Luupas iekshpuse maza chuula

Aizsāka berzinsh 

Sveiki! vai kads zin delj kaa mutes iekshpuse uz lupas iekshejas puses veidojas maza 2-3mm(diametrs) chuula? taa paradas ik pa laikam, varbut reizi pusgadaa vai retak, un pazud pec kadam 4-7 dienam. Chuula ir baltganaa krasaa, sajuuta mutee tada itka ta butu vienkarshi atverta bruuce.
Vai tas ir kadu vitaminu trukums,vai kada slimiba?
Re: Luupas iekshpuse maza chuula
28.07.2011 22:30
tā ir herpe un tas ir vīruss, principā pat nekas cits nepalīdzēs kā tikai stiprināt organisma imunitāti!
Oto
Re: Luupas iekshpuse maza chuula
28.07.2011 22:41
Tā ir herpe(aukstumpumpa). Priecājies, ka metas uz iekšlūpas, jo tad vismaz nav redzama. To cik bieži uzmetas ir saistīts ar imunitāti, kā imunitāte švakāka ta uzreiz piemetīsies(parasti pavasaris, rudens). Nedēļas laikā sadzīst un aizvelkas ciet. Tas pat ir sava veida indikators, ka imunitāte uz to brīdi nav spēcīga un jāuzmanās nesaķert vēl kādu kaiti. Imunitāti ietekmē da jebkas, vitamīnu, mikroelementu trūkums, dzīvesveids - pārpūle, pat viena negulēta nakts utt.
Tā kā kad jūti būs atkal klāt, tāda kņudinoša sajūta uz iekšlūpas tā sāc vitamīnu kursu var izdoties nobremzēt, lai neizveidojas atklāta čūla. Vēl laikam dzelzs, vara, cinka, selēna trūkums arī iespaido imunitāti. Tā kā var jau papildus uztaisīt asinsainu un papētīt vai kas netrūkst, piedomāt pie uztura.
Herpes simplex nav ārstējams ne arī pret to ir vakcīna, jāsadzīvo, vaino savus senčus vai radus, kas bērnībā bučoja tevi uz lūpām vai arī pārslimotas vējbakas. Vējbaku vakcīna, gan nedaudz arī pasargājot no citiem herpes.
Re: Luupas iekshpuse maza chuula
28.07.2011 23:59
a varbūt kāda afta uzmetusies? t.i. aftozais stomatīts? šite bildītes: http://en.wikipedia.org/wiki/Aphthous_ulcer
Oto
Re: Luupas iekshpuse maza chuula
31.07.2011 03:18
Nu jā atkarīgs kā veidojas tā afta. Ja vispirms ir pūslītis un tad čūla tad varētu būt herpes, ja ne tad stomatīts. Jāizvairās no zobupastām ar nātrija laurātsulfātu(SLS) mazgāšanas līdzekli un imunitāte jāuztur.
paskatijos bildes, un jaa izskataas ka taa ir taa saucamaa afta
aaaa ko tas SLS dara? un vai jaizvairas no SLS tikai kad ir afta vai vispaar kopumaa lietot zobu pastas bes SLS
Paldies par atbildi
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 19?
Ziņa: