vai nagu sçne?

Aizsāka ups 

ups
vai nagu sçne?
17.09.2004 14:36
Kâju pirkstam (otrais ar lielâ :) ) visai bieþi noiet nags, sâkumâ kïûst zils, tad es vienkârði to norauju, pçc aptuveni 2 ned. tas pats notiek ar otras kajas to paðu nagu. Apavi nav ðauri. Vai tâ varçtu bût nagu sçne? Reizi gadâ kaut kas tâds noteikti atkârtojas. Pateicos!
Re: vai nagu sçne?
17.09.2004 15:31
aizeji pie dermatologa,vinjsh tev pateiks ir vai nav nagu sene
ups
Re: vai nagu sçne?
17.09.2004 15:44
Paldies par viedokli, lîdz kuram pati nu nekad nebûtu nonâkusi!

PS. Vizîte pie dermataloga maksâ vismaz Ls 5, vçlçjos zinât, vai ir vçrts!
Re: vai nagu sçne?
17.09.2004 15:56
ups,ja tevi nosutis gimenes arsts,tad nemaksas 5 ls, bet gan 50 sant.Vislabak iet uz Brijana ielu,tur ari analizes nonjems,jo uz aci nevienmer var pateikt ir vai nav sene
Re: vai nagu sçne?
17.09.2004 16:42
Pec ohinomikozes neizskatas. Cik regulari tas notiek. Vai tas notika pirmo reizi? Vai bija trauma? Kad? Cik jums gadu? Vai agrak slimojat ar adas slimibam?

to womene )))) gudra ieviete ))))

ups
Re: vai nagu sçne?
20.09.2004 10:22
Labi, formulçsim ðo jautâjumu savâdâk - vai kâju naga pilnîga atdalîðanâs var bût viena no sçnîtes pazîmçm!

Womene! Man nav ìimenes ârsta un pie kura katra dermataloga nevçlos iet. Mana dermataloga vizîte maksâ Ls 5. Un vispâr - vai tad tâ nav, ka par gandrîz jebkuru ðeit uzdoto jautâjumu visprâtîgâkais bûtu ieteikt - aizej pie ârsta???

Dr. Raimondam - diezgan regulâri, 1 reizi gadâ/pusotrâ, tas vienmçr ir abu kâju otrais pirksts (aiz îkðía), trauma nav bijusi.
qwq
Re: vai nagu sçne?
20.09.2004 10:30
1. kurð vainîgs ka Tev nav ìimenes ârsta
2. Tu beidzot ìeniâli bet pati nâci pie secinâjuma, ka veselîbas problçmu gadîjumâ ir kâda profesija pie kuras pârstâvjiem griezties
3. bezmaksas ârstçðanâs un diagnostikas rekomendâcijas ðíiet nav ðî servera uzdevums, pie kam neviens sevi cienoðs ârsts neòemsies ðiet uzstâdît precîzu diagnozi, varam vien patiekt kas tas varçtu bût, kur griezties, pie kâda speciâlista, cik tas ir bîstami u.c. (protams ïoti aptuveni un nenesot NEKÂDU ATBILDÎBU)
4. tâ teikt pati liela meitene, bet ðíit tas, ka Tev nav ìimenes ârsta ir samçrâ bezadbildîgi gan pret sevi gan pret Taviem tuviniekiem
5. ja Tev þçl 5.- LVL par vizîti pie ârsta ðíiet, ka baigi biezâ arî neesi


Lai veicâs
Bisous
Re: vai nagu sçne?
20.09.2004 10:44
Izklausâs vienkârði traìiski ar to naga noieðanu, ir vai nav tâ sçne. Tas tak ðâ kâ tâ nav normâli! Iedomâjoties to skatu ar zilu nagu, kas noiet...... brr...
ups
Re: vai nagu sçne?
20.09.2004 11:51
qwq,

Bûðu pateicîga, ja izcelsiet manâ rakstîtajâ tekstâ tos jautâjumus, no kuriem Jûs izsecinâjât savus apgalvojumus:
1. Kâdas personas vainoðana, ka man nav ìimenes ârsta (neiedziïinâðos paskaidrojumos, kâpçc tas tâ, vieglprâtîga neesmu!);
2. Kur esmu prasîjusi bezmaksas ârstçðanu un uzstâdît pilnîgi noteiktu diagnozi, nesot par to ATBILDÎBU?
3. Ja es dzirdçtu kaut vienu versiju par to, ka tam ierosinâtâjs varçtu bût sçnîte, maksâtu visu nepiecieðamo ârstçðanâs naudu, bet nevelçtos samaksât Ls 5 par diagnozi - padzeriet vairâk vitamînus.
Var jau no muðas izpûst ziloni, bet, ja no mana jautâjuma cilvçki izsecina TÂDAS lietas, tad man jâsâk domât, ka man ir problçmas ne tikai ar kâju nagiem. Vai varbût kâdam citam ir problçmas!

PS. Par bezatbildîbu pret tuviniekiem un par to, esmu es biezâ vai nç, gribçju rakstît bez komentâriem, tomçr - piedod, glupa (-s!) Jûs esat!
Iron
Re: vai nagu sçne?
21.09.2004 12:13
Mani vispaar shokeeja qwq teksts par to biezumu. Aljo! Cilveek, vai mees te naakam katrs ar savu biezumu lieliities???? Un nejau ariit ie biezi labpraat svaidaas ar savu naudu. Man, piemeeram, ir apdroshinaashana, logjiski, ka man ir vienalga shajaa gadiijumaa, ka mana aarsta viziite maksaa 8 Ls, bet ja man apdroshinaashans nebuutu, es par katru nieku neskrietu, kaut varu atljauties.
Iron
Re: vai nagu sçne?
21.09.2004 12:14
Starpcitu - man nesen draudzene staastiija, ka vinjai ir kaut kas liidziigs ar vienu kaaju nagu, vinjai gan kaut kaa noceljaas laikam virskaarta un apakshaa ir normaals nags. Bet pie aarsta nau bijusi
Re: vai nagu sçne?
21.09.2004 12:43
Loti gruti pateikt. Tomer griezaties pie dermatologa. Pec senites neizskatas.

to Iron
A vot tas drizak zu seniti velk.


Prastakas nagu senites pazimes.
1. Parasti ta nav viena izoleta slimiba. Ir, vai bija ari pedu adas mikoze.
2. Nags slanojas.
3. Nav spidigs un vesels
4. Ir ta saucama (aizmirsu ka latviski) - Voronij kluv. Tas ir kad izveidojas it ka divi nagu slani, pa vidu tada ka putra. Kuru piemeram pec vannas apmeklejuma var pat daleji izkasit.
5. Nags ir biezs
6. Biezi zaude raksturigu formu.
7. Mainas ta krasa
8. u.t.t

Ohinomikozes arstesana ir gruta un darga. Var izmaksat pat 50-70 Ls uz pirkstu.
Diagnostice uz 100% nemot nokasijumu analizem.

Velu veiksmi. ))))

ups
Re: vai nagu sçne?
21.09.2004 12:45
Iron
Re: vai nagu sçne?
21.09.2004 16:59
Raimond, paldies! es pastaastiishu draudzenei, lai aiziet pie aarsta.
qwq
Re: vai nagu sçne?
21.09.2004 17:20
kâpçc visiem, arî auðminçtajai personai nav apdroðinâðanas, kâ tas ir IRON???

ja kâds ir ðokçts par iepriekðçjo tekstu - tad es esmu ðokçts, ka cilvçks, kurð ðíiet mâk lasît un rakstît, un ðíiet pat kaut ko saprot no datora un interneta nav apdroðinâjies un nav vîþojis nokârtot savas lietas ar ìimenes ârstu (kaut vai ðî nagu problçma taèu jau velkas gadiem)

tad, kad veselîbâ ir patiesas ziepes tad jau kârtot ìimenes ârstu un padroðinâðanu ir stipri par vçlu (gana bieþi to esmu atskatîjies)
ticiet man - ðâdas ziepes var notikt ar katru no mums

un ja (kaut arî protams to nekâdâ mçrâ nenovçlu) minçtâ persona ieliksies slimnîcâ piemçram pçc autoavârijas u.c. tad tieði piederîgie (vecâki, bçrni u.c.) pârdzîvos, skries un metîs kopâ latiòus rehabilitâcijai rekonstruktîvai operâcijai u.c. arî neatliekamo palîdzîbu pacienta iemaksa var sasniegt samçrâ ievçrojamus ciparus jau bez populârâs "pateicîbas ârstam" (pçc "akûto" gultas dienu beigâm) un ticat man viòi cietîs (par paðu UPS nerunâsim, viòa nemaz neesot vieglprâtîga)

protams problçmas atkritîs ja rados ir tçvocis ar naftas urbumu arâbu emirâtos (tas par "biezajiem")

apm . tâda bija mana doma sacerot iepr. textu

ja kâdu esmu aizvainojis personîgi - ïoti atvainojos tas tâ nebija domâts


lai veicas

P.S. Joprojâm iesaku tikt pie ìimenes ârsta un apdroðinâties

(ar nagu problçmu arî labâk pie dermatologa tomçr aiziet)
qwq
Re: vai nagu sçne?
21.09.2004 17:26
P. S. atvainojos, ja esmu izgâjis no ði topika par nagu sçni
Iron
Re: vai nagu sçne?
21.09.2004 17:34
qwq - redzi, mani apdroshina darba deveejs. Vai es apdroshinaatos pati? Shaubos, leetaak sanaaktu taapat, jo taa summa, ko gadaa izteereeju aarstiem, nav tik liela kaa maksa par polisi. Varbuut privaatpersonaam ir leetaak, tachu zinot, cik par mani maksaa mans darba deveejs - pati taadu summu nemaksaatu, taa kriietni paarsniedz to summu, ko iztereeju aarstiem.
Un nedomaaju, ka es esmu taada vieniiga. Daudzi taa domaa. Tas ka nav gjimenes aarsta - ir tachu cilveki, kas neslimo, kam nav hsaadas vajadziibas.
Un ir cilveeki, kas vienkaarshi varbuut ir optimisti, kas nedomaa - ja nu ar mani kas slikts ntoiek utt, parasti arii notiek, ja cilveeks par to vislaik domaa:P
Nu tas taa - mans viedoklis, kaapeec nevajaga nosodiit cilvekus, kam nav apdroshinaashanas vai sava gjimenes aarsta:))

Mani vairaak noshokeeja tas komentaars par biezumu nekaa paarmetumi, ka cilveekam nau sho te divu lietu.
qwq
Re: vai nagu sçne?
21.09.2004 18:07
Paldies IRON,

ðíiet, ka IGO pirms autoavârijas arî bija optimists un par to nedomâja
cik dârgi izmaksâja viòa ârstçðanâs, rehabilitâcija un ârstçðanâs no c hepatîta

nezinu vai pozitîvi domâjoðajiem ir mazâkas izredzes tikt situâcijâs kâ ðî (literatûrâ ðâdus pçtîjumus atklâjis neesmu)

protams ðis ir galçjs gadîjums, bet es domâju par tam lîdzîgem, ar ko diemþâl nâkas sakarties bieþi un tad tie cilvçciòi runâ savâdâk

lai veicas...
Iron
Re: vai nagu sçne?
22.09.2004 09:29
qwq - zini, dziivot taa, ka aiz katra stuura gaida nepatikshanas, man liekas ir nenormaali. Piedod, bet cilveekam jaabutu ar amzliet pozitiivaaku skatu uz dziivi, citaadi tieshaam taas nepatikshanas aiz katra stuura ir. Okei, varbuut ir labi, ja cilveeks iegaadaas slimokases polisi, ja nu kas, bet varbuut kaadam taas naudas nav! Nav ienaacis praataa?
Ne visi var atljauties. Es arii shaubos, ka es sev iegaadaatos polisi pati, kas ir rkietni virs 100 Ls, man tieshaam sanaaks leetaak kaut kad vienreiz samaksaat taas lielaas summas, ja kaut kas notiks, nevis maksaat ERGO, BALTI vai kaut kaadai tamliidizigai kompaanijai katru gadu pie 200 Ls.
Un slimokases polisi es neatziistu, tad labaak lai nav vispaar nevis ir polise, ar kuru veel nezini vai tev nebuus tomeer jaamaksaa, jo redz Slimokase paarteereejusies. Pienjem tachu to, ka ne visi ir taa domaajoshi kaa tu. Ka ne visi var atljauties apdroshinaaties. Muuslaikos dazhiem pat nav ko eest, kur nu veel aarstus amekleet. Tu tachu nedziivo sapnju pasaulee un zini reaalo situaaciju. Bish mani tas pat izbriina, ka Tev liekas tikai normalai, ja katram buutu polise un savs aarsts, jaa butuu normaali - ta atam vajadzeetu buut, bet ne pie mums Latvijaa, te mees to nepiedziivosims (atljaushso buut reaaliste:D)
qwq
Re: vai nagu sçne?
22.09.2004 10:57
paldies IRON, tomçr atbildçðu ðeit (nevis savâ jaunajâ topikâ)

1. par dârgo polisi - cilvçki perk televîzorus, sadzîves tehniku auto u.c. kas izmaksâ krietni dârgâk (pie kam pçrk daudzi)
2. lai cik tas bûtu dîvaini tas veselîbas polise izmaksâ daudz lçtâk nekâ piemçram KASKO apdroðinâsana 10g. vecam auto - man ðíiet ðeit vainîgas ir prioritâtes (auto, TV u.c. svarîgâks par sevi un savu veselîbu, nepazinoties ka Tu pats(nedomâju personîgi) un tava veselîba ir Tavs galvenais instruments darbam un naudas pelnîðanai)
3. Protams vienmçr bûs dzçrâji bomþi u.c. bet tie jau uz ðo saitu neraksta
4. es runâju par materiâli nodroðinâtiem vidusmçra pilsoòiem ar izglîtîbu darbu u.c.
5. par pesimismu - atvaino tâds darbs
yta
Re: vai nagu sçne?
22.09.2004 11:15
Televizoru un sadzîve stehniku lieto ikdienâ!
Lietos polisi vai nç - naudas ieguldîjuma risks. Arî vidusmçra cilvçks diez vai izvçlçsies pirkt polisi.
Re: vai nagu sçne?
22.09.2004 20:45
Un tomer es uzskatu ka apdrosinasanai jabut obligatai. Gada jau katrs stradajosais varetu samakat 50 Ls (50/12 bus 4,6 Ls menesi). Ja gribiet lai jus veseliba butu drosiba, tas ir ta verts. Kapec es esmu par obligatu veselibas apdrosinasanu.
1. Tas glabtu Latvijas medicinu no kraha.
2. Uzlabotu medicinas un pakalpojumu kvalitati
3. Varetu laut palielinat mediku algas. Jo demzel tagad (vai par prieku) tie sakt kupluma braukt uz arzemem.
4. Izveidojas situacija ka jauna tehnika ir, jaunas masinas ir, bet mediku nav. Stulbi? Viena jauna atras palidzias auto maksa 30000 - 50000 Ls.
5. Domaju ka katrs Latvijas iedzivotais grib lai tam pienaktos laba med. aprupe.

yta
Re: vai nagu sçne?
23.09.2004 08:37
Protams, ja ir polise, tas ir ideâli. Bet pasakiet skolotâjai vai pârdevçjai, ka viòai obligâti jâapdroðina sava veselîba!
Bet gan jau ar laiku.........
qwq
Re: vai nagu sçne?
23.09.2004 12:36
JA tâs skolotâjas draudzene "iekritîs" un iekulsies parâdos uz visu dzîvi par ciparu ar trim nullçm par piemçram ârstçsanos pçc autoavârijas u.c., varbût ðî skolotâja jauna mçteïa vietâ nopirks polisi
yta
Re: vai nagu sçne?
23.09.2004 13:16
Òu, òu...
Protams, iepriekð izvinjajus, jo tieðâm nepârzinu to poliðu padarîðanu, bet vai oblig.polisîte par Ls 50 segtu ârstçðanos par ciparu ar trim nullçm???
Iron
Re: vai nagu sçne?
23.09.2004 13:34
Raimond - pa 50 Ls Slimokases polise sanaak? Domaaju, ka nekas cits nesanaak. Un par Slimokasi jau nu cilvekei gana daudz ir dzirdeejushi. Polise ir, tik biezhi vien izmantot vinju nevar :P

qwq - Un tev liekas kas ir taa: bomzhi, vidusmeera cilveeki, biezie?
Nee, cilveek miiljais, starp tiem bomzhie un vidusmeeru ir veel nabadziigie, kuri knapi ar savu naudu savelk galus - audzina beernus utt, vinjam arii tie 5 Ls, ko te mineeja Raimonds, ir daudz. Un tie cilveeki nepirks polisi, lai vinja ir, ja nu vajag. Pie tam ja gjimenee ir 3 cilveeki un uz vinjiem nauda varbuut it labi ja 100 Ls meenesii, tad kuram izveeleesies polisi? Un ne visis traada - ja gjimenee ir beerni? Pasaulee viss nav tikai melns vai balts. Nav pareizaa vai nepareizaa leemuma - tas tachu ir individuaali. Kas vienam meenesii 4,60 nav naudz, un pat ja to vajag pareizinaat ar 3, lai katram gjiemene tiek, tas citam tomeer ir daudz. Ir cilveeki, kuriem taa ir nedeeljas iztikas nauda. Un ir cilveeki, kruiem taa ir veel mazaaka, bet vai vinji nav pelniijushi normalau veseliibas apruupi? Ir... tachu muusu vasltii ir taada sisteema. Lai medikjiem buutu kaut cik jeedziigas algas, veseliibas apruupei ir jaabuut taadai kaada taa ir.. Visi nevar dabuut visu. Ja kaadam kaut kas tiek, no kaada tiek njemts.

Man shkjiet, ka shii diskusija nav augliiga un mums vajadzeetu paatraukt ;) mums katram ir savs viedoklis par to. Es esmu prieciiga, ka man ir shii apdroshinaashana, un man ir zheel cilveeku, kuri nevar atljauties pat 50 santiimus samaksaat par aarstu, tachu arii es visiem paliidzeet nevaru:( Reizeem vispaar zheel, ka mees dziivojam taadaa pasaulee kaada taa ir
ineshuks
Re: vai nagu sçne?
23.09.2004 13:39
Man domaat diemzheel visaa pasaulee ir taa, ka ir dalja sabiedriibas ar mazaakiem ienaakumiem, kuriem tad nu atliek aarsteeties sarkanaa krusta vai liidziigaas slimniicaas un diez vai tur var sanjem labu un daargu aarsteeshanu- daargus izmekleejumus, operaacijas. Dziive ir nezheeliiga.
Iron
Re: vai nagu sçne?
23.09.2004 13:44
Ineshuks, taa ir..bet ja runajaam par aarsteeshanos..dazhiem pat eest nau ko, kur nu veel par ko aarsteeties..Aij, i labaak nedomaat. Es kaukaa baigi pie sirds visu shito njemu.
ineshuks
Re: vai nagu sçne?
23.09.2004 13:48
Es ar :-(
Iron
Re: vai nagu sçne?
23.09.2004 13:52
Tas laikam tapeec, ka sievietes.
Es reiz lasiiju gramaatu, kuraa bija aptuveni taadi vaardi "kaa lai es nesatraucos par globaalaam lietaam - es tachu esmu sieviete". Kad cilveeki paarmet , ka es uztraucos par to, kas uz mani neattiecas, es domaaju - bet kaa tas var uz mani neattiekties, ja tas ir apkaart, ja tas notiek ar liidzcilvekiem. Jaa zinu - bojaaju savus nervus, tachu es tur neko nevaru padariit - cik varu tik paliidzu, par paareejiem pinshkju.

Ineshuks - es reizeme domajau, kaapeec nau kaukaada arstnieciskaa iestaade, kas no shitaa aarstee. Vieglaak taskh ir ja nenjem to visu pieree.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 20?
Ziņa: