insults

Aizsāka Rita 

insults
15.09.2004 16:15
Arii manu gjimeni ir piemekleejusi shii slimiiba.Veelos uzinaat ko vairaak par taas aarsteshanu.Mammiitei shis ir otrais insults.Skarta ir labaa puse.Nestraadaa roka un arii neklausa kaaja.Kaa mums aatraak tikt uz kaajaam?Buushu pateiciiga ikvienampar sniegto padomu.
ineshuks
Re: insults
15.09.2004 17:46
Rehabolitologs un laiks. Radikaalaaku metozhu diemzheel nav. Un veel hronisko slimiibu (paaugstinaata asinsspiediena, mirdzaritmijas) kontrole, ja taadas ir.
Re: insults
15.09.2004 17:47
Mîïa, Rita! Uz ðo jautâjumu nav iespçjams sniegt forumâ konkrçtus padomus. Izrunâjieties ar gudru neirologu.
Lai turas un labojas mammîtei veselîba!
Re: insults
15.09.2004 17:48
Kas ir rehabolitologs?????Kur taadu atrast?
Re: insults
15.09.2004 17:50
Paldies bo!Esmu jau nedaudz apradusi ar sho domu.Bet gribu darit visu ko vien speeshu.Bail kanepalaizhu ko garaam.
ineshuks
Re: insults
15.09.2004 17:51
Rehabilitologs, fizioterapeits- aarsts vai cita veida mediciinas persona ar augstaako izgliitiibu, kas paliidzees iespeeju robezhaas atguut zaudeetaas kustiibu speejas, pielaagoties dzivei. Ir lielakajaa daljaa slimniicu, arii polikliinikaas. Slimniicu fizioterapeitus parasti var sarunaat arii maaajaas viziiteem.
Re: insults
15.09.2004 17:55
Esam nolaukiem .Tas tikai pasliktina situaaciju.Vai es pati netiktu galaa ja mani apmacitu?Bet kur lai atrod labu speciaalistu.Pie mums taadu nav.
ineshuks
Re: insults
15.09.2004 17:58
Kaadeelj gan netiktu, tiktu. Galvenais kustinaat un lai neieguljas, ja vecaaka gados.

Un tas viss protams aarsta uzraudziibaa buutu veelams.

Var meegjinaat (ja naudinjas atljauj) kaadu rehabilitaacijas kursu sanatorijaa, tur arii vareetu apmaciities.

Un veel jaaskataas cik sena taa vaina. Varbuut caur gjimenes aartsu var dabuut nosuutiijumu ar atlaidi. bet, cik noprotams, slimniicaa nav buuts, tad arii taas rindas taadas garaakas uz to lietu.
Re: insults
15.09.2004 18:05
Paldies tev ineshuk ka sadzirdeji manu beedu.Slimniicaa bijam 2x.esam nedeelju kaa maajaas.Zini kaa ir ar tiem gjimenes aarstiem nav jau taa interese vinjiem suutiit uz renhabilitaaciju.Esmu apzinajusi Vaivarus bet diezgan padaargi.Mamma ir represeetaa bet shajaa gadiijumaa laikam jau tas nespeelee lomu.Pieljauju vel domu par Liigatni,bet bikuciiti veelaak.Lai saak patikaut nedaudz staigaat.Untur jau arii ir rindas.
ineshuks
Re: insults
15.09.2004 18:08
Rehabilitaaciju gjimenes aarsts nemaksaa no "savas naudas", taa kaa skopoties nebajadzeetu. Pa tiesho no lsimniicas daudz vieglaak vietu dabuut nekaa maajaas esot (bet to jau neviens nereklamee). par maksu visur buus daargi. Veel ir arii Tervetee (ja neaizveera, nezinu). Var meegjinaat mekleet savaa apkaartnee fiziterapeitu, kas vareetu padarboties maajaas un pashus apmaciit. bet laukos tas vareetu buut problemaatiski. Un daargi. Man zinaamaas fizioterapeites maajaas viziites veic par Ls5. 2-3 reizes nedeeljaa- daargi sanaak kopaa.
Re: insults
15.09.2004 18:11
Ineshuk nu es doshos pie savas slimnieciites maajaas.Bija jauki parunaaties.Paldies tev.Gan varbuut saskriesimies veel sheit.Ja tev ir kas man sakaaams uzrakstiuz manu e pastu

solvita_@navigator.lv
Re: insults
15.09.2004 22:35
Ar to rehabilitaaciju par slimokases naudu ir taa - ir akuutaa un hroniskaa rinda. Akuutajaa rindaa pacientus 'uzliek' SLIMNIICAS aarsts - zvana uz Vaivariem un piesaka pacientu, kas 6 men. laikaa, ja kvotas nebeidzas, nokljuust uz rehab. kursu. Hron. rindaa liek gjimenes aarsts un taa rinda ir gaaaaaaaaaara pri gaaaaaara.

Par konkreeto situaaciju - kaa jau rakstija Ineshuks:
- aarsteet pamatsaslimshanu, kuras deelj insults noticis (asisnsspiediens, sirdskaite, cuk, diabeets, paaugstinaats holesteriins utt.)
- pareiza un agriini uzsaakta fizioterapija - vingroshana, lociitavu aktiiva un pasiiva izkustinaashana; pozicioneeshana - pareiza pozaas ienjemshana atpuushoties, guljot, seezjot.

Juusu gadiijumaa ieteiktu samekleet kadu fizioterapeitu, kas prakstiski vareetu ieraadiit vingrojumus, pozicioneeshanas pamatprincipus un atrasties laba gjimenes aarsta uzraudziibaa, kas kontroleetu pacienta veseliibu un piekorigjeetu zaales. Shkjiet, ka t.s. "akuutaa" rinda ir nokaveeta... Diemzjeel...
Re: insults
16.09.2004 09:44
Izteica man piedaavaajumu slimniicas neirologs bet uz to briidi man likaas pagruutu vinju vest tik taalu.Neiedomajos ka ir tik tik garas rindas.Tad jau var pieteikt.Bet kaa ir ar tam samaksam jaiet caur gjimenes aarstu????
Re: insults
16.09.2004 11:02
Ljoti labi es juutos ja mani kaads sadzird.Ir vieglaak sadzivot ar sho kaiti ja tev ir sakari ar taadiem cilveekiem kas ir tam izgaajushi jau cauri.
Re: insults
16.09.2004 23:11
Ja pacients tiek kvotaas, jaamaksaa videeji 3,50 Ls/dn (neatkariigi, kas nosuuta, tik atshkjiras rindu garumi) - 0,45 pacienta iemaksa un paareejaa summa par uzlabotu eedinaashanu un sadziives apstaakljiem.
Maksas pacienti maksaa laikam ap 20,- Ls/dn (vai tik nav 'insultistiem' cenas ceelushaas paari par 30 Ls dienaa...).
Ja 'uz rinadas' uzliek gjimenes aarsts, tad nauda netiek njemta no vinja budzjeta, bet tot atsevishkji izdala slimokase.
Re: insults
17.09.2004 17:25
Paldies Tev Baiba.Laikam ar represeetajiem tur nekaadas izmainjas cenaas nav.
Re: insults
17.09.2004 20:24
Ja es nekïûdos, tad represçtajiem ir kâdas atlaides tikai attiecîbâs ar valsti. Tikko jamaksâ kâdam citam ( sanatorijâ, rehabilitâcijas centrâ) tad atlaiþu nav. Pameklç inetâ. Kaut kur bija. Vai arî uzdot to jautâjumu tieði tanî vietâ, kur tu gribi iekârtot savu mammîti. Var gadîties, ka represçtajiem rindas ir îsâkas, var bût, ja Jûsu vietçjâ represçto organizâcija (klubs) ir aktîva var lûgt palçdzîbu tur. Cînies.
Re: insults
21.09.2004 17:46
Paldies visiem kas mani sadzirdeeja.Padomus uzklausiishu vienmeer>
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 4?
Ziņa: