pārmērīgas slāpes!

Aizsāka esteree 

esteree
pārmērīgas slāpes!
31.01.2012 01:25
Uz ko varētu norādīt tas, ka ļoti bieži slāpst? uz cukura diabētu pārbaudījos - analīzes normā. ar asiem ēdieniem arī neaizraujos. dienā izdzeru pat līdz 4, 5 litrus ūdens, sajūta diezgan traucējoša un slāpes vairāk pastiprinās uz nakti. vēl varu minēt, ka ir hroniskas iesnas un bieži tek deguns. sieviete, 23 gadi, 176cm, 57kg. kas varētu būt par iemeslu? vai kaut kas siekalu dziedzeru darbībā? ja jā, tad pie kāda ārsta jādodas? zobārsts?
Ezis99
Re: pārmērīgas slāpes!
31.01.2012 14:57
Grūti pateikt no kā tev ir slāpes. Bet pamēģini dzert ar knupi, mazāk sanāks izdzert.
esteree
Re: pārmērīgas slāpes!
31.01.2012 16:28
ja būtu viegli pateikt no kā man viņas ir, tad tādu jautājumu neuzdotu. knupi? varbū pamperus arī sākt lietot?
Re: pārmērīgas slāpes!
31.01.2012 18:34
Pirmkārt,nav kaut kas kārtība ar svaru.Organismam trūkst sāļi,kas izsauc slāpju sajūtu. Slāpju sajūtu varētu izsaukt, ja dzīvojam un strādājam telpās kur ir centrālapkure .Pie tik maza svara var sākties imūnsistēmas slimības, jo acīm redzot organisms ir uz robežas. Jābūt vismaz 70,0 kg. Par siekalu dziedzeri- vajadzētu griezties pie zobārsta.Tas jāprecizē pie sava ģimenes ārsta.Var pamēģināt dzert negāzētu minerāl ūdeni. Colas un alus var pastiprināt ķermeņa atūdeņošanu.
Lai veiksme un veselība.
esteree
Re: pārmērīgas slāpes!
31.01.2012 22:33
svars man vienmēr tāds bijis, bet līdz šim problēmas nesagādāja.. un centrālapkure tiešām vainīga? jo lielākā daļa sabiedrības dzīvo ēkās ar centrālapkuri. ģimenes ārsts teica, ka, ja slāpst, laid dzerot.. bet nu nešķiet tas normāli. dzeru tikai negāzētu ūdeni vai tēju.. nav tā, ka, ja organismā vairāk sāļu būs, tad vēl vairāk slāps?
Re: pārmērīgas slāpes!
01.02.2012 17:38
Minerālūdens un vārāmā sāls NaCl ir divas dažādas lietas.Dārzeņus,burkānus,brokļus,bietes.....! Ir ārsts un var prasīt endokrinologa konsultāciju.Bet pie viņa vajag iet ar visām analīzēm.Urīna un asins.
Lai veicas.
ket
Re: pārmērīgas slāpes!
24.02.2012 11:31
Sajūta, ka es būtu rakstījusi to tekstu. Man tāds pats vecums un parametri un mokos ar identiksu problēmu - tekošs deguns visu cauru gadu un pārmērīgas slāpes, it sevišķi vakarā.
Esmu izstaigājusi jau daudzus ārstus un pārbaudes, līdz šim viss ok, bet kaut kur jau tam cēlonim jābūt. Nākošais rindā endokrinologs. Bet vismaz zinu, ka neesmu vienīgā ar šādu problēmu...
Re: pārmērīgas slāpes!
24.02.2012 20:27
jautājums-cik Tu dienā izčurā?Varetu būt tomēr nieru slimība.Un sirds mazspēja.ir arī vēl varianti,bet šie būtu jāpārbauda vispirms.
Re: pārmērīgas slāpes!
01.03.2012 00:39
Izskatās pēc kserostomijas

A. Pārbaudiet savus degunus uz polipiem un starpsienas probl.
B. Nopērciet aptiekā A, B, E vitamīnus. A un E eļļas veidā kapsulās. Degunā eļļas pilienus (aptiekā, labāk ar E un A vit), tad labāk elposiet caur degunu, mazāk tecēs un nevajadzēs kā zivīm bez ūdens ar mutti ķert gaisu (jo deguns ciet), kad attiecīgi mute paliek sausa, dēļ neparedzētās un hroniskās tā ventilācijas - tad orhanismus dod komandu saslapināt gļotādas cittā veidā. Tas ir dzert. A vit. pasargā gļotādu.

C. Jāizslēdz tireotoksikozi un cukura diabētu tomēr arī (viens-divi mērījumi neko nepoerāda).

D. Giposiderozi

E. Simpatiskās nervu sistēmas hipertonus un pat pārlieku streisainā dzīve var mazināt siekalu izdali.

F. Jaizslēdz visādus Šagrena sindromus un pārējās saistaudu boļačkas, hronisko parotītu
...

Gribētos ieteikt sekot arī zobiem. Jo tie drīz var sākt bojāties.

Lielākas slāpes uz vakarpussi, var izskaidrot tāds fakts, ka tad samazinās siekalu izdale tīri fizioloģiski un naktī pat līdz 4-5-8 reizēm.

Tātad pirmo reisu jāveic pie G.Ā, pēc tam LOR (ausu-deguns-kakla doks), pēc tam endokrinologs (ja G.Ā nelīdzēs) un tad jav redzēsiet ko tālāk darīt. Tam vissam pa
starpu zuobu māsu vai zobu higeinistu labi apmeklēt kariesa meklējumos un ieklausīties ieteikumos, piemērām no kurienes dabūt siekalas muttē (ieteiks vairāk košļat košļājumo gumīju ar zobus pasargajošo xylo..., vel ieņemt pa malciņai kādu draņķi, vai skatlot mutti ar miljonu vērtu skalojamo.

Ja palīdzēs, atraksties šeit, es pēc tam nosūtīšu sava konta numuru :) ;) Naturā un paldiesos nepieņemu.



Edited 8 time(s). Last edit at 01.03.2012 07:43 by Dr.asist. Raimonds.
ket
Re: pārmērīgas slāpes!
06.03.2012 11:11
ivars61,
Nav ne jausmas, cik daudz dienā izčurāju, bet ja skaita pēc reizēm, tad tās ir apmēram 15 reizes dienā, ne mazāk. Pārbaudīja man usg vēdera dobumu un nieres, ar tām viss ok,vismaz ekrānā, bet kā man teica, ja arī man būtu kādas smalkas nieru problēmas, tad tas usg neredzētu.
Dr.asist. Raimonds,
Likšu aiz auss visus ieteikumus, endokrinologs deva vēl savējos, tā, ka ir kur ''rakt''
Re: pārmērīgas slāpes!
06.03.2012 20:01
ket,cukura diabēts nav?
ket
Re: pārmērīgas slāpes!
07.03.2012 09:27
ivars61
Nē, nav, ņēma analīzes parastās + vidējo % pēdējiem 3 mēnešiem un viss ideāli
Re: pārmērīgas slāpes!
07.03.2012 11:00
Dr asist.Raimonds rakstīja:
Izskatās pēc kserostomijas

A. Pārbaudiet savus degunu uz polipiem un starpsienas problēmām.
B. Nopērciet aptiekā A, B, E vitamīnus. A un E eļļas veidā kapsulās. Degunā eļļas pilienus (aptiekā, labāk ar E un A vit), tad labāk elposiet caur degunu . Mazāk tecēs un nevajadzēs kā zivij bez ūdens, ar muti ķert gaisu (jo deguns ciet). Jo attiecīgi mute paliek sausa, dēļ nepareizās ventilācijas. Tad organisms dod komandu saslapināt gļotādas citā veidā. Tas ir dzert. A vit. pasargā gļotādu.

Jāizslēdz:
C. tireotoksikozi un cukura diabētu. Viens-divi mērījumi neko neparāda.

D. Giposiderozi

E. Simpatiskās nervu sistēmas hipertonus un pat pārlieku streisainā dzīve var mazināt siekalu izdali.

F. Jaizslēdz visādus Šagrena sindromus un pārējās saistaudu saslimšanas, hronisko parotītu.
...
Gribētos ieteikt sekot arī zobiem. Jo tie drīz var sākt bojāties.
Lielākas slāpes uz vakarpussi, var izskaidrot tas fakts, ka tad samazinās siekalu izdale tīri fizioloģiski un naktī pat līdz 4-5-8 reizēm.
Tātad, pirmo reisu jāveic pie G.Ā. Pēc tam LOR (ausu-deguns-kakla doks). Nākošais endokrinologs (ja G.Ā nelīdzēs). Tad jau redzēsiet ko tālāk darīt. Tam visam pa starpu zobu māsu vai zobu higeinistu apmeklēt. Kariesa meklējumos un ieklausīties ieteikumos. Piemērām no kurienes dabūt siekalas mutē (ieteiks vairāk košļat košļājumo gumīju ar zobus pasargajošo xylo... Vel ieņemt pa malciņai kādu draņķi, vai skatlot mutti ar miljonu vērtu skalojamo.

Ja palīdzēs, atraksties šeit, es pēc tam nosūtīšu sava konta numuru :) ;) Naturā un paldiesos nepieņemu:)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Piekrītu Dr-asist.Raimondam.Tikai viņš šausmīgi biedē ar svešvārdiem.Jāmeklē kopā ar ģimenes ārstu. Jo tiešām, tur var būt kāda vaina atsevišķi.Vai viss kopā.Maz šķidruma,slikta gļotāda,maz vitamīna "A"Hronisks parotīts(siekalu dziedzera slimība).
Lai veiksme un veselība.



Edited 2 time(s). Last edit at 07.03.2012 11:02 by Mazdakteris1.
Re: pārmērīgas slāpes!
14.03.2012 00:16
Mazdakteris - Labdien :)))) Kaut kā bieži sanāk šeit ar tevi sastapties! :)

P.S.
Par Defibrilātoriem rakstu izlassīju :) Nekā jauna.



Edited 1 time(s). Last edit at 14.03.2012 00:16 by Dr.asist. Raimonds.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 17?
Ziņa: