Kad ģimenes ārstam jābrauc mājas vizītē pie zīdaiņa?

Aizsāka māmiņa 

Sveiki! Man ir 6,5 mēn. vecs zīdainis. Vakar bērnam pacēlās temperatūra uz 37,8. Sestdien, svētdien bija 37,5. Zvanīju ĢĀ un iztāstīju situāciju. Man pateica, ka viņa neko nevarot darīt, lai iedodu zāles. Tā kā klepus un iesnas teicu, ka nav, tad pateica, ka viņa domā, ka tie ir zobi un viss. 37 esot normāla temperatūra zīdainim. Sazvanīju viņu tikai 13:40. Uz mājām viņa neatbrauca apskatīt mazo. Šodien vedu pati uz poliklīniku. Vai tas ir normāli? Gribēju noskaidrot, kad ģimenes ārstam jābrauc uz mājām apskatīt zīdainis? Varbūt es nepamatoti satraucos un man nav taisnība, ka viņai vajadzēja atbraukt? Un vai tā ir tiesa, ka ĢĀ tagad ir 2 medmāsiņas - viena, kas speciāli strādā tikai ar zīdaiņiem un vajadzības gadījumā atbrauc uz mājām?
Tā loģiski padomājot, to par ļoti augstu temp. nevarētu nosaukt. Varbūt tiešām zobiņi vainīgi, ja jau nav ne klepus, ne iesnas. Vai būtu prātīgi ārstu trenkāt? Man šķiet, ka uz mājām sauc nopietnākos gadījumos.
Iedomājies, ja katra mamma, par jebkuru sīkumu sauktu ārstu uz mājām, tad jau ikdienas pieņemšanām vispār neatliktu laika.
Tāpēc es vērsos te ar jautājumu...Man tas ir 1. bērniņš, esmu jauna un nezinu kā pareizi rīkoties un kādos gadījumos tad sauc uz mājām ārstu?
Kas ir nopietnāks gadījums? Vai tad nopietnos gadījumos nesauc ātro palīdzību?:)
Jā, neuztakstīju...Bērnam ir nesauz sarkans kakls (pēc ārsta apskates konstaja).
Re: Kad ģimenes ārstam jābrauc mājas vizītē pie zīdaiņa?
14.02.2012 20:15
Vai tad tagad nav speciāls bērnu ārsts? Ģimenes ārsts nevar aptvert neaptveramo.Tā ir milzīga starpība.Bērns un pieaugušais. Jāskatās vai nav bērnu ārsts.Tā būs labāk.
Pediatrs? Tie laikam visi tikai pa maksu. Un ĢĀ man paskaidroja viņi visi esot arī pediatri.
Re: Kad ģimenes ārstam jābrauc mājas vizītē pie zīdaiņa?
16.02.2012 00:04
Kas maisa mamaškai aiziet pie doka pašai ar vissu mazo?
Man ar mazo līdz ārstam jāiet 40 minūtes vienā virzienā. Transports turp-atpakaļ neiet ap to laiku. Mašīnas arī nav. Nedzīvoju Rīgā. Un ar temperatūru baidījos tik tālu iet, jo ceļā paiet pusotra stunda. Bet man sanāca sarunāt nākamajā dienā transportu. Pati aizvedu. Bet kādā gadījumā ārstam vajadzētu atbraukt uz mājām pie zīdaiņa? Kad temperatūra ir virs 38?
Re: Kad ģimenes ārstam jābrauc mājas vizītē pie zīdaiņa?
16.02.2012 18:39
Ārstam principā nav jārisina Jūsu transporta un sociālās problēmas. Transportu, lai aizvestu bērnu jāorganizē pašai. Tās mājas vizītes ir kaut kāda padomju laiku palieka. Ārzemēs ārsti uz mājām neskraida arī pie 39 un 40, vai nu iedzer paracetamolu un dodies pats vai brauc uz slimnīcu, ja pavisam traki.



Edited 1 time(s). Last edit at 16.02.2012 18:41 by stella_.
Skaidrs! Paldies par atbildi! Turpmāk zināšu! Vienkārši es atceros no saviem laikiem, kad biju maziņa, ka ģimenes ārsts brauca uz mājām. Un man pašai arī likās loģiski, ja ĢĀ brauc pie slima zīdaiņa uz mājām.Tagad arī esot mājas vizītes, bet nesapratu, kādos gadījumos ārsts brauc, jo skaitās, ka pie zīdaiņa reizi mēnesī ārstam jābrauc uz mājām vizītē pijāpskata zīdainis, bet viņa nevienu reizi nav braukusi. Es pēc dzemdībām ar 5 dienas vecu bērnu pati devos pie ārta uz apskati.
Stella, negāja runa par to, ka dakterei jārisina manas transporta problēmas.:) Es vienkārši domāju, ka ar slimu bērnu laukā nevar doties un, ka ārstam jābrauc mājas vizītē. Tagad saprotu, ka ārstam tas nav jādara.:)
Re: Kad ģimenes ārstam jābrauc mājas vizītē pie zīdaiņa?
18.02.2012 11:58
māmiņ,

temperatūra līdz 37,5 zīdaiņiem vispār ir NORMA. tiem var paaugstināties t pēc ēšanas, pēc kliegšanas utt, jo termoregulācijas sistēma vēl nav attīstīta. nestresojiet, ja bērnam ir pāri 38-38,5, tad ir jādod vai nu paracetamola svecītes 125 mg 1 gb, vai nu bērnu nurofēna sīrups, ja nevar nosist, tad abus; jāapslauka ar mitru dvieli, jādod dzert. ĢĀ jāsauc, ja ne ar ko nevar nosist un ceļās, ja bērns slikti jūtas. dēļ 37,8 nav ko nabaga dr bombardēt :)

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: Kad ģimenes ārstam jābrauc mājas vizītē pie zīdaiņa?
26.02.2012 13:42
Pareizi! Pie ārsta jādodās pašai. Tas, ka ārsts brauc mājas vizītēs ir tiešām USSR laiku paliekas, nekur ārzemēs (civilizētās) ārsts uz mājas vizītēm nedodās. Izņēmums ir maksas pakalpojums (diezgan padārga padarīšanos, atkarībā no valsts no 50 līdz 300 euro, bagātnieku ārstu mājas vizītes ir bezmaksas, bet viņi maksā līguma cenu un tās cenas ir ārprātīgās (tūkstošiem), jo tur svarīgi ir ne tikai kvalitatīvs pakalpojums, bet arī informācijas neizpaušana).
Pūce, Dr.asist.Raimond, liels paldies par atbildēm!:) Turpmāk zināšu kā pareizi rīkoties!:) Tas man ir pirmais bērns, tāpēc bail un daudz ko nezinu..:) Paldies!:)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 22?
Ziņa: