slikta dūša

Aizsāka Mi 

slikta dūša
22.07.2011 12:10
Sveiki! Vai varētu pateikt kādi iemesli var būt sliktai dūšai vakaros? Izpaužas šādi: vienmēr vakaros pirms gulēt iešanas (pēc 22), slikta dūša bez vemšanas, temperatūra, drebuļi, galvas reiboņi, vēderā gāzes (var novērot kustības zarnās, kā arī trokšņi), mocības. Sākās grūtniecības laikā, bet domāju, ka toksikoze. Tagad jau pus otru gadu mokos, ja agrāk neeju gulēt.
Ir iets pie ģimenes ārsta, kurš nenozīmēja ne analīzes, ne izmeklēšanu, bet vismaz izrakstīja Cervikālu. Kā arī uzskatīja, ka nepieciešams pirms gulēt iešanas kaut ko ieēst (tika izdarīts, bet bija trakāk). Dažreiz pat ar Cervikālu ir slikta dūša vakaros, bet vieglākā formā. Esmu centusies sekot līdzi ko ēdu, ievērot diētu (nelietot piena produktus), bet nepalīdz.
Kādi varētu būt iemesli? Ir nosliece uz anēmiju, hipotireoze. Mans ķermeņa masas indekss 17,2 (iepriekš normāli bija 18,5).
Re: slikta dūša
25.07.2011 08:23
Lūdzu, palīdzat noskaidrot iemeslu, lai varētu tikt vaļā no slikās dūšas vakaros un būt kā cilvēkam!
Re: slikta dūša
25.07.2011 14:57
Ļoti neskaidra problēma tā kā grūti ko ieteikt... Kas notiek kad agrāk ej gulēt? Tad nav nekādas problēmas?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: slikta dūša
25.07.2011 15:42
Kad agri eju gulēt, tad aizmiegu un viss kārtībā (normāli arī var no rīta iemigt un pa dienu, ja var). Tikai diemžēl dzīvē reti kad sanāk agrāk iet gulēt, jo daudz darbu darāmu un šī problēma tad ļoti traucē.
Re: slikta dūša
25.07.2011 17:15
Es sliecos domāt, ka tā problēma ar nerviem saistīta... vai varbūt ar kādu savdabīgu nodarbi ko Tu mēdz piekopt vēlā vakara stundā. Alerģija uz ko specifisku... Un tā temperatūra patiešām paceļās vai tā tik tāda sajūta...? Kā vispār ir ar kuņģi, kakāšanu un zarnu darbību vispār?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: slikta dūša
26.07.2011 09:04
Tagad savdabīgas nodarbes... Vairs nestrādāju, pēdējo reizi iekožu ap plkst. 19 (tad bija ap 23 pēc darba), liekas neveselīgāk ēdu un tas, ka tagad ir mazā.
Ar nerviem saistīta... Iespējams, jo vakarā jūties ļoti pārguris un ļoti gribi normāli iemigt. Bet krūts barošana pārak nelīdzēja (tikai tik, ka var guļus stāvoklī).
Temperatūra tika sākumā mērīta ar apšaubāmu termometru (elektroniskais, kas normā rāda pat 35,2 grādus), tad tas rādija 37,8 grādi. Ir arī jūtams, ka nav normāla temeratūra.
Kuņģis un zarnas pēdējo reizi pārbaudītas pirms 9 gadiem slimnīcā (tad tur viss bija ok). Kaut kas tagad ar gremošanu liekas nav kārtībā. Gāzes tad tieši staigā pa vēderu kā filmā "svešie" (kaut sākumā oglītes sadzertas), skaļi dažādi trokšņi. Vēderizeja tad nemainās, bet ir atvieglojums un itkā vieglāk pēc wc apmeklēšanas.
Pēc interetā atrodamiem avotiem liekas, ka ir zarnu aizprostojums daļējs... Liekas ka ir saistīts ko ēdu pa dienu un cik bieži un cik lielas porcijas.
Re: slikta dūša
27.07.2011 03:33
Varbūt ir jēga tās zarnas pābaudīt tomēr? Ar to daļējo zarnu aizsprostojumu ir tā, ka ja nav kaut kādi konkrēti iemesli bet tas notiek uz nervu pamata vai kaut kādos laikos vai apstākļos tad to būs ļoti grūti konstatēt... Pēc Jūsu apraksta arī ne visai skaidrs kas un kā notiek... Tā temperatūra ir regulāri mērīta vai tas tikai viens tāds gadijums. Pārējais viss pēc sajūtas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: slikta dūša
09.08.2011 18:20
Sauļuk, varbūt labāk apsver iespēju nomainīt ģimenes ārstu nevis mēģini tikt galā pašārstēšanās ceļā? Ārstējot ne to vainu un ne tiem līdzekļiem tu vari veselību sabeigt vēl vairāk. Manuprāt ir dīvaini, ka pie šādām sūdzībām ģimenes ārsts pat analīzes neliek uztaisīt. Tev ir tiesības mainīt ģimenes ārstu kā minimums reizi gadā. Iemesli taviem simptomiem var būt visdažādākie - no parazītiem līdz pat ginekoloģiskiem iekaisumiem vai kāda iekšējā orgāna darbības disfunkcijas.
Re: slikta dūša
07.06.2012 07:34
labdien gribeeju uzprasiit par sliktu duushu,peec fiziskaam slodzeem,taa ka nevar vairs treneeties vispaar,esmu apstaigaajis visus aarstus un izmekleejumus,bet visur raada ka ok, vai ir iespeeja ka tas ir uz nervu pamata, un ko iesaakt?
Re: slikta dūša
07.06.2012 19:27
Juris1313 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> labdien gribeeju uzprasiit par sliktu duushu,peec
> fiziskaam slodzeem,taa ka nevar vairs treneeties
> vispaar,esmu apstaigaajis visus aarstus un
> izmekleejumus,bet visur raada ka ok, vai ir
> iespeeja ka tas ir uz nervu pamata, un ko iesaakt?
--------------------------------------
Dzimims,vecums,augums un svara attiecības.
Vai ir parbaudītas nieres? Ka ar aknu rādītājiem.Cik lielām slodzem jabūt, lai paliktu slikti?
Re: slikta dūša
09.06.2012 14:43
nee nieres nav parbaudiitas,aknas itkaa normaalas, vir.1,81 cm ,110kg, pie lielam slodzeem uzreiz un ilgstoshi pat paaris meeneshi ir bijis pat ja neko nedara , un tad kad paariet un saak atkal treneeties ar laiku atkal viss no jauna saakas,taa vairaaku gadu garumaa
Re: slikta dūša
09.06.2012 16:31
Treniņu slodzēm jabūt patīkamām. Jarunā ar dietologu,lai nosviestu lieko svaru. Viegli ģērbties un segties. Liekais svars dod slodzi sirdij.
Neredzu VECUMU ? Mīlīši,jūs, kā partizāņi.
Pirms uzdodiet jautajumu. Nedaudz palasiet saitu,prasības,ieteikumus. Sadarbībai jabut abpusējai.Sevišķi ņemot vērā,ka mēs jūs neredzam un neko par jums nezinām.
Slodzes cik reizes nedēļā? Vai ir runāts ar dietologu?
Re: slikta dūša
12.02.2013 16:47
Labdien,

man būtu sekojošs jautājums - bērnam (8 gadi) jau pāris mēnešus katru dienu ir slikta dūša. Nav tā, ka visu dienu, bet dienas laikā ik pa brīdim. Ārsts ieteica dzert Forlax. Arī vēdera izeja pirms tam bija neregulāra. Izdzērām - tā laikā it kā sliktā dūša mazinājās, bet beidzot dzert Forlax, sliktā dūša vakaros atkal atjaunojās...Esmu devusi kuņģa pilienus - it kā palīdz, bet nu nav normāli, ja sliktā dūša atkārtojas katru dienu vakaros, pirms gulētiešanas.

Jau iepriekš paldies par atbildi!
Re: slikta dūša
28.11.2016 09:03
Labdien!
Vai varētu pateikt, kas par problēmu man ir saistībā ar kunga darbību. Gandrīz vai katru vakaru (pēc 23) man sākas dīvainas sliktās dūšas. Reizēm kungis sāp, reizēm tikai spiez. Vienmēr velk uz vemsanu, bet nevemju.Novembra sākumā biju aizgājusi uz kobru un rezultātos bija rakstīts, ka man ir hronisks gastrīts. Biju aizgājusi pie gimenes ārsta, izrakstīja zāles, bet nemateica ko drīkst, un ko nedrīkst ēst. No kā tas pēkšnais nelabums ir un kā no tā tikt valā?
Siev.,16 gadu, sveru 57kg un esmu 1.60cm.
Re: slikta dūša
28.11.2016 13:20
Nū, Tev jau skaidri pateica - hronisks gastrīts. Bet derētu ultrasonogrāfija vēderam.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: slikta dūša
28.11.2016 15:38
Jāiziet ārstēšanas kurs un tad jāpārbauda vēlreiz uz helikobaktēriju. Dažreiz kurss ir jāatkārto. Slikta dūša var būt ja nav sagremota barība. Vai pusbads.Organisms jauns. Vajag celtniecības materiāls.Jākonsultējas pie dietologa .Vai gastroenterologa. Nezinot visas nianses, lai dotu padomus. ie jābūt gaišredzim vai stulbam idiotam.



Edited 1 time(s). Last edit at 28.12.2016 09:25 by Mazdakteris1.
Re: slikta dūša
28.11.2016 16:00
Helikobaktērija it kā netika pieminēta. Priekš kam ārstēšanas kurss? Lai vēl lielāku nelabumu dabūtu?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: slikta dūša
19.12.2016 21:24
Labvakar!
Līdz ziemassvētkiem nav tālu, tāpēc vēršos ar sekojošu jautājumu. Kā jau katru gadu šajā laikā visi pērk piparkūkas, tā kā man ir gastrīts vēlējos noskaidrot vai piparkūkas varu ēst, vai tomēr nav ieteicams? It kā jau esmu dažas apēdusi, bet pēc tām man vāji sāp kungis un nedaudz slikta dūša un tad nevar saprast vai tas ir no piparkūkām, vai no kā cita. Paldies jau iepriekš.
Re: slikta dūša
19.12.2016 22:19
Tā lieta ir dikti individuāla. Vienīgais variants ir apēst vairākas piparkūkas un neko citu lai noskaidrotu precīzāk. Bet runājot vispārīgi, jā piparkūkas var būt par gastrīta saasinātāju.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: slikta dūša
21.12.2016 11:27
Piparkūkās ir pipari un daudz taukvielu. Pie gastrīta jataisa cita recepte.
Priecīgus svētkus.
Re: slikta dūša
27.12.2016 20:56
Labvakar! Tātad nevaru saprast kāpēc paliek slikta dūša pēc karstas pirts. Vai tas ir dēl gastrīta, vai dēl tā ka man ir slikts vestibilais aparāts (tā mamma saka), vai arī no kā cita?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 5?
Ziņa: