pundurisms

Aizsāka lāsteka 

lāsteka
pundurisms
22.02.2012 13:12
Kas varētu būt noticis, ja starp radiem viens cilvēks ir ar izteiktām pundura iezīmēm. Mazs augums, plati sejas kauli vaigu daļā, pabiezas uzacis, samērā izvalbītas acis...... Kaut kāds gēnu defekts? Nepareiza bērnība (tad nelīdzinājās ne kam tādam).

Cilvēks pats ar īsti labi nejūtas tāds ar defektu....
Re: pundurisms
22.02.2012 13:56
Pundurismam ir vairāki veidi - augšanas hormona nepietiekamība, piemēram, vai ahondroplāzija.. Ahondroplāzija ir autosomāli dominanta lieta, bet to tā palaist garām grūti, manuprāt.
A tas cilvēks ar šo savu problēmu ir pie ārstiem bijis? Kādiem? Kādi rezultāti?
lāsteka
Re: pundurisms
22.02.2012 14:23
Paldies, man gan jausmas, kas īsti ir autosomāli dominanta lieta, bet

Ko tad 38 gados vairs var ārsts izdarīt ar tādu problēmu? Speciāli auguma kontekstā, nē, tikai slimīgs kā tāds visu laiku bijis.
Vai tas nav saistīts ar kretīnismu kaut kādā mērā? Vai bērni arī var būt ar defektu?
Re: pundurisms
22.02.2012 16:10
Bet sākumā jānoskaidro vai ir kādas reālas novirzes, ne iedomātas, ja ir iespējams, un ir problēmas - jāuzstāda diagnoze. to var tikai ārsts izdarīt.
Kad diagnoze uzstādīts, tad arī var to visu ekstrapolēt uz bērniem un citām lietām. Jo vnk no apraksta taču neko nevar pateikt.
Pabiezas uzacis, piemēram, nav nekāda pazīme.
Terminators
Re: pundurisms
22.02.2012 19:25
Par uzacīm piekrītu. Paskaties uz Kolina Farela uzacīm :)
lāsteka
Re: pundurisms
22.02.2012 22:24
Neviens jau nezina, vai oficiāli šī diagnoze ir uzstādīta. Jo diez vai ārsts būtu tik netaktisks, lai teiktu, jūs esat krople- pundure.
Lai gan par vājumu uzsvēris vairākkārt . Nu caur puķēm kaut kā...

Uzmanību cilvēks tam sācis pievērst tad, kad apkārtējie arvien biežāk izmantojuši nicinoši tekstu - pundure laikam, jo ķermenis izskatās kā 12- 13. g. skolniecei. Tā attieksme sākās pēc tam, kad kāda medicīnas administrācijai pietuvināta darbinieka bērni sāka šādi visiem stāstīt. Acīmredzami- viņiem pieejam tā informācija, ko liek datorizēti par pacientiem.

Uzacis ir arī kopā saaugušas, gandrīz melnas, pats cilvēks stipri kalsns. Un pārdzīvo tādu attieksmi.

Par to ahondroplāziju paskatījos netā, tagad drusku skaidrāks kļuva.
TIkai nevar īsti saprast, kur ir robeža, ciešamam augumam un kad kroplība skaitās. Un ir satraukums par bērnu, ja nu viņš attīstās pēc līdzīgas programmas? Šobrīd jau ir mazāks un tievākas par saviem vienaudžiem...
Re: pundurisms
23.02.2012 20:44
lāsteka - ārsts teiktu gan. Tikai nosauktu to tā sindroma vai slimības vārdā. Vai tam bērnam (?) nav vecāku? Vai Tu esi vecāks?
Es nezinu tādu reģistru, kuram tiktu klāt bērni, un kur būtu vārdi - uzvārdi un diagnozes. Un ja ir, un kāds tam ticis klāt - tā ir darīšana ar Datu valsts inspekciju.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 24?
Ziņa: