Vispārēja veselības pārbaude/diagnostika?

Aizsāka Autonoms 

Sveiki, man ir tāds jautājums, nu jau pat problēma.
Vēlos veikt pilnu veselības pārbaudi jeb diagnostiku, it kā jau nekas grūts, bet problēma ir tajā, ka nespēju īsti saprast kur, kā cik profesionāli kurš un kur to spēj veikt? Esmu salasījies tajā gūglē visu ko, bet ideju nav.

Ar pilnu pārbaudi es domāju tiešām visu tā lai es skaidri zinu ir vai nav problēmas ar ko un ko darīt tālāk.
Katra klīnika piedāvā savu..(kaut gan, ja nemaldos vienā saitē to redzēju bet piedāvājums izskatījās kā tikai tāda virspusīga un nederīga pārbaude )un pārsvarā visu atsevišķi, neesmu nekur manījis tādu kā "paketi" ja tā var saukt, tipa pa tik un tik izmeklēsim visu. Ja tas nav variants, tad der protams arī paškomplektācija un tādā gadījumā, ko jūs varētu man ieteikt pārbaudīt un izmeklēt, kas varētu skaitīties kā pilna veselības pārbaude? Ja nav grūti apdomāt varbūt var cenu piemest klāt.. rēķinos, ka nebūs lēti!

Paldies jau iepriekš..
(kaut gan, ja nemaldos vienā saitē to redzēju bet piedāvājums izskatījās kā tikai tāda virspusīga un nederīga pārbaude )

Ups.. teikums iekavās bija domāts aiz teikuma par "paketēm"..
savādāk izklausās nedaudz neloģiski...
http://www.check-up.lv/?cat=41&lang=lv
Un nekādi sīkāk jau komentēt nespēsiet?
Bet nu paldies par to pašu, izskatās noderīgi!
Re: Vispārēja veselības pārbaude/diagnostika?
07.08.2011 00:39
pilna asins aina, aknu rādītāji un citi specifiskie rādītaji, urīnanalīzes, plaušu rentgens, orgānu sonogrāfija,kardiogramma... ja tu domā par šāda veida veselības pārbaudēm tad viss ir atsevišķi principā, negalvoju ,bet iespējams kopā būs ~50Ls +/- . lētāk sanāks ja būs ģimenes ārsta nosūtījumi, uz precīzākām izmeklēšanām..
šitajā ček-up ko čorvena iesaka maksā 402Ls.. :D
tik maz 50 ? nu nu cik es skatos arī atsevišķi veicot šo visu pāri pa 50 jau toč būs, ja ultrasonoskopija vien jau maksā krietni pāri ja ieskaita visādus tur pribambasus..
Re: Vispārēja veselības pārbaude/diagnostika?
07.08.2011 03:55
es saku plus mīnus tajā rajonā, kas ir domāti visādi pribambasi ? sonogrāfija maksā sākot ar 10-20 Ls, kardiogramma līdz 10Ls, rentgens 5Ls, un pārējais jau atkarīgs no analīzēm, tās būtu ap 20ls arī.
Labi, pat ja es to visu pats atsevišķi uzskaitu ko man vajag, pie ģimenes ārsta vai uzreiz kādā lētākā iestādē - kurš man visu izskaidros par katru tēmu un paskaidros? Ne jau ģimenes ārsts, kuram ir citas darīšanas, cilvēki problēmas utt. diezgan noslogots kā saka.

UN vai tad man pietiks tikai ar vēderdobuma ultrasonogrāfiju..
var to pašu iziet (veikt tos pašus izmeklējumus), protams, citur, bet Premium medical ir izveidota sistēma, kas ir ne tikai Latvijā, arī izstāstīs tur pamatīgāk un ilgāk. turklāt ģ. ā. var nolemt, ka cilvēkam tos izmeklējumus nevajag, jo viņš tos uzskata par nepamatotiem, resp., viņš var nedot norīkojumu, jo viņam par katru cilvi valsts maksāja laikam Ls 9, un viņš to naudiņu taupa patiešām slimajiem...

resp., ģ. ā. nav pienākums nodarboties ar profilaksi tādā apmērā.

par valsts naudām ārsti parasti baigi maz skaidro, jo laika nav, viss atkarīgs gan no personības utt... turklāt PM ir procesa vadītājs, kas visu izpēta un savāc kopā. Ģ.ā. pacientam paredzētas 15 min., PM stunda.

ambulatorie speciālistu apmeklējumi, ja tomēr iespējami (ir dabūts norīkojums), tad pēc n mēnešiem, jo ir rindas.

par savu naudu Ls 15-20 viens apmeklējums, arī dārgāk.

Esmu savulaik izmeklējusies, ja tā var sacīt, no galvas līdz kājām, to visu administrēja ģimenes ārsts, jo bija indikācijas it kā, kādi Ls 200 vismaz bija... datortomogrāfija, sonogrāfija, MR... ja ko gribēju ātrāk, vajadzēja par savu naudu. bet valsts rindā zuda jēga, ja gribēja visu novērtēt vienlaicīgi. Tad ģ.ā. var nodot tālāk stafeti kādam citam specam, ja tas vairs nav viņa lauciņš, tas ir saskaņā ar valsts sistēmu, bet tā var staigāt no poncija pie pilāta.
Re: Vispārēja veselības pārbaude/diagnostika?
07.08.2011 10:16
Medicīna ir pārvērtusies tīras naudas pelnīšanai.Lai varētu uzturēt bezjēdzīgi lielo Veselības ministrijas ierēdņu aparātu tajā skaitā.
Magneto rezonanse,Ultrasonogrāfija, rentgens nemaz tik nekaitīgas izmeklēšanas nav. Ja esi bagāts un slimo ar saslimšanas māniju,tad lūdzu uz priekšu. Bez valsts rindas katra konsultācija maksā 15 lati vidēji.
Ja tev ir normāls svars, nav vakaros paaugstināta t*, ir normāls pulss.Nav acu sklēru dzelte. Nav kuņģa sāpes.Nav aplikta mēles sakne, nav palielinātas un sāpīgas aknas un liesa, tad nav ko meklēt to ,kas nav. Ģimenes ārsts nozīmēs vispārējās analīzes .Tās vien jau daudz ko pasaka.
Lai veicas.
Re: Vispārēja veselības pārbaude/diagnostika?
07.08.2011 10:51
Man bija tas gods savulaik par analīzēm atdot vairāk kā 70 latus un tās nebūt vēl nebija pilnīgas analīzes... Tā kā par 50 latiem isam var veikt tikai ļoti virspusēju izmeklēšanu... Es ieteiktu ietvert tādu pasākumu kā magnētiskās rezonanses tomogrāfiju (MRT) visam ķermenim. Tas ir ļoti informatīvs un nekaitīgs izmeklēšanas veids. Diemžēl arī dārgs. Ja runa ir par audzēju meklēšanu tad ir vēl viena jaunāka metode kas saucas pozitronu emisijas tomogrāgija (PET) bet pagaidām es neko vairāk par viņas priekšrocībām nevaru pateikt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vispārēja veselības pārbaude/diagnostika?
07.08.2011 10:58
Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------

> Magneto rezonanse,Ultrasonogrāfija, rentgens
> nemaz tik nekaitīgas izmeklēšanas nav.

kāda vaina ultrasonogrāfijai?
Re: Vispārēja veselības pārbaude/diagnostika?
07.08.2011 13:16
L. Maktaherta raksta: „Izmeklēšanas analīze rāda, ka ultraskaņa noved pie šūnu bojājumiem un DNS izmaiņām.” Sensāciju radīja rentgenoloģes Dorinas Libeskindas pētījumi Ņujorkā. „Pēc tam, kad šūnas suspensijā (šķidrumā) tika pakļautas 30 sekunžu iedarbībai ar minimāli dozētiem ultraskaņas impulsiem, tika novērotas izmaiņas šūnu ārējā izskatā un to mobilitātē (kustīgumā), notika anomāla šūnu augšana, hromosomu anomālija, turklāt dažas no šīm hromosomām tika nodotas nākamajām paaudzēm.”
http://www.veselibasblogs.lv/ultrasonografija-miti-un-patiesiba.html
Re: Vispārēja veselības pārbaude/diagnostika?
07.08.2011 13:36
nu jā, tā saite tak ir uz vienu amatieri - "neesmu mediķis, bet medicīna ir mans hobijs". Nu tad hobija līmenī arī sarakstīts :)
Nu, no šī paša citāta - hromosomu anomālija, turklāt dažas no šīm hromosomām tika nodotas nākamajām paaudzēm. Acīmredzot šai L. Maktahertai ir visai miglains priekšstats par šūnu dalīšanos kā tādu, ja tikai dažas hromosomas kaut kam tika nodotas, kā arī par cilvēku vairošanos, ja šūnu dalīšanos in vitro ekstrapolē uz cilvēku. Vai arī bloga autors "atrāvies" ar feinu tulkojumu :D
Un pēc šitiem citātiem vēl incanti palika, kas tad īsti ir ar kreiļiem - pēc tā savarstījuma sanāk, ka kreilisms ir sekas smadzeņu bojājumiem. Un ka keiļu vidū ir krietni vairāk homoseksuāļu. Atvainojiet, bet tur pat zirdziņiem būtu par ko pasmaidīt. Tas jaukums (autors) varēja vismaz atsauces ielikt, citādi, ziniet, es ar visu ko sagudrot varētu - tipa ja šūnu kultūrai spēlē Vāgneru,tās sajūk prātā un kļūst monogāmas.
Re: Vispārēja veselības pārbaude/diagnostika?
07.08.2011 13:59
Nu, kā lai saka... Ultraskaņa vismaz potenciāli tomēr ir bīstama... to nevar noliegt... Un ar tiem kreiļiem ar tā jocīgi... kaut kas viņiem ar to galvu nav tā kā vajag... es nerunāju tikai par rakstīšanu ar kreiso roku...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vispārēja veselības pārbaude/diagnostika?
07.08.2011 14:39
var jau neprasīt visus nosūtījumus bet vismaz šķiet ir tiesības pieprasīt ik gadēju pārbaudi uz asins analīzēm.

ku! nedrazo te, jārunā par tēmu nevis par kreiļiem!!!! un cik kaitīga sogrāfija vai nekaitīga!
Re: Vispārēja veselības pārbaude/diagnostika?
07.08.2011 14:42
Jebkura veida starojums- rentgena (radioaktīvais) ,ultraskaņas, elektromagnētiskais,radara u.c. ejot cauri dzīvai šūnai nevar to neiespaidot.Sevišķi tas attiecas uz embrija šūnām uz mazu bērnu smadzenēm.
Ir zināms,ka spēcīgu ultraskaņu izmanto tehnisku (akmenī) dobumu abrāzijai . Ultraskaņa audos rada t* palielināšanos.Šūnas ir jūtīgas uz t* palielināšanos. Augsta t* nogalina mikrobus uz vīrusus.Bērna embrijs ir šūnu sakopojums.....Ultraskaņu izmanto lai sarautu šūnu membrānas farmakoloģijā ,ja nemaldos.Acīm redzot tik nekaitīga USG nemaz nav. Jo mazāk to lieto, jo labāk.Un jo vēlāk uz augli,jo arī labāk.
Esmu redzējis karavīru kas uz dažām sekundēm ar kāju trāpīja radara stara kūlī. Bija dermatīta un apdeguma aina.
tas cilvēks tak negatavojas sākt dzīvot zem tā ultrasonogrāfa...

pie psrs cilvēkiem taisīja rentgenoskopijas, tagad amīšu un vācu pensionāri regulāri iet uz "computer" katru gadu, bet dzīvo un dzīvo.

pozitronu emisijas tomogrāfijas Latvijā vēl nav, jābrauc uz Krieviju.
Re: Vispārēja veselības pārbaude/diagnostika?
07.08.2011 23:15
Mazdakteris1

Jā, par tāpīšanos radara staru kūlī ir zināms... mikroviļņu krāsns efekts... :( Bet ultraskaņas jauda ir nesalīdzināmi mazāka... Taču modrību vēlams saglabāt. Magnētiskās rezonanses tomogrāfija šajā ziņa ir daudz nekaitīgāka bet maksa par to ir dārga liela izmēra iekārta...


Čorvena

Saproti, kad ir sasniegts pensijas vecums tad jau vairs nav būtiski uz kāda veida izmeklējumu iet...

Bet es kaut kur lasiju, ka PET mums tomēr ir... varbūt kļūdos...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Es katru gadu eju un taisu lielo asins analiizi "Gulbii". Manupraat, ja nekas nekaish, tad ar to pietiek. Ja kas nebuus kaartiibaa, tad analiizes uzraadiis. Savaadaak paaraak saaliiti izmaksaa pilniigi VISU izmekleet +laiku daudz aiznjem.
Cik zinu, tad cilvēks ar ideālu asins ainu var būt arī vēžinieks pēdējā stadijā. Man liekas, viss Dieva rokā, izmeklējies vai nē. ja nezina, ko konkrēti meklēt, tad vispārīgi nav vērts.
Re: Vispārēja veselības pārbaude/diagnostika?
08.08.2011 21:20
Labi, par to sonogrāfiju - kam bail no hromosomu bojājumiem un šūnu kustīguma šūnu kultūrā, tie lai neiet.
Bet par tēmu:
Asins aina, aknu rādītāji, varbūt kādi hormoni (vairogdziedzera, piemēram, sievietēm), varbūt kādi audzēju marķeri (tikai jābūt priekšstatam kas tie tādi ir un ko dara ar pozitīviem rezultātiem), varbut vēl kaut kas, ko ļoti gribās, no visa plašā Gulbja laboratorijas piedāvājumu klāsta.
Urīna analīze
Tālāk: Ultrasonogrāfija vēdera dobumam, vairogdziedzerim, plaušu Rtg,
Tālāk specifiskāk - sievietēm - ginekologs, krūšu izmeklēšana, t.sk sonogrāfija vai mammogrāfija, vīriešiem (attiecīgajā vecumā)- prostatas izmeklēšana
Nu gastroskopiju var uztaisīt, un kolonoskopiju, ja ļoti gribās.
Galvu var izmeklēt (tas pats "kompjūters")

Kaut kā tā.
Es varu ieteikt šo: http://www.draugiem.lv/nfdiagnostika/ Šī diagnostikas metode ļauj noteikt kopējo veselības stāvokli un konstatēt iekšējo orgānu darbības traucējumus ātri un bez sāpēm.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 14?
Ziņa: