GASTRO Augšējā endoskopija

Aizsāka Winny 

GASTRO Augšējā endoskopija
01.11.2011 18:50
Sveiki, tika veikta augšējā endoskopija Gastro centrā.
Slēdziens: Kuņģa kardijas daļas nepietiekama slēgšanās ar refluksa ezofagīta pazīmēm. Gastrīts un duodenīts ar erozijām antrālajā un divpadsmit pirkstu zarnas bulbārajā daļā.
H.pylori ureāzes eksrpestests: pozitīvs
Pats par vēderu nekad neesmu sūdzējies, ne sāp, ne buksē, varu ēst un dzert kas tīk, bet mans vēders diemžēl saka ko citu.
Kāds var paskaidrot cilvēcīgā valodā šo slēdzienu un kā ar uzturu, alko, smēķēšanu un pārējo? Iešu 5dien pie ģim. ārsta.
Un ilgu laiku ir iekaisis kakls, tas varētu būt dēļ vēdera?
V, 178/80/22
Klasika
Re: GASTRO Augšējā endoskopija
01.11.2011 22:14
Pozitīvs ureāres tests- tas nozīmē , ka ir atrasta Helikobaktērija.
Ir iekaisusi kuņģa un divoadsmitpirkstu zarnas gļotāda ( visticamāk, ka iepriekšminētās baktērijas dēļ), kā arī pilnīgi neslēdzas kuņģa ieejas vārti, kā rezultātā skābe nokļūst barības vadā.
Kakls var būt iekaisis dēļ tā, ka skābe ceļas uz augšu.
Ģimenes ārsts visticamāk izrakstīs 3 dažādu zāļu kursu uz 7-10 dienām baktērijas iznīdēšanai.
Pret helikobakteeriju ir 4 zaalju kurss nedeeljas garumaa. Alkohols pastiprinaas skaabes sekreeciju un bakteerija jutiisies veel labaak, kas savukaart papielinaas erozijas dziljumu. Erozijas var paarveidoties par chuulu, kas savukaart ir kunga veezha priekshveestnesis. Taa pat arii chula var asinjot ar aneemijas attiistiibu. Smeekeeshanu labaak atmest, kaa arii treknu bariibu, jo tas pastiprinaas eroziju. ja tagad nekas nesaap, tad kad erozija sasniegs smagu pakaapi, tad gan riktiigi buus.
Re: GASTRO Augšējā endoskopija
03.11.2011 14:23
Ok, paldies par info. Cik ilgi var ilgt ārstēšana? Un vai antibiotikas palīdz pa nedēļu? Man no tā atviļņa ir iekaisis kakls, temperatūra neliela un nogurums :@
Re: GASTRO Augšējā endoskopija
03.11.2011 19:58
Man nedēļas laikā baktērija bija beigta. Tikai tas nenozīmē, ka visas problēmas beigušās. Kuņģis būs jāpieskata tāpat. Ja kardija neslēdzas, iespējams, ka būs jālieto omeprazols, jo skābe tik un tā var celties uz augšu.
Jap, pa nedeelju buus beigta (ja vien nebuus rezistrenta pret attieciigajaam antibiotikaam, negribas mineet, bet tas vareetu iespeejams buut kaados 10% gadiijumu). Bet tas nedziedees to, ka nesleedzas sfinkteris starp bariibas vadu un kungi - tas noziimee, ka skaabe un taas tvaiki kaaps uz augshu (iipashi naktiis), un probleemas ar kaklu un balseni buus riktiigas, ja netiks lietota terpaija. Un tagad praktiski vieniigaa terapija, ko es zinu, ir omeprazola lietoshana, lai samazinaatu skaabes daudzumu un ceriiba, ka sfinkteris atsaaks normaalu taa darbiibu.
Re: GASTRO Augšējā endoskopija
04.11.2011 08:49
ar to "sfinkteri" vēl ir tā, ka tā protestus lielā mērā veicina stress, ilgstošs, kaut kāds viegli nerisināms kreņķis un tamlīdzīgas lietas, kas vispār nav medicīniskas.

ir viedokļi, ka baktērija šādā situācijā ir stipri marģināla lieta...

bez omeprazoliem (to ir daudz) vēl ir tāds medikaments kā motilium, kas muskuli slēdz, bet nav domāts lietot ilgstoši.
Re: GASTRO Augšējā endoskopija
04.11.2011 11:54
Man izrakstīja antibiotikas Augmentin nedēļas kursam, Omeprazolu 2 mēn. un Raniberl 2 ned.
Paldies visiem par info!
Re: GASTRO Augšējā endoskopija
04.11.2011 11:56
Kkur lasīju, ka tas varētu būt arī no fiziskām pārslodzēm.
Daudz trenējos (vismaz 4x ned.), līdz ar to daudz un neveselīgi ēdu(4-5x dienā)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 6?
Ziņa: