

Tāpēc t. s. pašsaprotamās lietas gadsimtu gaitā mainās. Cilvēks var izmantot mūsdienu medicīnas iespējas, kas reizēm ir dārgas, tiesa gan, bet tas ir izvēles jautājums.

Attiecībā uz D. sindromu statistika ir tāda, ko grūti staipīt, jo ir vienkārši noskaidrot, cik procentiem mammu tādā un tādā vecumā, dzemdējot bērniņam, šī problēma ir bijusi.

Es pilnīgi nerunāju par ko vispārīgu vai staipāmu.

Protams, es izmantošu savas tiesības, bet ne jau saistībā ar vecenēm; tas ir sīkums, turklāt es neesmu vecene.

Tu dezinformē cilvēkus, un ne pirmo reizi. Stāsts ir par to. Šis ir medicīnas forums, un cilvēki domā, ka viņiem atbild cilvēki, kas kaut ko zina, bet Tavi komenti, kā vienmēr, ir bārddziņa līmenī.

Mana personiskā interese šeit ir patiess prieks, ka cilvēki nebaidās no streotipiem, un es to tikai atbalstu.
Šis ir medicīnas forums kur ik viens var ko ieteikt, noliegt vai vienkārši padomāt. Šeit netiek dotas oficiālas atbildes, kas ir pamatotas ar diplomu. Forums = ir neformāla virtne domu apmaiņai par medicīnas tēmu. Tikai ļoti naivs cilvēks var ņemt par pilnu šet teikto. Ieteikt var tikai ārsts- speciālists tiešā vizuālā kontaktā ar pacientu. Pēc anamnēzes,izmeklēšanas,labaratoriskajām analīzēm. Galīgo lēmumu var pieņemt vai nepieņemt tikai pats jautātājs.
Par D sindromu visu nezin pat vispieredzējušākie speciālisti.
Un pacientu nemaz neinteresē dažādu līmeņu, izglītību un uzskatu speciālistu savstarpējā retorika un apvainojumi. Neuzņemsim visu personiski.
Lai palīdz prāts, doma, iecietība un mīlestība.



Edited 1 time(s). Last edit at 17.07.2011 22:49 by Mazdakteris1.
Re: 29 un 41 gadīgi potenciālie vecāki, augļa analīzes uz dauna sindromu
18.07.2011 00:52
Čorvena, pagaidām bez suņa

Saproti mani pareizi, man nav nekas pret foruma dalībnieku viedokļiem, jo vairāk ja tie saturā kādu sakarīgu informāciju (kā piemēram to ko Tu rakstiji) taču es gribu izmantot tiesības izteikt savu viedokli.
Lai būtu tā, ka mana informācija ir bārddziņa līmenī. Uztveršu to kā uzslavu... :) Bet galvenā doma ko es gribēju teikt ir tā, ka varbūt kaut kur tā medicīna arī ir sasniegusi tos neticamos augstumus bet līdz vienkāršai tautai tā vairumā gadijumu tā arī nenonāk un viņiem nākas samierināties ar tiem pašiem bārddziņa pakalpojumiem... :(

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Nu tad šajā gadījumā tas nozīmētu stāvoklī nepalikt un nedzemdēt.

bet, kā iepriekš minēts, šīs lietas ir nejaušas un (arī kā iepriekš minēts) visu nezina pat vispieredzējušākie speci.

mēdz teikt: kas neriskē tas nevinnē.

man vienīgi ir iebildumi, ka 29 gadi būtu tā kā reproduktīvā vecuma beigas. fiziski 29 gadu vecumā viens otrs cilvēks tiešām nevar to, ko 20 gados, bet citiem ir otrādi, taču dzīves pieredze vienmēr būs lielāka, kas, manuprāt, ir labāk. bērnu nedzemdē tikai ķermenis.

medicīna mūsdienās vienkārši sāk maksāt, par ko forumā jau pirms gadiem ir bijušas brīdinošas runas. tautai kļūst aktīvāka un sāk pelnīt pati, nevis tikai gaida tos darba devējus, kuri izčab, bankrotē, nodzeras un citādi pazūd, turklāt kopumā, protams, domā tikai par sevi. citus pakalpojumus pērk ar daudz mazāku raudāšanu, kaut tie pat mēdz būt dārgāki.

medicīnisko palīdzību var vajadzēt pēkšņi, ar to ir mazliet jārēķinās. un daudzas lietas jau tomēr joprojām ir par simbolisku maksu.
Paldies par atbildēm!

Diskusija ļoti spraiga, jauki, ka cilvēkiem ir dažādi viedokļi!

Veiksmīgi jums visiem!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 20?
Ziņa: