Varikocēle

Aizsāka Sarmis 

Sarmis
Varikocēle
20.12.2011 14:37
Sveiki. Gribu dzirdēt zinoša cilvēka viedokli. Pirms nedaudz vairāk kā gada man bija operācija ar laparoskopijas metodi un viss bija veiksmīgi. Neesmu bijis šo laiku pie daktera atrādīties, bet darīšu to nākamnedēļ. Tieši šī gada laikā man ir sākusies regulāra dzimumdzīve. Pirms dakteris ieradzīja, ka man ir varikocēle, nekad nekādas sāpes un jebkas tāds nebija, tikai šie asinsvadi kreisajā sēkliniekā. Bet ievēroju šādu lietu. Reiz vasarā jau tā bija, pirmo reizi, kad staigāju pa mežu un sāka palikt tādas kā velkošas sāpes šajā rajonā kā arī mugurpusē krustos, gribas pietupties, apsēsties, nepatīkami. Tagad nesen bija otru reizi. Ievēroju vienu lietu abās reizēs. Kādu nedēļu nebija sekss, kā rezultātā nebija spermas noplūde, bet bija katru dienu uzbudinājums, bet beigās seksa nebija un tieši šajā laikā šīs velkošās sāpes parādījās. Man pašam gribas domāt, ka tas ir tikai dēļ tā, ka samocījusies šādā situācijā visa mana mantība un tāpēc kaut kas nepatika tajā rajonā, vai arī tas varētu būt kas nopietnāks, kā Jums šķiet? Pieraksts pie ārsta ir, gribu aiziet aprunāties.
Re: Varikocēle
20.12.2011 23:34
Lieta tāda, ka es vienmēr lūdzu vecumu,augumu,svaru.Kas par operāciju??? :)
Sarmis
Re: Varikocēle
21.12.2011 15:35
24, 1,90m, ~73kg. Kā jau minēju-laparaskopija.
Re: Varikocēle
22.12.2011 00:41
Laparoskopijs ir operācijas veids. Tas neko neizsaka,kas bija par operāciju. Vajag pie atbildēm piedomāt, tomēr:)
Varikocēle var izsaukt smaguma sajūtu un pat sāpes. Tādas pašas sāpes var izsaukt arī cirkšņa trūce. Vajag iet vēlreiz pie ķirurga vai urologa, lai skatās.Varikocēle nospiež oliņu, pasliktina tās apasiņošanu. Var samazināt spermas un vīrišķo hormonu (testosterona ) ražošanu. Kā ar hemorojiem un apakštilbu vēnām?Jāizvairās no ilgstošas sēdēšanas, .Jānēsā kokvilnas nenospoiedošas peld vai šortbikses, kas nedaudz paceļ un pietur oliņas.Nedrīkst oliņas pārkarsēt (spiedoš apģērbs,saules karsēšana melnās peldbiksēs).
Veiksmi.
Markus
Re: Varikocēle
24.08.2012 01:22
Man pirms vairāk kā pus gada arī tika diagnosticēta varikocele. Uroloģe apgalvoja, ka būs nepieciešama operācija un novēlēja man veiksmi, sacīdama, ka būs pagrūti atrast dakteri, kas to veiks. Bez šaubām, operācija šajā ķermeņa apvidū nav patīkama doma , parokot dziļāk diskusijās un literatūrā, mainīju ēšanas paradumus, neforsēju seksā ( tas man ir ar 1 partneri, bet neregulārs un kad ir bija vairākas reizes pēc kārtas) un cenšos ievērot regularitāti, ārpus seksuāla kontakta masturbējot, tāpat sāku nodarboties ar sportu, problēma mazinājās, varikocēle samazinājās, bet vienā brīdī apstājās. itkā vairs sāpes nejūtu, tomēr būtu labi tikt no tās vaļā. Bet vai tiešām nav citas ārstēšanas metodes kā tikai operācija?

Nesen man parādījās otra problēma - hemoroīdi. Biju Stradiņos pie proktologa, teica, ka tikai I pakāpes hemoroīdi, ieteica lietot svecītes un smērīti.
Tomēr tas man liek aizdomāties par asinsvadu stāvokli... kā var stiprināt asinsvadu sieniņu elastību, lai vairs nebūtu ar šām problēmām jāsaskaras.
tāpat vēsā laikā man ļoti salst pēdas un plaukstas. jāpiebilst, ka man ir sēdošs darbs, paralēli arī studēju (atkal sēžu) un fiziskām aktivitātēm varu atvēlēt vien 1,5 stundu dienā, neieskaitot iešanu līdz transportam, veikaliem. man ir 24 gadi, augums 1,80m svars 68 - 70 kg
Re: Varikocēle
24.08.2012 02:41
Pareizi domā Markus. Gan varikocele gan hemoroīdi ir vienas dabas produkts. Asinsvadu un pārējo lietu stiprināšana ir darāma ar vitamīnu, minerālvielu, mikroelementu un aminoskābju palīdzību. Tās kā reiz arī ir visas tās lietas kas vajadzīgas normālai rumpīša funkcionēšanai.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Markus
Re: Varikocēle
24.08.2012 11:58
Ku!, varbūt zini, kuras tieši minerālvielas, vitamīni, mikroelementi un aminoskābes atbild par asinsvadu stāvokli?
It kā gadā 2 reizes veicu "vitamīnu kursu" , pavasarī un rudenī apmēram 3 mēnešus dzeru Vitiron, ģimenes ārste tos ieteica, tomēr šaubos vai tie man ko palīdz, vienīgi ar saaukstēšanos vairs tik bieži neslimoju un gripa arī 2 gadus mani nepiemeklēja.
Tomēr atgriežoties pie asinsvadiem, biju atradis, ka kālijs stiprinot asinsvadus un īpaši daudz tas esot banānos; banāni man diez ko negaršo, tomēr tos ēdu šā iemesla dēļ.
Neesmu mēģinājis preparātus ar Ginko Biloba, vai tie ir ieteicami arī pie varikocēles utml. problēmām?
Re: Varikocēle
24.08.2012 12:18
Markus

Teikšu tā, es to zināju bet aizmirsu. Jāskatās pierakstos. Te mums forumā ir tāds ivars61, pagaidi, viņš pateiks. Bet aizmirsu es to tāpēc, ka tik un tā vairāk vai mazāk visi citi komponenti arī vajadzīgi. Tāpēc vismaz viens kombinētais vitamīns visu laiku jālieto fonā neatkarīgi no tā ko lieto atsevišķi specifiskām problēmām. Vitiron ir ļoti ok. Turpini viņu lietot pavasaros un rudeņos. Kā redzi, rezultāti tam ir. Tu mazāk slimo. Bet pārējā laikā lieto kādu lētāku, piemēram Livol. Mēs dzīvojam katru dienu tāpēc papildināt vitamīnu krājumu arī vajag katru dienu. Pēc 3...5 gadiem iestāsies līdzsvars un vairāk uzlabojumus ar doto vitamīnu komplektu iegūt nevarēs bet tas nenozīmē, ka pēc tam viņus vairāk nav jālieto.

Kālijs laba lieta bet banāns pēc būtības ir kartupelis un Tu ātrāk resns paliksi nekā savāksi vajadzīgo kālija daudzumu no zaļiem banāniem.

Biloba nav ne ieteicama ne neieteicama. Tas ir pašam jāmēģina. Savulaik lietoju, slikti nebija bet rezultāts neattaisnoja cenu. Bet tas ir tīri mans viedoklis.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Varikocēle
06.04.2013 01:35
Labdien, man ir 17 gadi. Jau kādu laiku novēroju un ir pamats domāt ka pie kreisā sēklinieka ir varikoceles simptomi. Nekādas diskomforta sajūtas nerada ilgi stāvot kājās, kā par šo problēmu raksta. Bet jautājums, vai tā nākotnē kautkā var progresēt un cik izmaksā varikoceles operācija, un vai tā ir raksturojama kā smaga/komplicēta operācija?
Re: Varikocēle
06.04.2013 09:34
No varikocēles ir jāatbrīvojas,viennozīmīgi.Tas traucē asins attecei.Tātad, barošanu.Te nepalīdz ne regulāra atbrīvošanās no spermas, ne sports. Jo kaut kaut kādu iemeslu dēļ ir izveidojušies vēnu paplašinājumi,kas nospiež oliņas un neļauj cirkulēt asinīm.Jo lielāks spiediens , jo varikocēlei ir iespējas izplesties( progresēt). Sēdošs darbs dara to pašu.
Jā, paralēli var lietot preperātus asins vadu sieniņu nostiprināšanai.Troxevazin, Venoruton tabletes. Omega3 saturošie produkti (zivis). C+PP vitamīni.Halogena saturošie preperāti.
Jo jaunāks puisis, jo varikocēle ir bīstamāka.Tiek aizkavēta oliņas attīstība. Neattīstīta oliņa nozīmē par 50-80 % lielāka iespēja dabūt attiecīgās oliņas vēzi.Tāpēc vajag iet pie urologa.Pagaidām,vēl strādā Gaiļezera (Austrumu) sl. Dr.Sigurds Knipšis. Arī Sradiņos tie ir spēcīgi.
Lai veiksme un veselība.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.04.2013 09:43 by Mazdakteris1.
Re: Varikocēle
10.04.2013 17:15
Man 23 un es pirms kāda laika veicu varikocēles operāciju ARSā, jo bija varikocēle, taču bez ļoti nopietna iemesla - urologs, protams, teica, ka kkad nākotnē tas varētu radīt problēmas un tādēļ labāk to būtu atrisināt uzreiz un biju arī dzirdējis, ka pēc tādas operācijas gaidāmi uzlabojumi, piemēram, labāk izstrādājas testosterons un vēl viens iemesls, kādēļ veicu operāciju ir tas, ka apdrošināšana apmaksāja. Pēc kāda laika varikocēle atgriezās. Kāds varētu teikt, ka varbūt nepietiekams uzturs, taču es sportoju, pārzinu un lietoju sabalansētu uzturu un lietoju profesionālus vitamīnus ;)
Jāsaka, ka pēc operācijas nebija baigie uzlabojumi un varbūt vienīgi var minēt, ka sekss bija daudz patīkamāks kā pirms tam, bet pie visa jau pierod ;)

====================================================================
"Brīvs, kam dūša brīvam būt." Rainis
Re: Varikocēle
10.04.2013 21:36
Vitamīni ir katalizatori,kas veicina attiecīgās ķīmiskās un bioloģiskās reakcijas. Nostrādā citi faktori. Iedzimtība, attiecīgā celtniecības materiāla trūkums (saistaudi,kalogens,kalcijs u.c.)
Jāskatās vai nenēsājam pārāk cieši pieguļošu veļu un apģērbu. Ilgstošs sēdošs darbs.Mazkustīgs dzīves veids.
Vajadzētu pakonsultēties ar asins vadu speciālistiem.
Lai veiksme un veselība.
Re: Varikocēle
18.09.2014 16:59
Labdien!
Man 65g. 12.09. 2014. tika veikta Longo hemoroidu operācija .Man tika veikta spinālā anestēzija,cerams ka būs viss labi. Man ir arī kājās varikoze, bet ar to es samierinos finansu dēļ , bet ir arī varikocēle vienkārši jau sen sēkliniekā ir izveidojies asinsvadu mudžeklis .Vairāk kā 20 gadu atpakaļ biju Jēkabpilī pie ķirurga -uraloga ,laikam dr.Graudiņš, viņš mani apskatīja un visu izstāstīja ka manā gadījumā labāk neko neoperēt , jo man vēnas paplašinātas visur un toreiz nebija tādas metodes kā šodien. Tagad kad esmu ticis cerams galā ar hemoroidiem aktuāli ir šie asinsvadi sēkliniekā . .
2006 gadā tika veikta galvas sm. operācija stradiņos-neirinomas.bija sarežģijumi .divreiz apstājās sirds uz oper. galda visu 100% nevarēja veikt , bet tagad ar to viss normāli .
Gribētos uzzināt kur labāk griesties un cik šodien varētu maksāt operācija un pēc cik ilga laika sakarā ar pēdējo operāciju drīkstētu operēt un protams vai ir rezons.
Paldies!
Re: Varikocēle
19.09.2014 11:27
Tur jārunā ar urologu . Un tikai. Šo operāciju arī var veikt ar vietējo anestēziju. Domāju,ka vajag pagaidīt vismaz 3 mēnešus.
Lai saprāts.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 17?
Ziņa: