Par sirdi

Aizsāka hmmmmm 

hmmmmm
Par sirdi
11.03.2012 10:44
Vai var kaut kur Rīgā ātri un efektīvi pārbaudīt sirdi bez ģimenes ārsta nosūtījuma? Patiesību sakot man nekā nav, bet jau gadus desmit ir tā dīvaini (un pirms gadiem 10 ģimenes ārste mani vienkārši atbrīvoja no sporta un pasūtīja, negribas iet viņai prasīt tāpat nekur nenosūtīs) - it kā liekas, ka pēkšņi strauji sāk sisties sirds, ātri pāriet un notiek tā reti, taču vakar kaut kā visu laiku bija līdzīga sajūta kā tad kad tā notiek (dīvaina sajūta krūtīs un kaklā), arvienvārdsakot - mana problēma - izmērīju sev pulsu bija 60 sitienu minūtē, bet neregulārs: sitas sitas, tad pēkšņi nākamais sitiens pazūd un tad ir divi par daudz un vāji un tā vienmēr - man gluži vienkārši nav ticības savām spējām izmērīt sev pulsu, tāpēc sāku domāt varbūt mīļā miera labab var kaut kur uztaisīt elektrokardiogrammu
Re: Par sirdi
11.03.2012 17:01
Par naudu var visur un ātri!
Es uz EHO tajā pašā dienā tiku, kad zvanīju, paņēma mani VC4 uz Brīvības ielas tajā filialē... Vaig tik zvanīt visiem pēc kārtas un tiksi!
hmmmmm
Re: Par sirdi
11.03.2012 17:29
Cik? Un intresēties vnk par ehokardiogrammu? Ja tā viņi arī aptuveni pasaka ka viss ok vai arī liek iet pie ārsta, kas tad skatās?
Re: Par sirdi
11.03.2012 17:39
ja ir sajūta, ka varētu būt ekstrasistoles ("sitiens pazūd"), labāk veikt Holtera monitorēšanu.

http://www.plavnieki.lv/?l=1&mu=74

noteikti ir vēl kaut kur.

vnk jāzvana uz tiem centirem un jāprasa. par pilnu maksu tiešām tagad var pārbaudīt visu, ko tik grib, jo visiem taču vajag pelnīt.

pēc tam ar rezultātu var doties pie kardiologa vai var darīt otrādi.
hmmmmm
Re: Par sirdi
11.03.2012 19:10
Nu ne gluži tikai sitiens pazūd, bet sitienu biežums ir mainīgs - grūti norientēties uz atsevišķiem sitieniem un izskaitīt. Bet tagad pačamdīju vēlreiz - viss ir okei, var normāli izskaitīt bija kaut kādi 70. Cik saprotu, esi ārste pasaki kā tu aptuveni domā vai par to vispār ir jāsatraucas un cik viegli ir to uzķert, ja saki, ka parastā EKG nederēs? Pēdējā laikā bijis daudz stresa, vēl nebiju gulējusi varbūt tas vienkārši ir ārpuskārtas variants, ka visu dienu tā, bet reāli nokrita uz nerviem. Mirstamā vaina jau acīmredzami nav. Parastajā variantā ir tā, ka tas notiek lēkmjveidīgi un diezgan reti - sirds pēkšņi sāk pukstēt nenormāli strauji, tā, ka šķiet sajust atstarpi starp sirdspukstiem ir neiespējami, gribas klepot un tad uzreiz sāk sisties normālāk, bet vienalga strauji, ir tāda riebīga sajūta kaklā (tagad arī bija, bet ne tik ļoti), bet apsēžoties vai apguļoties ātri pāriet.
Re: Par sirdi
11.03.2012 20:10
Vispār man ļoti patīk Dr. Norko, viņai ir privātprakse www.aritmija.lv un tur arī ir krietni lētāk, tikai tur Eho gan nav....
VC4, ja nemaldos, tad bija 24Ls Eho.... Un jā, man Eho laika dakterīte pastāstīja, kas un kā.... Tikai vaig, protams, uzjautāt :)

Un, starp citu, Mēness aptiekā tagad dod atlaižu kuponus un šoreiz bija pa 15Ls Hotlers (24Ls vietā) :) izdevīga cena, varbūt vērts...
Re: Par sirdi
11.03.2012 20:24
to var uzķert, kad tas notiks :)

tāpēc jau veic to monitorēšanu.

ja Tu gulēsi uz kušetes un Tev veiks parasto EKG, bet ritma traucējumu tajā brīdī nebūs, tad to vienkārši nenoķers; parastās EKG veikšanas laiks ir īss. loģiski, ka ilgākā laikā to var uzķert vieglāk, it sevišķi, ja ritma traucējumu nav visu laiku.

bet nu var iet pie ģ.ā., lai nozīmē parasto EKG un tad meklēt tālāk ar nosūtījumu, tas būs krietni lētāk.

vēl var domāt par vairogdziedzeri, par gremošanas sistēmu, jo organismā viss cits citu ietekmē.

+ visam klāt jābūt kādam darbam ar savu stresu un pārslogotību. patiesībā tas ir pirmais faktors.

tas var pāriet, bet, ja tā būs ilgstoši, sirds var arī sākt slimot. tāpēc uzreiz pateikt, vai par to ir jāuztraucas, neviens neņemsies, viss atkarīgs, kas jau noticis un kā dzīvosi turpmāk. ja tā ir 10 gadu vēsture, tad vēl jo vairāk, jo tā jau nav, ka stress ir pinīgi nevainīgs.

kamols kaklā varētu vilkt uz veģetatīviem traucējumiem.

bet es neesmu ārsts, tikai palīdzu orientēties, kādā virzienā meklēt :)
hmmmmm
Re: Par sirdi
12.03.2012 04:52
Man kaut kā ilgākā laika periodā klausoties ir radies iespaids, ka VD ir fufelis ko saka, kad nav ko teikt :) Cik es lasīju tad veģetatīvajai distonijai sirdsklauves ir kombinācijā ar bailēm un nervozitāti. Es parasti cenšos nestresot, turklāt, manuprāt, diezgan veiksmīgi, nenoliegšu, ka reizēm (arī pēdējā laikā), kad esmu uzvilkusies ir sajūta, ka sirds sitas straujāk, bet šis te vakardienas variants man subjektīvi liekas citādāk un atsevišķu sajūtu ziņā atgādināja to, kas notiek jau gadus desmit. Tas lēkmjveidīgais variants pēdējoreiz bija pirms pāris mēnešiem laikam. Attiecīgi šī sajūta un tās ilgums mani samulsināja, sāku domāt, ka varbūt tomēr kaut kas ir ne tā un var palikt sliktāk.

Tā riebīgā sajūta nav kamols kaklā, es īsti nemāku to noraksturot - tāda kā velkoša/spiedoša (bet ne žņaudzoša vai sāpīga) sajūta kakla ārpusē, vairāk tā kā gar artēriju kreisajā pusē, reizēm arī žoklī un jūtīgums sirds apvidū. Sākumā likās, ka no fiziskas slodzes vai pēc fiziskas slodzes pārāk ātri apstājoties. Kad atrakcija sākās man bija kaut kādi gadi trīspadsmit laikam un likās, ka drošvien tas no augšanas, kopš tā laika ir variējis gan stresa, gan fiziskās aktivitātes līmenis, beigu beigās jau pāris gadus liekas, ka tas notiek ne no kā un šinī dzīves brīdī augšanas problēmām vajadzētu būt pārgājušām, bet nekā. Es nezinu, nekas īpašs tas nav, vienkārši gribu zināt, kas tas ir, kāpēc un kad tas beigsies/kā no tā izvairīties, bet tas notiek reti un neparedzami, tāpēc jautāju vai ir idejas, kas tas ir, jo negribu maksāt 30 latus par to, ka man pasaka, ka neko nevar atrast un laikam nervi čupā.
Re: Par sirdi
12.03.2012 11:16
tas ir mazliet oksimorons, ko Tu tagad vēlies, jo nevar likt "uz nervi čupā", ja nav izmeklējumu. reizēm var iztērēt arī Ls 300.

VD galīgi nav fufelis, daži cilvēki tik ļoti nesaprot, kā viņiem jādzīvo, ka tiešām nopietni jāārstē tieši VD. un ko mācīties tur ir visiem.

un jebkurš "nervi čupā'' stāvoklis ir tāds, ka ir vērts vairāk sākt domāt par savu dzīvi kopumā, par veselīgu attieksmi sarežģītās situācijās, par emociju (tai skaitā dusmu) neapspiešanu, par slodzēm, darbu, ēšanu, dzīvesveidu, miegu, atpūtu, prieku, seksu utt.
hmmmmm
Re: Par sirdi
12.03.2012 12:16
Varbūt, bet es tagad uzreiz pie ārsta netieku, jo neesmu Latvijā tā, ka man ir laiks pafilozofēt vai ir vērts :D praktiski Laimes aritmija.lv kur izskatās varētu aiziet pie kardiologa parunāt, lai apskaidro mani, laikam ir labs piedāvājums

Un par VD - es ticu, ka var būt kaut kas šķērsām ar veģetatīvo nervu sistēmu un ka var sastresoties līdz stadijai kad liekas, ka esi slims un pēdējā stundiņa klāt, neticu, ka tā ir visiem :) un lasot par to kaut kā liekas, ka tie simptomi ir līdzīgi tam kā kad cilvēks ir baigi sanervozējies un sirdsdarbības traucējumi gluži nav vienīgais simptoms - man sanervozējoties parasti ir citādas izjūtas un nekas cits tāds nekaiš, nu bet ja man tomēr nav taisnība un šitādi simptomi nekam citam nav, tad atgriežamies pie domas, ka nav vērts iet pie ārsta un labāk aizbraukt uz siltajām zemēm atpūsties XD
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 9?
Ziņa: