Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā

Aizsāka Ramija 

Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
05.09.2011 01:03
Man jau ilgāku laiku ir sekojoši simptomi: muguras sāpes (zem labā pleca, reizēm izstaro uz kreiso pusi. Bieži ir sajūta, ka mugurā dedzina.), spiež labajā paribē, žņaudzoša sajūta kaklā, kā arī saucamais "kamols kaklā". Pēdējā laikā pievienojās roku, kāju tirpšana, dedzināšana, bieži sajūta, ka it kā strāva iziet caur kājām un rokām. Pilnīgs bezspēks, nu tāds, ka karoti nepacelt. Šodien tirpoņa parādījās arī sejā.
USG visi iekšējie orgāni, tsk. vairogdziedzeris pārbaudīts, plaušām veikta CRT. Nekas nav atrasts, asins analīzes normā. Vienīgi gan USG, gan CRT norādīts, ka vairogdziedzeris palielināts un zemu novietots.

Veikta neirogrāfija, rezultāts:
palēnināta impulsu pārvalde pa nn.surales sensorām un nn.tibiales, nn.peroneii motorām šķiedrām. Sensori-motora, demielizējoša polineiropātija kāju nervos.
RTG mugurai taisīts, nekādas īpašas izmaiņas neuzrādās.
Kardioagramma laba.

Sieviete, 35g., svars 64 kg, augums 170. Smēķēju (ļoti gribu atmest), kafiju nelietoju.

Zāles pēdējā gada laikā (ĢĀ izrakstītās) esmu lietojusi daudz ) Nimesil, Olfen, Neirorubin, Noofen, Actovegin, Mydocalm, Finlepsin, Diclofenac. Esmu izgājusi masāžas kursu mugurai, vingrošanu. Rezultātu nav... labāk nepaliek.

Kādi ieteikumi? Varbūt kāds var ieteikt konkrētu speciālistu, pie kā griezties? Ko nozīmē ensori-motora, demielizējoša polineiropātija kāju nervos?
Jau iepriekš paldies!
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
06.09.2011 14:47
es Tev silti iesaku iet pie kiinieshu aarsta uz akupunkturu
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
06.09.2011 20:16
demielizējoša polineiropātija kāju nervos.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Laikam kaut kas notiek ar nervu apvalkiem. Vai nav pārāk liela aizraušanās ar badošanos? Svars neatbilst vecumam un augumam!
Ir vajadzīga nopietna konsultācija ar neirologu un dietologu.Jāizslēdz mugurkaula skriemeļu pataloģija.
Jāiziet kurs ar ""B"" grupas vitamīniem.(Neirorubīns un citi). Jālieto burkānu tūres, ja dietologs tam nav kategoriski pretī. Arī ķirbji atjauno skrimšļus,varbūt arī līdzēs nervu apvalkiem. Jāskatās , kā ar kalcija daudzumu asinīs un kaulos.Ļoti uzmanīgi ar diklofenakiem un citiem šīs grupas preperātiem.Jāuztaisa pārtraukums!Kefīrs satur daudz derīgu vielu, arī"'C'' vitamīnu, kas nav pienā.Nikotīns spazmē perifēros asins vadus.Tur jāizlemj viennozīmīgi. Zaudēt kājas vai smēķus.Tas nav apspriežams.
Vai nav bijusi aizraušanās ar alkoholu? Vai nav bijuši ilgstoši antibiotiķu kursi?Jāskatās kas ar normālo zarnu floru.
Lai Dievs sargā un žēlo.
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
06.09.2011 23:32
Paldies par izmeļošo atbildi.
Par svaru - nekādas badošanās nepiekopju. Pēdējo trīs gadu laikā svars pat ir palielinājies par 10 kg. AB kursu pēdējo 15 gadu laikā arī nav bijuši.
Arī ar alkoholu problēmu nav bijis.
Vienīgā problēma ir smēķēšana, esmu mēģinājusi atmest vairākas reizes, pašreiz izdevies tikai samazināt. Bet jūsu rakstītais lika kārtējo reizi aizdomāties un noteikti centīšos atmest pavisam. Varbūt šeit var līdzēt kodēšana???
Kaut kur forumā lasīju jūsu rakstīto par atkarības gēnu...

Neirologam ir aizdomas uz diagnozi - multiplā skleroze.
Pašreiz gaidu magnētisko rezonansi galvai un kaklam.
Patreiz lietoju neirorubinu un actoveginu. Muguras sāpēm jau kādu laiku neko nelietoju, jo izmēģināts tika daudz kas, taču rezultātu nebija vai nu bija ļoti īslaicīgi.
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
07.09.2011 16:24
Cīnaties! Par atkarības gēnu bija izskanējusi versija,kas tas ir kādai daļai cilvēku.Sevišķi eskimosa tipa cilvēku grupai. Tāds cilvēks kļūst ļoti viegli atkarīgs no jeb kā. Alkohola, azarta spēlēm,smēķiem,seksa...Multiplā skleroze,kāju spazmas un sāpes ļoti cieš no skābekļa trūkuma, kas attīstās organismā no gāzēm, kas aizņem vietu asinīs un atņem to skābeklim.Otrais mehānisms ir perifēro asinsvadu spazmas.Nikotīns visu laiku"" izsit" no virsnierēm adrenalīnu, kas tracina CNS.
Dievs lai palīdz un sargā.



Edited 2 time(s). Last edit at 07.09.2011 16:30 by Mazdakteris1.
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
20.09.2011 01:17
diagnoze MS, paldies Dievam, neapstiprinājās.
Līdz ar ko jāmeklē tālāk. Drīz došos uz neiroloģijas dienas stacionāru, tad varbūt būs lielāka skaidrība.


Mazdakteris1 , paldies par atbildēm un padomiem :)
Man pilnīgi tādi paši simptomi, mugura gan, jau operēta. Es jau sliecos domāt ka tā ir VD un jāārstē nervi. Alkoholu nelietoju, nesmēķēju, sportoju, bet ik pa brīdim uznāk ģīboņa sajūta. Nespēks katru dienu. Man 38.190.100
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
12.03.2012 17:57
tas pats Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Man pilnīgi tādi paši simptomi, mugura gan, jau
> operēta. Es jau sliecos domāt ka tā ir VD un
> jāārstē nervi. Alkoholu nelietoju,
> nesmēķēju, sportoju, bet ik pa brīdim uznāk
> ģīboņa sajūta. Nespēks katru dienu. Man
> 38.190.100
----------------------------------------------------------------
Jaskatās vai nav par švaku sirsniņa. Augums= svars, tā ir nopietna slodze sirdij, nierēm un aknām.
Lai veiksme.
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
12.03.2012 20:09
Vai B6 vitamīnu var droši lietot?
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
12.03.2012 20:16
problēmas var būt,ilgstoši lietojot 1000mg dienā,dienas deva-ap 100 mg ,tātad ilgstoši 10 kārtīgi pārsniedzot dienas devu,rodas neiropātija.pat nedēļu lietojot 500mg,toksisku efektu nebūs.
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
12.03.2012 20:18
bet,anima,varbūt precizē par ko sūdzies
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
12.03.2012 21:13
tā nevar likt dg. pa gabalu, ivar. tas ir šarlatāniski.

lielas B grupas vitamīnu devas var būt arī kaitīgas; tas "precīzi" var būt vēl šis tas. Otrkārt, tos vitamīnus jau arī aptiekās bez maksas nedala, katram neskaidrību gadījumā tomēr vajadzētu saņemt ārsta konsultāciju, pirms sākt nez kādas vitamīnu megakūres.

gan jau ka autore ir tikusi skaidrībā.
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
12.03.2012 21:46
kurš ir ieteicis megakūres????vai 100 mg dienā ir megakūre?
bez tam,es nestādu diagnozes,vien fiksēju,kam atbilst simptomi,jo vitamīna deficīts jau nu nav diagnoze,jautājums-vai dabīgos vitamīnu avotus drīkst lietot bez ārsta konsultācijas?cik zinu,tad b vitamīnus lieto parasti kompleksi,un ko darīt,ja pie tāda izmeklējumu skaita ārsti diagnozi noteikt nespēj?
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
12.03.2012 21:56
bez tam-diez vai megakūres vajadzētu sākt jebkādā gadījumā,izņemot-ja ārsti palīdzēt nespēj..



Edited 1 time(s). Last edit at 12.03.2012 21:56 by ivars61.
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
12.03.2012 22:17
ja ārsti nenoteiks/nespēs, tad persona x no foruma noteiks? :) B grupas vitamīni, Tavuprat, izglābs visu situāciju?

dienas devai nepieciešamie vitamīni ir, pirmkārt, normālā pārtikā. lielai daļai cilvēku ir vienkārši vērts padomāt vispirms par to.
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
12.03.2012 22:39
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> ja ārsti nenoteiks/nespēs, tad persona x no
> foruma noteiks? :) B grupas vitamīni, Tavuprat,
> izglābs visu situāciju?
>
> dienas devai nepieciešamie vitamīni ir,
> pirmkārt, normālā pārtikā. lielai daļai
> cilvēku ir vienkārši vērts padomāt vispirms
> par to.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pievienojos. Nevajag dot padomus, kas var kaitet veselībai. B1 var stipri paruzbudinat nervu signālus un novest pie neirozes.B6 domāts kā katalizātors muskuļu uc. elementu būvniecībai.Parāk lielas devas var kaitet aknām,kauliem u.c. B12 lielas devas var veicinat ļaundabīgos audzējus.
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
12.03.2012 23:02
manuprāt vitamīnus esmu ieteicis lietot normālās devās ,kuras nav grūti pārbaudīt un tādās tie ir nesalīdzināmi veselīgāki nekā sintētiskās zāles



Edited 1 time(s). Last edit at 12.03.2012 23:02 by ivars61.
Re: Lūgums palīdzēt tikt skaidrībā
13.03.2012 23:47
Demielizējoša polineiropātija ir nopietni, ja tā tiešām atrasta un MS izslēgt tā ātri ir grūti. Tur aiziet dažreiz gadiem lai apstiprināt, vai neapstiprināt diagnozi.

Demielizācija notiek piemērām, kad T- limfocti spēj pārvarēt CNS gomeostāzi un tādā veidā caur imunoloģisko reakciju tiek aktivēti B-limfocīti un aktivētas antivielas. Sonāk autoimūnā reākcija kura arī bojā mielīna segmetus. Vai kaut kā tā un uz to pussi.Tas ir tā MS bilde.

Bet pēc aprakstītiem nerviem, konkrētāk n.surales, tibiales, peronei tie ir kāju nervi un atbilst apakšējo ekstremitāšu polineiropātijai. Tā kā jūs atbildat, ka alkoholu nelietojiet, tad alko problēmu var atmest, bet metabolisko faktoru atmest nevar. Domāju galvenokārt būtu jāmeklē: -neirotoksisko komponentu (medikamenti piemēram), cukura diabēts (bet parasti ir bojāti sensorie), bet nev retums kad cukura slimību atklāj tikai pēc neuroloģisko simptomu parādīš, ap 6-12% visu DM diagnožu uzliek pēc neiro problēmu parādīšanās!), nieru problēmas.

Par sāpju ārstēšnu. Ja sāpes tiešām ir neiropātiskas, tos tomēr jāarstē nedaudz citāk, kā "klassiskās". Tur iet antidepresantu un antikonvulsantu kombinācijas. Un to nozīmē sākumā parasti ne G.Ā jo viņu zināšanas bieži būs "pa plānu" tādām lietām. Manas protams arī. Tur ir sava astrofizika.

Par B6. Jā, lietot var un vajag, kāmēr diagnoze nav uzlikta. Jo sensomotorās polineiropātijas var rasties no B6 trūkuma. Dažreiz tuberkulozes ārstēšanas laikā nozīmē šo vitamīnu kursu, jo ir B6 trūkums un rodās neiropātijas. Par B6 vitamīnu devām notiek strīdi, tā kā neviens jums pilnīgi droši nekad nenosauks pareizo devu. Teiksim tā, lietojiet pastiprināti. Ja tā var izteikties. Un barībā esošā pie B6 trūkuma nepietiks.
Strīdi pašlaik notiek ar D, C un vesselu kaudzi cittu vitamīnu. Personīgi kad es esmu slims, es neskatos cik man vitamīnu tabletes uz kreisās rokas no burkas izbira labā...

Par ēšanu.
Kāmēr diagnozes nav. Mazāk salda un baltā (baltie maizes izstrādājumi), kartupeļiem un makaroniem nē. Toties vairāk sirds (aknas un nieres nerekomendēšu, tur mūsu laikos daudz indes), no veģitatīviem špināts, tomāti, bruseles kāposti, zirņi. Šajos visos produktos daudz С8Н14О2S2 kas ir spēcīgs antioksidants.

Pet pagaidām, izmeklējaties. Neko cittu novēlēt nevar. Ļoti labi būtu pārbaudīties uz Borreliozi (Laima slimība).
Tādi forumi kā šīs jums maz ko izskairos. Labāk jautājiet pie ārstējošiem ārstiem.

P.S.
Jautājums, vai nenotiek HIV ārstēšana?



Edited 6 time(s). Last edit at 15.03.2012 00:26 by Dr.asist. Raimonds.
1) Polieiropātijai (demielinizējošai vai da jebkādai) ar multiplo sklerozi sakara nav pilnīgi nekāda. Iemeslu ir simtiem, biežākie- alkohols, cukura diabēts, dažādi metaboli traucējumi u.c., bet samērā bieži ir gadījumi, kad polineiropātijas iemeslu tā arī neatrod.
2) Atgriežoties pie problēmas- šķiet, ka esi diezgan rūpīgi izmeklēta, un nekas nopietns nav atrasts. Par šo faktu arī vari priecāties.
Vairāk izklausās, ka tie varētu būt somatoformi traucējumi jeb tas, ko tautā sauc par veģetodistoniju. Tādā gadījumā palīdzēt var psihoterapeits, pilnvērtīgs miegs, sabalansēts uzturs un mazliet pozitīvisma. :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 3?
Ziņa: