cukura daudzums

Aizsāka cukurgailîte 

cukurgailîte
cukura daudzums
16.09.2004 14:13
Vçlos uzzinât sekojoðu lietu. Mani mamma vienmçr biedç, ka, ja es çdîðot daudz saldumus, tad dabûðu cukurslimîbu. Vai tâ varçtu bût taisnîba, ka bieþi çdot saldumus varçtu iedzîvoties cukurslimîbâ? Bet man saldumi ïoti garðo! Çdu tos katru dienu, protams, çdu arî zupas, otros, utt., bet arî daudz saldumus.
çdot daudz cukura un sladumu iedzîvosies liekos kilogramos.
cukurslimîba ir ìençtiski noteikta,
vai tiek iegûta kâ autoimûna slimîba , sâkas strauji, parasti pçc kâdas vîrusu infekcijas;
92% gadîjumu ir ìençtiski noteikta, tâtad pârmantojama slimîba, bieþi slimo asinsradinieki, parasti pacienti ir ar palielinâtu íermeòa masu un saslimst pçc 30 - 40 gadu vecuma, ârstçðanâ lieto cukuru pazeminoðas tablettes, dieta un noteikti vajadzîga normâla fiziska slodze.
jauniem cilvçkiem parasti ir 1. tipa jeb insulînatkarîga cukurslimîba, kura sâkas strauji un ârstçðanâ der tikai un vienîgi insulîns.

pajautâ mammai vai viòa vai kâds radinieks slimo ar cukurslimîbu, tad arî uzzinâsi kas tevi varçtu sagaidît nâkotnç.
cukurgailîte
Re: cukura daudzums
16.09.2004 14:28
Nç, mums rados pilnîgi nevienam nav cukurslimîbas. Tad varu bût mierîga? Pçc íermeòa uzbûves neesmu pilnîga.
qwq
Re: cukura daudzums
16.09.2004 19:02
vari sâkt kreòçkçties tikai tad, ja asins analîzçs (pie kam atkârtoti parâdâs augsts cukura lîmenis) citâdi vari bût salîdzinoði mierîga - bat saldumus daudz çst tomçr nevajag (kaut arî ïoti gribas)
aija
Re: cukura daudzums
16.09.2004 19:28
Manam draugam sakas 14 gadu vecuma un neviens vina dzimta nebija slimojis un ne jau vins eda saldumus neka! Bija visai veseligs dzives veids vinam ka jau visiem tiniem taja vecuma, kad skrien un dauzas vairak pa aru neka sez istaba un stuke ieksa saldumus... Ta ka ta jau nemaz nav, ka var pateikt, dabusu cukurslimibu vai ne!
Re: cukura daudzums
17.09.2004 09:10
Mani arî tâ baidîja bçrnîbâ;(((
Nebûs taisnîba. Ja Tev ir normâls svars, tad, manuprât, vajag çst tos saldumus, ja jau organisms prasa. Vçl jo vairâk - Tu citâdi lieto veselîgu pârtiku. Tu vçl audz, un nesabojâts organisms zina, ko vajag, ko nç.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 4?
Ziņa: