vai to var arstet?

Aizsāka bez varda 

bez varda
vai to var arstet?
14.09.2004 09:47
Neapmierinâtîba ar savu izskatu, kas nekad nepâriet. Atminos tikai nedaudz reizes, kad esmu jutusies Ok ðai ziòâ. Turklât zinu, ka tas viss ir pilnîgi nepamatoti. Zinu, ka esmu smuka. Bet vienalga, uztveru kâ brînumu, kad, piemçram, vîrs tâ saka. Taisos un pucçjos, bet labi jûtos tikai lîdz brîdim, kamçr nejauði ieraugu savu atspulgu skatlogâ. Liekas, cilvçki tik labi izskatâs, bet es...vaiii. Tâ sajûta iegroþo un nospieþ, gribas mukt, pamanot sen neredzçtu paziòu, lai neredz kâda esmu. Fizisks diskomforts pat, jo jûtu fiziski, ka apìçrbs neder, âda nav kârtîbâ u.t.t. Iet pie psihologa neredzu jçgu, jo pati saprotu, cik absurdas ir tâs domas un sajûtas. Saprotu, ka tam kaut kas ir apakðâ. Ðausmîgi skumji.
Piebildîðu tikai, ka man vairs nav 18, pusaugu kompleksi tie nav.

Vai esmu slima?
Re: vai to var arstet?
14.09.2004 09:59
Tad nekavçjoties sâc kaut ko sevî uzlabot. Veic kaut neleilas, bet izmaiòas. Sâc, un tad jau redzçsi, iepatiksies.
bez varda
Re: vai to var arstet?
14.09.2004 10:02
To vien daru, kâ veicu, nogurusi no tâ, tik un tâ slikti. Liekas, ka lielâkas izmaiòas padara mani nevis smuku, bet komisku.
Dusma
Re: vai to var arstet?
14.09.2004 10:08
Varbuut ir jeega saprast, kas konkreeti un konkreeti kapeec nepatiik, nevis - ai, shodien liist lietus un es esmu nesmuka un vispaar man lietussargam kaatinsh nepiestaav!
Peec tam, kad tas ir izdariits - pretii var rakstiit meerkja plaanu, kaa mainiit!
Pa vidu pa punktiem jaasaraksta ideaals!
Un tad Tu vareetu buut pietiekoshi aiznjemta ar aktiivu darboshanos!
Vai atceries, Krieviem bija taada filma - "ja samaja krasivaja i prevljekatelnaja"?
Skaiti sev miilestiibas pantinju, saac dienu ar smaidiishanu un shkjobiishanos spogulii, kas superiigi paliidz, ja ir iigns gariigais!
Ja veeljoprojaam nekas nepatiik, tad chaapo pie kaada psihoterapeita!
Re: vai to var arstet?
14.09.2004 12:26
Ziniet, kas mani kaitina? Tas, ka visi raksta - "man sen vairs nav 18, tâtad esmu pieaugusi un par niekiem nesatraucos!" Nu, atvainojiet, bet 18 gados jaunietis vairs nav nekâds pusaudzis! Nelabi paliek no ðitâm tobið pieauguðo runâm!



Leola
Re: vai to var arstet?
14.09.2004 12:48
Leola

Nç, Leoliò, neapvainojies. Iepriekðminçtie salîdzinâjumi tiek izmantoti, lai uzsvçrtu jaunîbas svaigumu, un nekâ citâdi.
Par sevi gan varçtu teikt, ka paðlaik izskatos daudz labâk kâ 18 gados.

Dusma

Par to spoguli- to grûti realizçt cilvçkam, kas sevi spogulî vairs redzçt negrib (Bez vârda). Par to mçría plâna izveidoðanu , tas gan ir ïoti labs ieteikums. Es mazo rîcîbas plâniòu rakstu ap Jauno gadu, un tad, gada beigâs, apkopoju savus saniegumus. Super sistçma. Nevis sapòot, bet íerties pie plânu realizâcijas.
Attieksme pret sevi nav atkarîga no vecuma.
Ja cilvçks nav kroplîgs, tad viòð jebkurâ gadîjumâ ir skaists pa savam, arî dvçsele to nosaka.
Man jaunîbâ likâs, ka esmu neglîtene (biju ne skaistule, bet glîta). Vçlâk samierinâjos, pieòçmu sevi. tagad (pâri 50) jûtos kâ skaistule. Un pret mani tâ arî izturas.
Vaina ir tikai un vienîgi galvâ.
Nu man (negaidîts papildus efekts) lîdzçja psihoterapeits.
Re: vai to var arstet?
14.09.2004 13:04
Man vienkârði uzsita dusmas, ka bieþi vien neaptver, ka Tu esi pieaudzis cilvçkis, strâdâ! Bet Tevi uzskata par bçrnu kaut gan Tev ir 20. O.K. tas nav daudz, bet tomçr tas vairs nav jaunîbas maksimâlisma pâròemta cilvçka vecums:))



Leola
Re: vai to var arstet?
14.09.2004 13:06
Bez vârda

Izlasîju vçlreiz, bet nesaprotu, kas konkrçti Tev sevî nepatîk?
bez varda
Re: vai to var arstet?
14.09.2004 16:26
Par vecumu pieminçju, lai tie, kas lasîs saprot. Jo tâdas problçmas jau vairâk pusaudþiem raksturîgas un tad situâcija pavisam cita. Man atkal otrâdi, tajâ laikâ vispâr ðíiet nepievçrsu uzmanîbu savai ârienei.
Tur tas trakums, ka saprotu, ka katrs cilvçks pa savam skaits. Un ïoti labi apzinos, ka objektîvi esmu vairâk pieskaitâma tiem, kas izskatîgi ne otrâdi.
Grûti izskaidrot - ir ne tâ kâ konkrçti kâda vieta nepatîk, bet visâ kopumâ jûtos pelçka, noòurcîta, slikti guloðu apìçrbu... Kâ ieraugu sevi, tâ saploku.

Apzinoties, savu iedomu aplamîbu, tomçr netieku no tâs sajûtas vaïâ.
sieviete
Re: vai to var arstet?
14.09.2004 16:38
sheit saskatu nevis neapmierinaatiibu ar sevi,bet te projeceejaas neapmierinaatiiba ar apkaarteejo.Pilniigi iespeejams,ka Tev kaut kas nomaac gjimenee,vai darbaa.Paanalizee!
Dusma
Re: vai to var arstet?
14.09.2004 17:14
1. Vai esi pietiekami nodarbinaata?
2. Vai Tev ir darbs?
3. Vai Tev ir hobiji u.c. briivaa laika izklaides?
4. Kur Tu iegaadaajies savu apgjeerbu - shuj, tirguu, humpalaas, veikalaa?
5. Kad peedeejo reizi esi bijusi pie friziera, ko vinsh Tev dariija?
6. Vai Tu sporto?
7. Vai Tavai lauliiba ir ar "+" vai "-" ziimi?
bez varda
Re: vai to var arstet?
15.09.2004 09:32
1.Strâdâju pilnu slodzi, alga laba. Dzîvoklis paliels, mâjsaimnieces nav -esmu aizòemta tik, ka izklaidei labi, ja uz kino paliek laiks aiziet reizi ned.
2.Apìçrbu pçrku Rîgas bodçs (un te jau sâkas trakums – ar lielâm pûlçm atrodu kaut ko, kas labi (manuprât) izskatâs, bet lîdzko pâris reizes uzvelk, viss – neguï, grozas, velkas, atkarâjas, izceï defektus....)
3.Frizieris, kosmetologs, manikîrs apmçram reizi divos mçn. (starp, citu arî mati nekad sakarîgi neturas frizûrâ -;(( )
4.Nesportoju, nav laika un spçka.
5.Man ir labs vîrs un viens bçrns.

6. Iedomâjos - varbût depresija, kâdâ viltîgâ formâ?
Vaiva
Re: vai to var arstet?
15.09.2004 09:47
Bez vârda

Vienîgais, ko varu ieteikt-iemîlies! Tad tik tu redzçsi brînumus , pati sevi nepazîsi!!! Bûs gan spçks, gan griba ko mainît , optimisms parâdîsies. Esi iestigusi ikdienas rutînâ-pieradumâ un apnikumâ.
Sportam laiku var atrast un tas nevis atòem, bet dod kolosâlu enerìiju. Lîdz ar to ietaupâs laiks, jo rutînas lietas veic âtrâk. Smadzenes labâk srâdâ un garastâvoklis arî uzlabojas (serotonîns?).
Man ir izveidojusies atkarîba no sportoðanas :)))
li
Re: vai to var arstet?
15.09.2004 10:10
Bet îstenîbâ ir psihsika problçma (slimîba), nezinu gan kâ precîzi sauc, kad cilvçks ir apsçts ar savu izskatu,t.i. lai arî cik labi izskatîtos un kâ citi slavç- slimnieks ir mûþam neapmierinâts ar sevi, visu laiku ðausminâs par savu izskatu, pucçjas, piekârto apìçrbu, spoguïojas, bet tâpat visu laiku uzskata, ka ir neglîts.
Bez jokiem.
bez varda
Re: vai to var arstet?
15.09.2004 10:11
Tiesi ta, li.
Re: vai to var arstet?
15.09.2004 11:09
Nedomaaju, ka Tev vareetu buut kaada viltiiga depresija! Depresija nav iesnas, ko var hops un sakjert!:)
Man tas shkjiet pilniigi normaali, ja bodees pirktaas dreebes peec paaris vilkshanas reizeem vairs neizskataas, man arii taa ir bijis, kaut gan es bodees ljoti maz ko peerku!
Kas attiecas uz frizureeshanos - man "frizieris" ir lamu vaards!:) Ja patraapaas labs frizieris, tad vinjam buutu jaanogriezh mati taa, lai vinji staaveetu bez jebkaadaam kjimikaaliju tonnaam! Bez tam no perfekcijas uz galvas ir jaatsakaas! Mana labaakaa frizuura jau kaadus 3 gadus (pa vasaru) ir izmazgaa un ar slapjiem ej, lai pashi veejaa izzhuust! Kopsh es taa daru, mati ir kljuvushi tik veseliigi un skaisti, ka pati struktuura par sevi jau ir frizuura!
Ziemaa, zem cepures visi ir "pielaiziiti" un sanjemti astee. Es vienkaarshi esmu atmetusi domu, ka man ir jaabuut stiivai frizuurai, jo man taapat kaa Tev nekas neturaas ilgaak kaa 1/2h!:)
Pameegjini izklaides peec aizbraukt uz humpeli pretii Dolei un iegaadaaties sev dazhus origjinaalus apgjeerbus.
Izbriivee sev laiku 2 vakarus nedeeljaa un ej peldeet/aerobikot/dejot. Vakardienas Dienaa bija labs raksts par deju pulcinjiem ar visaam adreseem un cenaam! Piekriitu Alsterei, ka Tev vajag sportu, lielaakoties muusu aiznjemtiiba ir nepoduktiiva shaudiishanaas un priekshmetu paarvietoshana no punkta A uz p-tu B un peec tam atpakalj!!!
Iedali arii viiram un beernam pienaakumus un dazhreiz uzdroshinies vinjus pamest vienus savaa valjaa.
Re: vai to var arstet?
15.09.2004 11:32
Bez varda

Cau! Izsaku lidzjutibu, tas tiesam varetu buut nomocoshi, nepartraukti cinities ar sevi un savam komplikacijaam.
Gribetu teikt, ka iesana uz skaistumkopsanas saloniem, solarijiem, sporta klubiem un modes ateljee soreiz laikam buus cinishanaas ar sekaam un nevis ar celoniem. Cilvekam ir jabuut apmierinatam ar sevi un sevi jamiil, pat ja vinsh ir galiigi garaam. Protams, ka to nevar taa vienkarshi njemt un izdariit. Tacu - tas ir normals process un nekaa neiespejama tur nav.
Aizej gan pie kaada psihologa, un saakumaa vienkarsi aprunajies. Nav jau vini nekaadi "smadzenju jaajeeji", vini drizaak pilda "sirdsraugu" funkcijas, kad vajag izplapaaties un tikt ar kaut ko skaidriibaa. Patlaban Tev vajadzetu tikt skaidribaa - kapeec Tev liekas, ka Tev nekas nepiestav un neizskataas. Iespejams, ka iemesli ir taadi, kurus Tu pat sapnos nespej iedomaties, varbuut kaada sen izdzirdeta piezime, vai kas cits tikpat banaals un vienkaarshs.
Psihologi arii ir daudz un dazhadi, katram sava pieeja, darba stils un cenas. Varu ieteikt tev taadu Guntu (9494735) - varbuut ka vina Tev patiks, ja ne - meklee citu "sirdsraugu".
Lai Tev veicas!
Piekriitu dusmai pilniibaa. Ja tev nepatiik tava aada - tad dari kaut ko lietas labaa.Un saac ar kaut ko vienu, bet sportoshana - to gan iesaku, tieshaam mainiisies visa tava dziive, attieksme pret to un savu augumu, tu jutiisies daudz paarliecinaataaka par sevi un, iespeejams, buus mazaak laika domaat par tavaam probleemaam, kas iespeejams, nemaz nav reaalas...:).Veiksmi tev!
Re: vai to var arstet?
15.09.2004 14:14
Nu man arii liekas, ka tagad "depresija" ir modes lieta, 80-tajos taa bija migreena un 90-tajos hlamiidijas! Depresija, kaa taada, ir ljoti nopietna saslimshana ar kuras piesaukshanu nevajadzeetu jokoties! Biezhi vien cilveeki rutiinu un elementaaru slinkumu sauc par depresiju, jo vieglaak tachu ir chiiksteet, nevis piecelt pakalju no diivaana, iemest kedas mugurenee un doties sportot! Bet tas ir gruuti tikai saakumaa, jo peec tam cilveeks paliek par sport-adict un juutaas slikti, ja nav sportojis!
bez varda
Re: vai to var arstet?
15.09.2004 15:04
Vai sportoshana buutu universaala recepte? Esmu kaadreiz to dariijusi diezgan aktiivi, un atziistu, ka sajuutas tieshaam labas. Bet to manu probleemu, gan tas diezko neietekmeeja.
Shobriid nesportoju, jo man veinkaarsi negribas, ne slinkums, bet negribas, nepatiik. Un ne sedu, ne cikstu (bez mineta man nekas nekait) - nav ari kad pasedet un paciksteet.

P.S. Paldies visiem, kas atsaukusies, paldies par ieteikumiem.
Acid
Re: vai to var arstet?
15.09.2004 15:13
Tu vienkarsi esi izlepusi sieviete,kurai viss ir tik daudz,ka pati vairs nezini,ko gribi.Iemacies novertet dzivi,priecajies,ka ir gimene utt.,padoma cik daudziem cilvekiem vispar nav gimene,berni utt.
Re: vai to var arstet?
15.09.2004 15:21
:)))) Sportoshana ir universaala recepte, neizaarstees vieniigi sifilisu!:)

Bet ja negribaas kusteeties, uz vienkaarshi "negribu" pamata, tad gan tas laikam taa kaa velk ne uz labu!:( Moshka tomeer aprunaaties ar kaadu forshu aarstu!

Acid, nepiekriitu, man (depresijas ienaidniecei) tomeer taa izskataas peec slimiibas, kuraa tiek izmainiiti kjiimiskie procesi smadzenees un kur cilveeks ir speejiigs labaaksjaa gadiijumaa tikai motoriski izpildiit ierastos darbus!

Turies!
Bisous
Re: vai to var arstet?
15.09.2004 16:17
Es piemçram mûþâ neesmu redzçjusi neglîtu cilvçku. Nu ok, nav tev porcelâna âda, bet citiem toties nav kaut kâ, kas tev ir.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 25?
Ziņa: