Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?

Aizsāka Lee 

Šā gada augustā beidzu smēķēt, biju pīpmane ar stāžu 11 gadi, pēdējo gadu laikā cigarešu paciņa pietika tikai vairs 2- 3 dienām. Nu lūk, un tagag ir tā, ka pēdējās nedēļās čerkst plaušas, piemēram, pieceļoties no gultas viņas tā kā iepīkstas. Sāp sirds pusē, zem kresās lāpstiņas. Plaušu rtg taisīts ša gada jūlijā, viss ok. Klepus nav. Ir nācis klāt svars 5kg. Sportot nesportoju.
Pastāstiet, lūdzu nesmēķētāji, vai saskārāties ar kādiem simptomiem pēc atmešanas?
jauku dienu!
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
03.11.2011 13:02
Jā,tāds stāvoklis ir visiem atmetējiem. Vēl pasaki augumu,svaru un vecumu. Atkarīgie var atmest bet sekas jūtamas visu mūžu. Jo atkarība nav uzvarama uz neatgriešanos. Sports ir nepieciešams,lai kompensētu nikotīna atņemšanu organismam. Nikotīns izsit adrenalīnu. Tas savukārt aktivizē dzīvi. Padara to baudāmāku, šķietami gaišāku.Adrenalīns aktivizē asins riti. Līdz ar to arī sievišķo hormonu izdali. Tie veicina laimes hormonu izdali.Pēc smēķēšanas atmešanas noteikti iestāsies krēslas zona, ko ļoti grūti panest. Vairāk gaismas, serotanīnu(šokolādi). Kustības. Asas sporta spēles,kas izsauc adrenalīna izdali. Labu kolektīvu. Negaidītus ,pozitīvus stresus. Auksta ūdens šalts. Drauga uzsitiens pa plaukstām,un citām ķermeņa daļām. Visiem spēkiem jāizsit adrenalīns ar citiem paņēmieniem.Endokrinologa padoms noteikti.
Lai veicas.
Pārējiem. Labāk nesākt atkarību veidojošo vielu lietošanu.Sevišķi ja senču vidū ir vērojama traģēdija to lietošanas dēļ.Tas norāda uz atkarības gēnu dzimtā.



Edited 1 time(s). Last edit at 03.11.2011 13:04 by Mazdakteris1.
Kauns teikt vecumu :) 30 gadi, svars 70, augums 167. Mazdakteri, patiesībā nekādas krēslas zonas nav, esmu priecīga, ka atmetu, ar prātu un ieksē'jām sajūtām sapratu, ka viss, pietiek, bet ne jau ar gribasspēku pametu to draņķi. Un vēl gribēju pavaicāt, vai plaušas atīrīsies, atjaunosies?
Paldies, veiksmi visiem!
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
03.11.2011 19:58
Apsveicu ar drosmi un to gaišo, kas lika spert šo ārkārtīgi grūto un brīžiem neiespējamo soli. Plaušas ar laiku attīrīsies. Bet tas kas ir izdarīts organismam pilnībā neizzudīs nekad.
Ir tracināts organisms , asinsvadu-sirds sistēma. Mocītas aknas. Ir radies pieradums saņemt pastāvīgu adrenalīna devu.Ir zināms virsnieru bojājums.Būtu liels brīnums ja jūs vairs nekad neatgriezīsieties pie smēķēšanas.....Tomēr, izlasiet vēlreiz padomus un gatavojieties cīņai. Vairāk lasiet un uziniet par smēķēšanas kaitīgumu. Uziniet par adrenalīna lomu organismā.Par paņēmieniem, ko darīt abstinences lēkmju laikā.Palasiet, ko nozīmē tolorence,eiforija,atkarība.Arī kas ir radioaktīvais polonijs,darvvielas.
Tas nostiprinās vēlmi neļauties atkal smēķēt.
Es vienmēr esmu teicis, ka mūsdienās, kad ir saindēts gaiss, ūdens,ēdiens ir muļķīgi pašam indēt sevi.
Tieši otrādi, ir jāzin visas metodes,kā pasargāt sevi no šiem kaitīgajiem faktoriem. Audzināt tos savos bērnos.Tas attiecas uz atkarību veicinošām vielām. Alkohols,medikamenti,hormonālie preperāti,gaistošās eiforiju izsaucošās vielas,narkotikas.Tas attiecas uz kaitīgajiem dzērieniem un ēdieniem.Tas pats ar negulēšanu naktīs,sliktu, traucētu miegu.Skaļu pārmērīgu muziku un žilbinošu gaismu. Lēkāšanu ilgstošu, stulbu un nejēdzīgu.Pīrsingošanu.Stringu nēsāšanu un norobežotu ķermeņu daļu atkailināšanu.Melnu peldbikšu nēsāšanu.Pārmērīgu sauļošanos un solārijus šodienas ozona caurumu gadsimtā.
Lai veicas.
Arī es bijusī smēķētāja ar stāžu. Daudzas reizes mēģināju atmest, taču tā īsti jau nekad negribēju to darīt, patika un tā...vienmēr likās, ai nu nekas - nākamo reizi pa īstam atmetīšu... līdz vienu dienu uzzināju diagnozi, kas ar smēķēšanu nav saistīta, taču, dzīvojot veselīgi, iespējams paildzināt normālas eksistences laiku. Atmetu vienā dienā. Nebija nekādas vēlmes uzpīpēt, jo sapratu, ka šoreiz vairs nevar. Tajā brīdī man tapa skaidrs, ko nozīmē visi tie teksti adatu un nez kādās terapijās, ka ir jāgrib atmest, citādi seansi nelīdzēs - patiesībā nekas nelīdzēs, ja negrib cilvēks atmest, bet, ja patiešām grib, tad nevajag nekādas terapijas, plāksterus, manuprāt. Ar šo visu gribēju pateikt Mazdakterim, ka, ja patiešām cilvēks vēlēsies, tad neatsāks, pie kam, tikai pirmo laiku atmiņā ataust cigarete, kad pierod dzīvot bez dūma, pat aizmirstas, ka ir pīpēts :) Bet tas noteikti tikai tad, ja tiešām saproti iemeslus, kāpēc to dari.

Manas komplikācijas pēc atmešanas bija - ādas problēmas. Laikam jau visi netīrumi un piesārņojums spiedās laukā laimīgs pa visām porām, dzīvoju kā tāds tīnis pumpains, bet pārgāja. Bonusi? Es varu piecelties no rīta laicīgi un esmu enerģijas pilna, vairāk dzīvesprieka manī. Tagad saprotu, ka tas nav tikai bla bla bla par skaistu dzīvi bez dūmiem.
Lee Rakstīja:
Esmu atmetusi smekesanu.6 menesu laika esmu pienemusies par 8 kg.ko lai dara???-------------------------------------------------------
> Šā gada augustā beidzu smēķēt, biju pīpmane
> ar stāžu 11 gadi, pēdējo gadu laikā cigarešu
> paciņa pietika tikai vairs 2- 3 dienām. Nu lūk,
> un tagag ir tā, ka pēdējās nedēļās čerkst
> plaušas, piemēram, pieceļoties no gultas viņas
> tā kā iepīkstas. Sāp sirds pusē, zem kresās
> lāpstiņas. Plaušu rtg taisīts ša gada
> jūlijā, viss ok. Klepus nav. Ir nācis klāt
> svars 5kg. Sportot nesportoju.
> Pastāstiet, lūdzu nesmēķētāji, vai
> saskārāties ar kādiem simptomiem pēc
> atmešanas?
> jauku dienu!
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
15.11.2012 20:33
Var neatgriesties pie cigaretēm,es atmetu pirms 22 gadiem.Pēc 15 gadu smēķēšanas.Par simptomiem-īsti neatceros,bij vēlme uzpīpēt,grūts ir pirmais gads.
Bet ir viens noteikums-nevienu cigareti vairs,nevienu!Es ar vienu atsāku reizes 50,kad sapratu,ka nedrīkst nevienu,bij ok.Sekas,iespējams ka ir..

jekabs19@inbox.lv
Paciņa 2-3 dienās ir pat diezgan maz, īpaši ņemot vērā stāžu 11 gadus. Daudzi pīpē paciņu-2 paciņas dienā pat mazākā stāžā. Jo mazāk tiek smēķēts dienā, jo vieglāk atmest, bet tiem, kas pīpē 2 paciņas dienā problēmas var būt diezgan lielas, atmetot pēkšņi, jo ķermenim ir kas līdzīgs šokam. Pēc h=gadiem ilgas indes devas ik pēc stundas, tiek pārtraukta indes padeve. =D haha. =D
Bet ja nopietni-malacīte, nesāc atkal, turies, aizej pārbaudīt plaušas un ar laiku viss normalizēsies, kad ķermenis apradīs ar tīru gaisu. :D Ja paciņa 3 dienās, tad tai nebūtu jābūt problēmai un laikam ar nevajadzētu būt ilgam, lai ķermenis atkoptos. :) Veiksmi. :)
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
16.11.2012 10:58
Es pīpēju apmēram 1-2 cigas nedēļā, man tas ir vairāk kā rituāls.

varu mēnešiem nepīpēt, bet tad kādā sociālā kontekstā ievelku pa dūmam.

no zināmajiem, kas ir centušies atmest, teiktu, ka Tev vēl būs kādu laiciņu jāiztur.

ja ir gaužām grūti, tā, ka vairāk nevar izturēt, lai neatsāktu, ģ. ā. var izrakstīt kadu vieglu nomierinošu līdzekli, piem. adaptolu; tas nav benzodiazepīns un nerada atkarību, taču tā jāizvērtē kā pēdējā iespēja, jo zāles vismaz pavelk uz savu psiholoģisko atkarību, bet zinu cilvēkus, kas tā ir labi tikuši galā, smēķētāji ar stāžu.
Bet tā ir tiešām forša sajūta,kad tu tā pa īstam atmet, man tagad laikam 8 mēnesis kā nepīpēju un ir ok, nevaru vairs paciest cigarēšu dūmus, un,kad mašīna iekāpj kāds, kurš tikko pīpējis, fu kā smird, un tad esmu lepna, kad es tā vairs nesmirdu :)
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
16.11.2012 18:24
Ar ko apsveicam un apskaužam.
Es arī esmu sākuma posmā - atmešanai. 8 dienas ir nodzīvotas. Man leikas, ka uz sirdi mazliet jūtu..mazliet baisi sametas. Bet tas sākās 6 dienā kad iztiku bez cigaretes. Ceru, ka ar laiku jutīšos labāk. Zinu, ka tas kas jau ir nosmēķēts, tas noteikti vairāk nebūs tāds kā tad, ja nebūtu nemaz sākts. Esmu viena no jaunietēm, kas sāka agri niekoties ar šo pretīgo ieradumu, ap gadiem 14 vai 15, bet sākumā jau tas viss tiešām bija niekošanās. Jāslēpj no vecākiem, un tad jau tikai pie cigaretes varēja tikt slēpjoties.., bez slēpšanās smēķēju kopš 17 gadiem, paciņa 2-3 dienas, kur skolā vēl katru dienu kādu pacienāju. Pašlaik man ir 20 gadi, esmu mamma, grūtniecības laiku godīgi nesmēķēju, mēnesi pēc dzmedībām atkal aizgāja. Labāk būtu bijis nesākt. Grūtniecības laikā kad nesmēķēju..tie bija mazliet vairāk par 9 mēnešiem..sāpējā rokām locītavas, likās, ka būtu sportiņš bijis ar pamatīgu slodzīti. Veiksmi visiem atmetējiem :)
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
04.01.2013 17:24
Ilvi,
Kā Jūties? Vai joprojām esi nesmēķētāja?
martins eikens
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
09.01.2013 13:14
Mjā, šajā forumu trāpījos, tāpēc ka meklēju informāciju par to, kāpēc "gļuko" plaušas atmetot. Skatos Jūs te tā forši mainaties ar info, man arī jāpiedalās.
Man ir 20 gadi, smēķēju jau diezgan aktīvi no 14, un vel nedaudz pirms tam. Nopīpēju paciņu apm. pusotrā dienā un pēdējā laikā pie stresa apmēri pamatīgi pieauga. Bet tad galvā notika kaut kāds klišķis un par laimi sapratu, ka man nenormāli ļoti gribas atmest, sapratu cik patiesībā slikti jūtos morāli, jo pīpēju, un palasot info par uzlabojumiem fiziski pēc atmešanas vēlme 10x pieauga + arī vel bez tā dzīvē iezagās pāris pamatīgi motivātori, ziņa kad vectēvs ir saslimis ar vēzi un kaut kas daudz iepriecinošāks - mana meitene gaida manu bērniņu :) Tagad nepīpēju jau 8 diennakti, jūtos garīgi nobriedis un savu prātoju tiešām sakārtojis tā, ka man negribas smēķēt, patiesībā es pat ja man par to maksātu vairs negribētu... Bet fiziski, gan neiet tik gludi. Pirmās divas dienās aizritēja gulšņājot nedaudz pastresojot, bet uz atmešanas sākuma, tādas kā pacilātības, tas bija viegli. Te pēkšņi no 3-5 dienām pamazām pieauga klepus, tāda sajūta itkā būtu augsta temperatūra, kaut gan tā nebija, tālāk ta auksti, ta karsti, vispār kas tik nebija, vel tagad jūtos slims, galva nogurusi, ehh man šitas jau ir apriebies, nezinu ko lai tagad iesāku.. es tagad taču netaisos atsākt pīpēt tikai tapēc, ka man ir slikti, tas taču nav normāli.. bet es reāli eju izmisumā, 8tā diena un simptomi mainās un mijās, šobrīd tāda sajūta ka plaušās tie lipekļi tur mutoļo un kad klepoju kaut kas lec ārā, galvā joprojām tāds slims nogurums, tagad paēdīšu un iešu gulēt.. labi, ka varu dzīvoties pa māju šajā laikā, nevis jāstrādā, nestādos priekšā kā tad būtu. Nezinu, varbūt kāds ko var ieteikt, man reāli jau tagad gribas atsākt cītīgi trennēties un sportot, bet pie šitādas pašsajūtas trūkst spēka un bail pakrist..
Mārtiņ, spriežot pēc savas pieredzes es šaubos, ka tev tie simptomi ir no smēķēšanas atmešanas. Varbūt esi vienkārši apslimis?
Trenēties un sportot, ja vien esi vesels, ieteiktu uzsākt uzreiz, jo uzreiz pēc atmešanas organismam ir īpaši daudz enerģijas.
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
09.01.2013 15:39
Es velejos tikai pajautat, man pedejas dienas ir tads kaa elpas trukums ne liels bet manams ir un ari ne vissulaiku, nesmekeeju nujau menesis buus vai tas vareetu but no smekesanas atmesanas?
airen1, VD
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
11.01.2013 11:51
Es esmu malace, jau 11 dienas. Jūtos lieliski, izņemot brīžus, kad gribas uzpīpēt, bet ne un ne.....
Vai tiešām nogurums nevarētu būt no atmešanas?
Nesmēķēju jau padsmito dienu un nemaz negribas, taču mācas virsū nogurums, tāda kā slimuma sajūta. Pa dienu gribas gulēt, lai gan naktī gulēts 8-10 stundas.
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
12.01.2013 21:24
Varētu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
13.01.2013 13:17
eduardo Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Vai tiešām nogurums nevarētu būt no
> atmešanas?
> Nesmēķēju jau padsmito dienu un nemaz negribas,
> taču mācas virsū nogurums, tāda kā slimuma
> sajūta. Pa dienu gribas gulēt, lai gan naktī
> gulēts 8-10 stundas.
----------------------------------------------------
Izlasi manus ieteikumus augstāk. Pie tam vairākas reizes.Organismam trūkst adrenalīna,ko nikotīns burtiski izsit no virsnierēm.
Ja esi Rīgā, ej pie krišnām. Tur katru vakaru 19:00 ( laikam) notiek meditācija.Dziedāšana,lēkāšana.Sevišķi vajag ievērot rituālu,kas prasa plaukstu sišanu.Dabūsi gan adrenalīnu,gan laipnību un sapratni.Arī siltu pienu, kas vienlaicīgi nomierina.Tur daudzi narkomani pa laikam meklē palīdzību .Arī VD cietēji.
Lai veicas.



Edited 1 time(s). Last edit at 13.01.2013 13:18 by Mazdakteris1.
Pie Krišnām? Nu ta vēl pie dianētiķiem varētu aizsūtīt.
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
13.01.2013 15:44
Ja cilvēkam šāda prakse ir pieņemama, tad tas var palīdzēt, par to ir rakstīts arī medicīnas literatūrā, lai gan ārsti ne vienmēr zina, kāpēc tas tā, bet pozitīvi vērojumi ir.

Meditēt var dažādās tradīcijās, Jura Rubeņa kristīgās meditācijas centrā visas vietas ir aizsistas mēnešiem uz priekšu, meditācijas mācības notiek arī Rīgas Lutera baznīcā.

Meditēt var arī bez jebkādas tradīcijas, vienkārši psiholoģiski atslābinoties, raugoties uz kādu skaistu ainavu, gleznu, kas patīk, ūdenskritumu un klausoties meditatīvu mūziku.

Tas ir brīdis sev, savai psihei pat tad, ja netic nekādam dievam.

Smēķēšanas atmešana nav viegls process, organisms var izspēlēt visādus trikus, un jebkurš atslābinošs pasākums psihei nāks tikai par labu.
Ienācu palasīt kā ir bijis citiem un tad izlasiju par meditācijām un nolēmu padalīties tajā, kas ar mani ir noticis...
Doma par atmešanu jau bija sen- ik pa laikam metu nost un atkal atsāku pēc pāris dienām. Šoreiz ir citādāk, pilnīgi nesaistītas ar atkarībām nodarbības laikā, pirmo reizi piedzivoju meditāciju. Un pēc tās notika vienkārši kaut kāds lūziens, jo diena vairāk, jo pretīgāk likās pīpēt. Un kad iepīpējot likās, ka velk pilnīgi uz vemšanu, sapratu- ir īstais brīdis.
Pašlaik nesmēķēju aptuveni mēnesi, un ir tieši enerģijas pieplūdums.
Smēķēju regulāri 10 gadus, kā uzzināju ,ka esmu stāvoklī momentāli atmetu, nu jau 4 mēnešus neesmu pīpējusi, domāju,ka arī neatsākšu vairs. Bērniņš ir lielisks stimuls :)
Uh, atmetu pīpēšanu pirms 8 dienām, bet nekādu sliktumu nejūtu, vienīgi baigi gribas pīpēt tajās vietās un situācijās, kur tas gadiem darīts. Pīpēju 27 gadus, neskaitāmas reizes mēģināju atmest. Vienu reizi pat noturējos mēnesi nepīpējis, bet ne no ša, ne no tā saslimu ar plaušu karsoni. Aiz skrobas sāku atkal pīpēt un nekādu karsoņu vairs nav bijis. Bail, ka tagad arī kaut kāda nelaba kaite piemetīsies tieši dēļ atmešanas. Atmetu lielākoties tādēļ, ka 1,5 paciņas dienā iznāk baigi dārbi, turklāt manā apkārtnē neviens vairs nesmēķē un esmu tāds kā izstumtais, kam visu laiku jāmūk malā uzpīpēt. Man gan šķiet, ka esmu jau sev gana nodarījis slikti un tā atmešana neko lielu nedos, bet sliktu jau arī neko nenodarīs. Es vismaz tā ceru.
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
03.10.2013 19:41
Jābūt naivam, pie tam ļoti , lai turpinātu smēķēt zinot sekas.
Atkarīgie mirst pirmie!
Es atmetu smēķēt pirms 22 gadiem,to var izdarīt samērā vienkārši-vajadzīga spēcīga motivācija,nu-Tev spriežot pāc teksta,tādas nav,pat ļoti izteikti-trūkst motivācijas.Kamēr nebūsi motivets,neatmetīsi..
Neko sliktu neizdarīs? Tu tērē naudu lai bojātu veselību- tas jau nav pietiekoši slikti?
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
03.10.2013 22:37
Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Jābūt naivam, pie tam ļoti , lai turpinātu
> smēķēt zinot sekas.
> Atkarīgie mirst pirmie!

Par pirmo piekrītu, bet par otro... hmmmm

Līdzatkarīgie, manuprāt, atkarīgos pārspēj...
Re: Atmetot smēķēšanu sākas problēmas?
04.10.2013 15:21
Piekrītu. Bet tā ir dabiskā atlase. Es šķirtos. Kāpēc man jābojā dzīve ar atkarīgo. Ar viņiem kopā dzīvo tikai mazohisti.Gan fiziskie,ja sit. Vai arī morālie , jeb verbālie mazohisti. Ir arī tādi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 15?
Ziņa: