Akne dzen izmisumā

Aizsāka EPEP 

Re: Akne dzen izmisumā
21.01.2013 12:22
Kā jau rakstīju augstāk, viens no acne iemesliem ir tauku dziedzeru (arī sviedru) dziedzeru intensīva darbība, kas kopā ar infekciju rada acne.
Tāpēc aicināju ievērot veselu rindu prasības.
- izslēgt dzīvnieku taukus;
- regulāra vēdera izeja;
-cīņa ar fokālo infekciju;
-neēst šokolādi;
- izslēgt kairinošus produktus,kas pastiprina sviedru un tauku dziedzeru darbību;
- samazināt testosterona (sievietēm sievišķos) hormonus asinīs;
- lietot daudz tīra ūdens;
-lietot biokefīrus;
- lietot burkānus un oranžos augļus, kā A provitamīna avotu.
Protams, to visu ievērot ir grūti. Tāpēc lietot Izotretionīnu ir vienkāršāk. Tas ir A vitamīna sastāvdaļas produkts. Tas apspiež tauku dziedzeru darbību. Pat izsauc to atrofiju.
Tikai par kādu cenu? Var rasties nervu šķiedru bojājumi,kurus atjaunot ir problemātiski.Rodas transretīna skābe.
Ihtiols ir adzīts par ādas vēža veicinošu faktoru. Labāk īslaicīgi lietot Višņevska ziedi.Protams tikai lokāli,nevis visu seju. Arī kairina audus,dezinficē.Bet nav tik fatāla iedarbība, ka ihtiolam.Lieto pie pirmām iekaisuma pazīmēm.



Edited 1 time(s). Last edit at 13.07.2016 11:33 by Mazdakteris1.
venita
Re: Akne dzen izmisumā
21.01.2013 12:32
Man ir 25 gadi, jau vismaz 5 gadus ēdu un dzīvoju, kā saka Mazdakteris - ļoti dzelžaini ievēroju, man tas neliekas grūti, jo gribu būt skaista. bet nekas jau diži nemainās. esmu visādus dermatologus utt izgājusi, visu ko lietojusi un lietoju. bezcerība. tas man ilgst vismaz 6 gadus.
Re: Akne dzen izmisumā
21.01.2013 13:02
Ir cilvēki, kam nekādi veselīga dzīvesveida ievērošanas pasākumi nelīdz, un tad raksta roakutānu, ja pacients tiešām vēlas.

Ja stingri ievēro visus lietošanas noteikumus, ir diezgan labi rezultāti ar stabilām remisijām. Es kaut kad agrāk urbu netu par šo tēmu, jo zināmam jaunietim bija lielas problēmas. Arī Latvijā bija labas atsauksmes. Manis minētais cilvēks lietoja šo medikamentu; bija viens garāks, viens īsāks lietošanas periods, tagad viss stabili apmēram 3 gadus, nekas nav atkārtojies.

Bet roakutāna lietošanas gadījumā arī noteikumi ir dzelžaini.
Re: Akne dzen izmisumā
23.01.2013 17:16
Es lietoju Roakutānu gados 18 un tas palīdzēja - pilnībā atbrīvoja seju no pumpām, taču problēmas atgriezās jau ap 20, tā ka..
Personīgi man pēc tā lietošanas nav nekādu paliekošu veselības problēmu, lai gan, kas zin - lai arī cik veselīgi dzīvotu, gulētu un ar kultūrismu nodarbotos, ļoti bieži esmu noguris - darbā vienmēr visvairāk žāvājos;)
Ir pietiekami daudz cilvēku, kam roakutāns ir sačakarējis veselību un tādēļ vajadzētu izlemt par tā lietošu tikai tad, ja gadījums ir ārkārtīgi smags.
Un vispār ir tāds Differin krems, kas ir gandrīz tas pats, kas roakutāns, tikai darbojas no ārpuses - tas novērš audu hiperkeratinizāciju jeb, vienkārši runājot, to nepareizo jeb anormālo šūnu dalīšanos, (kā rezultātā pora aizsērē un rodas iekaisums), kas ir galvenais cēlonis, kam iemeslu medicīna oficiāli nevar nosaukt.

Un vēl to var apvienot kopā ar benzoilperoksīdu, kas palīdzēs praktiski jebkuram - to taču esi lietojusi?

Vēl man pašam ir padomā pamēģināt divas nekaitīgas procedūras, lai "attīrītu" organismu, taču par tām pastāstīšu tikai pēc tam, ja būs rezultāts, jo citādi man šeit bez sāls apēdīs;)

====================================================================
"Brīvs, kam dūša brīvam būt." Rainis
Gvido
Re: Akne dzen izmisumā
23.01.2013 17:22
JayKay, raksti, raksti, kas par procedūrām. Virs tevis savelkās holokausta mākoņi.
Re: Akne dzen izmisumā
23.01.2013 18:02
JayKay

Bet man lūdzu uz e-pastu... ja varētu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Akne dzen izmisumā
24.01.2013 00:02
Esmu 28gadus veca sievietìte kas 11 gadus cīnījos ar pumpām uz sejas....neskaitāmi dermologi.vsādas ziedītes tiri piri... Tas viss novèrš n likvidè sekas,bet iemeslu kāpèc pinnes metas nē.nu lūk biju pie vienas dermatoloģes pērses iela (ja nemaldod,krč uz tās ielas kur uzņēmumu reģistrs rīgā( nu lūk daktere nosūtīja mani uz asins analīzēm pārbaudīt hormonus.un izrādījās ka pie vainas bij hormini kas nepareizi darbojās....lai cik smieklīgi nebūtu bet daktere-dermatoloģe man izrakstīja hormonu tabletes....kamèr lietoju tās bij ok un nevajadzēja nekādu īpašo sejas kopšanas kūri un rezultāts bija acīm redzams bet tas bija man- sievietei.un atceros daktetes sacīto-ir jācīnas ar iemeslu nevis ar sekām....
Re: Akne dzen izmisumā
24.01.2013 00:05
Jap. Bet vēl labāk būtu novērs iemeslu kāpēc "hormoni nepareizi darbojas"... Bet tas jau mūsdienu medicīnai ir "slabo"...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Akne dzen izmisumā
24.01.2013 00:17
"Differin krems, kas ir gandrīz tas pats, kas roakutāns, tikai darbojas no ārpuses - tas novērš audu hiperkeratinizāciju" <<<----PAR SHITO SIIKAAK... kaadelj man ne ģimenes ārsts ne onkologs neko tādu neieteica :/ Man uz muguras ir diagnosticēta hiperkeratoze kura te ir te nav... it ka jau netraucē, bet būtu foršāk ja nebūtu :)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
esss
Re: Akne dzen izmisumā
15.02.2013 17:23
Aknei 100% paliidz roaccutane, mana seja izskatiijaas pec sakropljota veidojumA un paris meneshos kljuvu par vairak vai mazak normala paskata cilveki, bet tgd pec 2 gadiem taj zkaita pusgadu dzeeru to... Juutos kaa cilveex un aknes paaripalikumiem, videji 1-8 pumpas , vasara vel mazak...taka roaccutane un uz priekshu!!!!
Re: Akne dzen izmisumā
26.02.2013 13:18
Mazdakteri, kas tu par padomdevēju, ja kā palīdzību iesaki vienu no galvenajiem AKNES biediem- Kādu vēl sauli un kādu solāriju pie Aknes!??


Saule un Solārijs(kur nu vēl Solārijs :@ ) padara tā jau biezo aizsprostoto aknes samocīto ādu vēl biezāku un treknāku. Tas, kas uzlabojās ir iekaisums, jo saule ir dabisks pretiekaisuma līdzeklis +rada virkni ļaunuma- āda sabiezē un problēma paliek neapbruņotai acij mazāk redzama, bet šādi mēs radām vēl labāku vidi akne baktērijas un tās perēkļu vairošanai- un visi solary puikas un meitenes kā netiek, tā netiek vaļā no savas aknes. Āda kļūst tik briesmīgāka , caurumaināka (ar lielām porām un bedrēm) un ik pa laikam pacieš sāpīgos dziļos zemādas iekaisumus -bumbulīšus...

JA ļoti gribās saulē uzturēties, tad jālieto aizsargkrēms (kas ir radīts taukainai ādai), kas neļaus ādai palikt biezai un, protams, arī neļaus apdedzināt vai paātrināt ādas novecošanos.


Varbūt tomēr pietiek šo savas nezināšanas muļķību propogandēt kā palīdzību taukainām, bojātām ādām!!??

Tā vietā iesaki aiziet pie laba darmatologa. Nekas, ka netaisa n-tās analīzes jo sākumā izmēģina ārstēšanu, kas ir līdzējusi citiem bēdu brāļiem, ja nelīdz tad izmēģina vēl kaut ko citu , ja tas nelīdz tad var visu pēc kārtas- analīzes, kuņģa pārbaudes utt.. Protams, var sākt no otra gala.. bet tā ir dermatologa pieredze un izvēle.. jo varbūt 5 smagajiem gadījumiem pirms tevis, tieši 1. variants vai 2. ir līdzējis..
Re: Akne dzen izmisumā
26.02.2013 13:25
Hormoni ir viens no pamat iemesliem- liek taukiem par daudz izdalīties un arī izmaina mūsu tauku sastāvu. Un lielākajai daļai sieviešu Hormonālās tabletes palīdz.. Bet cik ilgi tad tu lietosi? Bērniņu arī kaut kad sagribēsies... + vai to ilggadīga lietošana nāk par labu veselībai? UN KO DARĪT PUIKĀM? :)


P.s. Dermatologi ir gan labi gan slikti gan vnk briesmīgi... Kā lai zini, ka nebiji līdz tam pie briesmīgajiem? Nu nezaudējiet ticību šiem speciālistiem... Bet meklējiet gudros un labos!
Re: Akne dzen izmisumā
26.02.2013 13:36
Mazdakteris rakstīja:4) Mērenas saules vannas bez apsārtuma.Ziemā solāriji, bet kategoriski bez apsārtuma!
Trešais, sejas poras nedrīkst aizdambēt ar ziedēm.Sevišķi uz nakti.
_____________________________________________________________________
Jau agrāk teicu,ka ādas apdegums (saule,solārijs) var stāvokli tikai pasliktināt. Sauļoties var tikai līdz 11:00,vai pat ēnā.Sevišķi Jūrmalā.
Lai veselība un gudru cilvēku padomi.
Re: Akne dzen izmisumā
26.02.2013 14:02
Jebkāda saule liek ādai sabiezēt arī tā, kas līdz 11:00 , protams, daudz mazāk un vājāk, kā tā, kas pa dienu. Ja runājam par darbībām, ko veikt vai tieši neveikt lai uzlabotu taukainas ādas stāvokli, tad šo padomu vajadzētu ņemt vērā- saulē mūsu āda sabiezē (aizsargreakcija) , ja gribam sēdēt jūrmalā un kaut nedaudz izbaudīt saules siltumu, vai pārvietoties ārpus telpām saules laikā, tad lūdzu lietojam palīglīdzekli, kas novērstu šo ādas dabisko aizsardzību- sabiezēšanu+ aizsargātu ar filtriem (UVB un UVA) pret saules negatīvo iedarbību.

Mazdakteri, nekā personīga. Vienkāši šis pieņēmums Latvijā, ka saule palīdz pumpām ir tik kaitinoši bieži sastopams, ka no tik advencēta speciālista (spriežot pēc citiem ieteikumiem) nevajadzētu izskanēt šādai informācijai, lai vēl vairāk nemulsinātu Latvijas "pumpu kara" cīnītājus.




Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Mazdakteris rakstīja:4) Mērenas saules vannas
> bez apsārtuma.Ziemā solāriji, bet kategoriski
> bez apsārtuma!
> Trešais, sejas poras nedrīkst aizdambēt ar
> ziedēm.Sevišķi uz nakti.
> __________________________________________________
> ___________________
> Jau agrāk teicu,ka ādas apdegums
> (saule,solārijs) var stāvokli tikai
> pasliktināt. Sauļoties var tikai līdz 11:00,vai
> pat ēnā.Sevišķi Jūrmalā.
> Lai veselība un gudru cilvēku padomi.
Mandarinka
Re: Akne dzen izmisumā
17.04.2013 12:30
Padalīšos par to kā ārstēju savu akni. Gāju pie kosmetologa gandrīz gadu, taisīt visādas procedūras, nekas nelīdzēja. tad beidzot novembrī aizgāju pie dermotologa, kas man izrakstīja:
Vitamīnus:
Aevit (mēnesi lietot mēnesi pauze) (~1.40ls 20kapsulas)
Selēns (~2.80 30kaps.)
Cinks (~3.20 120kaps.)
D vitamīnu kapsulās (~6.00 120 kaps.)
naktssveceseļļa (~6.00 60kaps.)
reizi mēnesī augļu skābju pīlings pie kosmetologa (20ls)
Reizi pusotrā mēnesī lāzers (30ls) (manā gadījumā jāizejot piecu reižu kurss, ar pārtraukumu vasarā, jo nevar būt nosauļota seja)
Tad vēl:
No rīta :
jātīra seja ar Bioderma Sebium ūdeni, tad Dalacin T uz pumpām (recepšu, ~6ls) pa virsu Bioderma krēms Sebiums AI
Vakarā:
Bioderma Sebium gēls, Bioderma krēms Sebiums AI, Differin plānā kārtā uz pumpām (recepšu, ~13ls).
Nu lūk, nekā lēta un ātra šajā ārstēšanā nav, bet ir patīkams rezultāts, esmu bijusi uz diviem lāzeriem, dzeru visus šos vitamīnus un tiešām ir krietni, krietni labāk!!! Pumpu nav, palikuši sarkani pleķīši. agrāk pumpas bija gan strutainas, gan visādas citādas, gan neredzamās zem ādas. Kopumā iespaids ka vislielākās brīnumzāles ir lāzers! Pēc pirmās reizes biju patīkami pārsteigta, ārste teica, ka iespējams būs sliktāk nekā līdz viņam - izlīdīs daudz pumpas kas "sēž iekšā", bet nē, jau nākamajā dienā bija ļoti labi!
Starp citu viņa bija pieminējusi tādu roaccutane, bet viņa tādu neizrakstot, jo ļoti daudz nepatīkamu blakusefektu var būt.
Dermotoloģe arī minēja hormonus un ieteica aiziet pie ginekoloģes (neaizgāju). kad nācu uz pirmo lāzeru prasīju vai tomēr aiziet lai izraksta hormonālās, viņa atbildēja, ka pagaidām neesot nepieciešams tipa skatīsies kā pašas tiekam galā.
Pamēģiniet pasūtīt no Acne.org - man ārsti Latvijā 8 gadus nevarēja līdzēt, bet šis man palīdzēja (man 33 gadi) jau nedēļas laikā vienreizējs uzlabojums! Tikai to nevar pārtraukt lietot, bet mani arī tas apmierina, jo ārsti tiešām man nevarēja līdzēt. Un biju jau izmisumā, jo veidojās cistas ar zaļām strutām un tas viss uz sejas!
Gvido
Re: Akne dzen izmisumā
10.06.2014 10:59
Sanita.k, tas, ko tu iesaki, ir Benzoyl Peroxide (2.5%) (un tīrīšanas losjons + mitrinošs krēms), kurš ir standata terapija aknes gadījumā:
http://www.acne.org/regimen.html

To bez receptes var iegādāties jebkurā Latvijas aptiekā, un tas noteikti būs daudz lētāk, nekā pasūtīt krēmu no ārzemēm. Diezgan dīvaini, ka neviens dermatologs tev to nebija ieteicis pamēģināt.
šalala
Re: Akne dzen izmisumā
27.05.2015 16:07
Piekrītu. Man pumpas bija vairākus gadus, bet visādas crazy zāles, dēļ tām dzert, nē paldies. Esmu dzirējusi, ka ir pat letāli iznākumi no šīm zālēm, tad jau vispār.. Man personīgi palīdzēja Dermovas ziepes+Essex losjons. Kopā 10EUR. Pēc nedēļas ilgas lietošanas, jutu, ka āda paliek tāda kā sausa un, pietiks lietot (lai gan pirmajās mazgāšanas reizēs nebija šāda sajūta), bet toties tā kļuva super attīrīta. Ar rētām cīnos vēl tagad, bet pumpas beidzot vairs nemetās. Tagad profilaksei vienreiz nedēļā tomēr palietoju tās ziepes un pārējo laiku Bioderma H2O sebium, kas piemērots ikdienas lietošanai+krēms. Man ārsts izrakstīja arī kaut kādas smēres, kas jāsmērē uz pumpām, bet tā nu viņas stāv plauktā, būtu zinājusi, ka rezultāti, manai, līdz tam briesmīgā izskata ādai, būs tik labi, tad nebūtu pat pirkusi.
Re: Akne dzen izmisumā
03.12.2015 20:40
Iesaku lietot Roaccutane smagos/vidēji smagos gadījumos.
Pēc 3 mēnešiem pazuda visi iekaisuma procesi, tikai rētas, pigmenti ļoti lēni dzīst. 4 gadus bija sejas ādas problēmas.

Izmēģināju visādas antibiotikas, smēres, gēlus, losjonus, diētas, viss kaķim zem astes.
Visādi ārsti izmēģināt Cēsīs, Valmierā,Dr. Ķīsi, STS centrs, viss viens rekets..

Blakus efekti? Minimāli- Sausas āda, acis, lūpas, nāsis u.c., attiecīgi jālieto visur mitrinoši krēmi. Nekas cits, asins analīzes normas robežās, mēdz būt mainīgs noskaņojums..

Izmaksas 20mg mēnesī/65 EUR
+ Asins analīzes
+ Mitrinoši, tīroši līdzekļi.

Gribi lētāk?
Visticamākais iemesls- diēta, dzīvesveids un svarīgākais- psihosomatiska, iesaku tad profesionālu psihoterapeitu. 80% slimību ir no galvas..

Labāk maksāju $$, nekā staigāju ar pumpainu ģīmi.


Nevajag mīzt, vajag doties pie dermatologa un pieprasīt medikamentus.
Iesaku dermatoloģi Roznieci, izcils ārsts, tikai vajag smalki visu izpētīt, ko drīkst/nedrīkst, vajag/nevajag.


Ja bail, vajag palasīt iespējamos blakus efektus pretsāpju zālēm, antibiotikām.. tas pats..
Re: Akne dzen izmisumā
03.12.2015 21:09
Lietojot Izotretinoīnu jārēķinās ar smagu iedzimtu anomāliju risku bērniem un psihisku noviržu attīstības iespēju pašam!

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 03.12.2015 21:15 by ku!.
Re: Akne dzen izmisumā
30.03.2016 00:10
ku! Palasi antibiotikām, pretsāpju līdzekļu zālēm iespējamās blakusparādības, būsi šokā.
Jārēķinās- izklausies pēc speciālista vai nozarēs ārsta, esi taisījis pētījumus? Lūdz.. nevajag.
Re: Akne dzen izmisumā
31.03.2016 13:47
Nu ikviens var atrast preperāta apliecību un ražotāja anotācijas. Ja nav slinks un akls.

Bet vispārīgi cilvēcīgi - 3 mēn lakt tetraciklīnus ir izturības pierādījums. Ne mazāk nopietni kā minētās zāles.

Ar tiem nereti pēc 4 ned nāk pie gastroenterologiem.
Re: Akne dzen izmisumā
31.03.2016 14:06
Iesaku lietot Roaccutane smagos/vidēji smagos gadījumos.
________________________________________
Šādu ieteikumu pacients var pieņemt tikai kopā ar ģimenes ārstu un dermatologu. Pie tam apzinoties visus plusus un mīnusus.
Viena pacienta ieteikums,kuru nevar nekādi pārbaudīt,nedrīkst kalpot par pamatu lietošanai.
Re: Akne dzen izmisumā
02.04.2016 12:50
Neticas ka kalpos. Dārgas zāles pērk tie, kas apmeklējuši vairākus Dr.

Ja infekcija nav nopietna, tad varbūt ar to medikamentu ar pietiek. Ja ir, tad AB arī nāksies lietot ( tur Dr uz vietas redz, ko vajag ko nevajag, internetā nevar ) klāt tam.
Šeit tiešām tā uzsēšana uz AB jūtību, ja hroniski strutaini procesi, izskatās vērtīga.

Diezgan samulsināja 3 mēn tetraciklīnu dzeršana, ko viens tēmā rakstīja. Vajag izcili stipru veselību, lai 90 dienas dzertu tetraciklīnus ( nu doksacilīns, doxyl ir tetraciklīna gr AB ).
Ar fucidin ir tā, ka tas ir bakteriostatisks antibiotika, kurai samērā šaurs iedarbības spektrs. Viņas pluss ir tas, ka parasti " ņem " pat atsevišķus m/o, kas rezistenti pret citām AB. Tomēr jāsargās no rezistences rašanās. Ko var mazināt, ļoti regulāri, atbilstoši Dr nozīmējumam lietojot.
Jālieto, ja ārsts nozīmējis, visu kursu, jālieto ļoti akurāti kā nozīmēts, pat kad simptomi izzūd, jāsmērē ļoti akurāti visas dienas, cik Dr lika,
Protams, ja nekāda labuma nav, tad jāiet pie Dr jau pirms kursa beigām un jāatrādās.
#
Viena no šī fucidīna īpašībām ir tā, ka pastāv iespēja ka šis iedarbosies uz stafilokokiem, kuri rezistenti pret meticilīnu un vankomicīnu. Savulaik ar viņu ( biežāk gan komplektā ar citiem AB ) ir iztrekterēti šādi gadījumi ( ne tikai krēms eksistē ).
#



Edited 1 time(s). Last edit at 02.04.2016 13:11 by smail.
Sveikas,

Man sejas problēmas ir ar pieredzi, daudz kas ir mēģināts utt. Uzliesmojumu gadījumos palīdz dr. Atslēdziņas izrakstītās zāles, kuras ir pagatavojamas Saules aptiekā uz pasūtījuma. Bet ikdienā lietoju koloidālo sudrabu Argentinum 200, lai nebūt šie uzliesmojumu. Reāli palīdz, jo āda neagresīvi tiek dezinficēta. Neatrisina visas problēmas, bet ir stabilitāte.
Re: Akne dzen izmisumā
30.08.2016 19:53
Kā sauca tās zāles,es ar vinjas biju pirkusi vienreiz,super,tik aizmrsu nosaukumu Gribēju noskaidrot,vai tās nevarētu tur iegād;aties bez receptes? varbūt kāds zin...
Re: Akne dzen izmisumā
30.08.2016 19:55
es domāju tās,kuras iegādājas uz pasūtījuma Saules aptiekā :)
Ilze Kr.
Re: Akne dzen izmisumā
01.11.2016 13:04
Bez receptes nesanāk nopirkt, tagad sen neesmu pirkusi. Ikdienā lietoju sudrabu ir oki.
me
Re: Akne dzen izmisumā
06.07.2020 15:54
Sveiki
atdod naudu 1gab roaccutane kapsulas 20mg, iepakojumu.
2 iepakojums vairs nevajag.

Veiksmi!
Tabletes pret pinnēm - https://nplink.net/hhXO4apQ Pēc 3 lietošanas mēnešiem, pirmo reizi savā pieaugušajā dzīvē es varu baudīt gludu ādu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 22?
Ziņa: