ādas sabiezēšana, lobīšanās

Aizsāka diiino 

Labdien! Man ir diezgan švaka nervu sistēma, tādēļ agrāk stipri grauzu nagus. Tad sāku arī lobīt ādu no pirkstiem, vēlāk arī no plaukstām.. Āda, kas atauga vietā ir biezāka, cietāka, citā krāsā, vietām brūngana, vietām sarkana. Tā ir sausa, nemitīgi plaisā. Tāda situācija ir nu jau gadus 3 vismaz, protams, ir kļuvis trakāk, jo āda lobās nost un bojātā vieta plešās plašumā, nu tās ir visas plaukstas.. Nenormāls kauns iet pie dermatologa, jo pati nesaprotu, kā tik tālu tas varēja nonākt un kosmētiskais defekts ir ļoti pamanāms.. Vispirms pati mēģinu uzzināt, interesējos, kas tas varētu būt un kaut kad jāapciemo dermatologs, jo šī situācija krietni pazemina dzīves kvalitāti.. Kas varētu būtu rezultāts tam, ko pati esmu savām plaukstām nodarījusi??? Paldies jau iepriekš...
Re: ādas sabiezēšana, lobīšanās
19.03.2012 19:25
varētu būt sēnīte,vai vitamīnu deficīts,bet tad ārai būtu jābūt sausai un sliktai arī citās vietās.var būt arī abi iemesli,pēc tā tas izskatās visvairāk.tā ka pie ārsta tomēr derētu aiziet,kas tur ko kaunēties?Tev tāda psihologiska bremze-tas milzīgais kauns.bet nu,jāsaka ka arī A,C un E vitamīnu trūkums var izsaukt ļoti stiprus ādas bojājumu un arī-nervu vājumu,kā Tu to sauc,vispār esi lietojusi vitamīnus pēdējo 3 gadu laikā,vai vabūt ēdusi burkānus ,citronus,un varbūt saulespuķu eļļu lietojusi?Tev uz sejas āda nav taukaina?
bet pie ārsta noteikti iesaku aiziet,nekas traks nenotiks,nu drusku nokauninās Tevi, bet tas jau arī drusku pelnīti būs,vai ne?:))neņem pie sirds,daudzi iet novēloti un paši no tā cieš.
bet kautko precīzāk Tev ieteikt no vitamīniem varētu tad ja Tu atbildētu vai āda nav arī taukaina



Edited 1 time(s). Last edit at 19.03.2012 19:27 by ivars61.
Man pašai āda nav taukaina. Vitamīnus dzeru visvisādus, tāpēc šaubos, ka to būtu par maz :) Vispār dzīvoju veselīgi. Bet tā knibināšanās šoreiz ir bijusi par traku.. Tā āda, kas ataug, pilnībā atšķirās no pārējās ādas :( To es apzinos, ka dakteris būs jāapciemo, bet jau kādu laiciņu mēģinu pati saprast, kas par vainu, tā teikt, psiholoģiski nobriest tam, ko man dakteris pavēstīs :)
Re: ādas sabiezēšana, lobīšanās
19.03.2012 20:20
problēmas ar nerviem var būt visādas, un tās droši vien vajag risināt vispirms (vai paralēli); varbūt tās ir psiholoģiskas, varbūt vajag arī kādus medikamentus (protams, ja tās vēl pastāv).

ja izpausmes ir tādas, kā aprakstīts, tad augstskolu beigušam ārstam nebūtu cilvēku par ko kaunināt, jo viņš ir mācījies arī psihiatriju utjpr., tās lietas var būt diezgan nekontrolējamas, te nav runa par uzvedību un morālas dabas jautājumu.

forumā dermatologi nekonsultē, tāpēc kas, kā un ko vajadzēs tomēr runāt konsultācijā bez zīlēšanas.

ja ļoti neērti, var mēģināt dabūt kāda doka telefonu vai e-pastu, izstāstīt visu tādā veidā, arī cēloni, tad var just, kā reaģē, vai gribas uzticēties utt. daudzi dermatologi ir privātpraksēs, patiesībā vairums, tāpēc tāda saruna pirms konsultācijas nevarētu būt nekāds traucēklis.

principā ir tā, ka jo ilgāk velk, jo sliktāk ir; gan domas visādas, gan problēma turpina traucēt. rīcība vienmēr palīdz, kaut arī sākumā ir bail. tā kā uz priekšu.
Re: ādas sabiezēšana, lobīšanās
19.03.2012 21:30
necenties pati saprast -neko sliktu dakteris Tev nevar pavēstīt,nebaidies!un pēc Tevis rakstītā arī neko īpašu ieteikt nevaru,vienīgi-ej pie ārsta,ja liels stress -ir tādas antistress tabletes,bezrecepšu,nav stipras,patiesībā vājas.bet no ārsta tiešam nebaidies,aizej.par nerviem-nu,laikam nevar būt ļoti labi,ja rokas tādas,pie psihologa varētu aiziet ,vai psihoterapeita,samērā daudz būsi stresojusi par tām rokām.
Re: ādas sabiezēšana, lobīšanās
19.03.2012 22:04
starp citu,Diino,varbūt vajag pārliecināties vai vitamīnus neesi dzērusi par daudz,jo arī tā var dabūt problēmas,varbūt Tev ir mazs svars un esi dzērusi vairāk,kā ieteikts pamācībā vai kā ārsts ieteica?
Re: ādas sabiezēšana, lobīšanās
19.03.2012 22:57
Aizej pie prof.Jāņa Ķīša-www.dermatalogs.lv-un ar ievilktu slimibu esu gajusi,pievershas ljoti rupigi.
Re: ādas sabiezēšana, lobīšanās
20.03.2012 00:42
Bīja viena paciente... Ieteicu pavisam prastu lietu, regulāri apmeklēt ļoti dārgu salonu un kopt nagus. Likt dārgus uzliekamos nagus, visādas rotas uz nagiem. Bieži mainīt lakas. U.t.t. Palīdzēja. Nagi tagad skaisti, rokas koptas un no tārpiem vēderā vairs ārstēt navajag. Iedomājaties kādu zarazu jūs sev mutē bāziet!

Ar rokām salonā arī tiks galā. Bet ja turpināsiet taisns jums ceļš pie psihiatra. Nopietni. Pavisam nopietni.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.03.2012 00:43 by Dr.asist. Raimonds.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 9?
Ziņa: